Bästa metoder för att säkra din Joomla-webbplats

joomla webbplats säkerhet trick


Låt oss först och främst göra det klart att ingen av webbplatser eller servrar är säkra. Det finns alltid en “dörr” som hackare kan bryta igenom och få tillgång till känslig information. Detta är det värsta och mest irriterande som kan hända på en webbplats, förutom driftsstopp som orsakas av tekniska problem.

Under de senaste veckorna har vi sett många nyheter om massiva attacker på olika webbplatser och plattformar som WordPress och Joomla. I de flesta fall kan hackare få tillgång till backend på din webbplats genom ett sårbart tillägg eller skript. Webbplatsägare och webbansvarig kan klandra Joomla eller andra cms för hackorna, men det kan faktiskt hända vem som helst och varje webbplats.

Det finns inget sätt att hålla hackare borta från din webbplats, men det är möjligt att minska chansen att hacka och återställa din webbplats snabbt och lösa problemet. I den här artikeln kommer jag att visa dig några av de bästa sätten att hålla din Joomla-webbplats säker och avhjälpa eventuella skador så snart som möjligt. Den här artikeln kan också vara användbar för dig som inte driver en Joomla-webbplats.

Säkerhetskopiera din webbplats ofta, förbered dig för återställning

Om du måste återställa din webbplats efter att den har hackats, behöver du filerna. Det bästa sättet att lagra din webbplatss fil är att skapa ett arkiv i .zip-format och spara den på din dator eller i en online-lagring, där du enkelt kan komma åt den när det behövs. Lämna inte den på servern där din webbplats är värd, för om hackaren beslutar att ta bort alla filer på ditt webbhotell kommer du också att förlora säkerhetskopian.

När du driver en blogg och laddar upp bilder och annat dokument till din webbplats dagligen, vill du förmodligen utföra en säkerhetskopia varje vecka eller kanske varje dag. Annars räcker det att skapa en kopia av filsystemet en gång, och varje gång du uppdaterar Joomla eller ett tillägg.

Joomla lagrar informationen i en MySQL-databas. Se till att du alltid skapar en kopia av din databas liksom filerna. Databasen lagrar e-postmeddelanden, lösenord för användare som är registrerade på din webbplats, artiklar och annan information som du lägger till på din webbplats. Om din webbplats uppdateras ofta, om du lägger till innehåll regelbundet eller erbjuder möjlighet för dina besökare att registrera sig på din webbplats, ha ett onlineforum eller driva en onlinebutik, bör du förmodligen överväga att säkerhetskopiera databasen mycket ofta.

Det kan vara svårt att säkerhetskopiera filer och databas manuellt, men med Joomla är det mycket enkelt om du använder Akeeba Backup-förlängningen. Denna Joomla-komponent är gratis att använda, men det finns också en betald version tillgänglig som innehåller mycket fler funktioner. Den gratis versionen låter dig utföra en fullständig säkerhetskopia av din webbplats med ett klick på en knapp. Premiumversionen kan utföra säkerhetskopior automatiskt och lagra filer och databas utanför servern där din webbplats för närvarande är värd. Det finns mycket mer åt det, du bör kolla deras officiella webbplats för mer information.

I händelse av en webbplatshack, vill du åtgärda problemet så snabbt som möjligt. En hackad webbplats skapar ett mycket dåligt intryck om ditt företag så att du vill vara snabb och professionell. Organisera dina säkerhetskopior i enlighet med detta, så att du kan återställa din webbplats på mycket kort tid. Akeeba Kickstart är en del av den tidigare nämnda Joomla-komponenten som kan återställa en besvärlig säkerhetskopia med ett klick på en knapp. Om du tror att användarinformationen kompromitterades, be dina användare att ändra sina lösenord.

Om du lagrar mycket känslig information på din Joomla-webbplats, som kreditkortsinformation, bör du överväga att implementera ett SSL-certifikat och kryptera uppgifterna, vilket gör det svårare för en hacker att kompromissa med informationen.

Uppdatera Joomla-kärn- och tredjepartsförlängningar

Joomla är en öppen källkodsprogramvara, vilket är bra, eftersom alla kan ändra det till deras önskemål, men nackdelen med det är att alla kan få tillgång till dess källkod. Genom att känna till svagheterna i systemet kan en hacker enkelt bryta sig in på din webbplats. Joomla-gruppen är mycket aktiv och arbetar ständigt med att förbättra koden; om de hittar ett säkerhetshål kommer de att göra nödvändiga ändringar och släpper en ny uppdatering. I den nya Joomla 3.x-versionen kan du se i administratörspanelen om det finns en ny uppdatering tillgänglig. Jag rekommenderar att du uppdaterar varje gång det är möjligt. Glöm inte att uppdatera tredjepartsförlängningarna; dessa kan också ha sårbar kod. Det är mycket bra att prenumerera på deras nyhetsbrev och hålla sig uppdaterad med de senaste utgåvorna, och uppdatera dem varje gång det behövs.

Få webbhotell av hög kvalitet

I de flesta fall är föråldrad programvara det som gör en webbplats sårbar, men ibland kan hackare bryta sig in på servern där du filer är värd. Att få en pålitlig Joomla-webbhotell, som har ett gott rykte i branschen och rekommenderas för Joomla-webbplatser, är också ett bra sätt att minska chansen för en hacker att lyckas. Till exempel erbjuder InMotion-värd Joomla optimerad webbhotell, de har också onlinestudier och deras team är utbildade för att hjälpa sina kunder om de har problem med Joomla-relaterade webbplatser.

Sök efter en Joomla-expert

På det officiella Joomla-forumet kan du få hjälp om något går fel på din webbplats. De är ett mycket vänligt och aktivt samhälle och redo att hjälpa alla, särskilt när deras webbplats är hackad. Men det är bra att ha kontakt med en person som känner till Joomla inifrån och ut, för om din webbplats är hackad, inte räcker för att återställa filerna, måste du också hitta roten till problemet och fixa det. En person som arbetar med Joomla dagligen kan identifiera problemet på nolltid och kan fixa det åt dig.

Slutsats och slutliga tankar

Det är omöjligt att göra en webbplats 100% kortsäker, men med ovanstående enkla trick kan du snabbt återhämta dig från en hacking eller så kan du göra din Joomla-webbplats säkrare än genomsnittet. Så jag föreslår att du alltid har en säkerhetskopia av din webbplats, är värd endast med pålitliga och pålitliga företag och har en Joomla-utvecklare tillgänglig för att hjälpa dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map