Är gratis webbhotell bra för företag?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Är gratis webbhotell bra för företag?
0 5 мин.

är gratis värd bra för affärswebbplatser


Webbplatsutveckling kan vara en enorm kostnad för alla företag. Av denna anledning valde många småföretagare att skapa sin egen webbplats med hjälp av ett webbplatsbyggnadsverktyg eller ett innehållshanteringssystem som WordPress för att spara kostnaderna för webbdesign och utveckling. Förutom kostnaden för att skapa en webbplats finns det andra utgifter som domännamn och webbhotell, vilket är en bråkdel av kostnaden för den faktiska webbutvecklingen. Till exempel kostar en .com-domän cirka $ 10 per år och ett professionellt värdkonto kostar cirka $ 5 per månad, betalat i förskott för ett år. Det finns emellertid många webbplatsägare som säljer webbhotell och väljer att få en gratis hosting, i hopp om att de kan ta sig runt genom att endast köpa ett domän. Det låter bra, du kan spara mycket pengar, men till vilken kostnad? I den här artikeln kommer jag att visa dig några av de många anledningarna till att du bör undvika att använda gratis webbhotell för din företagswebbplats.

Varför du inte ska välja en gratis värd?

Först och främst bör du notera att köra en webbserver kostar mer än $ 100 per månad. Varför skulle ge bort någon denna tjänst gratis? Det finns många fördelar för företagen som erbjuder tjänsten gratis, men användaren kan drabbas mycket av detta. Gratisleverantörer försöker locka så många webbansvariga som möjligt för att använda sin gratistjänst och så småningom uppgradera till ett betalt abonnemang. Detta är en bra marknadsföringsstrategi, men det är inte alltid lönsamt.

Största säkerhetsfrågor av gratis värd

Eftersom servrar är väldigt dyra att hyra och underhålla, är webbhotellleverantören som tillhandahåller gratis hosing-planer mindre uppmärksamhet på säkerhetskontot för de gratis kontona, eftersom de inte genererar intäkter, istället är det bara en pengarförlust. På grund av serverns låga säkerhetsnivå händer det mycket ofta att hackare kommer att kompromissa med servern, ta bort webbplatsen och så småningom kommer att stjäla användarnas identitet.

Begränsningar av gratis webbhotell

Om leverantören tillåter dig att lägga till din domän hittade du förmodligen en mycket bra gratis värd, eftersom de flesta av dem bara tillåter att använda underdomäner. Det finns drastiska begränsningar för webbutrymme och bandbredd också. Många filtyper kan också uteslutas, så om du planerar att skapa en php-webbplats med ett kontaktformulär, eller ladda upp några bilder, kanske du inte kan göra det på ett gratis värdkonto.

Gratis värdar kommer med dålig service och support

På grund av det stora antalet användarkonton som är värd på samma server kommer det att resultera i långsam webbplatsbelastning och dålig prestanda. Under rusningstider kanske du inte ens kan komma åt din webbplats, hur skulle du förvänta dig att få en förfrågan från potentiella kunder via din webbplats? I fallet med gratis värd är support mycket oprofessionellt eller inte-existerande, så du är ensam att lösa problemet, vilket bara en systemadministratör kan göra.

Tvingad reklam på gratis värdkonton

Den vanligaste praxis bland leverantörer av gratis webbhotell är att tvinga fram annonser på användarens webbplatser. Det är omöjligt att bli av med dessa annonser, såvida du inte byter till betald version. Orelaterade banners kan leda till trafik på webbplatsen och förlust av företag och är också ett tecken på oprofessionellitet. Dessutom kan det skada sökmotorens ranking.

Förlorar din webbplats och ditt konto

Om ovan nämnda problem inte är ett skäl för att undvika gratis värd kommer förmodligen att förlora din webbplats ge dig en varning. Ja, det är möjligt att företaget slutar tillhandahålla gratistjänsten utan föregående meddelande. I det här fallet är det omöjligt att återställa filerna på din webbplats. Du kanske hade en säkerhetskopia, men det kommer att ta tid tills du får en ny webbhotell och ställer in din webbplats igen.

Alternativ till gratis värd

Jag säger alltid att webbhotell är basen för en framgångsrik webbplats. Om du väljer en bra och pålitlig webbhotell kan du koncentrera dig på att bygga din online-verksamhet och oroa dig inte för de tekniska saker som ligger bakom webbhotell. Om du bryr dig om ditt företag och vill lyckas bör du inte bli ond på webbhotell. Välj en billig betald hosting i stället för en gratis. Samarbeta med en vän och dela kostnaden för värd om det är möjligt, men lita inte på gratis värd. Till exempel kan du få obegränsad värd för endast $ 2 per månad på iPage.com-värd; du måste betala i förskott i minst 12 månader, men i gengäld kommer du att få professionellt stöd, bra prestanda, förmåga att vara värd för alla typer av webbplatser, inkluderad webbplatsbyggare och en gratis domän också.

Så om du ser allvar med din webbplats och vill skapa en stark online-närvaro för ditt företag, gå med en betald webbhotellplan. Lycka till!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector