5 misstag att undvika när du väljer webbhotell för företag

01.06.2020
Artiklar och mer ... '5 misstag att undvika när du väljer webbhotell för företag
0 7 мин.

misstag-val-business-webbhotell


Vill du ha den bästa webbhotellupplevelsen för din företagswebbplats? Se sedan till att undvika dessa vanliga misstag.

Webben är riklig med råd om hur du väljer den bästa värden för din webbplats. Detta överflöd av tips, handledning och artiklar om hur man hittar tillförlitlig värd är inte slumpmässigt, trots allt värdet du får och värdföretaget du registrerar dig kommer att ha mycket att säga i den dagliga driften på din webbplats.

Medan de flesta artiklar fokuserar på måste-göra för att välja en värd, låt oss se några av de fallgropar som ska undvikas när du söker efter webbhotell:

1. Falling For The Allure of FREE Hosting

Nu kan gratis värd låta som en utmärkt affär om du har en liten personlig webbplats som inte uppdateras så mycket och du inte använder den för att locka kunder eller affärsmöjligheter. I alla andra användningsfall är gratis hosting otillförlitligt och oönskat.

Vissa webbhotell erbjuder gratis värd för att dra in fler kunder som vid någon tidpunkt kan besluta att uppgradera till betalda paket eller som kan bli intresserade av de andra betalda webbtjänster som marknadsförs av webbhotellet.

Om du precis börjar kan du bli frestad att registrera dig för en gratis webbhotell, men det finns många varningar du bör tänka på, särskilt om du lanserar en webbplats för ditt företag.

Först och främst går gratis webbhotell och reklam hand i hand. Detta innebär att din webbplats troligen kommer att bli besatt av annonser eller banners och förvandlas till en annonsplattform för värdföretaget eller dess dotterbolag. Det är inte svårt att se hur värd för din företags webbplats på en gratis webbhotell kan skada ditt rykte.

Ett annat problem med gratis hosting är prestanda. Gratis värd kommer med magra resurser och fruktansvärda prestationsproblem. Eftersom du inte har betalat för någonting kan du inte förvänta dig några drifttidsgarantier, säkerhet eller supporthjälp.

Att betala för hosting innebär att du får några garantier när det gäller prestanda, tillgänglighet, support eller säkerhet. Bra värd är inte nödvändigtvis dyrt, och det finns många budgetvänliga webbhotell som erbjuder pålitliga tjänster.

2. Överdimensionera din värdplan

Värdbolag erbjuder många typer av värdplaner utformade för att täcka behoven på alla typer av webbplatser. Delad värd är den vanligaste och billigaste webbhotell som erbjuds av webbhotell, men det finns också virtuella privata servrar, dedikerade servrar och andra specialiserade värdpaket.

Naturligtvis kommer stora storlekar paket med alla typer av klockor och visselpipor som din lilla webbplats förmodligen inte behöver, så att börja med en delad värdplan är helt bra för de flesta webbplatser.

Du kan börja titta på virtuella privata servrar eller alternativ med högre nivåer när din webbplats börjar växa till en webbplats med hög volym och hög trafik. Tills dess sparar du ditt företag lite pengar och börjar med ett delat värdpaket.

3. Att ignorera pengar-tillbaka-garantier

Inte alla webbhotell erbjuder pengar-tillbaka-garantier för sina planer på startnivå, men det finns många skäl till varför du bör hitta en värd som gör det.

Det kan hända att du väljer fel värdplan och bara inser att efter att du har gjort ditt köp, eller om du har en dålig upplevelse med kundsupport eller har prestandaproblem som kan ändra dig om värden du har valt. I alla dessa fall kan du kräva återbetalning och ta din webbplats någon annanstans.

Industristandarden pengarna-tillbaka-garanti är 30 dagar, men vissa webbhotell som InMotion Hosting erbjuder pengar-tillbaka-perioder som går upp till 90 dagar.

4. Besluta om en värd baserad på pris ensam

Att söka efter det billigaste tillgängliga värdalternativet under antagandet att de är lika kommer inte att ge dig den bästa värdplanen, men ingen av dem kommer att välja det dyraste med tron ​​att det är bättre än resten.

Nyckeln är att hitta ett värdpaket som har alla funktioner, resurser och garantier som du är nöjd med och behöver.

En annan anledning till att det är svårt att fatta ett prisbaserat beslut är att många värdföretag skapar sina värdpaket för att inkludera olika freebies som kanske inte erbjuds gratis av andra värdar.

Till exempel kan du få en gratis domän med vissa värdar, men andra värdar kan be dig betala extra för det. Samma sak gäller säkerhetsverktyg, webbplatsbyggnadsverktyg, säkerhetskopior och andra förmåner.

När du jämför priser mellan webbhotell är här några saker att tänka på:

 • De priser som visas kan vara kampanjpriser som gäller för den första terminen i ditt avtal och paket förnyas till högre priser vid slutet av terminen;
 • De priser som visas kanske inte inkluderar moms (moms läggs vanligtvis till i kassan);
 • När du registrerar dig för längre perioder (2 eller 3 år) kan du dra nytta av högre prisrabatter;
 • Det är inte alla webbhotell som tillåter månatliga betalningar, så de annonserade priserna kan endast gälla om du registrerar dig för minimikontraktet och betalar i förskott.

Sammanfattningen är att planernas prissättning kan variera mycket från företag till företag.

5. Att inte veta om begränsningar

När du ser orden gratis eller obegränsad kopplad till webbhotell ska du alltid anta att villkoren gäller och se användarvillkoren, oavsett hur tråkigt det kan verka.

Om ett värdföretag lovar obegränsat diskutrymme och bandbredd, betyder det att du inte kommer att debiteras av mängden resurser du använder, men det betyder inte att det inte finns någon gräns. Resurser är alltid begränsade och när din webbplats börjar behöva mer kommer din webbplats att sakta ner och till och med gå offline, såvida du inte uppgraderar till en plan med fler resurser.

Förutom begränsningar som gäller resurser, finns det också begränsningar avseende vilken typ av innehåll du kan vara värd på ditt konto och strömningsrelaterade begränsningar. Vissa värdar tillåter inte att du är värd för vuxeninnehåll på ditt konto, andra stöder inte strömning.

Kort sagt: hoppa inte över det finstilta och kontakta värdens supportteam om du har särskilda krav på din webbplats.

Tyvärr måste du undersöka värdföretag och värdplaner när du försöker hitta en lämplig för din webbplats. Förhoppningsvis kan vår artikel hjälpa dig att nollställa de viktigaste aspekterna av att välja en lämplig värdplan och undvika att göra misstag på vägen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector