Bör du överväga att använda ett innehållshanteringssystem?

bruks cms-content management-system


Borta är de dagar då administrering och uppdatering av en webbplats med innehåll krävs kunskap om kodning. Eftersom många innehållshanteringssystem finns tillgängliga har byggande och hantering av en webbplats blivit enklare än någonsin. Med ett korrekt CMS kan du hantera nästan alla aspekter av din webbplats utan att någonsin beröra koden och göra det till en sömlös process.

Naturligtvis, ju mer teknisk kunskap du har, desto bättre, eftersom det krävs i webbplatsbyggnad och att finjustera din webbplats. Men ett CMS kommer att vara avgörande när du vill spara värdefull tid och regelbundet uppdatera webbplatsens innehåll.

Det finns många skäl för att använda ett innehållshanteringssystem, varför vi har skrivit den här artikeln. Vi kommer att gå igenom alla de många sätt som ett CMS kan gynna dig och göra ditt liv mycket enklare.

Så låt oss se ytterligare fördelarna med att använda ett innehållshanteringssystem utan ytterligare förtjänst!

Vad är ett CMS?

En CMS är en mjukvara och en webbplatsbyggnadsplattform som lagrar webbplatsens innehåll och gör det mycket enkelt att redigera och publicera. Flera administratörer och innehållsskapare kan logga in i samma system och samarbeta för att skapa och publicera bästa möjliga innehåll.

Att ha din webbplats inbyggd i ett innehållshanteringssystem är som att köpa en ny bil. Du behöver inte veta något om tillverkningsprocessen, du får bara nycklarna och börjar köra. Så du behöver inte vara webbutvecklare eller göra något av det komplexa kodningsarbetet som är involverat i att köra din webbplats. Du kan helt enkelt logga in på webbplatsen designad efter din smak och börja publicera innehåll regelbundet. Oavsett om det är en onlinebutik, en enkel blogg eller en webbplats med nästan alla slags funktioner, kommer ett CMS definitivt att kunna hantera det.

Så, en CMS är en användarvänlig plattform som låter dig bygga och hantera en webbplats snabbt och effektivt.

Fördelarna med att använda ett innehållshanteringssystem

Tja, den första och mest uppenbara fördelen med att använda ett redan sammansatt system är hur mycket tid, arbete och andra resurser du kommer att spara. Så frågan är inte varför du ska använda ett CMS, frågan är varför du inte bör göra det.

Naturligtvis kan man tänka att att använda ett system byggt av någon annan skulle kunna sätta vissa begränsningar för deras potential. Naturligtvis finns det många scenarier där det är rätt lösning att ha allt specialbyggt, men det är verkligen inte fallet 80% av tiden. Att välja rätt typ av CMS för en webbplats visar sig vara en allvarlig fördel. Men vilken typ av fördelar pratar vi om här?

De kräver ingen kunskap om webbprogrammering

Ett CMS kommer med sina egna webbplatsbyggnadsverktyg. Vissa har till och med vad du ser är vad du får verktyg som låter dig dra och släppa de element du vill ha på din webbplats. Det är nära att redigera en bild eller ett Microsoft Word-dokument, vilket är utmärkt för nybörjare.

Att bygga något mer komplicerat kräver dock hjälp av en utvecklare, men när jobbet är klart kan du bara använda din webbplats efter din önskan.

Kort sagt, innehållshanteringssystem görs användarvänliga, så att vem som helst kan använda dem i viss utsträckning.

Uppdatera hela tiden ditt innehåll du vill

Nu är detta en av de största fördelarna med något innehållshanteringssystem. Det erbjuder olika verktyg för att redigera innehållet du vill publicera och om du behöver mer omfattande funktioner kan du alltid ladda ner ett plugin för dem.

Du måste bara uppfinna innehållet du vill publicera, låt det vara en händelse, artikel, video eller något annat och du kan göra det synligt på din webbplats med några klick.

I de flesta innehållshanteringssystem har du ett enkelt textredigerare precis utanför rutan som låter dig göra ändringar i innehållets layout, teckensnittet du använder, bilderna du lägger till och andra grundläggande grejer. Men du kan alltid förbättra funktionerna för redigering av innehåll oavsett vilket sätt du vill. Endast fantasin sätter gränser.

Du kan också spara innehåll som ett utkast och publicera det senare, eller skapa en stabil ström av innehåll genom att skapa ett schema. Du kan ställa in ditt CMS så att det automatiskt trycker ut nytt innehåll som du tidigare har angett.

På internet är innehållet kung. Genom att ha ett ordentligt CMS kan du göra det ha ett helt team med fokus på innehåll och fördubblas ner på det. Ju mer kvalitetsinnehåll du producerar, desto fler besökare har din webbplats och desto bättre kommer den att göra på lång sikt.

Genom att ha ett hängivet team som arbetar med ditt CMS, med det enda syftet att producera innehåll av hög kvalitet, kan du säkerställa ett effektivt arbetsflöde och upprätthålla en webbplats av hög kvalitet.

För att komponera allt detta i en kort mening, när det gäller att publicera nytt innehåll på din webbplats, ger en CMS dig allt FRIHET du behöver.

Det är kompakt

En CMS har alla funktioner som en webbmaster behöver för att driva en företagswebbplats och för att upprätthålla en kraftfull online-närvaro. En CMS har allt du behöver för en effektiv marknadsföringsstrategi. Du kan hantera allt under ett tak.

Du kan hantera en stor användarbas, hantera kommentarer, gästposter och allt så viktigt SEO. De flesta innehållshanteringssystem är gjorda för att vara SEO-vänliga, vilket sparar mycket ansträngning och resurser. Du kan optimera din webbplats för vissa sökord mycket lättare.

Erbjuder säkerhet och stabilitet

Du kan ställa in behörighets- och innehållsredigeringsbehörigheter och vara säker på att ingen sticker näsan i innehåll som de inte borde blanda sig med. Du kan vara den enda översynen av allt innehåll på din webbplats och bara ha publicerat innehåll som du godkänner eller har någon annan att göra det åt dig.

Det är inte bara säkert från din egen personal, utan det säkras också av en stor utvecklare och många fantastiska tekniker. Till och med out-the-box-versionen har en rejäl uppsättning säkerhetsfunktioner, men du kan också utöka det med en mängd plugins, vilket gör din webbplats till en nästan impenetrativ fästning för hackare. Det är dock viktigt att nämna att ingenting är idiotsäker, men allt kan hackas. Men du kan definitivt bygga en säker webbplats och säkra alla dess data.

När jag säger stabilitet, menar jag att när den väl har installerats kommer den att vara igång under lång tid och kommer att ha konsekventa uppdateringar. Eftersom de flesta innehållshanteringssystem har en stor utvecklare och en ännu större användarbas är det enkelt att göra dem stabila och hantera alla problem du stöter på. Någon annan har redan stött på och löst det.

Har uppdaterad funktion

Populära innehållshanteringssystem har ständigt människor som arbetar med dem och uppdaterar dem med nya funktioner. De är ständigt uppdaterade och tillhandahåller allt som krävs för att en webbplats ska fungera bra i online-miljön.

Open source content management systems har tusentals plugins utvecklade av andra användare. Så det är lätt att få tag på en gratis eller ett betalt plugin som kommer att förbättra din webbplats funktionalitet.

Men om du använder en äganderätt CMS, kommer du alltid ha ett supportteam som du kan nå ut till och låta dem installera vilken funktion du vill. Om du går med det egna CMS-alternativet kommer du att ha detta hängivna team att ta hand om din webbplats och se till att den överensstämmer med de aktiva onlinestandarderna.

Enkel design om din webbplats

Om du bygger en webbplats från grunden och vill göra en ny design när du tänker på dig, måste du göra en komplett webbplatsöversyn. Men om du använder ett innehållshanteringssystem kräver det bara några få klick och de flesta av din webbplats kommer att förbli intakt. Naturligtvis kommer det att kräva lite justering fortfarande, men det kan fortfarande göras på en dag eller två, beroende på om du vill anpassa designen eller inte.

Denna enkelhet är tack vare mallen systemet inbäddat i varje CMS. Du kan bara ladda ner en mall och implementera den på din webbplats med några klick. Aldrig har webbdesign gjorts så enkelt.

Du kan enkelt byta ut delar av din design eller helt göra din webbplats helt utan problem. De flesta mallar har också ett eget gränssnitt, där du kan ställa in hur du vill att din webbplats ska se ut.

Globala förändringar är enkla att göra och kan göras med bara några få klick.

Kort sagt kan du ladda ner, använda och återanvända mallar för att ge din webbplats önskad layout och funktionalitet du vill ha den.

Perfekt för SEO

Som jag redan nämnde ovan har de flesta innehållshanteringssystem byggts på ett SEO-vänligt sätt. Det betyder att du har mycket mindre arbete att göra när det gäller att optimera din webbplats. Naturligtvis är detta bara en bit i din övergripande SEO.

Sökmotoroptimering är en tidskrävande process med många rörliga delar och du måste lägga in lite arbete för att verkligen få ut det bästa. Men eftersom du regelbundet kan driva ut nytt innehåll som dina användare förhoppningsvis kommer att gilla, kan du arbeta relativt lätt.

Så genom att använda ett CMS kommer du att ha något lättare att klättra upp på resultatsidan för sökmotorerna.

Är helt gratis eller billigt

De mest populära innehållshanteringssystemen som WordPress och Drupal är open source och helt gratis. Detta minskar din initiala investering till hälften. Det finns inte många bättre erbjudanden än att få något så värdefullt gratis! Det är också ytterligare en anledning till att innehållshanteringssystem används så mycket.

Lätt att utöka

Detta är bland de största fördelarna med att använda ett innehållshanteringssystem. Du kan ladda ner plugins och tillägg för att lägga till nästan alla funktioner du önskar. De flesta av dem är antingen utvecklade av andra användare eller av små företag.

Du kan integrera sociala mediefunktioner, använda avancerade innehållsredigerare, ha avancerade säkerhetsverktyg eller skapa din helt egen plugin med den funktion du har i åtanke. Du har gott om flexibilitet när det gäller att hantera din webbplats funktion.

Anslut från var som helst när som helst

Innehållshanteringssystem kan användas av flera användare som kan ansluta till samma administratörspanel, var de än är i världen. Det är lätt för en hel organisation att samarbeta och hantera sin webbplats enligt de krav de har.

Mobiloptimering

En enorm del av onlinetrafik består av mobila användare. Eftersom mobilrevolutionen händer här och nu måste nästan varje webbplats som laddas upp ha en mobilversion. Det är ett absolut krav för framgång.

Tur för oss, de flesta innehållshanteringssystem är helt mobilvänliga. Nästan alla mallar som du laddade ner för din webbplats svarar fullt ut och ser bra ut på alla enheter du öppnar dem på.

Analytics

Ett sofistikerat innehållshanteringssystem ger webbansvariga möjlighet att spåra och analysera sin användares aktivitet på webbplatsen. Detta gör att de kan fatta mycket bättre beslut och utveckla sin webbplats ytterligare, så den är bättre inriktad på framgång.

Du kan enkelt mäta hur ditt innehåll påverkar din publik och hur du kan göra det för att driva ditt företag bättre. När du har en tydlig bild av hur din webbplats går kan du implementera de verktyg som krävs för vidareutveckling.

Online branding

Du kan förbättra ett företags onlinevarumärke på många sätt tack vare flexibiliteten i ett innehållshanteringssystem. Du kan ständigt strömma innehåll till dina användare på flera kanaler som RSS-flöden, sociala medier, hypersiter och e-postmeddelanden och så vidare.

Oavsett vilket sätt du väljer att marknadsföra din webbplats eller till och med om du väljer dem alla kan du ställa in rätt arsenal av verktyg som hjälper dig.

Vilken typ av innehållshanteringssystem kan du använda?

Först och främst har du två huvudval. Du kan antingen välja en öppen källkod CMS eller en egen CMS.

Om du går med ett alternativ med öppen källkod kommer du att ha en mycket mindre initialkostnad, men du kan kanske spendera mycket pengar för att utveckla din webbplats.

Om du går med det egna CMS-alternativet, behöver du bara registrera dig och ha en uppfattning om hur du vill att din webbplats ska vara. Företaget bakom ditt valda CMS kommer att ta hand om alla tekniska detaljer på din webbplats, du måste bara använda den. Det här är bra för alla företagare som inte bryr sig för mycket om sin online-närvaro och bara vill ha en webbplats för sin verksamhet. Om det här alternativet låter bättre för dig föreslår jag att du undersöker vilket proprietärt innehållshanteringssystem som skulle fungera för dig.

För alla andra är här de tre bästa open source-innehållssystemen som du kan börja använda just nu gratis.

WordPress

Besök sida “

WordPress är ett av de bästa innehållshanteringssystemen där ute. Det är ett fullständigt innehållshanteringssystem som började som en bloggplattform. Det är mycket användarvänligt och har gott om plugins och teman tillgängliga (cirka 40 000 för att vara mer exakt). Mängden teman och mallar du kan använda är överväldigande och du har antagligen mer att välja på än du skulle göra med något annat CMS där ute. För att göra det ännu bättre är alla dessa teman fullt responsiva.

Människor älskar det för sin flexibilitet, enkelhet och dess många robusta funktioner som gör det till ett enastående innehållshanteringssystem. Det är inte konstigt att ungefär var fjärde webbplats byggs med den.

Drupal

Besök sida “

Drupal är lite mer komplicerat innehållshanteringssystem jämfört med WordPress och kräver viss teknisk kunskap om du vill göra anpassade mönster och funktioner på din webbplats. Men tack vare att den är mer komplex har den också mer omfattande funktionalitet. Det har fler funktioner som tar tid att vänja sig, men den tid och ansträngning du investerar för att förstå Drupals grundläggande termer som innehållstyper, taxonomier, innehållsblock och vyer osv..

Drupal erbjuder också samma flexibilitet som de flesta innehållshanteringssystem har, till exempel flera användare och funktioner som hjälper till med bekvämt samarbete och regelbundna innehållsuppdateringar.

Du kan ladda ner massor av moduler och teman för att förbättra din webbplats och göra den anpassad till dina krav. Men du kan också utveckla din egen.

Drupal kräver mer kunskap, men det lönar sig eftersom du kan göra fler tweaks på din webbplats och har mycket mer avancerade funktioner. Men om du bara vill bygga en enkel webbplats som visar lite innehåll kan du göra så mycket själv genom att titta på några lektioner och förstå grunderna.

Joomla!

Besök sida “

Joomla! är ett prisbelönt CMS som du kan använda för att bygga några fantastiska webbplatser och webbapplikationer. Det kommer med fördelarna med ett ordentligt innehållshanteringssystem, såsom utdragbarhet, flexibilitet och tillförlitlighet. Du kan också bygga kompletta onlineportaler med det, e-handelssajter eller till och med din helt egen communitywebbplats. Det har gott om integrerade funktioner och regelbundna uppdateringar som hjälper dig att bygga en kraftfull online-närvaro snabbt och enkelt.

Cirka 2,8% av alla webbplatser i världen använder Joomla, vilket är ganska imponerande. Det kommer med 6 000 tillägg och massor av fantastiska mallar.

Joomla! laddas ner en gång var 2,5: e sekund. Kanske kommer du att vara den nästa som gör det!

Så om du använder ett CMS?

Att använda ett innehållshanteringssystem krävs inte för att köra en webbplats, men det gör definitivt ditt jobb mycket enklare. Det gör dig och hela din personal mer produktiv och låter dem fokusera på högkvalitativt innehåll istället för alla tekniska detaljer som följer med redigering och publicering av det.

Du kan enkelt skala din webbplats när den växer och anta den till alla ändringar du kanske vill göra.

Att använda ett innehållshanteringssystem är en lösning på många av de problem du stöter på när du bygger och hanterar en webbplats. De flesta av dem är gratis att använda, så det är definitivt värt att ge dem ett skott!

Jag hoppas att du har haft glädje av att läsa igenom denna artikel och att du hittade den information du letade efter. Vi har mycket fler artiklar om innehållshanteringssystem och hur de kan gynna dig och ditt företag, så känn dig fri att kolla in dem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map