Angular vs Polymer – Vad är skillnaderna?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Angular vs Polymer – Vad är skillnaderna?
0 10 мин.

vinkel-vs-polymer


Eftersom det här är en artikel där vi jämför fördelarna med att använda både kantad och polymer, bör vi först uppdatera vad en ram är och varför du ska använda en. Angular and Polymer är JavaScript-ramverk.

Men vad är en ram i allmänhet? Kort sagt är ett ramverk en arbetsmiljö. Du kan använda ett ramverk för att utveckla en webbapplikation eller något annat beroende på ditt kompetensområde. Men viktigast av allt är att ett ramverk låter dig organisera koden på ett sätt som passar projektets behov.

Ramar kan delas upp i två kategorier:

 1. Ramar som används mer som ett bibliotek. Dessa ger dig en högre frihetsnivå när du anpassar ditt arbetssätt och därmed en mer personlig utvecklingsprocess.
 2. Traditionella ramverk. Med andra ord, detta är en typ av ramverk som har sitt eget sätt att göra något. Det behövs att du lär dig syntaxen för att använda den ordentligt och du måste känna till de grundläggande koncepten som ramverket bygger på. Dessa ger dig inte samma frihetsnivå när du utformar din ansökan, men om du väljer rätt, kommer det verkligen att hjälpa dig att få arbetet snabbare och mer effektivt.

Frågan är: Varför ska du använda ett ramverk? När allt kommer omkring, om du utvecklar en JavaScript-applikation, kan all kod skrivas med bara vanlig gammal JS, utan behov av ett ramverk. Det kan finnas många skäl för att använda en, men jag ger dig bara två som tillfredsställer de flesta utvecklare:

 • Kodstruktur. Gillar du kod som inte är välstrukturerad som webbutvecklare? Självklart inte. För att vara mycket bättre på vad du gör, i detta fall utveckla webbappar, måste du organisera din kod så att alla andra programmerare kan förstå den. Om du väljer att använda ett ramverk (för de appar som behöver en) kommer ditt arbete att förstås bättre av dina medutvecklare. Idag förlitar sig en enorm del av alla webbplatser mycket på JS-kod, särskilt på klientsidan. Istället för att använda långa rader med JS-kod kan du organisera ditt arbete bättre med hjälp av ett JS-ramverk och bli mer produktivt på grund av detta.
 • När du är klar med ett nytt projekt måste applikationen testas innan du släpper den för vid användning. Men hur kommer ett ramverk in i denna aspekt? Tänk på det. På grund av det faktum att ett ramverk strukturerar din kod på ett mer användbart sätt är testet av appen också mycket enklare. Om något behöver ändras kan du göra det snabbare och mer effektivt på grund av den välorganiserade källkoden.

Nu när vi uppdaterade vilket ramverk, hur det har använts och varför du ska använda ett, låt oss gå vidare och prata om vinkel och polymer, och vilken är bäst att använda i ditt fall. Vi börjar med Angular:

Vinkel

Angular är ett JS-ramverk, som du antagligen redan vet. Det släpptes första gången 2012 av Google och de skapade det med konceptet Model-View-Controller (MVC för kort) i åtanke. Angulars huvudfokus är att hjälpa utvecklaren enkelt skapa mycket rika och komplexa applikationer på en sida. Något som hjälper användaren att uppnå detta är möjligheten att skapa anpassade HTML-taggar med ramverket. Denna funktion introducerades först av Angular under 2012. Detta görs genom att koda lämpligt direktiv som senare kommer att behandlas av Angular och förvandlas till en anpassad HTML-tagg. För att detta ska hända måste du självklart skriva koden för taggen, eftersom det är en specialanpassad funktion.

Vilka är några av fördelarna med att använda Angular? (senare täcker vi dessa för Polymer också)

 1. Det första positiva som jag kommer att nämna är det faktum att Angular kan användas för att skapa applikationer för alla typer av plattformar. Det är rätt! Du kan använda ramverket för att skapa appar för IOS, Android och webben också. Allt detta packade i bara ett verktyg. Om du letar efter ett ramverk som låter dig senare utöka din arbetsdomän kan Angular vara ditt bästa val.
 2. Den andra proffsen som följer med att använda Angular är möjligheten att testa. Jag nämnde redan kort varför det är viktigt att testa en app innan du släpper den till allmänheten. Angular är en viktig aktör på detta område. Ramverket utvecklades för att låta programmeraren testa en applikation både med enhetstestning och end-to-end-testning.
 3. Eftersom Angular funnits länge nu kan du hitta online många funktioner och verktyg som hjälper dig att få ut mesta möjliga av ramverket på nolltid. Det kräver inte mycket installation innan du använder den. Det här är riktigt bra, eftersom du får mer tid att vänja dig med att använda det.
 4. Support från Google. Om du försöker hitta ett JS-ramverk som uppdateras regelbundet och säkerhetskopieras av ett seriöst företag, är Angular en bra kandidat. Eftersom Google är den som skapade detta verktyg kan du förvänta dig ett stort stöd från utvecklarna bakom det. Detta faktum gör det till en säker satsning för alla som söker ett ramverk som kommer att fungera inom en snar framtid.
 5. Samhället. Detta kan låta som en allmän bonus som kommer med alla verktyg. Men det är inte fallet. Många onlineverktyg har ingen gemenskap bakom sig, eller ens om de gör det, är det inte till någon hjälp för den genomsnittliga användaren. Vinkelformigt är bättre på detta område. Den har en aktiv gemenskap som du enkelt kan dra nytta av. Om du snubblar på ett problem som måste lösas, finns det en stor chans att någon annan redan har räknat ut det. Du måste bara hitta ditt svar. Om ingen har hanterat din specifika fråga, låt dem bara veta på ett communityforum. Du kommer att få din lösning ganska snart.

Nu när vi täckte några av fördelarna med att använda Angular finns det några nackdelar med det?

Det som är ganska viktigt är det faktum att det inte är så lätt att lära sig ramverket. Om du redan känner JS mycket bra kommer du att göra det enklare. Men det tar ganska lång tid att lära sig alla ins och outs i ramverket, eftersom det är ganska komplicerat. Utöver detta finns det inte många fler minus med att använda det.

Polymer

Polymer är ett JS-ramverk som fungerar mer som ett bibliotek än ett klassiskt ramverk. Detta är ett verktyg med öppen källkod, vilket innebär att du har full tillgång till hela källkoden bakom ramen. På grund av detta ger Polymer dig mer frihet att organisera din arbetsmiljö så mycket du vill. Biblioteket utvecklades av Google-utvecklare, men vem som helst kan bidra till projektet på GitHub.

Finns det några fördelar med att använda Polymer över Angular? Nedan har du några av dem listade:

 • Bara en enda HTML-fil behövs så att en utvecklare kan skapa nya anpassade element med Polymer. Detta är mycket mer intuitivt än vinklat. Det beror på att du inte behöver öppna flera filer för att kunna förstå en komponent som du just skapar.
 • Om du skapar en ny applikation eller en helt ny webbplats måste du någon gång lägga in någon styling så att den kommer att se bra ut för den framtida användaren. Inom detta område är polymer verkligen utmärkt. Polymer stöder CSS-variabler och anpassade CSS-mixindeklarationer, vilket gör stylingprocessen mycket mer mångsidig. På detta sätt kan du använda moderna funktioner som CSS3 har introducerat.
 • Det kan förekomma fall när ett projekt behöver stöd från andra bibliotek eller ramverk också, inte bara det huvudsakliga du använder. Om så är fallet kan Polymer vara till stor hjälp på detta område. Eftersom det inte har något extra lager kan du enkelt dela data mellan den och andra tredjepartsappar som behövs för att utveckla applikationen.
 • Vänja sig till ramverket. När du börjar lära dig något nytt är detta en oerhört viktig del som du måste tänka på innan du hoppar in. Om ramverket du väljer att lära har en mycket brant inlärningskurva kan det ta för mycket tid att vänja sig till det . Men hur går det med Polymer på det här området? Vi kan säkert säga att Polymer har en mycket detaljerad och uppdaterad dokumentation, som kommer med många exempel för att hjälpa alla nykomlingar snabbt att lära sig ramverket. För att du ska kunna använda det här verktyget hjälper Polymer-dokumentationen mycket. Du kan också ta en titt på det snabbt växande samhället bakom detta relativt nya webbbyggnadsverktyg.

Slutsats – Vilket ramverk är bäst?

Dessa är bara några av fördelarna om du väljer att gå med Polymer over Angular.

Den återstående frågan är: Vilken är bättre: vinkel eller polymer? Svaret är det här: Om du måste utveckla en mycket rik och komplex webbapplikation, kan det vara bättre om du går med Angular (som vi nämnde ovan). Men om du är ny inom JS-ramverk och behöver en som är lätt att lära och enkel att använda, gå med Polymer. Det kan hjälpa dig att skapa seriösa applikationer på ett enklare sätt.

I slutändan är valet ditt. Det beror mycket på dina specifika behov. Ta hänsyn till dessa när du väljer mellan Angular och Polymer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector