Bygga din webbplats med PHP (fördelar och nackdelar)

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Bygga din webbplats med PHP (fördelar och nackdelar)
0 6 мин.

bygga din webbplats med php


PHP (Hypertext Preprocessor) är ett skriptspråk på serversidan som används av webbprogrammerare för att skapa webbapplikationer och webbplatser med databaser och förbättrad funktionalitet som installerades på mer än 240 miljoner webbplatser och 2,1 miljoner webbserver 2013.

De flesta av webbplatserna är gjorda i PHP, men några av dem är tillverkade i Flash, ASP, Java, Python, Ruby eller bara i HTML, CSS och JavaScript, men dessa har ingen databas eller komplexa funktioner. I motsats till HTML kan PHP upprätta anslutning till databaser, generera generisk HTML-kod och du kan till och med ställa in din server för att bearbeta alla HTML-filer med PHP så att den verkliga källkoden på din webbplats inte kan kopieras eller ses.

Det finns flera versioner av PHP och det finns också stora skillnader mellan dem som mellan PHP 4 och PHP 5 där en ny OOP-modell dök upp tillsammans med förbättrad MySQL- och SQLite-stöd och andra mindre funktioner.

PHP-filer har flera tillägg som .php, .phtml eller .php5 och de kan innehålla PHP-kod, men också HTML, JavaScript eller CSS.

PHP kan göra många användbara saker som att generera dynamiskt sidinnehåll, skapa, öppna, läsa, skriva, radera och stänga filer på en server, samla formulärdata, ta emot och skicka kakor, lägga till radering, ändra data i databasen, använda för att kontrollera användaråtkomst, kryptera data och mata ut bilder, PDF-filer, Flash-filmer, XHTML och XML-textfiler.

Även om PHP är det mest populära programmeringsspråket som används för att skapa webbplatser, har det några nackdelar: komplex projektkrav erfarenhet, öppen källkod, brist på felsökningsverktyg, pakethantering, produktivitet, det förändras ständigt, inkonsekvens och syntax.

Komplexa projekt kräver erfarenhet

Vid stora och komplexa projekt behöver du erfarenhet eller hjälp från mer erfarna PHP-programmerare, eftersom det finns många bibliotek och många sätt att göra en funktion, men du kan inte välja rätt eller hitta exakt vad du vill.

Öppen källkod

Vanligtvis kan allt som är i sikte, stulas, och det är samma för PHP-källkod som kan stulas av dina egna kunder eller andra webbprogrammerare och lägga den i andra projekt även om du kom med den ursprungliga lösningen eller idén.

Brist på felsökningsverktyg

I PHP behöver du felsökningsverktyg för att hitta fel och varningar, men problemet är att det bara är några få tillgängliga i jämförelse med andra programmeringsspråk som Python.

Pakethantering

PHP har dålig pakethantering i motsats till Python som kan skriva, bygga och dela paket med andra programmerare så att de kan skapa förbindelser mellan flera projekt genom så kallade plugins.

Produktivitet

I allmänhet har du inte hastighet och produktivitet i samma tider och PHP erbjuder hastighet i utbyte av produktivitet medan webbramen Ruby on Rails erbjuder produktivitet i utbyte av hastighet.

Förändras ständigt

Nya versioner av PHP visas ständigt med lösningar på buggar och med nya funktioner, men samtidigt visas de med nya buggar som inte har någon lösning förrän en ny version släpps och det kan vara riktigt frustrerande.

Inkonsekvens

I början skapades PHP speciellt som ett verktyg för amatörer, så det har många helt slumpmässiga funktioner, slumpmässig ordning av parametrar och andra slumpmässiga funktioner.

Syntax

De flesta programmeringsspråk låter dig organisera din kod som du vill, vilket gör den läsbar även för personer som inte är programmerare, men som vet engelska, i PHP kan du inte göra detta, syntax är svårt att förstå om du inte vet PHP.

Naturligtvis har PHP-språk också fördelar: snabbt och enkelt, stort samhälle, hög kompatibilitet med databaser, soporavfall, tvärplattform, säkert läge, säkerhet, hög avkastning, inbäddning och kostnad.

Snabbt och lätt

PHP-skriptets implementeringsspråk är C med några C ++ -element och syntaxdelar från Java och Perl, så det är lätt att lära sig att använda grundläggande element, särskilt om du vill använda det för allmänna ändamål och webbutveckling.

Stort samhälle

PHP är så populärt och har ett stort och stort samhälle som innehåller webbplatser, bloggar och forum med olika lösningar på olika problem, nya idéer för många projekt, dedikerade resurser, information och till och med PHP-jobb.

Hög kompatibilitet med databaser

PHP är extremt kompatibel med flera databasversioner som dBase, IBM DB2, InterBase, men särskilt med MySQL som kan upprätthålla ett stort antal flera anslutningar på samma gång. Tillsammans med MySQL kan PHP användas för att skapa skalbara och kraftfulla applikationer och webbplatser.

Skräp samling

PHP har skräpkollektion som körs när du berättar för det, när skriptet slutar eller när du existerar en funktion.

Plattformsoberoende

Alla PHP-applikationer och webbplatser körs på vilken plattform som helst, oavsett om det handlar om ett Unix-, Windows- eller Mac-operativsystem och oavsett vilken typ av server som används.

Säkert läge

I fall av problem kan PHP användas för att fixa dem i säkert läge, denna funktion är mycket älskad särskilt av ISP (Internet-tjänsteleverantörer), och ovanpå tillåter PHP exekvering av kod i en begränsad miljö.

säkerhet

PHP har höga säkerhetsstandarder eftersom den är stark, populär och flexibel så även när det gäller bibliotek från tredje delen förblir detta stabilt och säkert.

Kosta

PHP är gratis att ladda ner och installera på servrar och eftersom det är så populärt kan du enkelt hitta billiga programmerare så att 10 PHP-programmerare kommer att kosta dig som 1 Ruby on Rails-programmerare, och även de flesta bibliotek är gratis.

Hög avkastning

Webbprogrammerare använder PHP för att skapa dynamiska webbplatser för att säkerställa deltagarnas besökare antingen genom prenumerationer, antingen genom produktförsäljning, antingen genom att kommentera eller genom andra åtgärder så att de är disponerade för att återvända oftare än besökare på andra webbplatser gjorda på andra programmeringsspråk.

inbäddning

Många lågprogrammerare förväxlar ibland PHP med HTML eftersom de ser båda språken i samma fil, PHP är lätt att implementera bredvid HTML, JAVASCRIPT och CSS.

I slutändan kan du se att PHP inte är perfekt, eftersom ingenting i denna värld är, men har mycket fler fördelar än nackdelar. Så om du planerade att börja lära dig detta programmeringsspråk eller ville bygga en webbplats med den, bör du inte tveka.

Om du letar efter en pålitlig PHP-webbhotell, rekommenderar jag InMotion Hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector