6 bästa sätten att öka webbplatsens trafik

bästa sättet ökar webbplatstrafiken


När du först bygger en webbplats och börjar lägga till innehåll kanske du tror att webbplatsens trafik naturligtvis kommer att följa med. Tyvärr händer detta sällan utan lite optimering.

Webbstrafik är en parameter som tillsammans med andra faktorer som design, användarupplevelse och innehållskvalitet kan avgöra hur bra en webbplats är. Ju mer trafik en webbplats får, desto mer exponering får dina tjänster och produkter.

Men hur ökar du webbplatstrafiken när du inte är nöjd med antalet besökare som kommer till din webbplats? Finns det några beprövade knep i handeln eller ökar trafiken på webbplatsen är ett försök av misstag?

I själva verket kan det vara lite svårt att få mer trafik till din webbplats ibland, och du måste experimentera med flera olika metoder för att öka webbtrafiken tills du får reda på vilken som fungerar bäst för din särskilda nisch. Å andra sidan finns det några beprövade metoder för webbtrafik som kan öka besöksflödet till din webbplats oavsett vad.

Här är 6 steg du kan vidta för att öka webbtrafiken:

1. Definiera ditt mål

Att ställa in mål hjälper dig att:

 • definiera dina målkunder (vem är de? Var tillbringar de sin tid online?);
 • upprätta de åtgärder du vill att de ska utföra när de besöker din webbplats (Varför lockar du dem till din webbplats? Vill du att de ska köpa vissa produkter / tjänster? Kanske ladda ner något?);
 • och hur du kan engagera dem för att uppnå dessa åtgärder (Hur länge måste de stanna på din webbplats för att de ska kunna vidta de åtgärder du önskar?).

Att definiera dessa mål hjälper dig att utvärdera om du riktar dig till rätt kunder, om du når något av dina mål och om du behöver göra några justeringar i hur du riktar ditt innehåll.

2. Analysera aktuell trafikstatistik

Att mäta trafikstatistik ger användbar insikt i antalet besökare du för närvarande har, vilken typ av innehåll de engagerar sig mest, tiden de spenderar på vissa sidor på din webbplats, var de kommer från, hur många sidor de besöker i genomsnitt, och flera andra parametrar.

Du kan använda valfritt analysverktyg för webbtrafik, men Google Analytics är det mest populära verktyget för detta ändamål. Du kan antingen använda Google Analytics Dashboard för att mäta de olika parametrarna, eller så kan du installera Google Analytics-plugin på din webbplats.

Att kontrollera webbplatsstatistik regelbundet hjälper dig att hålla dig uppdaterad om de förändringar som inträffar i beteendet hos dina besökare när det gäller innehållet de engagerar sig mest, den tid på dagen de mest sannolikt kommer att besöka, etc. Detta kommer hjälper dig att fatta välgrundade beslut om vilken typ av innehåll du bör generera.

3. Justera ditt innehåll

Du kan ha den mest möjliga designen med ögongodis. Om ditt innehåll är skit, kommer ingen att engagera sig på din webbplats eller återgå till den efter det första besöket. När du förbättrar innehåll bör du fokusera på följande saker:

titlar & rubriker

Ta fram intressanta titlar och rubriker som gör intresset för dina läsare. Det är mer troligt att en artikel med en intressant titel klickas på när den publiceras på sociala mediekanaler.

Tänk på följande när du kommer med en lämplig titel för din artikel:

 • lista inlägg (t.ex. 5 bästa sätten att öka webbplatsens trafik) får vanligtvis fler klick och får bättre resultat i Googles rankning;
 • titlar som ställer en fråga kommer förmodligen att väcka dina läsares intresse;
 • inlägg som väcker känslor är också mer benägna att klickas på av läsarna.

Inkludera alltid huvudfokus för din artikel i titeln. Detta är användbart både för sökmotorer och för dina läsare.

Gripa uppmärksamhet

Det första stycket i ditt innehåll kommer att göra eller bromsa ditt innehåll. Om du inte kan engagera dina besökare från start, kan du förlora dem för alltid. Så krydda ditt första stycke med lite humor, en gripande fråga eller chocka dina läsare med ett djärvt uttalande.

formatering & Läsbarhet

Långa stycken är både svåra att läsa och tråkiga. Skapa korta stycken som innehåller en idé per stycke. Använd undertitlar, punktpunkter, kursiv och fet formatering för att få viktiga idéer att sticker ut.

Längd

Längden på din artikel beror på ämnet du diskuterar. Kortare artiklar är lättare att läsa och få meddelandet mycket snabbare. Längre artiklar anses dock ha mer auktoritet och delas oftare till korta artiklar som kan sakna innehåll.

källor

När du citerar källor visar det dina läsare att du har undersökt din artikel, och till och med sökmotorer tar upp denna aspekt och ger mer auktoritet till din artikel.

Använd iögonfallande visuella bilder

Begränsa inte ditt innehåll till text ensam, krydda din artikel med relevanta foton, infografik eller videor av hög kvalitet. Att kombinera olika innehållstyper ger dina läsare en mer engagerande läsupplevelse.

Använd både interna och externa länkar

Du kan använda interna länkar för att länka till gamla artiklar och marknadsföra dem. Du kan använda externa länkar till myndighetswebbplatser eller för att citera källor. Överdriva inte länkbyggnad eller annars gillar Google inte dig.

4. Gå på sociala medier

Att marknadsföra dina artiklar på sociala medier är ett av de enklaste sätten att få fler besökare på din webbplats. Oavsett om du bygger en stark närvaro på sociala medier eller marknadsför ditt innehåll genom annonser är sociala medier en bra plattform för att få exponering.

Optimera ditt innehåll för sociala medier genom att lägga till sociala delningsknappar och skapa sociala medieprofiler på alla större kanaler, så att läsare som tycker om ditt innehåll kan följa din aktivitet på dessa plattformar.

5. Nå ut till influenser och större platser i din nisch

Att få påverkare eller större webbplatser att dela eller publicera ditt innehåll är svårt, men det är också ett säkert sätt att få fler läsare och följare. Identifiera stora påverkare i din bransch och dela ditt innehåll till dem.

6. Skapa en e-postlista

Att använda en e-postmarknadsföringstjänst som MailChimp eller Constant Contact hjälper dig att hålla kontakten med personer som tidigare har köpt en produkt eller en tjänst från din, eller har besökt din blogg.

Även om dessa läsare har visat intresse för dina produkter eller innehåll genom att registrera dig på din e-postlista, bör du undvika att bombardera dem med e-postmeddelanden, men att checka in med dem då och då kan vara en bra idé att få dem att beställa igen eller besöka din webbplats igen.

Sammanfattningsvis

Nyckeln till att öka webbplatstrafiken är konsistens och variation. Att lägga till bra innehåll på din webbplats regelbundet och implementera mer än en metod för att driva mer trafik till din webbplats tar lite tid, men det kommer att öka ditt läsarskap eller din kundbas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map