5 misstag människor gör när de sätter upp sin webbplats

01.06.2020
Artiklar och mer ... '5 misstag människor gör när de sätter upp sin webbplats
0 12 мин.

misstag att sätta upp webbplats


När du skapar en webbplats för ditt företag, onlinebutik eller som egenföretagare är det en fantastisk möjlighet att skapa en online-närvaro och marknadsföra ditt varumärke. Allt på din webbplats ska ordnas för att förmedla de viktigaste idéerna bakom ditt varumärke och de problem du kan lösa genom att tillhandahålla dina produkter och tjänster.

Men det finns en sak till. Du bör alltid tänka på att din webbplats är där människor anländer efter att ha upptäckt ditt företag via Google, sociala medier, annonser och andra webbplatser. Det är i grund och botten din butik, nyckelpunkten i ditt företag. Därför är det första intrycket som din webbplats lämnar hos besökarna en av de viktigaste faktorerna som avgör om de stannar eller inte.

Förbättra design, layout, laddningshastighet och SEO på din webbplats så mycket du kan innan du börjar marknadsföra. Det är fortfarande lättare att investera lite mer tid och ansträngning i det än att få tillbaka den trafik du förlorade med en felaktig webbplats. Det är inte lätt att skapa en stark online-närvaro, särskilt om du har liten eller ingen erfarenhet av marknadsföringsstrategier och webbdesign.

Vi kan visa dig de vanligaste misstagen som företag gör när de sätter upp sin webbplats så att du lättare kan ta reda på om allt är okej med din webbplats eller inte. När du har fått dessa 5 saker rakt kommer du att ha en kraftfull webbplats som ditt företag verkligen kan lita på.

1. Bristen på marknadsföringsstrategi och affärsplan

När du öppnar en butik betyder det inte nödvändigtvis att människor väntar i långa rader framför den första dagen. Många människor sätter upp sin webbplats och förväntar sig samma sak, massor av besökare som på något sätt hamnar på sin webbplats. Tyvärr betyder inte ett attraktivt domännamn att det kommer att leda dig till mycket trafik.

Det finns miljontals populära webbplatser på Internet, så om du inte gör några ansträngningar på den kommer människor aldrig att hitta din webbplats. Om din webbplats är den enda inkomstkällan kan det vara en svår piller att svälja, men att arbeta med din marknadsföringsstrategi lönar sig alltid. Du måste väcka människors intresse och få dem att hitta din webbplats med avsikt, och det finns många sätt att göra det.

Att ha en strikt affärsplan och genomföra marknadsföringsstrategier är viktigt om du vill driva ett framgångsrikt företag. Det är viktigt att allt är planerat innan du börjar investera tid och pengar i det. Att rusa bara för att ha din webbplats igång så snart som möjligt leder vanligtvis inte någonstans.

Kom med en affärsplan

En komplett affärsplan är inte så komplicerad som du kanske tror. Det är definitivt inte en uppsats som täcker varje litet steg du behöver göra i ditt företag. Men det är en trevlig guide som faktiskt kan hjälpa dig att fatta rätt beslut när omständigheterna kräver det.

En affärsplan handlar om att svara på följande frågor så bra du kan:

 • Vad är din målgrupp och vilka trender du vill följa?
 • Vilka produkter och tjänster vill du sälja?
 • Vilka är de största problemen för din målgrupp som du vill lösa med dina produkter?
 • Finns det andra liknande företag? Om så är fallet, vilka är deras svagheter?
 • Vad vill du fokusera på medan du bygger upp din online-närvaro?

En oslagbar marknadsföringsstrategi

En kraftfull marknadsföringsstrategi består av några steg du behöver gå igenom och några användbara verktyg du behöver använda i ditt arbete. Huvudmålet är att locka fler potentiella kunder till din webbplats. Låt oss visa följande beprövade metoder som kan hjälpa dig att uppnå ditt mål:

 • Använd ett populärt verktyg för analys av e-handel. Ett av de bästa verktygen du kan använda är Google Analytics
 • Gör lite forskning för att förstå de viktigaste skillnaderna mellan PPC (betala per klick) och SEO
 • Ju fler sociala medier profiler du har för ditt företag, desto bättre. Det här är plattformarna där du kan nå flest människor
 • Överväg att gå med i ett affiliate-marknadsföringsprogram och börja sälja genom det mest föredragna tredjepartsföretaget

När du arbetar med din marknadsföringsstrategi och affärsplan kan kräva mycket forskning och hårt arbete kommer de så småningom att leda dig till en kraftfull webbplats som slutresultat. Vi uppmuntrar dig att leta efter webbforum, guider och videor om marknadsföringsstrategier eftersom människor älskar att dela sina idéer om detta ämne.

Genom att prova några av de mest populära strategierna i aktion ser du hur de fungerar och det hjälper dig att välja den perfekta strategin för ditt företag. Om du inte är erfaren inom PPC och SEO, tveka inte att hitta en professionell som är redo att hjälpa dig eftersom dessa kräver mer djupgående kunskap.

2. Det är svårare än du trodde

När oerfarna affärsmän ser några populära webbplatser som genererar en enorm mängd intäkter, är detta det första som dyker upp i deras sinne: Enkla pengar! Då funderar de på att snabbt sätta upp sin egen webbplats och hur det kommer att fylla sina fickor. Tyvärr är det inte så det fungerar.

En webbplats handlar inte bara om att ta emot beställningar från kunder och leverera produkterna till dem. Det finns många små saker att förbättra. Du måste spendera mycket tid på att experimentera tills du hittar de tekniker som verkligen driver potentiella kunder till din webbplats och får dem att köpa din produkt. Naturligtvis kommer det att vara nöjda kunder också i processen tills du har åtgärdat bristerna på din webbplats.

Precis som ett lokalt företag kräver också en företagswebbplats att du håller i ordning dag för dag. Ett företag är som en maskin, det behöver alla delar vara på plats och sköts ordentligt, annars kommer det bara att orsaka problem. En webbplats kan tyckas vara något som förblir som den är när du har satt upp den, men du måste ändra och förbättra den regelbundet för att säkerställa att den lyckas.

Du kan sätta ihop en lista över alla saker du behöver arbeta med varje dag och sedan gå en efter en tills du är klar. Detta hjälper dig att hålla ditt webbplatsunderhåll konsekvent och i ordning.

3. Leverantörer av gratis värd och plattformar för dålig e-handel

Det finns ett växande antal gratis värdleverantörer på webben, eller premiumhotellleverantörer som tillhandahåller en gratis tjänst. Om det finns så många gratis webbhotellpaket tillgängliga, varför skulle du till och med betala för en server? Dessa gratistjänster är också snabbare än någonsin och du kan ställa in dem på några minuter.

Gratis värdleverantörer kan tyckas vara en bra idé på ytan, men det finns faktiskt många problem du kan möta genom att välja dem. Till exempel låter dessa gratisalternativ inte dig ha ett domännamn som är helt ditt eget. Som ett resultat tar människor som besöker din webbplats inte ditt företag på allvar och letar efter en annan webbplats istället.

Medan premium webbhotellleverantörer ger dig en massa extra funktioner, begränsar gratis webbhotell vanligtvis din webbplats på många sätt. Du kommer inte att kunna ansluta profiler på sociala medier till din webbplats, som redan avbryter dig från en enorm mängd potentiella besökare. Det värsta är att du inte äger någon del av din webbplats.

Innehållet du laddar upp tillhör också företaget som äger servern. Så, med hänsyn till alla dessa nackdelar, är det verkligen så mycket att spendera cirka $ 10 per månad på ett premium webbhotellpaket utan gränser, bara extra? Inte riktigt för att det finns stora skillnader.

Vad med e-handelsprogramvaran?

När det gäller e-handelsplattformar bör du bara fokusera på att välja ett av de mest populära alternativen. Det finns många stora namn i e-handel och du kan också läsa otaliga recensioner om dem genom att granska webbplatser, bloggar och användare.

Om tusentals människor använder särskild e-handelsprogramvara kan du vara säker på att den regelbundet uppdateras och är effektiv. Det finns två olika typer av e-handelsplattformar:

 • Det finns värd e-handelsplattformar, som Big Commerce, 3dcart och Shopify
 • Andra anpassade lösningar som plugins och annan programvara som du behöver installera och tillämpa på din webbplats. De två mest populära är WooCommerce och Magento

4. Omvandla din webbplats till en blogg

WordPress är främst känt som det bästa CMS för bloggare, men det rekommenderas inte för alla som vill starta en företagswebbplats. Vanligtvis är WordPress det enda alternativet företagare kan tänka på innan de sätter upp sin webbplats. Anledningen till att detta är dåligt är att plattformen kan kräva massor av extra ansträngning om du vill bygga upp en annan typ av webbplats.

Misför mig inte, WordPress är verkligen en av de bästa och mest mångsidiga CMS där ute. Det är bara så att vissa webbplatser behöver kategoriseras och struktureras på ett specifikt sätt och den här plattformen kan inte alltid ge nödvändiga resurser. Men varje företagswebbplats måste ha ett bloggsnitt där färskt innehåll tillhandahålls. Det är bra för webbplatsens SEO och har potential att generera massor av organisk trafik.

Men att skapa en komplett webbplats på en plattform som skapas för bloggare är definitivt en tveksam idé. En blogg kan också vara en kraftfull resurs men du bör inte bara fokusera på att tillhandahålla innehåll där. Det kan säkert locka många besökare, men du måste också arbeta med andra delar av din webbplats för att öka konverteringen.

5. Stor design med dåligt marknadsföringsmeddelande

Om designen på din webbplats är fräsch och ren med ett fint urval av färger, teckensnitt och en bra layout, är du redan halvvägs till framgång. Dina besökare kommer säkert att vara nöjda med utseendet, men du måste lägga till något som håller dem engagerade och väcker intresse. En tilltalande design kan hålla dem kvar under en tid, men om du inte utnyttjar möjligheten kommer de så småningom att lämna och aldrig komma tillbaka.

Din målsida är ett bra ställe att välkomna dina besökare med ett meddelande som sammanfattar huvudmålet för ditt företag och ger dem en uppfattning om de problem du vill fixa med dina produkter. Det kan också vara en iögonfallande text som skapar förtroende för dina potentiella kunder och får dem att bläddra igenom din första sida.

En annan metod som du bör prova är att lägga till samtal till actionlänkar och knappar till specifika delar av ditt innehåll, så att besökare alltid kommer att ha något nytt att kolla in. På detta sätt kan du ställa in en komplett rutt som leder dina besökare genom ett stort antal sidor på din webbplats.

Hitta balansen mellan designen och meddelandena du vill förmedla. När allt kommer omkring besökte folk din webbplats eftersom ditt marknadsföringsmeddelande gjorde dem intresserade. Att välkomna dem med en design som är mer intressant än ditt meddelande leder bara till avslag.

Naturligtvis kan du göra mycket fler misstag när du ställer in och underhåller din webbplats. Dessa var bara de 5 mest populära som vi ville visa dig. Se till att du arbetar med dessa innan din webbplats går i drift eftersom var och en av dem kan minska din trafik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector