6 stora orsaker till att din blogg inte ger pengar

01.06.2020
Artiklar och mer ... '6 stora orsaker till att din blogg inte ger pengar
0 7 мин.

skäl blogg inte ger pengar


Det verkar som att alla där ute har en blogg nuförtiden. Och det är inte en överraskning, eftersom det är ett bra sätt att få din röst att höras och att komma i kontakt med likasinnade människor över ämnen som du båda uppskattar. Men bloggning kan också vara mycket lukrativ om det görs rätt.

Ändå är det lättare sagt än gjort, eftersom de flesta bloggare klagar över samma fråga. De har tagit sig tid att ställa in sin blogg och publicera regelbundet, men har inte sett några riktiga inkomster, trots att de investerar tid och pengar. Ibland behöver din blogg bara justeras och justeras för att bli lönsam. Om du är intresserad av att ta reda på varför din blogg inte får in några pengar, samt sätt att åtgärda det, fortsätt att läsa.

1. Du har inte tjänat pengar på det

OK, den här är ganska uppenbar, men det är förvånande hur många bloggare tycker att det räcker för att skapa en blogg och bara vänta tills pengarna börjar rulla in.

När du startar en blogg, tänk på vad du kan sälja med den. Du kan välja att visa annonser och få en provision varje gång någon klickar på dem. Du kan också välja att driva en anknuten blogg och sälja någons annorlunda saker om du inte har något eget. Om du inte har en fysisk produkt att erbjuda kan du marknadsföra dina tjänster, sälja e-böcker, kurser, exklusivt medlemskap till din blogg med mer specifikt innehåll och så vidare. Det finns så många olika sätt att göra tjäna pengar på din blogg, utan att kompromissa med dess integritet.

2. Ditt innehåll är inte bra nog

Att skriva bra innehåll är lite knepigt. Till att börja med måste du välja en nisch som är populär, men som inte har för mycket konkurrens. Varför? Tja, om du brinner för ett ämne och du är en expert på det kommer det inte att betyda så mycket i ekonomisk mening om bara en handfull människor är intresserade av nischen. Å andra sidan, där det finns konkurrens, finns det pengar att göra, men inte om det är för mycket av det.

Det finns andra saker också. Om du bara skriver för sökmotorerna kan dina artiklar komma som generiska och utan verkligt värde, eftersom de enbart är där för att rikta in rätt sökord. Ändå är ingen SEO alls lika dålig, så se till att balansera de två.

3. Du är inte aktiv

“Om du bygger det kommer de att komma” är en metod som inte fungerar bra för bloggning. Du måste arbeta för att få din blogg framför din publik. Ett av sätten att göra det skulle vara att använda sociala medier för att sprida ordet. Du kan länka till dina inlägg på Facebook, Twitter, LinkedIn eller Instagram. Du kan till och med använda hashtags för att dra fördel av trendande ämnen eller för att sprida medvetenhet om ditt märke i din nisch.

En långsiktig strategi, som är extremt effektiv, skulle vara att nämna andra bloggare och länka till deras blogg och deras innehåll. Med all sannolikhet kommer de att ha sina Google-varningar konfigurera, eller något liknande, som hjälper dem att hålla reda på alla platser som har nämnt dem. Om ditt innehåll är bra kan du också förvänta dig att de länkar tillbaka till dig.

4. Du är bara i det för pengarna

Naturligtvis ser de flesta bloggare ute att tjäna pengar genom att blogga, men om det är din enda anledning att göra det, finns det en mycket, mycket stor chans att du inte kommer att göra det. Anledningen till att de mest framgångsrika bloggarna är vad de är beror på att deras författare, förutom att uppmärksamma på affärssidan av saker, är oerhört passionerade för ämnena de skriver om i sina artiklar.

Som bloggare kommer du att uppleva upp- och nedgångar, och om du saknar passion för det är du mer benägna att ge upp någon gång, särskilt om du inte har tjänat något. Förutom att älska sitt arbete, vet bra bloggare också att det inte bara handlar om vad de vill, utan också om vad deras publik vill ha. De känner till sina smärtpunkter, och ännu viktigare, de vet hur man adresserar dem med sitt innehåll och produkter de har att erbjuda.

5. Din blogg har dålig design

Idag måste fantastiskt innehåll förpackas i attraktiva och iögonfallande bilder. Vi talar inte bara om att lägga till videor, bilder eller infografik på dina skrivna inlägg, utan också om själva bloggen..

Sikta för en elegant och ren minimalistisk look. Se också till att dina sidor inte är trångt med för många annonser, popup-fönster, CTA, banners eller länkar. Men även om alla dessa element är balanserade kan din design fortfarande saknas på grund av hur ditt innehåll formateras. Till exempel ser teckensnitt som är för ljusa, för små eller för stora distraherande och daterade.

Om dina inlägg innehåller enorma textblock måste du också dela in dem i mindre avsnitt och lägga till underrubriker för att tillåta din publik att skumma den, vilket de säkert kommer att göra.

6. Du donerar inte tillräckligt med tid till din blogg

Många människor bloggar bara för skojs skull, eller som en sidojobb till sitt vanliga jobb, och det är bra, men om du vill göra det lönsamt måste du ägna dig åt det på heltid.

Det är förvånande att det fortfarande finns de falska annonser som annonserar saker som “Jag tjänade $ 9 856 månader genom att blogga en gång i veckan”. Det är ännu mer förvånande att vissa tycker att det är möjligt. Även om du fick ett oändligt utbud av kontanter skulle du fortfarande inte kunna få din blogg att bli enorm, eftersom bloggning tar tid och hårt arbete.

Det finns ingen trollstav.

Slutsats

Att göra din blogg lönsam är inte lätt, särskilt om du bara vill få lite pengar ur den och ingenting annat. Men om du gör det av de rätta skälen kan det vara extremt givande i alla ordets ord. Lycka till!

Karen Dikson är en företagare och Digital Marketing Consultant på BestEssays.com.au. Hon är en intuitiv och kreativ tänkare som kan koppla olika tankar till ett enda tema. Karen älskar att hålla sig uppdaterad om de senaste digitala marknadsföringstrenderna. Hennes verk har publicerats på HuffPost och andra affärsresurser. Anslut med Karen på Twitter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector