6 bästa Joomla-alternativ för att bygga professionella webbplatser

bästa joomla-alternativ


Joomla är fortfarande ett av de bästa alternativen för att bygga webbplatser, men om du inte vill använda Joomla av någon anledning, bör du veta att det finns ganska bra alternativ. Först av allt är Joomla ett välkänt CMS som har funnits sedan 2005.

Det är helt gratis och öppen källkod, vilket innebär att dess källkod kan ändras när som helst. I takt med att populariteten ökade med tiden födde den också ett stort samhälle av webbdesigners, programmerare och andra proffs som mer eller mindre bidrar till utvecklingen av Joomlas programvara.

Detta CMS rekommenderas också för nybörjare och mer avancerade användare. Även om det finns andra CMS-alternativ som kan vara lättare att börja med, används Joomla fortfarande av tusentals yrkesverksamma runt om i världen för att bygga ett brett utbud av pålitliga webbplatser.

Enklare är emellertid inte alltid bättre så du måste jämföra dem enligt dina behov innan du väljer en. En av de viktigaste fördelarna med att använda Joomla är att du kan hitta stort sett allt du behöver för att utöka och förbättra din webbplats.

Det finns så många tillägg, korrigeringar och teman tillgängliga att du alltid kan skapa den webbplats du föreställde dig. Naturligtvis tar det en betydande tid att vänja sig hela systemet och lära sig mer om hur det fungerar.

Beroende på vilken typ av webbplats du vill starta måste du lägga till och arbeta med vissa ytterligare funktioner. Om du vill ha en seriös personlig eller affärswebbplats är kärnan Joomla CMS ensam kanske inte räcker för dig, men det är definitivt värt ansträngningen att lära sig använda extensions.

Låt oss nu prata om några andra användbara CMS och SaaS-tjänster som vi rekommenderar.

De bästa 3 CMS som Joomla-alternativ

WordPress

Besök sida “

wordpress bästa joomla alternativDen här är ett annat enormt CMS som verkligen är populärt i dag och det betraktas också som det mest enkla gratisalternativet som finns tillgängligt för många. Du kan antingen använda deras hostingtjänster eller bara helt enkelt lägga till WordPress till din egen webbhotell och sedan bygga din webbplats.

2016 stod de självhostade webbplatserna som drivs av WordPress redan för 20% av alla webbplatser på webben enligt uppgifterna då. Det är verkligen ett bra val eftersom du har mycket mer kontroll över din webbplats, särskilt om du har några affärsmål när du startar den.

Genom att välja WordPress som ett värdalternativ kan du starta någon form av en enkel webbplats, till exempel en personlig blogg, och du kan inte visa annonser eller något kommersiellt innehåll. Å andra sidan är det gratis och du får också ett underdomän tillsammans med det.

WordPress var initialt en enkel blogg CMS, men sedan har så många funktioner, plugins och uppdateringar lagts till att det blev ett enormt system som används av många företag runt om i världen. Det har också sitt eget samhälle med många människor som är angelägna om att fixa buggarna, förbättra plattformen och ge feedback varje dag.

En annan stor sak med WordPress är dess mångsidighet, vilket gör det till grunden för en mängd olika webbplatser som online-butiker, forum, portföljer, restauranger, bloggar och så vidare. Det är helt pålitligt och om du väljer rätt plugins att arbeta med kan du säkert göra underverk med detta CMS.

Drupal

Besök sida “

drupal bästa joomla-alternativSom de två tidigare CMS-plattformarna kan Drupals källkod också fritt modifieras och den förlitar sig mycket på dess värdefulla community av designers och proffs som fortsätter att stödja den på många sätt.

Det finns också många experter tillgängliga som kan ge dig den kunskap som krävs genom Drupal-forumen och det är också väldigt lätt att hitta någon som kan hjälpa dig om du fastnar.

Drupal-plugins, tillsammans med teman kan alla laddas ner direkt från Drupal-gemenskapen, vilket innebär att det är helt pålitligt och att du alltid vet vad du får. Detta CMS ger dig förstklassig användar- och menyhantering medan det också är optimalt för att skapa responsiva webbplatser som passar för alla typer av mobilenheter.

Om du vill starta en webbplats som är ganska samhällsbaserad, till exempel ett socialt nätverk, är Drupal ett utmärkt val för dig. Det är väldigt enkelt att ställa in och hantera dina användare som administratör. Du kan kontrollera åtkomst för dina användare och även skapa unika, anpassade roller om du vill.

Drupal rekommenderar vanligtvis att du använder den senaste versionen, eftersom att använda en äldre ofta leder till kompatibilitetsproblem. Det är en av de avancerade när det gäller CMS, så att du självklart kommer överens med det bättre med lite kunskap om kodning och webbdesign.

Att starta enklare webbplatser som nybörjare är inte en fråga alls, du kan vänja dig ganska snabbt och samhället hjälper mycket. Om du planerar att starta en komplex och krävande webbplats som nybörjare bör du vara redo att anställa en Drupal-professionell som kommer att se till att den fungerar med full potential.

Concrete5

Besök sida “

betong5 bästa joomla alternativBetong5 är kanske inte så populär som dess tidigare nämnda alternativ, men enligt de senaste recensionerna och feedbacken är människor som försöker det vanligtvis nöjda och tänker inte ens på ett annat alternativ. Det beror främst på att detta CMS ständigt förbättras och är utformat för att vara användarvänligt och logiskt i alla aspekter.

Du kan skapa komplexa, vackra webbplatser med liten eller ingen erfarenhet av webbdesign. Om du behöver en guide finns det en mängd användbar dokumentation tillgänglig som skapas av samhället. Genom att kombinera forum, guider och lite experiment kan du snabbt bli bekant med gränssnittet.

Det finns inte så många tillägg och teman tillgängliga för Concrete5 än för de mer populära plattformarna, men det växer fortfarande i popularitet och det lockar massor av nya designers som vill utöka marknaden. Tillägg uppdateras alltid automatiskt och du kan installera dem direkt från instrumentpanelen.

En annan fantastisk sak med dem är att det inte finns några tillägg hittills som konflikter med varandra på något sätt, vilket definitivt inte är fallet med andra CMS-plattformar. I själva verket är de ofta gånger mer pålitliga än de plugins du kan hitta för WordPress till exempel, vilket gör det lättare att använda flera tillägg samtidigt.

Sammantaget kan vi säga att Betong5 är mycket bättre vad gäller funktionaliteter än man kan förvänta sig baserat på CMS-rankingen, så det är definitivt värt ett försök.

Topp 3 SaaS att betrakta som Joomla Alternatives

Wix

Besök sida “

wix bästa joomla alternativWix är ett ganska populärt varumärke när det gäller SaaS webbplatsbyggare i allmänhet. Det hela började omkring 2006 när de kom med en Flash-baserad dra-och-släpp-mjukvara som erbjuder en enkel lösning för att bygga webbplatser. Deras plattform har förbättrats mycket sedan dess, och nu har de massor av marknadsföringsverktyg och andra nya funktioner att arbeta med, vilket gör den helt lämplig för företag.

Naturligtvis vill en affärsman som inte har erfarenhet av kodning vanligtvis den enklaste och mest effektiva lösningen och det är exakt vad du får med Wix. Efter deras Flash-era ville de fortfarande hålla det så enkelt som möjligt. En sak som kan fånga ditt öga är att deras gränssnitt inte riktigt tilltalande, men när du börjar arbeta med verktygen och elementen kommer du att inse att det inte ens spelar någon roll.

Allt fungerar sömlöst i redigeraren, även deras drag-and-drop-funktion är förvånansvärt exakt och pålitlig. Att bygga upp en komplett webbplats kan vara ett långt projekt och det är inte alltid uppenbart hur man fortsätter, men Wix kan alltid låna ut sin egen uppsättning guider och verktyg som kan hjälpa dig i ditt arbete. De har också en anständig mängd modernt design att välja mellan på sin temamarknad.

Som med alla SaaS kommer din Wix-webbplats att vara värd på deras servrar, vilket inte är en nackdel alls. Det garanteras av deras proffs att dina webbsidor laddas inom två sekunder, även om det finns enorma mängder innehåll. Wix sticker säkert ut som en användarvänlig webbplatsbyggare totalt sett.

Weebly

Besök sida “

weebly bästa joomla-alternativWeebly är en av de bästa webbplatsbyggarna som gör det mycket lättare för företag att skapa sin egen webbplats. När du drar och släpper de olika webbplatselementen är det första du märker att det alltid är tydligt hur din webbplats kommer att se ut under processen. Det är också ganska bra när det gäller positionering och du kan ändra varje element via en extra CSS-modul.

Deras gränssnitt fungerar på ett sätt som definitivt garanterar en snabbare inlärningsprocess genom att tillhandahålla informationsbubblor som dyker upp, vilket ger dig några användbara tips. Weebly ger dig massor av de senaste funktionerna som krävs för de senaste personliga och affärsmässiga webbplatserna. Dessa är alla enkelt integrerade i plattformen.

Det finns emellertid alltid några andra specifika funktioner som du kan behöva för din webbplats och du kan söka efter dem i Weebly’s app store. Om det inte hjälper dig låter plattformen dig fortfarande lägga till kodavsnitt som ett annat sätt att konfigurera nya funktioner. Med korrekt kodning kan du lägga till nästan allt som kan hjälpa dig.

En av de största fördelarna med Weebly är att du alltid kan lita på deras kundsupport. De har en stor kunskapsbas och du kan nå dem via chatt, e-post och telefon också. Du behöver inte ens hitta killen som löser problemet. Att helt enkelt skicka meddelanden till supportteamet räcker för att de ska kunna börja felsöka.

När det gäller funktioner och tillförlitligt stöd har Weebly säkert räknat ut allt.

WebsiteBuilder.com

Besök sida “

websitebuilder com bästa joomla-alternativWebsiteBuilder.com har ett snyggt gränssnitt som är ganska lätt att vänja sig, samtidigt som det är ett bra alternativ för de mer erfarna designers som vill bygga komplexa webbplatser. Det är en av de nyaste plattformarna sedan de lanserade den 2014. Deras menyer och hela utseendet på WebsiteBuilder är snyggt designade och de har också en toppsamling av teman.

Du kan antingen välja en kategori efter dina behov, eller bara välja en tom mall och starta från grunderna. Det är inte helt tomt; alla har en användbar ram som anger huvudlayouten på din webbplats. Många användare väljer detta alternativ för att skapa en webbplats i sin egen stil.

Det finns ett brett utbud av element tillgängliga men förutom att dra och släppa dem kan du tillämpa många olika beteenden och anpassa dem också i detalj. Dessutom är varje tema uppdelat i avsnitt, börjar med en sidhuvud och slutar med sidfot. På detta sätt kan du montera din webbplats genom att lägga till många olika bitar och anpassa dem separat.

Å andra sidan är lastningshastigheten från deras värdar enastående. WebsiteBuilder ger dig nästan samma upplevelse som all programvara som bara körs på din dator, ibland är den ännu snabbare. Plattformen erbjuder också många alternativ för bloggare, vilket ger dem många specifika mönster.

Genom att välja WebsiteBuilder är vad du får en omfattande plattform som inte har några begränsningar alls och lämnar det upp till din kreativitet att skapa en fantastisk webbplats.

Slutsats

Ingen av dessa plattformar är ett dåligt val; de har alla sina egna för- och nackdelar. Du måste beakta de övergripande funktionerna, anpassningsalternativen och tillförlitligheten för dessa webbplatsbyggare separat enligt dina egna mål.

För att välja den bästa rekommenderas det alltid att du besöker deras webbplats först, bläddrar igenom några av deras sidor och samlar lite information om plattformen ur deras synvinkel. Sedan, för att jämföra dem mer realistiskt, bör du läsa recensioner och kommentarer på onlineforum, skrivna av användare som faktiskt har byggt sina egna webbplatser på dessa CMS- eller SaaS-plattformar.

Det finns mycket konkurrens mellan dessa webbplatser, så de fortsätter att förbättra dem med nya uppdateringar och korrigeringar för att locka fler och fler användare och lägga till de senaste populära funktionerna. Eftersom de alla måste hålla jämna steg med kan du inte riktigt gå fel med vår lista över de bästa plattformarna.

När du har samlat tillräckligt med information väljer du bara den du är mest bekväm med och börjar arbeta på din nya webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map