10 bästa PHP-ramverk för webbutvecklare

01.06.2020
Artiklar och mer ... '10 bästa PHP-ramverk för webbutvecklare
0 9 мин.

bästa php-ramverk för webbutvecklare


I den här artikeln kommer vi att täcka PHP och vilka ramar som ska användas för att uppnå snabb, komplex och professionell utveckling av webbplatser och webbappar.

PHP som ursprungligen stod för personlig hemsida, och nu står för Hypertext Preprocessor, representerar ett skriptspråk på sidan, och det är mest för webbutveckling. Sedan introduktionen 1995 kom PHP långt och det är nu det mest populära skriptspråket på serversidan. Det används också som ett allmänt programmeringsspråk.

Att bygga komplexa webbplatser och webbappar från början kan vara svårt och tidskrävande, så istället för att använda rå PHP-kod använder utvecklare ramar som hjälper dem att arbeta snabbare och att ha strukturerad kod som kan återanvändas.

Läs också: Bygga din webbplats med PHP

Vi valde tio ramar att presentera i den här artikeln, och dessa ramverk är de mest populära bland utvecklare, och de upprätthålls också aktivt.

Skäl att använda ett PHP-ramverk

Nu ska vi se varför så många utvecklare använder PHP-ramverk och hur dessa ramverk hjälper oss i webbutvecklingsprocesser.

 • Rätta till de vanligaste tekniska sårbarheterna
 • URL-routing
 • Uppnå integration med posttjänster och verktyg som kan göra att webbapplikationer körs snabbare
 • Fil- och kodorganisation för att skapa återanvändbar och välstrukturerad kod
 • Ökad säkerhet för en webbplats
 • Applicera MVC-mönster på PHP-applikationer
 • Massor av bibliotek och plugins som kan hjälpa oss med databaser, input / output-filtrering, formulär

10. PHPixie

Besök sida “

PHPixie är ett ungt ramverk som startade som ett mikroramverk men övergick snabbt till ett mycket populärt PHP-ramverk med full stack. Detta är ett högpresterande ramverk, men det är väldigt lätt att behärska och har ett ödmjukt och vänligt samhälle.

PHPixie har ett HMVC-designmönster och är tillverkat av oberoende komponenter. Några av de funktioner som PHPixie har är ORM (objektrelationskartläggning), autentisering och auktorisationsfunktioner. Det möjliggör också användning av HAML-markeringsspråk, och det har ett sofistikerat routingssystem bland annat. Det finns många tutorials på PHPixie webbplats, och de hävdar också att de kan lära dig PHPixie på 30 minuter, vilket verkligen är spännande.

9. FuelPHP

Besök sida “

Detta ramverk är mycket flexibelt, det har en inbyggd modulstruktur och har också en stark användare av användare. FuelPHP Oil är en trevlig kommandoradsfunktion, och den möjliggör snabb utveckling och även förmåga att testa din applikation och utföra flera uppgifter. Detta ger också flera andra funktioner som paket, testning, förfina och andra.

FuelPHP är full stack-ramverk som använder HMVC-arkitektur. En av funktionerna som läggs till FuelPHP är ViewModel, även känd som presentationsmodeller och detta gör att du kan lägga till ett lager mellan Controller och View. FuelPHP är utdragbar och innehåller funktioner som URI-filtrering och utgångskodning. Som vi sa att det har en stark gemenskap och bra dokumentation som du kan kolla in på den officiella webbplatsen.

8. Smal

Besök sida “

Om du vill utveckla små, enkla och flexibla appar är Slim den perfekta ramen för dig. Det är minimalistiskt i designen, enkelt och du kommer inte att spendera mycket tid på att lära dig det.

Slim är ett PHP-mikroramverk och det passar bäst om du vill bygga enkla API: er samtidigt som du bibehåller full flexibilitet. Slim kommer också med några coola funktioner som session- och cookie-kryptering, URL-routing, HTTP-caching på klientsidan och även flashmeddelanden över HTTP-förfrågningar.

Det är snyggt dokumenterat, och vi väntar fortfarande på en fullständig version av Slim 3.0

7. Zend Framework

Besök sida “

Zend Framework är utan tvekan en av de största PHP-ramarna genom tiderna. Denna ram är komplex och mycket svår att lära och den används mest för mer komplexa projekt. Zend Framework används av några stora företag som BBC, CISCO WebEx och BNP Paribas. Några av partnerna inkluderar också IBM, Microsoft, Google och Adobe.

Den nuvarande utgåvan Zend Framework 3.0 har några nya funktioner som en XML till JSON-omvandlare, en JSON RPC-server och kompatibilitet med PHP 7. Den är också 4 gånger snabbare än föregående version.

6. CakePHP

Besök sida “

CakePHP är ett öppen källkodsprojekt som introducerades 2006 och modelleras efter begreppen Ruby on Rails. Mycket förbättras med den senaste versionen, CakePHP 3.0, och detta äldre ramverk är efterfrågat. Några av funktionerna som du får med den nya versionen är förbättrad sessionhantering, fristående bibliotek och avkopplade komponenter för bättre modularitet.

Ganska anmärkningsvärt faktum är att CakePHP används för att driva webbplatser för några av de största företagen där ute, som BMW, Hyundai, Zumba och Express. Dessutom implementerar den höga säkerhetsnivåer i appar. Det kan uppnås med säkerhetsfunktioner som förebyggande av SQL-injektioner, skript på flera platser, CSRF-skydd och andra.

5. Phalcon

Besök sida “

Phalcon är ett PHP-webbramverk med hög prestanda som släpptes 2012 och under en relativt kort tid fick det mycket popularitet bland webbutvecklare. Detta ramverk är skrivet i C, men du kan använda om du inte känner C-språk eftersom det innehåller PHP-klasser som kan användas för alla applikationer.

Detta ramverk erbjuder många moderna funktioner som kontroller, frågespråk, visningsmallar och så vidare. Det fantastiska med Phalcon är att det påskyndar prestandan och körs på nästan vilken server som helst. Det är ett mycket väl dokumenterat ramverk, och vi rekommenderar att du provar det.

4. Yii 2

Besök sida “

Yii 2 är en av de mest använda PHP-ramarna för tillfället. Det erbjuder ett brett utbud av mycket användbara funktioner och det finns många skäl till varför utvecklare använder det. Yii 2 är enkelt och enkelt men också mycket kraftfullt och snabbt, du kan ta fram din webbplats på mycket kort tid.

Installationen är ganska enkel och du kan använda Composer för installationsprocessen. Yii 2 är ett objektorienterat programmeringsram som har en enkel och ren kod. Med detta ramverk använder du några fantastiska funktioner som sen statisk bindning, SPL-klasser och gränssnitt och anonyma funktioner, och det är också mycket utdragbart. För någon som kommer från frontendbakgrund är Yii 2 användbar eftersom den innehåller jQuery och även AJAX-aktiverade funktioner.

När du använder Yii2 behöver du inte oroa dig för säkerhet, eftersom det kommer med en säkerhetsapplikationskomponent som hjälper dig att skapa en säkrare applikation. Yii 2 hjälper dig också att spendera mindre tid på vissa uppgifter, med ett verktyg som heter “Gill”. Det här verktyget hjälper dig att utveckla mallar för formulär, modeller och tillägg.

3. CodeIgniter

Besök sida “

CodeIgniter släpptes 2006 och det verkar som om det blir mindre populärt med tiden. CodeIgniters största styrka är det faktum att det är enkelt, lätt och enkelt. Det tar bara cirka 2 MB, så det är enkelt att installera och det är väldigt enkelt att lära sig.

CodeIgniter tvingar dig inte att använda MVC, så det ger frihet för utvecklare när det gäller kodning och namngivningskonventioner och det stöder enkelhet. Det tillåter dig också att ladda ner plugins för mer komplexitet. Det stöder de vanligaste databaserna, inklusive MySQL. Det nuvarande kravet är PHP 5.3.7 men det fungerar också på nästan alla delade och dedikerade värdplattformar.

2. Symfoni

Besök sida “

Symphony framework kan användas om du har ett projekt i stor skala att slutföra. Symphony består av återanvändbara komponenter och den har också ett mycket aktivt och brett utvecklargemenskap.

Med återanvändbara komponenter som Symphony har att erbjuda kan du göra många saker som hög anpassning, en mallmotor, e-postbibliotek, enhetstestning, formulärskapning. Symphony-ramverket används också i många viktiga projekt som Drupal, PHPBB, PIWIk och även “Twig”, en av de mest populära mallmotorerna drivs med Symphony-komponenter.

Symphony skapades 2005 och den är tillgänglig under MIT-licens.

Du kan besöka Symphony.com för att läsa mer om Symphony.

1. Laravel

Besök sida “

Enligt online-undersökningar har Laravel blivit den mest populära ramen bland utvecklare. Som ett relativt ungt PHP-ramverk (släppt 2011) positionerade Laravel sig som kung av ramverk tack vare enkelhet, ett enormt och stödjande samhälle med massor av gratis tutorials och andra inlärningsresurser..

Laravel är enkel att lära sig och har många funktioner som gör att vi kan arbeta snabbt och genomföra storskaliga projekt snabbt. Laravel kommer med “Blade”, som är sitt eget mallspråk som gör att du kan skriva vanlig PHP-kod i mall. Laravel har också “Lumen”, ett mikro-PHP-ramverk som nyligen släppts och som kan bygga mycket snabba API: er.

Sammanfattning

PHP-ramverk är verkligen mycket användbara verktyg för att skapa komplexa webbapplikationer och andra projekt. En av de viktigaste sakerna i webbutveckling är naturligtvis hastighet, med underhållbar och återanvändbar kod. Världen för webbutveckling förändras ständigt och förbättras och det gäller också ramar. Så här försökte vi presentera några av PHP-ramverk som är standarderna för kvalitet i webbutveckling idag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector