COM vs NET vs ORG – Vilket domäntillägg ska du välja?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'COM vs NET vs ORG – Vilket domäntillägg ska du välja?
0 15 мин.

com vs net vs org domännamn


En av anledningarna till att Internet är så brett och kraftfullt är att det ger nästan alla möjlighet att dela sin röst och kunskap. Vem som helst kan känna sig själva igen genom att inrätta en egen webbplats.

Miljontals människor surfar på Internet varje dag och skriver domännamn för att identifiera webbplatsen de tänker surfa på. Ett domännamn är en strukturerad etikett som används för att identifiera en eller flera IP-adresser (en numerisk identifiering). Detta vänliga namngivningssystem gör det mycket lättare att hänvisa till specifika servrar och webbsidor som finns lagrade i dem. Dessa namn skrivs in i webbläsarens URL-fält och ger därmed åtkomst till servern där webbsidan är värd.

Registrera ditt favoritnamn

Sök efter tillgängliga domäner, välj domännamnstillägg och registrera din favoritdomän med bara några klick med GoDaddy.

Gå nu! »

Domännamn kan hittas på en webbsides URL för att identifiera en specifik webbsida, så här: https://www.facebook.com/webhostmedia.

Denna URL kan delas in i fyra delar:

https: // – Det hänvisar till HyperText Transfer Protocol

www – Som hänvisar till World Wide Web

Facebook.com – är domännamnet

webhostmedia – är den enskilda sidan på webbplatsen

Varje domännamn har en förlängning (.com, .net, .gov, .mil) som visar vilken toppnivådomän den tillhör. Det finns tusentals domännamnstillägg du kan använda, men de mest rekommenderade är .com, .net och .org.

När ett domännamn har skrivits in i webbläsarfältet översätts det snabbt till IP-adresser. Om vi ​​inte skulle ha det här enkla namnsystemet, måste vi logga in på Facebook genom att skriva 66.220.144.0. Tänk dig att!

Varför är att välja ett domännamn ett viktigt beslut?

Att välja ett domännamn är som att välja ett namn för ditt företag. Du vill att ditt domännamn ska säga vad din webbplats handlar om med ett enda ord. Därför kräver det mycket tanke.

Ditt domännamn kommer att representera och identifiera ditt varumärke på Internet. Du måste hålla fast vid det ett tag, så det är bäst att ge den tanke och omtanke som den kräver för att hitta dig själv det bästa möjliga domännamnet.

Det finns cirka 80 000 domännamn registrerade varje dag, så du måste vara extra snabb för att registrera ditt när du hittat rätt.

Om du tar hänsyn till följande tips, kommer du att kunna skapa ett domännamn som användarna kommer ihåg och ett som representerar ditt varumärke perfekt.

Hur man väljer det perfekta domännamnet?

Ditt domännamn har en stor inverkan på ditt varumärke och din marknadsföring. Det påverkar hur mycket trafik din webbplats får, dina sociala medieresultat, hänvisningslänkar och alla dina online marknadsföringsinsatser. Detta är ett faktum som du inte kan och inte borde ignorera, varför inte göra det bästa av det? Använd följande tips för att säkerställa att du får dig det bästa möjliga domännamnet.

Gör det enkelt att skriva och uttala

Du vill använda det minst komplexa domännamnet för att undvika risken för att användare skriver felaktigt. Detta är avgörande för din webbplats framgång. Du vill inte heller använda slangar som xpand istället för att expandera.

Det du vill använda är ett enkelt, uttalbart och omfattande domännamn. En som är lätt att associera med de saker du vill att dina besökare ska tänka på när de hör om din webbplats. Om det är lätt för dem att uttala sig själva och säga det högt, kommer det mycket troligt att hålla fast i deras minne. Du får också mycket exponering mot munnen på detta sätt.

Om din webbplats handlar om att sälja slipade knivar eller anpassade knivar till exempel, vill du inte namnge det något som Renewedknives.com, eftersom du kommer att bryta tungan när du försöker uttala den. Så det är ett bättre val att gå med något som BladeEmpire.

Det är enkelt, omfattande och uttalbart och det finns mindre chans att användaren skriver fel på det eftersom vi använder enkla ord.

Bra domännamn stavas intuitivt och flytande av de användare som skriver dem. Detta gör dem märkbara och mycket lättare att marknadsföra.

Gör det så kort som möjligt

Ju kortare ditt domännamn är desto bättre.

Kortare ord är lättare att bearbeta för alla och de är lättare att skriva också. Ju kortare det är, desto mindre troligt kommer det att vara att det förkortas i sökresultat eller sociala mediesidor. Att hålla ditt domännamn kort kommer naturligtvis att göra det möjligt att få mer exponering.

Använd också några nyckelord

Att ha nyckelord i ditt domännamn är naturligtvis viktigt från ett SEO-perspektiv men det gör mycket mer. Som jag nämnde tidigare, bör en användare ha rätt koppling till vad din webbplats handlar om. Ju närmare ditt domännamn är ditt webbplatser, desto bättre fungerar det för både SEO och dina användare. Använd de nyckelord som bäst beskriver ditt varumärke, ditt företag och tjänsterna eller produkterna.

Men var inte för besatt av SEO. Om du kan komma med ett kreativt namn som är en integrerad del av ditt varumärke och tolkning, än använd det! Namn som Twitter, Google, Amazon och Facebook säger ingenting om sina tjänster men har blivit oerhört kraftfulla.

Se också till att du inte använder nischspecifika nyckelord som någon utanför din nisch inte känner till.

Gör lite forskning

Innan du kan köpa “ditt” domännamn måste du se till att det inte används av någon annan på Internet eller att det inte är varumärkesmärkt eller upphovsrättsskyddat. Du kan använda DomainsBot (http://www.domainsbot.com/) för att skriva in ditt valda domännamn och se om det är tillgängligt eller om liknande domännamn är tillgängliga. KnowEM är en liknande tjänst som du kan använda för att ange ditt önskade användarnamn och söka efter det på 500 sociala nätverk.

Om du kämpar lite för att skapa det perfekta domännamnet eller bara kan använda lite hjälp kan du prova tjänster som NameMesh.com eller Wordroid.com som är intelligenta namnverktyg.

Var inte blyg för att ändra det om domännamnet redan har tagits

Det är mycket möjligt att du trycker fram det perfekta domännamnet bara för att upptäcka att det redan har tagits av någon annan. Var inte rädd för att göra om ditt namn, använd en annan TLD-förlängning eller lägga till ett suffix eller prefix.

Att välja en anknytning för ditt domän

De flesta säger att du bör hålla fast vid .com och av en god anledning. Om du tänker på någon webbplats är chansen stor att den har com-förlängningen.

Det är inte konstigt, 52% av alla webbplatser på Internet är .com-webbplatser. Och att ha en .com-förlängning hjälper också din marknadsföring mycket, eller till och med dig om du berättar någon om din webbplats adress. För många människor betyder .com hela Internet.

Men om din valda .com-domän redan har tagits, ändrar du fortfarande tillägget till andra populära. Du kan köra en mycket framgångsrik webbplats med någon annan TLD. Men se till att undvika skräppostindikator-TLD, t.ex. .cc, .ws, .info och andra som ser ovanliga ut, som. Många människor har fortfarande inte för mycket förtroende investerat på Internet och du vill att de också ska besöka din webbplats.

Så dina bästa val just nu är de tre toppdomänerna som:

.com (kommersiell)

Denna tillägg reglerar varannan både i människors sinne och på Internet. Det stod för kommersiella webbplatser men det används för alla slags webbplatser idag.

För att förklara det mer otydligt är det att välja ett .com-tillägg bra för företag eftersom det är lättare att komma ihåg.

.net (nätverk)

Ursprungligen avsett att användas för nätverkssajter men det används för alla slags olika webbplatser idag. Det är ditt näst bästa val om ditt domännamn med tillägget .com tagits.

Så om du måste ha det domännamn du har valt och .com-versionen inte är tillgänglig, gå till .net-förlängningen.

.org (organisation)

Detta var avsett för olika organisationer och ideella företag. Det är inte det bästa valet om du bygger en webbplats för ditt företag eftersom det skickar blandade meddelanden.

Om du är en ideell organisation och särskilt en välkänd organisation, använd .org på alla sätt. Det lägger till det extra meddelandet att det är en webbplats för en ideell organisation.

Spektrumet för domännamn är stort. Det finns andra populära domännamn som du förmodligen inte kommer att använda som dessa till exempel:

.mil – som står för militär

.gov – som står för regeringar

.edu – som står för utbildningswebbplatser

Vad sägs om nya TLD: er?

.Com-tillägget är den mest använda TLD på Internet och det är svårt att ändra. Även om det finns nya gTLD: er (generiska domäner på toppnivå) som har träffat Internet som kan göra ditt domännamn lite förvirrande och inte verkligen erbjuder några SEO-fördelar, men dessa kan också vara en naturlig passform. Till exempel fungerar en domäntillägg som .sh för en webbplats som Whisper.sh perfekt.

Men det finns andra som .bid, .cykel, .akademi, .cab, .kamera, .träning, you name it! Du kan ha en domäntillägg som kan säga direkt vad din webbplats är byggd runt, så det är lätt att hitta en naturlig passform bland de nya gTLD: erna.

Tänk på att använda lokala TLD också

Du kan också använda ccTLD: er som verkligen kan vara bra för ditt företag. Internet är en global marknadsplats genom sin inneboende design, så din webbplats kan ses av alla runt om i världen, oavsett var den är värd. Men företag som restauranger och kaféer eller någon typ av lokalt företag behöver inte nå en global publik och kan dra nytta av att använda en ccTLD.

Du kan använda landsspecifika ccTLD: er som .ca för Kanada eller till och med stadspecifika TLD: er .NYC, .PARIS eller .LONDON. Detta ger dig en SEO-fördel genom att utnyttja Googles geo-inriktningssystem och göra det riktigt enkelt för personer som söker i ditt område att hitta din webbplats.

Utökar domänen verkligen mycket?

Detta är en knepig fråga. Även en domän med ett tillägg som. PIZZA kan fungera om du förbinder dig till det. Visst, med ett domännamn som är lätt att känna igen, skriva och komma ihåg kommer din webbplats att bli mer kraftfull, men medierna för upptäckt av innehåll förändras snabbt.

Med spridning och utveckling av smartphones tillbringar människor mer tid i appar än att surfa på Internet via stationära datorer och webbläsare. Tänk på hur många artiklar, videor och bilder du tittar på varje dag helt enkelt för att du har upptäckt det på en plattform som Facebook eller Twitter. Du behöver inte ens veta webbadressen eller domännamnet du befinner dig på och du interagerar fortfarande med webbplatsen.

Det sätt vi upptäcker innehåll och webbplatser förändras snabbt så det finns många sätt att göra din webbplats populär och en framgångsrik!

I följande video delar David från Website Creative Pro sin åsikt om. Com vs .net vs .org-domänutvidgningar och hans erfarenhet om domäntillägget är en enorm sökfaktor rankingfaktor eller inte. Han uppmuntrar människor att bygga kvalitetswebbplatser med kvalitetsinnehåll, skaffa auktoritativa länkar i stället att oroa sig för att utöka sitt domännamn. Han säger också att om det är möjligt, gå till .com-tillägg och försök bygga ett varumärke. Hur som helst, se hans video:

Registrera ditt domännamn

När du har arbetat igenom det vackra kreativa kaoset att välja ditt eget domännamn är du på väg till nästa steg, som registrerar nämnda domännamn.

Din domännamnsregistrering involverar en organisation som heter JAG KAN (Internet Corporation för tilldelade namn och nummer), de är en ideell organisation som ansvarar för att upprätthålla och samordna unika identifierare över hela världen.

Du kan registrera ditt domännamn via en domännamnsregistrator. Så om du har kommit med AwesomeName.com måste du betala mellan 10 och 15 dollar för att registrera det namnet. Vissa sällsynta domännamn eller domännamn som har funnits i 5+ år kan kosta tusentals dollar. Vissa kan till och med gå upp till miljoner som sex.com, som såldes för 13 miljoner dollar. Att registrera domäner som dessa kan driva din webbplats framgång och du kanske köper mycket trafik tillsammans med den, men ett beslut som detta kräver mycket mer eftertanke och hänsyn till olika variabler.

När registreringen är klar har du rättigheterna för det domännamnet under ett år och du måste förnya registreringen varje år för samma summa pengar.

Några pålitliga webbhotell som BlueHost och InMotion erbjuder att registrera domännamnet gratis, vilket är en ganska solid affär. Men du kan också använda en domänregistrator för att registrera ditt domännamn direkt med en tjänst som NameCheap. En sak du alltid måste vara helt säker på är att du och bara du är ägaren till det domännamn som du registrerade.

Om någon annan heter ägaren kan de debitera dig med stora avgifter senare för att behålla ditt domännamn. Så var försiktig och dubbelkontrollera att du är ensam ägare till ditt domännamn.

Slutsats: COM eller NET eller ORG?

Att ha rätt domännamn kan vara enormt mycket när det gäller dina webbplatsers framgång både ur allmän och SEO-synvinkel. Du vill göra det så kraftfullt som möjligt så att folk kommer ihåg det och att det kommer att vara den första webbplatsen som dyker upp i huvudet när de tänker på just ditt ämne.

När du bestämmer dig för ditt domännamn måste du hålla fast vid det ett tag, så se till att ta hänsyn till varje detalj. Ändå kan nästan vilket domännamn som helst fungera om du har nödvändig kunskap om och om du är engagerad i det.

Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta det perfekta domännamnet för dig själv och att du har haft glädje av att läsa igenom den!

Vi vill gärna höra från dig! Låt oss veta i kommentarerna nedan vad är din åsikt om COM vs NET vs ORG. Tror du att domänutvidgningen är viktig? Bör du registrera en domän med .net-förlängning om .com redan är tagna?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector