Den destillerade praxisen för att bygga mobilvänlig webbplats

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Den destillerade praxisen för att bygga mobilvänlig webbplats
0 9 мин.

bygga mobilvänlig webbplats


2015 tog Google fram algoritmen “Mobilegeddon”, vilken typ av bestraffade webbplatser som inte var mobilvänliga. I enlighet med denna algoritm skulle rankningen av webbplatserna som inte var mobilvänliga minska.

Som du kan se att mobilen har överhämtat stationära datorer och bärbara datorer och är den mest använda enheten för surfning på internet. Google har uppmuntrat företag att tänka på mobil först.

global tillväxt för mobilt datatrafik

Detta innebär att grafiska formgivare och marknadsförare måste utöka sin vision tidigare stationära och bärbara datorer medan de arbetar på en webbplats.

Vad är en mobilvänlig webbplats?

vad är mobilvänlig webbplats

Som namnet antyder, en mobilvänlig webbplats är en webbplats designad, utvecklad och optimerad så att webbplatsen blir smidig på mobiler – det är mer intrikat och nödvändigt än det verkar. På den mest grundläggande nivån – användare vill ha innehåll som är lätt att se på mobila enheter.

Om din text är för liten eller om bilderna inte laddas blir användarna irriterade och lämnar. Därför är det avgörande att innehållet ska ha rätt storlek. Tyvärr är det svårt att implementera eftersom smartphones, surfplattor finns i olika storlekar och upplösningar; det finns därför inget fast format för att visa innehållet perfekt på “varje” enhet.

Här är några tips som hjälper dig att optimera din webbplats för mobil.

Undvik att skapa en separat mobilvänlig webbplats:

undvika att skapa en separat mobilvänlig webbplats

För att underlätta implementeringen, ibland beslutar designarna, medan de utformar en webbplats för mobil, att skära ut innehåll för att ‘passa’ och vilka delar som inte ska visas på mobilen. Vi kan dock inte kontrollera vilken typ av innehåll användarna vill se och varken det är möjligt att skapa ett separat utrymme för mobil bortsett från ett skrivbord.

Google straffar dig om det ser ut att du har identiskt innehåll för två samma webbplatser – en är en skrivbords- och / eller bärbar datorversion medan den andra är en mobilversion eftersom det bara finns en Google. Därför tänker inte ens på att skapa en separat webbplats för mobil.

Utnyttja responsiva mönster:

använd responsiva designmallar

Responsiv design gör det möjligt för webbplatsutvecklare att skapa en webbplats som enkelt kan ses på olika storlekar på enheter. Detta minskar mängden extra ansträngningar som utvecklarna måste lägga in för att göra en webbplats kompatibel med olika enhetsstorlekar.

Den lyhörda designen använder flexibla bilder, flexibla layouter och växande formatmallfrågor. När denna responsiva design används på en webbplats kan webbsidan upptäcka användarens skärmstorlek och placering och sedan justera webbsidans layout i enlighet därmed.

Använd mediafrågor:

Mediefrågor låter dig fråga en enhet om dess storlek och sedan peka på webbläsaren för att visa saker efter den uppsättning CSS som du har angett i koden:

exempel på medieskärmfrågor

Mediefrågor är nyckeln till de mest mobilvänliga webbplatserna, men innan det måste du se till att systemet är korrekt konfigurerat för alla enheter som för närvarande används – inte bara två eller tre mest populära mobila enheter. Håll en lista över enheterna eller så kan du prenumerera på den här informationen.

Använd ramar som Bootstrap:

I frontändan kan du använda de fritt tillgängliga ramarna som Stiftelse 3, Skelett etc. Den bästa fria ramen är Twitter’s Bootstrap.

använda bootstrap-ramverket

Bootstrap är ett framåtriktat ram som är utformat för att snabbt och oundvikligen skala din webbplats webbplats till valfri enhet. Att arbeta med ett förbyggt system är mycket enklare än att skapa en ny kod för alla möjliga kombinationer på egen hand (och till och med testa det) – och det är mycket mindre ned och ut.

Men innan du börjar använda något ramverk, se till att studera om ramen är helt kompatibel med din webbplats och dina mål. Ju mer de anpassade koderna och funktionerna på din webbplats är, desto svårare blir det att se till att allt fungerar smidigt på en mobil enhet; ta hjälp av en expert om du har problem.

Använd alltid en virtuell metatagg:

Viewporten är ett virtuellt område som används av tolkningsmotorn för webbläsare för att bestämma hur innehållet skalas och dimensioneras. Med det sagt är det en kritisk kod medan du bygger upp en upplevelse med flera enheter. Utan den här koden fungerar din webbplats inte bra på en mobil enhet.

En viewport-tagg berättar för din webbläsare att sidan måste passa in på skärmen. Det finns många andra konfigurationer som du kan berätta för din visningsport att kontrollera. Följande är den rekommenderade som ska användas i början av dokumentet:

Noll i enklare design:

använd enkel responsiv design

Den betydande skillnaden mellan stationära och mobila webbplatser är att människor föredrar en enkel webbdesign när de tittar på en mobil. Det här är en verklig sak som allt annat – saker som är stora och komplicerade blir långsamma på en mobil enhet och ett av användarnas huvudkrav är att ha webbplatsinnehållet direkt tillgängligt.

Att hålla designen enkla gör det också enkelt att hålla tittarnas uppmärksamhet på innehållet du vill att de ska se – mobilanvändare har en väldigt kort uppmärksamhet och det är i ditt bästa intresse att hålla designen enkel istället för att investera i ett komplex tema.

Ignorera aldrig teckensnittstorlek och knappstorlek:

Teckensnittstorlek och knappstorlek på din webbsida betyder mycket för mobila enheter. Teckensnittets storlek ska vara minst 14 pixlar. Det här kan se stort ut, men är bättre än att göra användaren att zooma in för att läsa ditt innehåll; gör det enkelt för dem genom att anpassa teckensnittet till maximal tydlighet. Den enda gången du ska använda ett mindre teckensnitt (till minst 12 pixlar) är på etiketten eller formulärerna.

ignorera inte teckenstorlek

Nu när du kommer till knapparna, desto större knapp, desto bättre – detta kommer att minska risken för användare att slå en fel knapp eller missa att slå på knappen. Liksom Apples riktlinjer rekommenderar du att en knappstorlek ska vara minst 44px och 44px. Med hjälp av dessa riktlinjer kommer du att förbättra din användarupplevelse och öka konverteringsgraden för e-handel.

Förstora bildstorleken:

När du handlar med mobila enheter är målet att ha den minsta filstorleken för bilder medan du fortfarande ser skarp och rik ut på vilken skärm den har visats. Anledningen är att bandbredden för en mobil enhet är mycket mindre jämfört med en stationär eller bärbar dator och därmed orsakar längre laddningstid.

Därför om du kommer att få dina tittare att ladda ner en 1MB-fil bara för att se en miniatyrbild kommer de att bli irriterade och lämna webbplatsen.

Mobilvänlighet handlar inte bara om att ha en trevlig webbplats – utan också att förbättra användarens upplevelse och laddningstiden. Att krympa bildstorleken använder mindre data (spara data för begränsade dataplaner), hjälper till att ladda sidan snabbare och lämnar ett positivt intryck av din webbplats.

Bli av med standardzoomen:

Auto-zoom kan röra upp layoutelementen, speciellt för bilder och navigering. Det kan verka litet eller för stort i din layout. För att lösa detta problem använder du metataggen viewport för att ställa in anpassade variabler i innehållet. Se till att du lägger till taggen i din HTML:

Försök att använda standardteckensnitten:

Anpassade, kreativa teckensnitt gör att din webbplats ser snygg ut men i fall av mobila enheter vill användarna inte bli ombedda att ladda ner ett teckensnitt för att se en webbsida. Chansen är stor att de inte laddar ner teckensnittet och flyttar till någon annan webbplats istället.

Även om de flesta teckensnitt installeras i den mobila enheten och därmed kommer du att kunna använda dem i din webbplatsdesign. Det finns dock en sak till att komma ihåg att – vissa teckensnitt är lättare eller svårare att läsa in olika storlekar, varför måste du kontrollera läsbarheten för teckensnittet innan du använder det i din design.

Tänk på anvisningarna:

Ett genomsnittligt skrivbord eller en bärbar dator är horisontellt, naturligtvis rullar vi upp och ner men det är brett. Smartphones, å andra sidan, är snygga och förtal för det mesta, varför innehållets bredd kan variera och därför måste övervägas. När du skapar videor, bilder, listrutor, kom ihåg vilken riktning människor kommer att använda när de tittar på innehållet.

Var inte rädd att lita på en professionell för att fixa din webbplats och göra den vänlig om något misslyckas. Detta kan kräva vissa investeringar, men med de dagliga ökande mobilanvändarna och Googles uppdaterade algoritm kan denna investering visa sig vara en beräknad.

Hämtmat:

När världen mobiliseras är det mycket viktigt att hålla din webbplats mobilvänlig och i själva verket, något över förväntan, först då kan du locka användare till din webbplats. Se till att du läser riktlinjerna för mobilvänlighet och ta synpunkter från experter innan du börjar arbeta med din webbplats. Jag hoppas att dessa tips hjälper dig att göra din webbplats mobilvänlig. Din webbplats är inte det enda som behöver vara mobilvänligt, se till att din sociala hantering också är mobilvänlig.

Earleen Brown arbetar med ett välrenommerat SEO Services-företag, ett ledande SEO-företag i Indien. Företaget är i princip ett IT-företag som tillhandahåller SEO Services India och har hjälpt henne mycket att förbättra sina skrivfärdigheter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector