WooCommerce vs Magento – Wat is het beste voor online winkel?

magento-vs-woocommerce


Deze keer gaan we twee van de meest populaire e-commerceplatforms, Magento en WooCommerce, vergelijken. Als je de lijstfuncties bekijkt die elk van hen biedt, zul je meteen beseffen dat het niet gemakkelijk zal zijn om te beslissen welke beter is. In feite kun je bijna niet fout gaan door een van beide te kiezen, maar voor degenen die op zoek zijn naar de perfecte keuze voor hun bedrijf, kan het belangrijk zijn om een ​​gedetailleerd inzicht te krijgen in de verschillen.

Omdat het moeilijk kan zijn om de voor- en nadelen van elk platform zelf te bepalen, gaan we in dit artikel het hele onderwerp voor je opsplitsen. We zullen ons best doen om duidelijk te maken welk platform het beste werkt voor uw bedrijf en uw doelgroep. Wanneer mensen online willen gaan verkopen, zoeken ze meestal naar een allround oplossing die helaas niet bestaat. Wat u moet doen, is deze vraag stellen: wat zijn de unieke behoeften van mijn bedrijf?

Het is duidelijk dat zowel WooCommerce als Magento een groot aantal supporters hebben die beweren dat hun platform het beste is voor iedereen. Dat komt alleen omdat het platform dat ze gebruiken perfect past bij hun bedrijfsmodel en het het beste voor hen werd. Om erachter te komen welke het beste voor u is, gaan we een andere aanpak volgen en objectief beide platforms onderzoeken. We gaan de functies, prijzen, gebruiksvriendelijkheid, beveiliging en de algemene zakelijke kansen die Magento en WooCommerce bieden doornemen.

Weet u niet zeker welke u moet kiezen? Blijf lezen en aan het einde van dit artikel ben je klaar om de beslissing te nemen. Laten we zonder verder oponthoud beginnen!

WooCommerce en Magento – Wat hebben ze te bieden?

WooCommerce begon als elke andere WordPress-plug-in en kwam toen uit op iets veel groters naarmate het populair werd. Tegenwoordig is WooCommerce een van de meest gebruikte plug-ins en biedt het tal van functies voor beginners en meer ervaren gebruikers om hen te helpen online te verkopen. Magento, aan de andere kant, is een compleet platform dat uitsluitend is gemaakt voor eCommerce-doeleinden. Hun doelgroepen zijn meestal middelgrote en grote bedrijven.

Magento wordt helemaal niet aanbevolen voor beginners, maar eerder voor de meer technisch onderlegde gebruikers. Waar ze zich vooral op concentreren, is om de krachtigste functies op het gebied van e-commerce te bieden. Dit maakt het een aantrekkelijk platform voor bedrijven die enorme doelen hebben gesteld voor de toekomst. Elk van deze platforms heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Vervolgens gaan we u kennis laten maken met de belangrijkste functies die WooCommerce en Magento definiëren. Vervolgens, nadat alle details zijn uiteengezet, gaan we de informatie gebruiken om te beslissen welke het beste platform is van de twee.

WooCommerce

WooCommerce is zo’n zeer populaire plug-in dat WordPress-gebruikers het platform bijna niet kunnen gebruiken zonder uiteindelijk de plug-in te proberen of erover te lezen als onderdeel van hun werk. WooCommerce adverteert zichzelf ook als het eCommerce-platform met de meeste aanpassingsmogelijkheden, en het biedt inderdaad veel van hen. Tegenwoordig draaien er meer dan 400.000 online winkels op het platform en veel mensen beginnen het dagelijks te gebruiken.

Belangrijkste kenmerken van WooCommerce:

 • U kunt zoveel producten aan uw winkel toevoegen als u wilt
 • Als WordPress-gebruiker kunt u kiezen uit duizenden handige plug-ins
 • Een brede selectie van add-ons beschikbaar voor betalingsverwerking
 • Premium en gratis thema’s ingedeeld in vele categorieën

De voors:

 • U kunt uw online winkel gratis opzetten en dan is het aan u of u een gratis of een premium hostingoptie kiest
 • Als je enige ervaring hebt met WordPress, zul je snel wennen aan WooCommerce
 • In het geval dat u vastloopt, is er een uitgebreide kennisbank waar u zeker een artikel kunt vinden dat u helpt uw ​​probleem op te lossen
 • Met WooCommerce kunt u uw websiteverkeer analyseren met Google Analytics via een add-on
 • Als je al een SSL hebt gekocht, kun je deze naadloos toevoegen aan je site

De nadelen:

 • Het platform is niet ideaal voor degenen die niet bekend zijn met WordPress omdat ze helemaal opnieuw moeten beginnen
 • Hoewel er veel goedkope thema’s en plug-ins beschikbaar zijn, lopen de prijzen snel op en kunt u gemakkelijk veel van uw budget uitgeven als u niet oppast

Is WooCommerce goed voor beginners?

We raden WooCommerce aan voor iedereen die niet bekend is met eCommerce of zelfs niet met de online wereld. De standaard van vandaag is om online services en software te ontwikkelen die mensen tijd besparen en niet vereisen dat ze bekend zijn met webontwikkeling of andere technische aspecten.

WooCommerce voldoet samen met WordPress zeker aan die standaard. Om nog maar te zwijgen over het feit dat als je eerder WordPress hebt gebruikt voor bloggen of een ander type website, het leren van WooCommerce een fluitje van een cent voor je zal zijn. De plug-in is al behoorlijk gebruiksvriendelijk, maar je kunt er veel over leren door hun kennisbank genaamd WooCommerce Docs te bezoeken. Er zijn ook tal van andere video’s en artikelen over het platform online beschikbaar.

Hoeveel kost WooCommerce?

Net als WordPress is WooCommerce ook een open-sourceplatform dat gratis door iedereen kan worden geïnstalleerd. U kunt ook elk hostingbedrijf kiezen en uw online winkel op hun servers instellen. WooCommerce heeft echter ook tal van extra’s om voor te betalen. U kunt kiezen uit veel premium-extensies en sommige kosten veel. Vaak is uw enige keuze om u aan te melden voor een jaarabonnement omdat veel extensies simpelweg geen maandelijkse betalingsoptie bieden. Naast de extensies moet u betalen voor een webhostingabonnement.

Uw keuze voor een webhostingpakket hangt alleen af ​​van de algemene vereisten van uw online winkel. Deze omvatten de hoeveelheid verkeer, inhoud en extensies die op de site worden uitgevoerd. Doe een beetje onderzoek en kies een webhostingbedrijf dat de meeste toplijsten leidt. Zelfs de grootste namen in de branche bieden pakketten aan voor betaalbare prijzen en u kunt in ieder geval absoluut vertrouwen op hun diensten op basis van de overvloed aan positieve recensies. Zorg ervoor dat u op zoek bent naar een hostingpakket dat is geoptimaliseerd voor e-commerce of specifiek voor WooCommerce.

Magento

Op basis van onze beoordeling tot nu toe blijkt dat WooCommerce eerder een community-oplossing is, terwijl Magento een uitstekende keuze is voor veeleisende bedrijven. Dit betekent echter niet dat kleine bedrijven elders moeten zoeken. In feite trekken de functies van Magento ook vaak de aandacht van die klanten. Door hun online winkel op het platform op te zetten, kunnen ze toegang krijgen tot veel bronnen die hen kunnen helpen groeien.

Het mooie van Magento is dat je het platform gratis kunt gebruiken door je aan te melden bij de Community-editie. Hoewel het niet zo krachtig is als hun premium Enterprise Edition, is het zeker krachtig genoeg voor kleinere bedrijven. Om nog maar te zwijgen over het feit dat u duizenden dollars moet betalen voor de Enterprise-editie, terwijl de andere volledig gratis te gebruiken is. Omwille van dit artikel zullen we het voornamelijk hebben over de functies die zijn opgenomen in de Community-editie.

Belangrijkste kenmerken van Magento:

 • Hiermee kunt u een onbeperkt aantal producten aan uw winkel toevoegen
 • Veel variaties als het gaat om thema’s en layout
 • U kunt via API gegevens verzenden en ontvangen met software van derden
 • Gebruiksvriendelijke interfaces en krachtige tools waarmee u producten kunt toevoegen

De voors:

 • Zolang u kiest voor een krachtig hostingalternatief, kunt u profiteren van de schaalbaarheid van Magento en uw winkel onbeperkt uitbreiden
 • Met Magento is een snelle afhandeling van klanten gegarandeerd. Ze hebben het proces veel verbeterd om het zo eenvoudig mogelijk te maken
 • Er zijn drie zeer populaire betalingsgateways beschikbaar: Braintree, PayPal en Authorize.net

De nadelen:

 • Het platform heeft veel te bieden voor meer ervaren gebruikers zoals ontwikkelaars, wat het voor beginners alleen maar verwarrender maakt
 • Aangezien hun doelgroep grote bedrijven zijn, kan hun Enterprise Edition tienduizenden dollars kosten

Is Magento goed voor beginners?

Zoals we hierboven al vermeldden, is Magento een van die platforms die we zouden aanraden voor meer ervaren gebruikers. Dit wordt nog meer waar als je het vergelijkt met WooCommerce, omdat het is gebaseerd op WordPress, een volledig beginnersvriendelijk platform (wat een van de redenen is waarom het zo populair werd). Als je echter nieuw bent bij Magento, denken we dat je veel kunt leren met behulp van hun uitgebreide kennisbasis en zelfs na korte tijd aan het platform kunt werken.

Maar we kunnen niet ontkennen dat het je meer tijd zal kosten om de basis van Magento te leren dan de basis van WordPress. Omdat ze zich richten op het aantrekken van grote bedrijven naar hun platform, hebben ze veel geïnvesteerd in het bieden van klantenondersteuning van topkwaliteit. Dit betekent dat wanneer u vastloopt, u ​​contact kunt opnemen met hun team voor hulp. Een van hun belangrijkste doelen is om mensen te helpen een krachtige online aanwezigheid op te bouwen en de verkoop te verhogen. Al met al is Magento een geweldige optie voor beginners als ze wat vrije tijd hebben om te leren.

Magento prijzen en kosten

Je hebt geen budget nodig om je eigen eCommerce-website met Magento te starten, aangezien hun open-source Community-editie volledig gratis is. Voordat u begint, moet u zich aanmelden bij een vertrouwde hostingprovider zoals elke andere website-eigenaar. Nu is het misschien verleidelijk om voor een gratis hostingoptie te gaan en het hele project budgetvrij te houden, maar we raden je dit zeker niet aan. Als u echt wilt dat uw bedrijf groeit, moet u zich aanmelden voor een premium hostingplan.

Voor slechts een paar dollar per maand krijg je ook veel handige functies. Met de Magento Community-editie is dat het enige waar u geld aan gaat uitgeven. Ze hebben ook een alternatief voor grotere bedrijven, de Enterprise Edition, een premiumpakket. Het is vrij duur en ze hebben niet eens een specifieke prijs voor de service bepaald. Als u de Enterprise-editie voor uw bedrijf nodig heeft, moet u eerst met Magento overleggen en zij zullen u een offerte geven. De prijs kan jaarlijks variëren van $ 15.000 tot $ 50.000.

WooCommerce vs Magento Performance

Mensen haten het om rond te hangen op websites waar het laden van elke webpagina lang duurt. Vandaag moet u ervoor zorgen dat uw pagina’s in minder dan 2 seconden worden geladen. Anders zullen uw potentiële klanten vertrekken en elders een soortgelijk product vinden. Als u wilt dat uw website succesvol wordt, moet u investeren in een server die voldoende bronnen biedt en uw inhoud moet ook goed worden geoptimaliseerd.

Hoge prestaties zijn vooral belangrijk voor eCommerce-websites. Het is niet duidelijk of WooCommerce of Magento hier de sterkere concurrent is. Deze systemen verschillen enorm van elkaar en er zijn veel factoren die meespelen als het gaat om prestaties. We hebben het over online winkels die verschillen in grootte en functionaliteiten, wat betekent dat elk van hen verschillende vereisten heeft. Daarnaast is er een enorme verscheidenheid aan webhostingpakketten om uit te kiezen op internet.

U kunt ook een Content Delivery Network (CDN) gebruiken en tal van contentoptimalisatiepraktijken toepassen op uw website die allemaal een impact hebben op de prestaties. Daarom is het moeilijk te zeggen welk e-commerceplatform beter is voor uw winkel als het gaat om laadsnelheden van pagina’s. Voor zover we weten, is er geen significant verschil. De prestaties van uw eCommerce-site zullen eerder afhangen van de manier waarop u de winkel opbouwt en het webhostingpakket dat u kiest.

WooCommerce en Magento Security vergeleken

Het is voor elk type website belangrijk om voor de nodige veiligheidsmaatregelen te zorgen. Als u een eCommerce-website start, zullen uiteindelijk veel mensen hun betalingsgegevens en privé-informatie delen telkens wanneer ze iets kopen. Als er geen goede beveiliging is, kunnen deze gegevens gemakkelijk worden gestolen. Aan de andere kant zijn steeds meer mensen er tegenwoordig slim in. Ze gaan kijken of ze hun gegevens veilig op uw website kunnen delen of niet. Zo niet, dan kopen ze nooit iets in uw online winkel.

Beveiliging is een van die factoren die niet afhankelijk zijn van het e-commerceplatform dat u kiest. U kunt de nieuwste beveiligingsextensies toepassen op zowel Magento als WooCommerce. Er is een breed scala aan opties om uit te kiezen en het beveiligingsniveau van uw website is aan u. Magento biedt echter iets dat handig kan zijn voor gevorderde gebruikers. U kunt via het platform speciale beveiligingspatches krijgen die de beveiliging van uw online winkel verder kunnen verbeteren.

De reden waarom het alleen voor gevorderde gebruikers is, is omdat het vrij moeilijk is om deze patches toe te passen. Beginners zouden het heel moeilijk met ze hebben en uiteindelijk zouden ze waarschijnlijk niet eens slagen. Dit is ook de reden waarom veel op Magento gebaseerde online winkels verouderd zijn op internet. Ze hebben simpelweg niet het personeel dat de patches voor hen kan aanbrengen. We kunnen concluderen dat als u een ervaren Magento-gebruiker bent of iemand die bereid is te betalen voor professionele hulp, u een hoger beveiligingsniveau voor uw winkel kunt krijgen dan met WooCommerce.

Is productmanagement de doorslaggevende factor?

Als een e-commerceplatform goed productbeheer biedt, wordt uw werk een stuk eenvoudiger. Betere opties voor productbeheer leiden tot goed georganiseerde productpagina’s die bezoekers aanspreken. WooCommerce staat bekend om zijn uitgebreide oplossingen, waardoor u zowel digitale als fysieke producten kunt toevoegen. Het toevoegen van nieuwe producten aan uw online winkel is een volledig gestroomlijnd proces; je hoeft niet eens na te denken over hoe je het voor elkaar krijgt.

Het wordt nog makkelijker voor je als je al eerder aan een WordPress-site hebt gewerkt. Als de standaardfuncties die in WooCommerce zijn geïntegreerd niet voldoende zijn, kunt u altijd product-add-ons downloaden die het platform nog veelzijdiger kunnen maken. Als Magento-gebruiker zijn er al tal van handige functies beschikbaar die een WooCommerce-gebruiker anders zou moeten downloaden. U kunt productgroepen maken, productrecensies publiceren, specifieke prijsregels toepassen, producten personaliseren en nog veel meer standaard.

Omdat je extra tijd en moeite moet steken om deze functies toe te voegen aan WooCommerce, wint Magento duidelijk als het gaat om functionaliteit. Maar laten we niet vergeten dat bijna alles meer tijd kost om te leren in Magento. Als u een van die winkeleigenaars bent die geen geavanceerde functies nodig heeft, moet u zeker voor WooCommerce gaan. Terwijl Magento ernaar streeft een allround oplossing te zijn voor gevorderde gebruikers, streeft WooCommerce ernaar om snel, eenvoudig en toch volledig betrouwbaar te zijn, geschikt voor kleine bedrijven. Ze kunnen beginnen met iets eenvoudigs en het in de toekomst uitbreiden naar hun behoeften.

Laten we de prijzen vergelijken

Natuurlijk kunt u alleen overwegen om een ​​eCommerce-alternatief te gebruiken als u over het benodigde budget beschikt om te beginnen. Welke is goedkoper, Magento of WooCommerce? WooCommerce kost je geen cent, zolang je geen premium-extensies koopt. Magento heeft een Enterprise Edition waar je uit verschillende pakketten kunt kiezen, maar je zou toch een belachelijk bedrag moeten betalen om het te kopen. Voor grote bedrijven is het misschien niet zo veel, maar voor kleinere is het dat zeker.

Als je Magento toch wilt gebruiken, kun je je aanmelden voor de Community-editie die helemaal gratis is. Hun premium-pakketten zijn veel krachtiger, maar wat gebruikers krijgen met de Community-editie is meer dan genoeg voor kleinere bedrijven. Wat we kunnen concluderen is dat je zowel met WooCommerce als Magento gratis een degelijke online winkel kunt opzetten. Het enige dat we u aanraden te betalen, is een betrouwbare hostingservice, maar het kost slechts een paar dollar per maand, dus het is geen probleem.

U moet echter voorzichtig zijn met de extensies, anders kunt u in korte tijd veel geld uitgeven. U kunt uw winkel gratis draaiende houden en zelfs een paar handige gratis extensies vinden, maar premiums zijn meestal behoorlijk duur. Het beste idee is om een ​​beetje onderzoek te doen voordat je zelfs maar beslist welke van deze twee platforms je wilt gebruiken. U moet alles van tevoren plannen en een lijst met extensies maken die u voor beide platforms wilt installeren.

Als er premium-extensies zijn, kunt u de twee prijzen vergelijken en beslissen welk e-commerceplatform voor u goedkoper is. Het kost niet zoveel tijd en moeite om de lijst te maken, maar het kan u zeker wat geld besparen. Al met al kunnen we zeggen dat zowel Magento als WooCommerce geweldige keuzes zijn voor het maken van uw eigen volledig uitgeruste online winkel. Het enige dat beter is voor WooCommerce-gebruikers, is dat ze niet hoeven te upgraden naar een versie naarmate hun bedrijf groeit.

Met Magento moet je uiteindelijk van platform wisselen of upgraden naar hun Enterprise Edition. Daarom komt WooCommerce in veel gevallen naar voren als het goedkopere alternatief. Er zijn ook veel webhostingpakketten die zijn geoptimaliseerd voor WooCommerce of WordPress. Deze oplossingen zijn vrij goedkoop, zelfs als u een van de grootste providers kiest, wat betekent dat u wat meer geld kunt besparen.

Welke is beter? WooCommerce of Magento?

Tot nu toe hebben we veel gesproken over hoe beginnersvriendelijk WooCommerce is. Dit maakt het een perfecte keuze voor onervaren gebruikers. Het is een snelle, effectieve en betaalbare oplossing voor kleine bedrijven die snel online willen gaan. Het maakt niet uit welk type eCommerce-website u wilt starten, WooCommerce heeft zeker de oplossing voor u. Van thuisondernemerschap tot kaartverkoop, je kunt vrijwel alles opzetten met het platform.

In Magento vind je alle functies die een eCommerce-website kunnen helpen groeien. Het is robuust, schaalbaar en de meeste krachtige functies die u nodig hebt, zijn standaard al beschikbaar op het platform. We zouden het platform aanbevelen voor elk bedrijf dat al een tijdje inkomsten genereert en het wil investeren in e-commerce. Als de prijsopgave die u van Magento krijgt voor u betaalbaar is, zult u zeker geen spijt krijgen van uw beslissing.

In feite kan het platform u helpen om in de toekomst veel meer geld te genereren. Maar als we onderzoeken welk platform beter is voor een onervaren gebruiker om mee te beginnen, dan is de winnaar zeker WooCommerce. Als je besluit om als beginner in Magento te springen, dan zul je het moeilijk krijgen.

Samenvattend

Elke gebruiker die een eCommerce-website wil starten, heeft verschillende behoeften. Er is geen pasklare oplossing voor deze platforms. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom het moeilijk was om WooCommerce met Magento te vergelijken. Volgens onze aanpak kwam WooCommerce naar voren als de betere keuze als je alle verschillende vragen die we hierboven hebben beantwoord, samenvat. Waarschijnlijk zal niet iedereen het eens zijn met dit resultaat, maar we waren ook helemaal positief over Magento.

Magento heeft veel krachtige functies te bieden en het is momenteel een zeer geavanceerd platform. Als u een van die mensen bent die liever Magento gebruikt, dan zult u waarschijnlijk tevreden zijn met wat u krijgt. Waar u echt aan moet denken, zijn de belangrijkste vereisten van uw online winkel. U moet nadenken over prestaties, uitbreidingen, beveiligingsmaatregelen en andere unieke behoeften. Denk ook na over de moeilijkheidsgraad van elk platform. Dus, wat denk jij? Heeft dit artikel je geholpen om de juiste beslissing te nemen??

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map