8 mest löjliga webbhotellfunktioner

mest löjligt-web-hosting-funktioner


Webbhotell är en massiv bransch med mycket intensiv konkurrens. Företag drar i alla slags knep och visar alla slags “fördelar” att locka sina kunder i. Ibland gör de det med de mest löjliga och vansinniga funktionerna som får dig att lägga din hand på magen och skratta om du vet till och med lite om Internet-teknik.

Hostingföretag har blivit riktigt kreativa på det sätt de försöker locka nya kunder. För många av dem spelar det ingen roll vilken typ av verksamhet de driver så länge de tjänar pengar på det. Målet för dessa företag är att locka in “noobs” som bokstavligen vet ingenting om webbhotell. Den sorgliga sanningen är att de gör detta eftersom det faktiskt fungerar. Människor som inte vet någonting om internetteknik kommer inte att gissa det och göra sitt val baserat på mycket begränsad information.

Detta betyder att de väljer den webbhotell som ser ut att erbjuda de flesta funktioner eller den som är “kompatibel” med deras operativsystem. De kan också falla för falska tillägg, eller “Gratis Google Analytics” bland andra dumma saker. I princip försöker de bara lura människor som inte vet något om vad de köper och som vill få så mycket pengar ur fickorna som möjligt. Så du bör vara försiktig med vem du ger dina pengar till.

De flesta värdleverantörer som erbjuder sådana dumma “funktioner” bör styras utanför, eftersom sannolikheten för att du får en högkvalitativ tjänst är mycket låg. Jag menar, kom igen vad skulle du förvänta dig av ett företag som försöker locka kunder på ett så dumt sätt? Ingen tycker om att bli lurad av och jag antar inte heller. Så det är dags att du vet vilken dum värdfunktion är berättelsen om ett dåligt värdföretag. Utan vidare, låt oss komma till det!

Gratis Google Analytics

Detta är juvelen i dumhet för webbhotell, eftersom den försöker locka till människor som bokstavligen inte vet något om webbplatser och webbhotell. Google Analytics är en gratis tjänst som erbjuds av Google, som gör att du kan hålla reda på din webbplats och dess trafik. Men dessa företag marknadsför det som “gratis”, eftersom du inte behöver betala för det. Som om det var deras egen specialfunktion eller en specialaffär de gjorde med Google just för dig. I verkligheten kräver Google bara att du registrerar dig och du kan gå ut med deras Analytics-programvara. Den här funktionen är som en bar som annonserar att du får gratis glas vatten om du kommer in. Det är mindbogglingly dumt och till och med respektlöst om du tänker på hur många omedvetna människor de kan ha lockat.

Även om det är 2018, skulle jag inte bli förvånad om något skuggigt webbhotellföretag fortfarande skulle försöka dra detta. Så bäst vara försiktig när du fönsterhandlar efter webbhotelltjänster.

Support för Webalizer och Awstats

Den nästa på vårt spår av dumt är stödet för Awstats och Webalizer. Det här är också webbplatsanalysprogramvara som du kan använda för att övervaka dina sidor. Men det är faktiskt fossil som har ersatts av Google Analytics för många år sedan. Det finns fortfarande värdföretag ute som har nerven att marknadsföra Awstats och Webalizer som fantastiska alternativ till Google Analytics som ger dig fördelen med din konkurrens. Hur häftigt blir det för dig!

Lycka till alla som kommer att försöka göra det på webben med programvara skriven 2004 och på programmeringsspråket C. Om du händer med Google Webalizer kommer en tår i ögat att se hur gammal den är. Så, återigen, undvika ett värdföretag som erbjuder denna programvara. De letar troligen efter idioter med massor av kontanter.

24/7 e-postsupport

Wow! Den här tar verkligen kakan. Om du av någon slump har letat efter en webbhotell under en sten under de senaste tio åren vet du inte att live-support 24/7 är viktigt för alla värdföretag som respekterar sig själv. Men i verkligheten är det mycket få som erbjuder det men det är en annan historia. Det som blåser mig är att vissa värdföretag är villiga att gå tillräckligt långt för att säga att de verkligen erbjuder 24/7 support via e-post. Den här funktionen har funnits sedan internetets gryning. Bra gjort med att fånga upp till 2000-talets killar!

Hos alla andra företag vill du ha live-telefonsupport, livechatsupport och de bör till och med erbjuda vigselrådgivning om du behöver det. Ju mer omsorg ett företag tillhandahåller användaren efter att ha sålt sin tjänst, desto bättre upplevelse kommer de att ge. Nöja dig aldrig med ett värdföretag som inte tar emot värdtjänster eller annonserar absurda saker som detta.

Stöd för JavaScript och DHTML

Nu finns det en nästa nivå av dumt. Vissa värdföretag älskar att använda snygga termer som ingen förstår, vilket gör att människor tror att de faktiskt erbjuder något unikt. I själva verket använder de det bara för att marknadsföra samma grundläggande tjänster som du skulle få från alla andra värdföretag som har sina servrar igång..

DHTML är ett paraplyterm för ett antal webbtekniker som kan användas för att skapa dynamiska webbplatser genom att använda en kombination av statisk markeringsspråk. Begreppet introducerades 1997 med lanseringen av Internet Explorer. Det introducerades på 90-talet och vissa värdföretag annonserar stolt som om det var en funktion som är unik för deras tjänst! Det är ganska tvinnat.

99% drifttidsgaranti

Visst, att det är lugnande att veta att din webbplats bara är nere i några minuter under året. Men det är faktiskt inget mindre än du kan förvänta dig av en webbhotell du betalar bra pengar för. Något mindre är otillfredsställande, även om många kommersiella värdleverantörer misslyckas med att få märket. Oavsett, stolt reklam för att dina servrar har en 99% drifttid är mycket dumt, även om nästan varje värdföretag gör det.

Basen för varje webbhotell är det faktum att företaget har servrar som kör hela 99% av året. De är bara nere på kort tid om de råkar fungera, det är där de återstående 1% kommer in. Jag kan inte säga att det här är ett tydligt tecken på ett dåligt värdföretag, men det är fortfarande dumt att de använder detta grundläggande faktum i deras annonser.

Obegränsad lagring och bandbredd

Det finns faktiskt inget sådant som obegränsat lagringsutrymme och bandbredd eftersom det finns några faktiska fysiska begränsningar du måste möta. Att vara värd för din webbplats kommer med faktiska kostnader, många av dem. Företagets elräkning är utanför taket och de måste också hantera anslutningen så effektivt som möjligt. Ju fler webbplatser de har, desto fler resurser använder de. Om de faktiskt skulle ge dig obegränsat lagringsutrymme och bandbredd kan du börja sälja din helt egen webbhotell till resten av världen. Vad skulle du annars göra med obegränsade resurser?

Det finns dock ett galen antal värdföretag som annonserar sina minsta paket som ger obegränsat lagringsutrymme och bandbredd. I verkligheten begränsar de båda och kommer bara att berätta om det när du har nått en viss gräns. Om du gör det kan det till och med få din webbplats och hela tjänsten stängas av. Det faktum att de hanterar det på detta sätt är verkligen dumt. Det enda problemet är att värdleverantörer verkligen är vaga om vad deras obegränsade bandbredd och lagringsutrymme innebär, så du måste göra lite mer forskning för att ta reda på.

Kontrollera alltid användarvillkoren för att förhindra att du blir lurad av denna falska reklam. På så sätt vet du exakt hur mycket diskutrymme och bandbredd du har.

MIDI File Support

Vad i Guds ord är MIDI? Vem använder MIDI-filer och varför? Letar kunder faktiskt efter det? Egentligen är en MIDI-fil precis som alla andra typer av filer. Det finns inget speciellt med det, särskilt när det gäller företag som visar det som någon form av specialfunktion. De marknadsför det bara till människor som tycker att den bästa webbhotell är den som erbjuder flest funktioner. Detta inkluderar funktioner som är helt beroende av hur klienten använder tjänsten, som Real Audio, Flash, Shockwave och så vidare.

Support för Windows, Linux och Mac

Åh wow. Den här specialfunktionen lämnar dig mållös. Även enkla kortspel har stöd för alla tre av de stora operativsystemen för det mesta. Men vilken typ av operativsystem du kör spelar ingen roll alls. Först kan du öppna varje webbplats oavsett vilket operativsystem du har, eftersom varje webbsida överförs till din webbläsare via HTTP-protokollet. Så här talar en server och din webbläsare samma språk. Så alla webbhotell och webbläsare talar samma språk och du kan överföra din arkiverade till din webbhotell via FTP (File Transfer Protocol).

Naturligtvis kommer alla som är helt nya i webbhotell och internet teknik förmodligen faller för detta trick. De tror att de väljer en flexibel värdplan som definitivt kommer att fungera för dem utan problem. Så det är förståeligt, men när de läst några artiklar flyter effekten av dumma annonser som denna ut genom fönstret.

Slutsats

Att det bara handlar om de falska och dumma reklamtrick som de flesta värdleverantörer använder. Att ha erbjudanden som obegränsad bandbredd, lagringsutrymme och 99% drifttidsgaranti är faktiskt användbart eftersom de skulle ha lurat mig för några år sedan. De här sakerna låter för bra för att du inte ska lämna dina annonser som främst riktar sig till den genomsnittliga medborgaren på internet. Men saker som gratis Google Analytics, 24/7 e-poststöd, MIDI-filstöd och operativsystemkompatibilitet är verkligen skamliga. Företag som visar upp falska funktioner som detta bör inte ens övervägas. Så se till att du läser några artiklar innan du hoppar in att köpa värdtjänster, så att du vet vad som är vad och gör inga misstag när du väljer ett webbhotell.

Vad tycker du om dumma funktioner som det här? Är det något jag har glömt att nämna? Berätta i kommentarerna nedan!

Jag hoppas att du hade kul att läsa den här artikeln och att vi ses igen i nästa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map