Är bloggning verkligen död? Vad ska du göra i stället?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Är bloggning verkligen död? Vad ska du göra i stället?
0 7 мин.

bloggning är död


Varje så ofta ifrågasätts överlevnadsförmågan hos bloggning. “Slutet på bloggning” eller “bloggning är dött” är dommedagstermer som har omgått bloggyrket under de senaste åren. Men är blogg verkligen döende, och är 2018 året som äntligen kommer att döda kyss till bloggning?

De första bloggen skapades 1994 och sedan dess har bloggning varit en av de viktigaste delarna av onlineinnehåll. Men dagens bloggar och bloggare är väldigt olika jämfört med i gårens bloggar. Till att börja med är idag konkurrensen i bloggosfären mycket hårdare än tidigare.

Plattformar som WordPress, Tumblr, Reddit eller Squarespace har gjort bloggning tillgänglig för alla, vilket möjliggör uppkomsten av hundratals miljoner bloggar, som täcker alla möjliga intressen och yrken.

Så var kommer rädslan för att blogga är död ifrån?

Fatalister vill förklara detta genom att peka på det faktum att annat digitalt innehåll – till exempel videoinnehåll – lockar större och större folkmassor till nackdel för textbaserat innehåll. En sökning i Google Trend avslöjar också en betydande nedgång under de senaste åren för sökningar efter termer som “blogg” och “blogga”.

Men här är en ny idé: Tänk om bloggning inte dör, men – som med allt – helt enkelt förändras?

Vad är Blogging Headed For?

Om du bara bara börjar med att blogga eller om du är en professionell bloggare, kan allt detta prat om det förestående underlaget som svävar över bloggning göra dig besviken, men vi är här för att försäkra dig om att bra bloggning inte är på väg till katastrof när som helst snart.

Faktum är att Google-sökningar efter termerna “blogg” eller “bloggning” har sett en nedgång under de senaste åren, men man undrar om detta främst orsakas av att termen redan har blivit en välkänd och utbredd uppfattning och söker efter “vad som är en blogg ”eller” betydelse av blogg ”har blivit onödigt, därmed fallet i sökningar. Å andra sidan har sökningar efter termer som “hur man startar en blogg”, “bästa bloggplattformar” eller “gratis bloggplattformar” definitivt sett en ökning.

Så om bloggning bara förändras, vad är det som skiljer sig åt det och vad bör du göra för att hålla dig à jour med dessa förändringar?

Roll With The Times

Det kommer alltid att finnas nya trender inom bloggindustrin, av vilka några kommer att blekna, medan andra kommer att hålla sig precis som med allt annat.

Som bloggare måste du se vilka trender du kan dra nytta av för att öka din läsare eller kundbas, men tråd försiktigt och inte genomföra några större förändringar tills du har övertygat dig själv om att dessa trender fungerar för dig eller är här för att stanna. Även stora varumärken är kända för att misslyckas: Medan den sociala medieplattformen Facebook skyrocket, flunkade Google+.

För att undvika att skjuta dig själv i foten, gör din forskning om hur dina läsare konsumerar innehåll och justera din bloggstrategi så att den fungerar för dina läsare.

Knacka in i innehållsmultiversen

Även om text för 20 år sedan var det enda innehållet du kunde underhålla dina läsare med, är dagens verklighet att innehållet tar många former – videor, infografik, gifs, podcasts, e-böcker, etc. Bloggning förändras alltmer till videoblogg eller vlogging, med YouTube är en av de föredragna kanalerna för att leverera dessa videor.

Men detta betyder inte att textbaserat innehåll är gjort och borta. Artiklar är fortfarande viktiga för att leverera värde till dina läsare och för att ranka bra i sökmotorerna. Bara att artiklar och inlägg borde diversifieras med andra typer av innehåll också.

Var inte rädd för att använda innehållsmultiversen för att jazza upp din blogg med flera typer av innehåll som levereras på olika kanaler.

På tal om innehållsleveranskanaler, bör din blogg inte vara den enda kanalen där dina läsare kan konsumera ditt innehåll. Förutom att knacka på videoinnehåll och YouTube bör du också köra adresslistor och nyhetsbrev. E-post är fortfarande en stark och stabil plattform för att kommunicera med dina läsare och för att leverera dem personligt innehåll.

Se till att du ägnar tid åt att växa dina e-postlistor och öka e-postöppningsfrekvensen med hjälp av verktyg som spårar e-postmarknadsföringsnivåer, som e-postöppningsfrekvens, klickfrekvens, mjuka avvisningar, hårda avvisningar, avregistrering osv. Dessa parametrar kan hjälpa dig att bättre utforma din e-postmeddelanden och göra nödvändiga justeringar.

Bli en Guru på sociala medier

Gillar det eller inte, sociala medier händer. Plattformar som Facebook, Reddit, Instagram, Twitter, Tumblr eller Pinterest är de virtuella mötesplatserna för miljarder människor världen över. Enligt Statista, kraften i sociala nätverk förväntas öka och når 2,96 miljarder användare över hela världen fram till 2020. Enligt samma uppskattningar tillbringar globala internauts i genomsnitt 109 minuter dagligen på sociala nätverk.

Om du inte redan är med på sociala medieplattformar föreslår vi att du går snabbare med de olika sociala mediekanalerna som fungerar för din nisch och utvecklar en strategi för sociala medier som kan driva fler kunder eller läsare till din blogg.

Plattformer för sociala medier kan bidra till att öka varumärkesmedvetenheten och engagemanget med dina kunder, och du kan få feedback i realtid om ditt innehåll genom att mäta likes, delningar, kommentarer och andra parametrar.

Gör dig redo för mobil

Mobilsökningar har blivit de ledande sökningarna i sökmotorerna. Fler och fler konsumerar innehåll på mobilen och gör sin online-shopping på sina telefoner. Google har noterat denna övergång till en mobilvärld och svarat med att tillkännage sin första mobilindex 2017.

Om din blogg inte har en responsiv design och den inte spelar bra på mobil kan du se att din sökmotorsrankning sjunker och uppgivningsgraden ökar.

Att ha en blogg som ser bra ut på mobilen kommer att se till att du inte missar trafiken som kommer från mobilsökningar.

Slutgiltiga tankar

Om du ser en nedgång i rankningarna eller en minskning i engagemang, konverteringar, försäljning eller prenumeranter, betyder det inte att bloggning som bransch dör och att du borde hoppa fartyget. Det betyder helt enkelt att bloggning som du känner inte längre fungerar så bra som det gjorde, och det är dags för dig att ändra typen av innehåll du lägger ut, hur du marknadsför din blogg och hur du ansluter till dina målgrupper.

Att analysera nya trender i din nisch, experimentera med sätt att engagera dina befintliga målgrupper, förgrena sig på sociala medieplattformar och diversifiera ditt innehåll är några sätt du kan “återuppliva” en blogg som kan försvinna bort.

Bloggning är inte död!

Under åren har bloggningen genomgått många förändringar. Du måste anpassa dig till dessa förändringar och få bloggar att fungera för dig. Starta din blogg på InMotion hosting – gratis domän ingår.

Starta din blogg nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector