7 bästa PHP-alternativ – Vilket programmeringsspråk du bör lära dig

bästa php-alternativ


PHP utvecklades av Rasmus Lerdorf 1995 och numera är det ett av de mest använda skriptspråken på serversidan för webbutveckling. Det används också allmänt för generella programmeringsrelaterade uppgifter, på grund av dess enkla användning, objektorienterade struktur, enorma ekosystem och otroligt stora community av PHP-programmerare och fans.

Det kan dock finnas många skäl att inte använda PHP för ditt projekt. På grund av den enkla användningen av PHP finns det många outbildade PHP-programmerare på Internet som inte kan skriva bra kod. Det kan vara problem med säkerhet i skriftlig kod och även den inte bra variabla hanteringen kan orsaka problem med minnesanvändningen. I många fall är de så kallade senior PHP-programmerarna mycket svagare än juniorprogrammerare på andra svårare språk.

IT-proffs tror ofta att PHP är ett svagare språk när vi talar om säkerhet och tillförlitlighet. Detta är en allvarlig fråga, eftersom ett företag som använder PHP-skript kan flaggas som amatör eller osäker verksamhet av andra marknadsaktörer. På den andra sidan av denna fråga är det inte värt att vara en riktig pro för en programmerare i PHP, eftersom stora företag sällan använder detta språk. Det är värt mer att lära sig ett annat programmeringsspråk och arbeta med det.

Men vilka är de bästa PHP-alternativen på marknaden? Det finns många fantastiska programmeringsspråk som kan vara perfekta PHP-ersättare, beroende på uppgiften. I den här artikeln kommer vi att täcka sju språk och observera deras fördelar och nackdelar för att ge dig en fullständig genomgång av de bästa PHP-alternativen.

C #

c # programmeringsspråkC # är ett programmeringsspråk med flera paradigmer utvecklat av Microsoft. Det är ett enkelt och objektorienterat språk, byggt upp av moderna programmeringsdiscipliner. C # -syntaxen liknar C, så en C # -programmerare kan enkelt lära sig andra familjens språk, som Java, C och C++.

Fördelar

 • C # är nära besläktat med Microsoft .NET Framework som tillhandahåller många användbara bibliotek. Dessa små kodstycken används i stor utsträckning i branschen och kan lätt användas för kodning av de vanligaste uppgifterna.
 • C # är logiskt och väl utvecklat och följer industristandardens programmeringsparadigmer, alla element i språket kan användas enkelt.
 • Språket har ett brett utbud av objektorienterade tillgångar, som klasser, metoder och andra element, så det är idealiskt att lära sig OOP-paradigmet. Även juniorprogrammerare kan skriva C # -koder efter att ha lärt sig det väsentliga och språkets konsistens hjälper till att vara en bra programmerare.
 • På grund av .NET-bibliotek är C # den bästa lösningen när det gäller att skriva Windows-baserade program och applikationer. Inga externa bibliotek behövs för att bygga en grundläggande Win-app och genom att använda de inbyggda kodbitarna kommer din programvara att vara trevlig och liknar andra Windows-applikationer.
 • C # kan användas för icke-Windows-programmering, inklusive stationära program för Linux- och OS X-plattformar, samt för smarttelefonapplikationer för iOS, Windows Phone eller Android.
 • Minneshantering hanteras av C # så de flesta programmerare behöver inte hantera denna viktiga uppgift. Men i speciella fall kan manuell hanteringshantering behövas och språket stöder också låg nivå programmering och direkt minnehantering.

Nackdelar

 • Språket är för komplicerat, det kan behöva lite tid att förstå och lära sig alla tillgängliga tillgångar.
 • Den vanligaste IDE för C # är Microsoft Visual Studio. Eftersom det är mycket avancerat, lär många C # -programmerare bara hur man kodar i Visual Studio och vet inte hur man kodar oberoende. Att använda för avancerade IDE: er kan leda till en svagare programmerare.
 • Det finns många gratis C # utvecklingsverktyg men de flesta av utvecklarna använder betald Microsoft-produkt för arbete. Detta är till och med värst när vi pratar om större företagsnivå, de mer avancerade programmeringsverktygen kostar mer pengar. Support och community är starkt för avancerade betalda verktyg men otroligt svaga för gratisprodukter.

Rubin

rubin programmeringsspråkRubin utvecklades av Yukihiro Matsumoto 1995. Det objektorienterade språket hanterar automatiskt minnesanvändningen och har ett dynamiskt typsystem.

Fördelar

 • Ruby har tydlig syntax vad som är lättare att förstå än andra objektorienterade språk syntax. Därför är det idealiskt att lära sig OOP-paradigmet för juniorprogrammerare.
 • Det finns ett bra samhälle bakom språket och det finns nästan bibliotek för alla ändamål. Många programmerare skapar bibliotek regelbundet och underhåller dem helt gratis, bara för att vara en del av Ruby-familjen.
 • Ruby är ett av de mest använda programmeringsspråken för webbplatser. Det är lätt att hitta läromedel, källkoder och communityforum för Ruby, också är jobbmöjligheterna bredare än de flesta andra språk.

Nackdelar

 • Ruby är dock idealisk för webbapplikationer, det är ganska långsamt för annan användning. Om du vill ha mer än att läsa upp databitar från databasen minskar språkets prestanda snabbt.
 • Ruby har sitt eget syntax- och kodspråk, så programmerare av andra programmeringsspråk bör också lära sig Ruby-kodningen. Detta kan vara en enorm nackdel med att jämföra det med andra språk, som delar liknande syntax mellan varandra.
 • Språkets nya versioner och uppdateringar kommer relativt långsamt när vi kontrollerar de stora konkurrenterna. Den nuvarande stabila Ruby-versionen är 2.5.0 och släpptes 25 december 2017, medan PHP är på sin 7.2.3-version, släppt 1 mars 2018.
 • Ruby on Rails, Rubys viktigaste ramverk på serversidan används ofta av programmerare, men det utvecklades under MIT-licens. Det förvirrar ofta användarna att inte alla Ruby on Rails-versioner är kompatibla med Ruby-versioner. Problemet uppstår efter nästan alla versionuppdateringar av Ruby.

Pytonorm

programmeringsspråk för pythonPytonorm designades av Guido van Rossum 1991 och underhålls av Python Software Foundation. Huvudmålet med språket var att göra ett väl läsbart och lättanvänt programmeringsspråk, även om det var på bekostnad av prestanda och hastighet.

Fördelar

 • Python är mycket populär bland juniorprogrammerarna och det finns många frågor besvarade på internet. Detta innebär att du kan hitta svar på nästan alla dina frågor, bara för att någon hade samma problem tidigare.
 • Språket utvecklades för att hjälpa till enkel programmering så att nybörjare lätt kan lära sig Python. Syntaxen kan läsas utan problem och om möjligt använder språket engelska ord istället för symboler (till exempel använder det “OCH” istället för “&&”Eller” ELLER ”istället för” || ”).
 • Många Python PRO tillbringade tusentals timmar på att skriva kristallklar dokumentation till språket och dess funktioner. Dokumenten är välskrivna som om du läser en berättelse, istället för några mer avancerade språkdokumentationer fyllda med tekniska termer. På toppen av detta innehåller de mest använda Python-funktionerna redan hjälpinfo, så du behöver inte Google för dem.
 • Som du kanske redan förstått vid tidigare punkt, Python-användare skapar fantastiska grupper där de diskuterar relaterade ämnen och tillbringar timmar med att få vänner online. Du kan snabbt vara medlem i sådana grupper där du kan få värdefull hjälp gratis. Till exempel, den största Python subreddit, r / Python har mer än 227 000 deltagare.
 • Den andra handen av Pythons popularitet är att många stora företag använder den. Om du blir en Python-programmerare kan du enkelt få jobb hos sådana företag, som Dropbox, Evernote, General Electric, Google, Citi, Lego och Toyota, för att bara nämna några av dem.

Nackdelar

 • En av de största nackdelarna med språket är att det inte är idealiskt för mobil applikationsutveckling. Naturligtvis finns det många Python-ramverk för mobilutveckling, men om du frågar en PRO kommer han aldrig att föreslå dig Python för den här uppgiften.
 • Jämförelse med andra språk kan Python-applikationer vara betydligt långsammare. Så när hastighet är en viktig fråga kan andra språk som Java vara ett bättre val.
 • Språket använder dynamiska datatyper, så nybörjare som möter programmering för första gången med Python kommer inte att ha grundläggande kunskaper om datatyper. Detta kan vara förvirrande när de arbetar med programmeringsspråk som använder statisk typning.
 • Strukturen för Python är inte strikt och bygger på konventioner. Det betyder att du kan bryta konventionerna när du kan och ställa in din egen struktur. Ett sådant beteende gör det verkligen svårt att läsa andra programmerares kod i motsats till språkens kod som använder strikta strukturer.

gå programmeringsspråk skapades av Google-anställda (Robert Griesemer, Rob Pike, Ken Thompson) 2009, och språket med öppen källkod är gratis att använda för alla. Den använder statisk maskinskrivning och sopor.

Fördelar

 • På grund av att Go utvecklades som ett litet och enkelt språk sammanställer det källkoderna mycket snabbt. I jämförelse med andra större språk går Go: s kompilator betydligt snabbare.
 • Den kombinerar fördelarna med C-liknande och Python-språk. Så ofta citeras är Go snabbt som C-språk och enkelt som Python.
 • Google stöder den fortsatta utvecklingen av Go, så teamet bakom språket byggs upp av branschens bästa programmerare och ingenjörer.
 • Nyare versioner av Go gjorde inte språket svårare. Uppfinnarnas huvudmål var att göra programmeringsspråket så enkelt att dokumentationen för det kan lagras i alla programmerares huvud. Egentligen är denna nyckelprincip fortfarande giltig, en Go-programmerare behöver sällan kontrollera webbdokumentationen. En annan fördel är att den officiella Go-dokumentationen är välstrukturerad och att du enkelt kan hitta allt i den.
 • Go stöder koddelar i mer än en fil. Du behöver bara använda samma paketnamn överallt och kompilatorn vet att de oberoende filerna tillhör samma sammanställningsprocess. Detta kan vara en stor hjälp när du skriver en mycket lång kod.
 • Den automatiska skräpkollektionen är en perfekt tillgång för att ha en bra minnehantering. Du behöver inte oroa dig för att inte använda variabler i minnet, Go tar automatiskt hand om dem.

Nackdelar

 • Det finns mindre paket för Go än andra större språk. Den främsta orsaken till denna nackdel är att Go-kärnan är tillräckligt komplex att paket från tredje part sällan behövs. När extra bibliotek behövs kan de vara svårare att hitta.
 • Go har speciell felhantering med inbyggd feltyp, och genom att använda felvärden kan du ta reda på vad som gick fel med din kod. Till skillnad från andra språk, som Java som kastar undantag och du kan fånga dem, bör du uttryckligen kontrollera de inträffade felen i Go. Genom att göra detta kan kodstorleken vara större än du förväntat dig.
 • Enkelheten i språket är en nackdel när programmerarna inte kan använda svårare kodstycken. I vissa fall måste du skriva ner samma sak som tidigare.
 • Go kan vara svårt för nybörjare, eftersom det använder specifika miljövariabla inställningar och katalogstruktur. Om du är en nybörjare måste du lära dig de viktigaste sakerna först.

JavaScript

javascript förspråkspråkJavaScript designades av Brendan Eich 1995, sedan dess blev det en av de tre väsentliga teknologierna för att bygga webbplatser (tillsammans med HTML och CSS). Språkets huvudmål är att skapa interaktiva webbplatser och alla de stora webbläsarna stöder JavaScript-koder.

Fördelar

 • JavaScript-stöd är ett måste ha en del av alla moderna webbläsare, så du behöver inte installera något extra verktyg för att köra JS-kodstycken. Många av webbläsarna har också avancerad JavaScript-redigerare och det finns många gratis tjänster på Internet, där du kan ange och köra din egen kod för testning.
 • JavaScript-koder körs i besökarens webbläsare så det kallas ofta ett klientsidespråk. Men med hjälp av Node.js kan du använda JavaScript för att skriva serverbaserad applikation, utan att behöva använda ett riktigt programmeringsspråk på serversidan.
 • Du kan snabbt skapa webbaserade applikationer som är trevliga och interaktiva, genom att skriva koden i HTML, lägga till stilen med CSS och göra den interaktiv med JavaScript. Denna lösning är mycket snabbare och enklare än att använda andra språk i inbyggda verktyg för att utforma en applikation.
 • JavaScript har en av de största gemenskaperna och det finns nästan ingen uppgift som inte redan var skriven på det här språket. Det finns bokstavligen miljoner JS-koder på Internet som du kan få gratis och använda dem på din webbplats med bara några klick och anpassningssteg.
 • Språket har liknande syntax som C, så en programmerare som kan arbeta i JavaScript kan snabbt växla till C, C ++, C # eller Java-programmering.
 • JavaScript är ett enkelt att lära sig programmeringsspråk, många programmeringskurser använder det för att visa exempel på viktiga programmeringsdiscipliner. Kombinera detta faktum med närvaron av online sandlådor av JS och språket är idealiskt för att starta en programmerarkarriär.

Nackdelar

 • JavaScript har få typ av tvång vad som verkligen inte är vettigt. Till exempel är ‘9’ – 1 lika med 8, medan ‘9’ + 1 är lika med ’91’. I det första fallet är resultatet ett tal medan det andra resultatet är en sträng.
 • Språket använder också dynamisk språkskrivning så att nybörjare lätt kan missa att förstå varför att skriva är en viktig programmeringsfunktion.
 • När man jämför med andra språk, som Python, är JavaScripts standardbibliotek svagare. Men du kan verkligen enkelt hitta extra bibliotek på Internet.
 • Utvecklingen av JavaScript har aldrig slutat och utvecklingen är så snabb att det finns många informationskällor på Internet som är helt föråldrade. Detta kan vara förvirrande för nybörjare som kan ha svåra tider medan de hittar de mest pålitliga källorna för lärande.

F #

f # programmeringsspråkF # är ett .NET-programmeringsspråk, därför utvecklades av en Microsoft-anställd, Don Syme 2005. Det är starkt typ och har öppen källkod och plattformsoberoende kompilator också.

Fördelar

 • Genom att använda Common Language Runtime kan F # enkelt komma åt .NET Framework tillgångar och kunna använda andra .NET-relaterade språkkodstycken.
 • I likhet med C #, stöds F # nativt av Microsoft via sin Visual Studio. Företagets betalda tjänst har en otroligt bred lista över tjänster som stöder kodning, felsökning och andra underuppgifter på båda språken.
 • F # är ett kort programmeringsspråk, det använder inte lockiga parenteser eller semikolon så att du kan fokusera på kodskrivning. I jämförelse med den interna konkurrenten C #, behöver F # ofta mindre kod för att lösa samma problem.
 • Språkets kraftfulla typsystem hjälper till att undvika många vanliga misstag, inklusive undantag från nollreferenser och mer. Genom att ställa in värden som är obrukbara som standard kommer du att ha betydligt mindre fel.
 • Eftersom F # och C # är nära besläktade med varandra, kan C # -koder översättas direkt till F #. Detta är en stor fördel särskilt inom företagsområden, där många stora företag som använder C #. Genom att översätta C # -koderna kan företag återanvända sina tidigare verk och köra dem under F #, vad kan vara mer effektivt i speciella fall.

Nackdelar

 • En av de största nackdelarna med F # är bristen på bra stöd för Android och iOS. Det är kristallklart att Microsoft inte gjorde det till sin första prioritering att stödja konkurrentens tjänster.
 • Det finns betydligt mindre F # -utvecklare i jämförelse med stora programmeringsspråk. Till exempel finns det nästan hundra gånger mer C # i världen än F # -programmerare.
 • F # har inget riktigt stöd för GUI-designerverktyg.
 • Bland de nödvändiga och objektorienterade metoderna använder språket också funktionella metoder. Detta kan vara förvirrande med programmerare som använde tidigare tydliga OOP-språk, som JAVA.
 • Microsofts ingenjörer spenderade mer på att skapa avancerade verktyg för C # än att ge samma verktyg för F # -programmerare. Genom att jämföra de två MS-relaterade språken är programmering i C # bekvämare än att arbeta med F #. Den senare har inte heller några refactoring-verktyg.

Java

java programmeringsspråkJava designades av James Gosling, anställd på Sun Microsystems 1995 och sedan dess blev det ett av de mest populära programmeringsspråken. Den använder objektorienterat paradigm och används ofta för att undervisa OOP-principerna för nybörjare.

Fördelar

 • Java använder statisk maskinskrivning så att dess IDE: er kan visa felen under koden att skriva. Detta är mycket bekvämare än att köra programmen och kontrollera kommande fel efteråt. Avancerade funktioner för Java IDE: er som automatisk komplettering av kod, visar relaterade tillgångar eller dokumentation kan hjälpa juniorprogrammerare att lära sig programmeringsspråket snabbare.
 • Java har ofta använt programmeringsstandarder som hjälper till att skriva standardiserade kodstycken och hjälpa till att fortsätta andra programmerares arbete. De liknande lösningarna i programmering är oerhört användbara när det gäller att arbeta i en större grupp på samma projekt.
 • Språket har en tydlig struktur och dess objektorienterade synvinkel är superlätt att förstå. Till och med nybörjare kan förstå vad inkapsling, arv och objekt är genom att se hur de fungerar.
 • Java är ett av de mest använda programmeringsspråken, det är lika viktigt som C eller JavaScript. Genom att lära dig det här språket hittar du alltid jobb och företag som använder det i sina projekt, och du kommer lätt att hitta människor att fortsätta arbetet.
 • Java har liknande syntax till C-liknande språk, så en Java-programmerare kan enkelt växla till C, C ++, C # eller JavaScript-programmering.
 • Eftersom språket är äldre än 13 år och det kan betraktas som ett industristandardspråk finns det otroligt stora källor till externa bibliotek och andra användbara resurser. Av samma anledning finns det en stark gemenskap bakom Java, vars medlemmar ofta är enorma fans av detta språk.
 • Java Virtual Machine (JVM) kan installeras på många plattformar, varför Java-koder är plattformsoberoende. Var du än har JVM kan du köra samma Java-kodstycken. Detta oberoende stödde Java: s industriledande roll.

Nackdelar

 • Java-primitiv strider mot de viktigaste OOP-reglerna, som bestämmer att allt ska vara objekt. Sådana primitiv, som heltal eller tecken, är inte objekt i Java. Detta behöver en annan typ av användning än objekt har.
 • Språket är inte lika avancerat som konkurrentens språk som C #, och missar några av de viktiga verktygen för programmering på företagsnivå. Men Java får kontinuerligt nya programmeringstillgångar med nya versioner, dess utveckling är ganska långsam.
 • Skräpkollektionsautomatiseringen är en stor hjälp för programmerare men också en enorm nackdel med nybörjare. Eftersom Java hanterar minneshanteringen och tar hand om oanvända variabler kanske juniorprogrammerare inte lär sig dessa viktiga programmeringsuppgifter.
 • Avancerade IDE: er kan också vara ett problem, eftersom första gången användare också behöver lite tid att lära sig användningen av verktyg och ett brett utbud av möjligheter kan helt förvirra dem.

Avslutar

Det finns många programmeringsspråk som är ett bra alternativ till PHP, men du bör fortfarande inte undvika att använda PHP eftersom majoriteten av webbplatserna är baserade på detta programmeringsspråk. Jag är också mycket intresserad av din åsikt om vilket programmeringsspråk du använder och rekommenderar. Vänligen meddela oss i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map