WordPress.org vs WordPress.com – Welke moet u kiezen voor het bouwen van uw website?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'WordPress.org vs WordPress.com – Welke moet u kiezen voor het bouwen van uw website?
0 6 мин.

wordpress org vs wordpress com


Welk WordPress-platform beter is, is vaak een twistpunt onder WordPress-enthousiasten. Het verschil tussen de twee platforms is iets dat beginners misschien niet eens beseffen totdat ze hun keuze al hebben gemaakt om uiteindelijk te beseffen dat het niet is wat ze in gedachten hadden.

Het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com komt neer op het verschil tussen een zelf-gehost en een gehost platform, waarbij WordPress.org de zelf-gehoste versie is en WordPress.com de gehoste versie. Om te weten welke u moet kiezen voor het bouwen van uw website, moet u eerst de voor- en nadelen van elke website analyseren.

WordPress.com

WordPress.com is een gehost platform, wat betekent dat alle technische aspecten van het runnen van een website voor u worden afgehandeld door dezelfde provider. Met WordPress.com krijg je een gratis WordPress-subdomein (dat eruit zal zien als yoursite.wordpress.com), gratis webhosting, gratis back-ups voor je website, evenals gratis updates en beveiliging.

prijzen voor wordpress com

Hoewel er een gratis WordPress.com-abonnement is, is het vrij beperkt en we raden het alleen aan voor kleine persoonlijke blogs, en alleen als je het niet erg vindt dat WordPress advertenties op je site plaatst. Dit gratis abonnement wordt geleverd met 3 GB opslagruimte, vooraf geïnstalleerde plug-ins, tientallen gratis thema’s, basisontwerpaanpassing en community-ondersteuning.

Als u advertenties wilt verwijderen, ondersteuning voor e-mail of live chat, wat meer opslagruimte (6 GB) en een aangepaste domeinnaam wilt, kunt u voor $ 4 / maand upgraden naar het persoonlijke abonnement. Noch met het gratis plan, noch met het persoonlijke plan kunt u inkomsten genereren met uw site of plug-ins van derden installeren.

Met het Premium-abonnement, dat $ 8 / maand kost, kunt u inkomsten genereren met uw site via het WordAds-programma, maar als u besluit dat u ook plug-ins van derden wilt installeren, krijgt u nog een upgrade naar het Business-abonnement.

Het Business-plan is het meest complete plan en biedt onbeperkte opslag, SEO-tools, de mogelijkheid om thema’s of plug-ins van derden te installeren, integratie met Google Analytics, en het stelt u in staat de voettekst van WordPress.com te verwijderen. Dit alles voor $ 25 / maand.

Als een korte samenvatting van het bovenstaande zijn hier de voor- en nadelen van WordPress.com:

Voordelen van WordPress.com:

 • Gratis hosting en onderhoud (updates, back-ups, beveiliging, etc.);
 • Gratis subdomein of mogelijkheid om een ​​aangepast domein toe te voegen met hogere abonnementen;
 • Gratis abonnement geschikt voor kleine hobbyblogs;
 • Vooraf geïnstalleerde plug-ins en thema’s.

Nadelen van WordPress.com:

 • Beperkte controle en functies met het gratis abonnement;
 • Advertenties geplaatst op alle gratis websites;
 • Inkomsten genereren is alleen mogelijk als u upgradet naar Premium-abonnement of hoger, en alleen via het WordAds-programma, waarvoor u uw inkomsten met hen moet delen;
 • Het installeren van plug-ins en thema’s van derden is alleen toegestaan ​​met het Premium-abonnement;
 • Geen eCommerce-functies of integratie van betalingsgateways beschikbaar;
 • Geen aangepaste analysetools, behalve het bedrijfsplan waarin Google Analytics is geïntegreerd.

WordPress.com is geweldig voor degenen die niet over de nodige vaardigheden beschikken om zelf een website te runnen, en die zich liever richten op het maken en publiceren van inhoud, maar ze zijn niet van plan er inkomsten mee te genereren.

WordPress.org

Als jij kiest WordPress.org als platform voor uw website heeft u de mogelijkheid om alles wat nodig is om een ​​website te bouwen volledig te beheren. Dit betekent dat u uw eigen domein moet kopen, uw eigen webhosting moet kiezen, updates, back-ups, beveiligingsproblemen moet behandelen, enz. Maar dit betekent ook dat u volledige controle heeft over elk aspect van uw website.

U kunt WordPress.org gratis installeren, kiezen uit duizenden gratis en premium plug-ins en thema’s, eCommerce-functionaliteit toevoegen of elke andere functionaliteit die u wenst, en geld verdienen met uw blog of website zoals u wilt.

download word org

Wanneer u op zoek bent naar hosting voor uw WordPress-site, zult u blij zijn te ontdekken dat er meerdere webhosts zijn die beheerde WordPress-hosting aanbieden die dezelfde onderhoudsvoordelen bieden als bij een WordPress.com-abonnement.

Als het gaat om WordPress-hosting, zijn BlueHost, InMotion Hosting of HostGator enkele van de hostingopties die we aanbevelen te bekijken. Sommige van deze webhosts bieden zelfs een jaar lang een gratis aangepaste domeinnaam aan.

Deze vrijheid van controle, maatwerk en inkomsten genereren is de reden waarom veel mensen afzien van de voordelen van een gehost platform en kiezen voor de zelf gehoste versie van WordPress.

Dat gezegd hebbende, hier zijn de voor- en nadelen van WordPress.org:

Voordelen van WordPress.org:

 • Het is gratis en volledig aanpasbaar;
 • U kunt gratis of premium plug-ins en thema’s toevoegen;
 • U kunt inkomsten genereren met uw site naar eigen inzicht en zonder inkomsten met iemand te hoeven delen;
 • U kunt aangepaste analyse- en site-tracking-tools of andere tools gebruiken die u nodig heeft;
 • U kunt van uw WordPress-site een online winkel maken en online gaan verkopen.

Nadelen van WordPress.org:

 • Je bent verantwoordelijk voor het kopen van je eigen domeinnaam en het vinden van hosting;
 • U bent ervoor verantwoordelijk dat thema’s, plug-ins, WordPress-kern allemaal up-to-date zijn;
 • U krijgt te maken met beveiliging en back-ups.

WordPress.org is de beste keuze voor diegenen die de volledige controle over hun site willen hebben en het niet erg vinden om te gaan met de bijzonderheden van het kopen van een domein of het vinden van een webhost.

We raden WordPress.org aan voor professionele bloggers, online winkels, zakelijke websites of iedereen die geld wil verdienen met hun website en de flexibiliteit heeft om hun site zonder beperkingen aan te passen.

Dus, welke moet u kiezen voor het bouwen van uw website?

Het debat tussen WordPress.com en WordPress.org komt altijd neer op het type website dat u van plan bent te bouwen. Als je een informele blog wilt waarvan je niet van plan bent inkomsten te genereren, doet de gratis versie van WordPress.com het prima. Als u niet wilt dat WordPress advertenties op uw site plaatst, kunt u ze gemakkelijk verwijderen door over te schakelen naar het persoonlijke plan.

Als u van plan bent inkomsten te genereren met uw blog of site en u wilt controle hebben over welke plug-ins, thema’s en andere tools u kunt installeren, dan is WordPress.org de juiste keuze. De hierboven genoemde nadelen van WordPress.org (onderhoud, beveiliging, back-ups, etc.) kunnen gemakkelijk worden verholpen als u kiest voor een goed beheerd WordPress-hostingplan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector