8 Måste ha Python GUI-ramverk för spirande webbutvecklare

01.06.2020
Artiklar och mer ... '8 Måste ha Python GUI-ramverk för spirande webbutvecklare
0 7 мин.

python gui ramverk webbutvecklare


Utveckling är en viktig del av att bygga en webbplats och bygga den högt på en starkare grund. Det finns många kodningsspråk för en utvecklare att dra nytta av, medan Python är en toppspelare bland alla. Det har visat sig vara ett interaktivt verktyg för utvecklare.

Programmerare kan börja skriva koder direkt i Python, vilket kräver att de känner till vissa nyckelord. Ett alternativ är att få mer och mer insikt om de sökord som lätt används i Python, men det andra tar hjälp från ett grafiskt användargränssnitt (GUI).

En GUI visar en lista med nyckelord som är mest relevanta för den applikation du planerar att producera. Så utvecklare kan välja nyckelord och fortsätta kodningen enkelt. En webbutvecklare som är färsk och behöver hjälp för att starta kodning i python, han eller hon kan använda sig av GUI-ramverk. I det här inlägget delar jag några av de värdefulla ramarna som är plattformade och enkla att använda.

1. Kivy

Besök sida “

Kivy är ett lockande projekt för utvecklarna och vederbörligen licensierat av MIT. Det är baserat på OpenGL ES 2 som gör det möjligt för utvecklare att snabbt skapa ett nytt användargränssnitt. Som en händelsestyrd ram bygger den på huvudslingan som gör det till en pålitlig lösning för att utveckla spel. Återuppringningarna görs från huvudblicken på en fördefinierad frekvens eller en engångsutlösare.

Det anses vara en av de kraftfulla ramarna som hanterar allt om animationer, widgets och språk förutom att utarbeta användargränssnittet. Kivy är kompatibel med flera operativsystem som inkluderar MacOSX, Windows, Linux, Raspberry Pi, Android och iOS. Dess open source-kod ger utvecklarna frihet att anpassa ramverket antingen genom att installera någon av de 20 tillgängliga widgetarna eller ändra koden.

2. PyQT

Besök sida “

PyQT är utvecklad med C ++ -programmeringsspråket och gynnas mest bland plattformsramar. Utvecklare är skyldiga att förvärva en kommersiell licens för att fortsätta arbeta med sina kunders projekt, medan nybörjare och nybörjare kan använda den kostnadsfria versionen av Qt genom en communitylicens.

PyQt betjänar utvecklargemenskapen länge och har nyligen förvärvats av Nokia. Utvecklarna föredrar det mest för sitt fantastiska bibliotek med API: er och användbara verktyg som används av många branscher. Kombinationen av Qt och Python i detta ramverk gör att kodare antingen kan börja koda från början eller använda visuella dialogrutor från Qt-designern.

3. Tkinter

Besök sida “

Tkinter läggs ofta till Python som standard på grund av dess enkla användargränssnitt. Den enkla och grafiskt attraktiva användargränssnittet gör detta ramverk populärt bland det globala utvecklingssamhället. Den extra attraktionen av detta verktyg är dess källkod med öppen källkod som omfattas av Pythons licens.

Anledningen till att de flesta utvecklare vänder sig till Tkinter är tillgången på omfattande resurser när det gäller referensböcker och koder. Som en standardram, beundrar fler kodare och föredrar det framför nybörjare. Om du planerar att börja med det här verktyget kan du hitta support och vägledning från dess förvånansvärt aktiva community av programmerare.

4. WxPython

Besök sida “

WxPython är ännu en öppen källkodsram som betraktas som en omslag som ska användas över WxWidgets. WxWidget, tidigare känt som WxWindows, är ett GUI-bibliotek över flera plattformar som är utvecklat på C ++ programmeringsspråk. Med hjälp av standarddialogrutor kan en utvecklare få praktisk erfarenhet av att producera applikationer och verktyg för välkända operativsystem som Windows, Unix och Mac.

Förutom omfattande resurser för grundläggande applikationsutveckling, kan kodare använda andra verktyg som dockbara fönster, 2D-vägs ritnings-API och widgets för ordbehandling och textredigering. En nyare kodning kan söka vägledning från de olika demonstrationerna som finns tillgängliga av WxPython. självstudierna visar sig vara användbara för att börja koda.

5. PyGUI

Besök sida “

PyGUI är en annan plattformsram som är lika lämplig för Windows, Unix och Macintosh. Om du försöker jämföra det med andra tillgängliga ramverk verkar det vara ganska enkelt och lätt att använda. API av PyGUI synkroniseras perfekt med Python vilket gör det till en lätt applikation för utvecklarna. Det utvecklas av Dr. Greg Ewing från University of Canterbury, Nya Zeeland.

Det centrala syftet med att utveckla denna applikation kom med ett ramverk som passar bra in i Pythons ekosystem utan att skapa hinder för kodarna. Kärnfördelen med detta ramverk är införandet av en enkel och kort kod mellan det grafiska användargränssnittet och pyton. Detta visar tillägg av kod som en naturlig och född del av GUI.

6. PySide

Besök sida “

PySide är också en plattformsapplikation som är fullpakad med Qt-verktygen. Det är ett fantastiskt alternativt verktyg när det gäller att välja ett från standardbiblioteket. Det är kostnadsfritt tillgängligt precis som Tkinter som diskuteras ovan i det här inlägget. Nokia, ett välkänt företag som tillverkar mobiltelefoner har startat och idrottsutvecklat denna ram.

De stödda plattformarna inkluderar Linux / X11, Maemo, Mac OS X och Windows. Att göra ramverket kompatibelt med Andriod pågår och kan snart vara tillgängligt för användning. Det erbjuder också verktyg för att skapa applikationer för XML-dokument, databaser, nätverk, GUI och multimedia. Kärnstyrkan för PySide är den matchlösa kompatibiliteten för API med PyQt4, vilket hjälper kodare att snabbt migrera till PySide-ramverket.

7. Libavg

Besök sida “

Libavg är kodad i C ++ och använder Python som skriptspråk. Det är ett tredje parts ramverk som innehåller olika egenskaper som visning av element som pythonvariabler, tider som är inställd Timeout och setInterval, loggningsstöd, en ultimat händelseshanteringsmekanism, etc..

Det stöder Windows, Mac OS X och Linux. Som en öppen källkodsprogram kan den användas under en licens från LGPL. Du kan hitta många designers, mediekonstnärer och kodare som använder Libavg för produktmedierelaterade applikationer. Det stöder också en stor mängd olika element som används i displaydesign som inkluderar text, bilder, kameraproduktion, videor och vektorgrafik. Om du stöter på en stor skärm som är monterad i ett köpcentrum för att låta barnen spela spel genom multi-touch-funktionalitet kommer det troligen att vara en produkt av libavg.

8. PyGObject

Besök sida “

PyGObject är en välkodad applikation för Python för att hjälpa utvecklare att effektivt arbeta med GNOME Projects och GTK + backade applikationer. GTK + är en fullfjädrad applikation som garanterar kompatibilitet med GUI med andra operativsystem. Som widget över plattformar stöder det Windows, Mac OSX och Linux.

Den har integration med GObject som i sig är en plattformsapplikation med erbjudanden om basklass och vanliga former, vilket kan bevisas vara en användbar resurs för kodbas och andra projekt.

Sista ord

Dessa är ansedda namn bland GUI-ramverket som är lika användbara för en professionell som för en nybörjare. Att säkra ett webbutvecklingsprojekt är säkert enklare, men kodning med lätthet och noggrannhet är ganska svårt. Med hjälp av GUI-ramverk kan man helt enkelt använda nyckelorden för en kod snarare än att spendera tid på att forska efter den.

Asad Ali är en digital marknadsföringsexpert med en omfattande erfarenhet av 7 år inom e-handels SEO, designoptimering och användarupplevelse. Han arbetar för närvarande på GO-viken, det bästa webbutvecklingsbyrå baserat i Dubai företagssektor. Du kan nå honom vidare Linkedin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector