Är Joomla CMS ett bra val för att bygga en webbplats?

varför välja joomla för webbplatsbyggnad


Joomla är en öppen källkodsplattform programmerad 2005 på programmeringsspråket PHP som vanligtvis använder MySQL eller PostgreSQL liknande med WordPress, är det näst mest populära innehållshanteringssystemet från Internet efter WP som kan hantera innehållet på en webbplats, antingen en blogg, en presentation en eller annan typ.

Det finns minst 7 skäl för dig att välja Joomla för din webbplats och dessa är följande: låga priser, sparar tid, ingen eller brist på programmeringskunskap som behövs, hög kompatibilitet, enkel att använda, backend överlägsen organisation och kraftfullt menyskapande verktyg.

Bygg en webbplats gratis eller till lågt pris

Till en början vill alla veta hur mycket kostar skapandet av en webbplats, Joomla är helt gratis med de flesta mallar och tillägg också gratis och du kan välja vilken som ska installeras beroende på dina önskemål och behov, men det finns också vissa premium mallar och tillägg med priser från $ 50 i jämförelse med en design som skapats från början som kostar mellan $ 1000 och $ 2500.

Joomla erbjuder möjligheten att skapa, ändra och ta bort ditt eget innehåll utan att anställa någon annan för att göra detta och du behöver inte heller anställa en webbdesigner och en webbprogrammerare för att installera Joomla på din server eller för att skapa webbplatsen.

Kom igång snabbt och spara tid

Med hjälp av detta innehållshanteringssystem kan du göra din webbplats exakt hur du vill ha den, utan att förlora tid på telefonen och prata med en anställd som behöver förstå vad du vill och sedan göra vad du vill och utan att vara inblandad i programmering språk eller annan teknisk IT.

Med ett par klick och maximalt 10 minuter kan du installera Joomla tillsammans med databasen ensam, och med andra få klick kan du välja din favoritmall och tillägg som tar mer eller mindre än andra 10 minuter beroende på hur bestämt du har angående funktioner och design av webbplatsen.

Brist på programmeringskunskap behövs

Med Joomla behöver du inte programmeringskunskap alls, eftersom du bara kan gå till den officiella webbplatsen https://www.joomla.org/, ladda ner Joomla eller den senaste versionen Joomla 3, packa upp det nedladdade arkivet och ladda upp den nya mappen via FTP med en filöverföringsprotokollklient som Winscp, FireFTP eller Filezilla, och i slutändan skapar du bara en databas från värdens Cpanel och sparar namnet , användarnamn och lösenord till konfigurationsfilen för Joomla.

Det finns till och med en enklare metod där du kan installera Joomla, utan att ladda ner, utan att skapa databasen manuellt eller ladda upp Joomla i FTP, med hjälp av Cpanel och Fantastico autoinstallationsskript som på 2 minuter och 5 klick kan installera en populär plattform och skript som din värd gör tillgängligt, Joomla är också tillgänglig.

Joomla är mycket kompatibel

Joomla är kompatibel med Apache 2+, Nginx 1.1 och Microsoft IIS 7-servrar och alla versioner av PHP som är nyare än 5.3.10, som stöder följande databaser: MySQL med InnoDB-stöd 5.1+, SQL Server 10.50.1600.1+, Oracle och PostgreSQL 8.3.18+.

Joomla kan användas för att skapa företagswebbplatser, portaler, företagsintranät och extra-nät, e-handel, online-reservationer, online-tidskrifter, publikationer eller tidningar, statliga applikationer, community-baserade portaler, ideella och organisatoriska webbplatser, småföretag webbplatser, skolor eller kyrkor webbplatser och personliga eller familjens hemsidor.

Besökare kan komma åt en Joomla-webbplats från var som helst, när som helst och från alla operativsystem som Linux, Windows, Mac och från alla webbläsare som Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera, om det inte finns begränsningar från serversidan så att besökaren kan enkelt navigera genom din webbplats utan problem.

Joomla är lätt att använda

Joomla är mycket intuitivt, med ett mycket användarvänligt gränssnitt och har i sin instrumentpanel en meny placerad i rubriken med följande knappar: System, användare, menyer, innehåll, komponenter, tillägg och hjälp, alla har sina egna specifika underkategorier . Så det är väldigt enkelt att hantera webbplatsanvändare som går till användare där du kan lägga till, ändra eller ta bort dem, menyer från alternativet Menyer, sidor från knappen Innehåll, tillägg från tilläggsalternativet och så vidare. Hjälp-knappen omdirigerar dig till en sida med guider och andra användbara resurser för Joomla.

Med Joomla kan du skriva text på samma sätt som du skriver i Microsoft Word, eller tabeller i Microsoft Excel, du kan välja din favoritdesign som att du väljer ett möbler för ditt eget hus och du kan välja tillägg som du väljer var du ska åka på semester , till och med en tonåring eller en äldre person kan använda Joomla för att skapa en webbplats.

Joomla är flerspråkig, har enkla uppgraderingar, integrerat hjälpsystem, medihanterare, bannerhantering, kontakthantering, förbättrad sökning, innehållshantering, taggningsalternativ, kapslad kategorisering, frontad redigering, innehållsversion, menihanterare och stöds väl av de flesta värdföretag, webbprogrammerare, besökare och community.

Backend Superior Organization

Medan WordPress har en komplex och väl utvecklad back-end där du kan skapa artiklar och sidor, har Joomla en ännu bättre backend där du kan välja ett plugin för en specifik sida med en överlägsen back-end organisation. Med hjälp av dess instrumentbräda kan du i Joomla kategorisera artiklar efter kategori, en ny meny kan enkelt göras och du kan enkelt välja en viss sida där du vill att ditt innehåll ska visas utan krångel och utan att skriva källkod.

På samma sätt kan du enkelt välja mallar och tillägg som du väljer en artikel, alla är välorganiserade efter olika filter, olika design och funktioner. Joomla har en mindre komplex instrumentpanel än Drupal, en mer komplex än WordPress och är bättre organiserad än båda.

Joomla erbjuder genom sin backend möjlighet att skapa en community-plattform med starka sociala nätverksfunktioner, medan WordPress erbjuder möjligheten att skapa en blogg, och om du vill ha mer behöver du installera ytterligare plugins.

Kraftfullt menyskapande verktyg

Joomla är bäst känd eftersom det har extremt enkla att använda menyer utan att behöva programmeringsfärdigheter där du på olika sätt kan skapa specialmenyer mycket bättre än de från WordPress där du bara kan skriva knapparna och välja var menyerna ska placeras.

Med det kraftfulla och enkla menyskapande verktyget kan Joomla skapa hierarkiska menyer som består av olika menyalternativ som pekar på olika platser internt och externt och även välja plats för menyn och andra funktioner.

Joomla CMS är ett mycket bra val för Internetmarknadsföring och för att bygga en webbplats, särskilt för erfarna användare som vet vad de vill och som också vet den fulla potentialen för denna webbplattform.

Sammanfattning – Är Joomla ett bra val?

Dess popularitet bevisar att Joomla är ett bra val för att bygga en webbplats: att ladda ner mer än 50 miljoner gånger och driva mer än 3% av alla onlinewebbplatser under 2014. För att ha en framgångsrik Joomla-webbplats behöver du också en pålitlig webbhotell . Vi rekommenderar InMotion Hosting för dina Joomla-projekt, eftersom de tillhandahåller pålitliga och Joomla-optimerade värdtjänster, utbildat support för att hantera Joomla-relaterade problem och massor av andra funktioner med 90-dagars pengarna tillbaka.

Få pålitlig värd för din Joomla-webbplats

Få pålitlig och högpresterande värdtjänst för din Joomla-webbplats från InMotion Hosting. Detta företag erbjuder Joomla optimerad hosting till mycket bra pris.

Börja nu! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map