De främsta orsakerna till att din Joomla-webbplats blev hackad

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'De främsta orsakerna till att din Joomla-webbplats blev hackad
0 12 мин.

Joomla-webbplats-hackad


Oavsett hur stor eller liten din webbplats kan vara, oavsett vilken typ av avancerad säkerhet den använder, vare sig det är en liten privat blogg eller en stor e-handelswebbplats, kan en eventuell webbplats på Internet vara sårbar eller ett mål för hackare . Dessa hackare är alltid på jakt efter sårbara webbplatser och lätt byte för att stjäla privat information, kapa en webbplats eller helt enkelt vandalisera den.

Joomla samt WordPress och Drupal är några av de mest populära och väl respekterade innehållshanteringssystemen som finns på Internet. Joomla är särskilt unik eftersom den har några mycket populära och kraftfulla distinkta funktioner som de andra innehållshanteringssystemen inte kan tillhandahålla. Och även om Joomla innehåller massor av fantastiska funktioner, attribut och verktyg, finns det många säkerhetsproblem för Joomla webbplatser.

I den här artikeln kommer vi att titta på några av de vanligaste orsakerna till varför din Joomla! webbplats har hackats och kommer också att nämna några tips och tricks för att bättre skydda din värdefulla webbplats och din ovärderliga personliga information.

Vanliga orsaker till varför din Joomla! webbplatsen blev hackad

1. Phishing

Phishing är en vanlig hackningsmetod som innehåller antingen ett e-postmeddelande eller en webbplats som är utformad för att stjäla inloggningsuppgifter för din webbplats. Hackare döljer och täcker webbplatsen eller e-postmeddelandet för att se exakt ut som den plattform du vill logga in på, och om du inte är försiktig kommer de att stjäla dina inloggningsuppgifter.

Vanligtvis kommer de att dupa dig och få dig att tro att en Joomla! administratören ber dig att snarast logga in på ditt konto. Det är därför du alltid ska kontrollera domänen eller e-postavsändaren innan du loggar in någonstans eller tillhandahåller personlig information eller kreditkortsinformation.

2. Svag webbplatssäkerhet

Det finns många olika säkerhetssystem tillgängliga för användning på Internet, vissa är svaga och ger bara grunderna för webbplatssäkerhet, men det finns också andra avancerade och dyrare webbplatssäkerhetsalternativ som ger dig massor av verktyg och alternativ för dig att skydda din webbplats med.

Men även de största företagen och webbplatserna kämpar för att helt undvika och förhindra attacker från hackare trots att de har använt massor av pengar på deras webbplatssäkerhet. Det är alltid en bra idé att utrusta dig själv och din webbplats med minst en viss säkerhetsprogramvara för att förhindra några av de vanligaste hackförsöken på din webbplats.

3. Datorns säkerhet

Ett annat vanligt sätt att få din webbplats hackad är att ha din egen dator hackad in. Du bör ta säkerheten för din persondator mycket allvarligt eftersom hackare kan stjäla alla cookies och sparade information för dina webbplatser samt alla inloggningsuppgifter som du kanske har lagrat på din dator.

Din dator kan vara hackad genom virus, skadlig programvara eller helt enkelt via komprometterade webbplatser eller någon typ av programapplikation som har infekterats av hackaren. Dessa hackare använder automatiserade bots som skannar Internet efter IP-adresser som har svag datorsäkerhet och är sårbara för hackattacker.

Det är därför du alltid ska använda ett premium-antivirusprogram samt en adware- och malware-blockerande programvara. Det är en vanlig tumregel att utföra fullständiga hårddiskskanningar på din dator minst en gång i veckan.

4. Sårbara tillägg och applikationer

Om du använder Joomla kommer du antagligen också att integrera många olika teman, widgetar, plug-ins och andra användbara verktyg som kan hjälpa dig att öka din webbplats. Och alla dessa verktyg är mycket användbara och kraftfulla, men de kan komprometteras och användas för att hacka till din webbplats. Speciellt verktyg som plug-ins och widgets som är en mycket viktig faktor när det gäller webbdesign och webbplatsinnehåll är specifikt riktade av hackare för sårbarheter.

En sak som du kan göra för att skydda dig själv och din webbplats är att se till att alla plug-ins, widgets och verktyg som du integrerar på din webbplats uppdateras regelbundet. Vissa plugin-och widget-författare ger upp sina verktyg och slutar uppdatera dem, och det är när de blir sårbara för attacker från hackare. Föråldrade skript kan också användas för att hacka till din webbplats, så du bör ta bort alla föråldrade skript på din webbplats.

Du bör också notera att en vanlig hackningsmetod är att attackera själva värdservern. Användarna som är värd för sina webbplatser och deras innehåll på de delade servrarna är särskilt sårbara för den här typen av attacker. Om någon annan på den delade servern hackas är alla webbplatsägare på den specifika värdservern i fara.

Det är därför det är klokt att se till att din webbhotellleverantör använder den bästa och mest kraftfulla webbplatssäkerhetsprogramvaran som finns på marknaden. Ett annat bra tips är att alltid se till att skapa dagliga eller veckobackup av din webbplats så att du kan återställa den till den tidigare kompromisslösa versionen om din webbplats hackas.

Hur vet jag om min Joomla! Webbplatsen är hackad?

Vissa hackare kan vara väldigt obekanta med attackerna, vilket gör det möjligt för din webbplats att redan hacket men du vet det inte ännu. Dessa typer av attacker kapar långsamt din webbplats och de fyller den med hänvisningslänkar och annonser som du inte godkände. Och ibland kan det vara ganska svårt att ta reda på att din webbplats är hackad eller inte.

Ibland får du ett meddelande direkt från din webbhotellleverantör som din webbplats har hackats till. Men de flesta gånger att ta reda på om din webbplats är hackad eller inte kommer inte att vara så enkel eller lätt. Du måste vara på jakt efter en av de många röda flaggorna som kan indikera att din webbplats är komprometterad eller hackad.

En av dessa röda flaggor är att få din webbplats eller sidorna från din webbplats avlistad från sökresultaten från Googles sökning eller någon av de andra sökmotorerna. En annan viktig sak att vara på jakt efter är att din webbplats bryts eller visa några fel som den inte har visat tidigare. Detta är ofta en stark indikation på att din webbplats kan vara hackad.

Du bör också analysera din webbplats noggrant genom att använda några av de många analysverktyg som finns tillgängliga till ditt förfogande. Du bör analysera din trafik noggrant för att se om någon eller någon av dina trafik omdirigeras till okända sidor och tredjepartswebbplatser. Du bör också kontrollera om du kan hitta eventuella inkonsekvenser i webbplatsens analys som kan hänvisa till webbplatser som du inte har kontakt med.

Vissa hackare kommer att initiera obehöriga och oönskade nedladdningar till din dator eller webbläsare när din webbplats är hackad. Så när en av dina sidor försöker initiera en nedladdning som du inte vet något om, är det en mycket stark indikation på att din webbplats kan hacking. Ytterligare röda flaggor inkluderar att ha administratörer på din webbplats som du inte känner igen såväl som att trasiga bilder visas på din webbplats, så leta efter dem.

Hur du skyddar din Joomla webbplats?

Den viktigaste metoden för att hålla din webbplats och ditt innehåll säkert är att ha versionen av din Joomla! innehållshanteringssystem helt uppdaterat. Utvecklarna av Joomla! publicerar och släpper ständigt uppdateringar för det ramverk där de fixar buggar och korrigerar säkerhetsproblem som hackare kan försöka utnyttja för att hacka din webbplats. Det kan vara lite tidskrävande att hålla allt uppdaterat om du använder ett stort antal olika tredjeparts plug-ins, widgets och andra verktyg, men det är avgörande för att hålla din webbplats och din personliga information säker och ljud.

Ett litet trick som är viktigt för webbplatsens säkerhet och skydd när det gäller Joomla! baserade webbplatser är att inte ge skrivrättigheter till var och en av dina PHP-filer i din webbplatsdatabas. Om du håller dessa filer skrivskyddad förhindrar hackare att snabbt och snabbt hacka och utnyttja din webbplats.

Att vara försiktig med hur du delegerar behörigheter för de dagliga aktiviteterna på din webbplats är också ganska viktigt. Det kan verka mycket grundläggande och enkelt men det är mycket viktigt för säkerheten och välbefinnandet på din webbplats att inte ge behörighet att utföra i dina offentliga kataloger på webbplatsen. Detta kommer att hindra hackare från att ladda upp och köra skadlig programvara, skadlig programvara, skript och virus på din webbplats.

Du måste komma ihåg att hackare försöker använda alla möjliga trick i boken för att hämta din personliga information och inloggningsuppgifter för att hacka och utnyttja din webbplats. Ett av de trick de använder för att uppnå detta är genom att hämta data från användarens tabell på webbplatsen. Du kan förhindra att detta sker genom att ändra prefixet för dina användares tabelldatabas till valfritt prefix.

Inte bara för att du ska hålla alla dina tillägg och tredjeparts widgets, verktyg och plug-ins uppdaterade, men du bör inte heller glömma att ta bort, avinstallera och ta bort all föråldrad programvara samt gamla tillägg och eventuella återstående filer från gamla installationer. Detta är ett enkelt trick men många glömmer att göra detta och ha hackat sina webbplatser.

Det är en mycket viktig sak att notera att om du inte kompromissar med din webbhotellsäkerhet kan du spara massor av pengar på lång sikt. Att ha din webbplats hackad kan mycket enkelt leda till identitetsstöld och kreditkortsstöld. Det är därför det är viktigt att se till att ditt webbhotellpaket innehåller avancerade webbplatssäkerhetsverktyg och metoder för att skydda din webbplats från hackare även om det innebär att du betalar några dollar till för det.

Moderna hackningsmetoder förändras och utvecklas ständigt, så det är mycket viktigt att välja en webbhotellleverantör som uppdaterar och förbättrar sina webbplatser säkerhetsverktyg och metoder ständigt. Att se till att din webbhotellleverantör bara använder den senaste och banbrytande tekniken när det gäller programmeringsspråk och antivirusdatabaser är mycket viktigt.

Men det absolut viktigaste som du måste inse för att skydda dina webbplatser från hacking är att du inte är immun mot det. Tyvärr tycker många människor, särskilt de som bara börjar med sitt webbplatsprojekt, irrationellt att de inte är viktiga för hackare.

Hackare kommer att försöka utnyttja, hacka och kapa även de minsta webbplatserna. Det beror på att de använder dessa hackade webbplatser för att omdirigera trafiken, förbättra Googles sökrankning på sina webbplatser genom att sätta tillbaka länkar på din webbplats och använda din server för att skicka skräppostmeddelanden.

Detta gör alla till ett möjligt mål. Tänk aldrig på att du inte är tillräckligt viktig för att bli hackad och tänk aldrig på att du är immun och oskadlig för hackförsök. Du bör alltid tänka på att förebyggande av hackare alltid är bättre än att bota hackade webbplatser. Många människor över hela världen möter en mardrömsslag när deras personliga information och kreditkortsinformation blir stulna av hackare på deras webbplats.

Slutsats

Varje webbplatsägare bör informeras och utbildas om ämnet för att skydda och säkra sin webbplats och sin persondator från hackförsök. Detta är särskilt viktigt för Joomla! webbplatsägare eftersom dessa öppna källkodssystem har visat sig vara ganska sårbara för dessa attacker.

Den här artikeln har skrivits för att försöka informera dig om de vanligaste metoderna och sätten som hackare kan försöka utnyttja och kapa din webbplats och din personliga information. Vi har också forskat och analyserat många olika metoder för att skydda dig själv och din Joomla! webbplats från sådana hackförsök.

Verkligheten i situationen är att du kanske aldrig är helt säker och immun mot hackare, phishers och scammers. Men det betyder inte att du inte bör försöka göra allt du kan för att försöka förhindra din Joomla! webbplats från att bli hackad.

För att sammanfatta, håll dina tredjepartsapplikationer, plug-ins, widgets och tillägg helt uppdaterade samt ha din Joomla! versionen är helt uppdaterad och se till att din webbhotellleverantör inte bara ger dig tillgång till den bästa och mest avancerade antivirusprogramvaran som finns på marknaden utan också uppdaterar sina säkerhetsmetoder ständigt och regelbundet. Vi är övertygade om att om du följer dessa steg, tips och tricks som vi gav dig i den här artikeln, kommer din Joomla! webbplatsen kommer att vara mycket säkrare än tidigare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector