WordPress vs Joomla vs Drupal – Wat is het beste CMS?

beste cms wordpress joomla drupal


Tegenwoordig zijn er veel opties om een ​​website te bouwen zonder dat u enige programmeertaal hoeft te kennen. Degenen die een eenvoudige website willen, kunnen kiezen voor een sitebouwer, maar anderen die een krachtigere en flexibelere online applicatie willen, kiezen voor een contentmanagementsysteem. Er zijn veel geweldige software die is gecategoriseerd als CMS, maar de meest populaire zijn WordPress, Joomla en Drupal.

Afgezien van het feit dat al deze drie applicaties zijn gebouwd met PHP en MySQL en ze zeer krachtig zijn, zijn ze ook open source, wat betekent dat ze gratis te gebruiken zijn. De beste manier om te zien welk systeem het beste bij u past, is door ze allemaal uit te proberen. Het is echter belangrijk om de deugd en de keerzijde van elk systeem te kennen, omdat de meeste mensen de neiging hebben om vast te houden aan de cms waarmee ze zijn begonnen, ook al zou het verstandig zijn om een ​​ander systeem te gebruiken voor bepaalde projecten.

Volgens wappalyzer.com marktleider (op het moment van schrijven) in de categorie CMS is WordPress met 65%, gevolgd door Joomla met 15% en uiteindelijk Drupal met slechts 8%. De andere 12% is verdeeld over veel andere zoals Typo3, Modx, Xoops en anderen. Voordat we de functies van de beste cms gaan verkennen, moeten we deze drie eerst analyseren.

De deugden en nadelen van het gebruik van WordPress

Het begon als een blogplatform en is in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd, en is tegenwoordig het populairste contentbeheersysteem dat wordt gebruikt door meer dan 74 miljoen websites. Accordeon Wikipedia 23% van de top 10 miljoen websites gebruikt WordPress.

De software is zo populair geworden dat er een hele industrie omheen zadelt. Veel hostingbedrijven zoals BlueHost bieden de mogelijkheid om WordPress automatisch te installeren, anderen zoals WP Engine bieden op maat gemaakte managed WordPress only hosting. Er zijn ook honderden webontwikkelingsbedrijven die aangepaste ontwikkelingsservices en webdesign voor WordPress-sites aanbieden.

Er zijn veel redenen waarom WP zo populair is geworden, hier zijn de belangrijkste:

Eenvoudige installatie en configuratie: zoals eerder vermeld, bieden veel bedrijven automatische installaties aan via hun configuratiescherm, dit betekent dat met een klik op de knop de software binnen enkele seconden op uw website wordt geïnstalleerd, klaar om inhoud te publiceren.

Gemakkelijk aan te passen: dankzij de actieve gemeenschap zijn er veel tutorials en hackgidsen om de kern te veranderen en je website aan te passen met wordpress. Er zijn ook duizenden gratis en commerciële plug-ins en thema’s beschikbaar, wat de tijd die nodig is om een ​​website helemaal opnieuw te maken aanzienlijk verkort.

Geweldige community-ondersteuning: de community is erg actief en naast de duizenden tutorials die je online zult vinden, kun je hem, als je een specifieke vraag hebt, stellen op het officiële ondersteuningsforum waar iemand je binnen enkele seconden zal antwoorden.

Snel en eenvoudig opstarten: na installatie van het systeem is het klaar voor gebruik. Er zijn een paar tweaks die je wilt doen voordat je je eerste bericht plaatst, zoals het inschakelen van zoekmachine vriendelijke url, waarmee Akismet reactiespam kan voorkomen, maar verder kun je de inhoud gewoon laten stromen. Als je snel genoeg bent, is het mogelijk om je website in minder dan 10 minuten online te hebben.

Er zijn ook nadelen waar u rekening mee moet houden wanneer u WordPress gaat gebruiken. De populariteit maakt het een enorm doelwit voor hackers. Om er zeker van te zijn dat uw website veilig is, moet u een betrouwbare en veilige webhosting hebben en de kern en de plug-ins bijwerken wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is. Maak je geen zorgen, het systeem vertelt je wanneer er een nieuwe update is, dus je hoeft het niet handmatig te controleren. Een ander nadeel is de vertraging van het systeem met de toename van geïnstalleerde plug-ins en toename van websitebezoekers.

Voors en tegens van Joomla

Joomla maakt gebruik van objectgeoriënteerde programmeertechniek, het is geschreven in PHP en slaat gegevens op in de MySQL-database. Het is een krachtig contentmanagementsysteem dat door duizenden websites wordt gebruikt. Het wordt voornamelijk gebruikt voor bedrijfswebsites, webwinkels, forums en community-sites, maar ook door overheids- en non-profitorganisaties.

In tegenstelling tot WordPress is Joomla niet zo populair; maar de software is meer dan 50 miljoen keer gedownload en dit aantal neemt snel toe, laten we eens kijken waarom:

Eenvoudige installatie en configuratie: veel hostingbedrijven staan ​​automatische Joomla-installatie ook toe aan hun servers. De installatie zal niet veel verschillen van de setup van WordPress.

Actieve gemeenschapsondersteuning: Joomla’s community is ook geweldig; op hun officiële ondersteuningsforum kun je vrij snel hulp krijgen van andere leden en joomla-gebruikers. Er zijn veel tutorials beschikbaar op internet die je in veel gevallen zullen helpen. Er zijn duizenden gratis extensies en sjablonen beschikbaar voor het systeem.

Snel en eenvoudig opstarten: bij het installeren van Joomla kunt u ervoor kiezen om een ​​lege installatie te hebben, of om wat inhoud op uw website te hebben. Als u ervoor kiest om niets anders te hebben dan het systeem, moet u de modules handmatig maken en activeren en artikelen toevoegen. De tijd die nodig is om een ​​joomla-website op te zetten verschilt niet veel van de tijd die nodig is om te beginnen met een website op basis van WordPress, maar Joomla heeft wat oefening nodig om het op gang te krijgen.

Joomla is ook het doelwit van hackers, dit kan een nadeel zijn van het gebruik ervan, maar met de juiste configuratie en constante upgrades kunt u voorkomen dat hackers uw site vernietigen. Het is misschien een beetje moeilijk om met het systeem te beginnen, maar biedt meer opties om individuele pagina’s aan te passen, in tegenstelling tot WordPress.

Waarom zou ik voor Drupal kiezen??

Nu je twee geweldige cms hebt gezien, die gemakkelijk te gebruiken zijn, waarom zou je je dan druk maken over software die ingewikkelder is? Drupal is zelfs niet zo ingewikkeld, het is technisch geavanceerder dan Joomla en WordPress en is gebouwd om minder serverbronnen te gebruiken, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het upgraden van uw hostingpakket omdat u meer bezoekers krijgt.

Drupal kan voor vele doeleinden worden gebruikt, van blogs tot nieuwsportalen, alles wat u zich kunt herinneren. Er zijn echter enkele voor- en nadelen:

Relatief eenvoudig te installeren: veel hostingbedrijven bieden de mogelijkheid om Drupal automatisch te installeren, maar ze ondersteunen niet allemaal de software. Dat betekent dat als u een probleem met uw Drupal-systeem tegenkomt en u uw gastheer vraagt ​​om te helpen, zij u eerder naar het communityforum zullen sturen.

Goede website-prestaties: websites die met Drupal zijn gebouwd, worden sneller geladen en hebben een snellere responstijd dan websites die Joomla of WordPress gebruiken. Net als bij andere cms, zal het langzamer worden als je modules toevoegt.

Zeer aanpasbaar: veel ontwikkelingsbedrijven kiezen ervoor om websites voor hun klanten te bouwen met Drupal, omdat het gemakkelijker kan worden aangepast aan de behoeften van de klant.

De keerzijde van het gebruik van Drupal is het gebrek aan beschikbare plug-ins en ontwerpen. Het aanpassen van een Drupal-website kan moeilijk zijn voor gebruikers met elementaire programmeervaardigheden. Omdat het geen enorme community heeft, is het moeilijker om antwoorden te vinden op uw vragen met betrekking tot dit cms.

Mijn persoonlijke keuze

In 2007, toen ik voor het eerst besloot om een ​​cms te gebruiken voor het bouwen van een project voor een klant, begon ik met Joomla. Op dat moment ben ik begonnen met de 1.0-versie. Het was erg moeilijk om te upgraden naar 1.5-versie, maar met enorme inspanningen was het mogelijk. Na de release van 1.6 versie in augustus 2011 gaf ik Joomla op.

Overgeschakeld naar WordPress en ontdekte hoe eenvoudig het is om websites mee te bouwen. Realiseer je ook dat het sneller werkt dan Joomla, het was een heel goede ervaring en ik ben blij dat ik deze stap heb gemaakt. Ik gebruik WordPress het liefst voor mijn websites, omdat het handiger is voor mijn behoeften.

Welke is jouw favoriet?

Hierna is het misschien te vroeg om te vertellen wat je favoriete cms is. Ik raad aan om de tijd te nemen en elke software uit te proberen en te beslissen welke het meest geschikt is voor jouw behoeften en stijl.

Als u van plan bent om voor uzelf of voor uw bedrijf een eenvoudige website te bouwen, is WordPress of Joomla waarschijnlijk de beste keuze. Als u van plan bent uw site in de toekomst uit te breiden met extra functies, kan Joomla de keuze zijn. Als je een nerd bent en enorme dromen hebt over je site, en de vaardigheden of de middelen hebt om je verder te ontwikkelen tot een enorm project, dan is Drupla je vriend. Maar uiteindelijk is het jouw keuze, want als je niet tevreden bent met de software die je kiest, is het mogelijk om naar een ander cms te migreren, maar dit vereist wat extra technische en programmeervaardigheden.

Als u vragen heeft of uw mening met ons wilt delen, laat dan hieronder een reactie achter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map