DIY-webbplatser vs professionellt utvecklade webbplatser – Vilken ska jag välja för ditt företag?

diy webbplatser jämfört med professionella webbplatser


Om du någonsin har funderat på att ha en webbplats, särskilt om du är en affärsman och vill att en webbplats ska representera ditt företag, kommer du säkert att stöta på detta dilemma: Skulle du skapa en webbplats på egen hand eller skulle du anställa en professionell utvecklare?

Detta är ett stort beslut och du bör ta det på allvar. På ena sidan måste du investera mycket pengar och tid om du går med professionella istället för gratis webbplatsbyggare som Wix eller WordPress. På andra sidan, kan du verkligen hantera att skapa din egen webbplats? Kan du göra ett kvalitetsjobb? Detta är ett tufft dilemma, men ett som du måste lösa, förr eller senare.

Vilka är dina alternativ?

De första sakerna du behöver tänka på när det gäller detta dilemma är dina alternativ. I princip har du fyra alternativ.

 • Dra och släpp byggare – Webbplatsbyggare som Wix eller Weebly som är gratis att använda är ditt första alternativ. Dessa dra-och-släpp-alternativ är det bästa valet för människor som inte har någon teknisk kunskap eller erfarenhet. De kan hjälpa dig att skapa din webbplats från grunden, men du kommer inte att ha så mycket frihet att designa som du skulle göra med andra alternativ.
 • mallar – Ditt andra alternativ är att gå med ett kraftfullt innehållshanteringssystem, som WordPress. Här kan du välja mallar eller teman som du kan arbeta med, men du kan också skapa allt på egen hand. För att göra detta måste du dock ha grundläggande kunskaper om programmering och kodning, så det här alternativet är inte lämpligt för totala amatörer. Även om det är gratis kan du behöva spendera lite pengar för att få de funktioner du gillar från premium-plugins, samt avgifter för en webbhotell, vilket är nödvändigt.
 • Freelance designers – Att gå med en frilansdesigner eller webbutvecklare innebär att du har bestämt dig för att anställa en professionell. Frilansare är billigare än företag, men de är också ett riskfylldare alternativ. Du kan hamna på en dåligt utformad webbplats, eller kanske du inte är nöjd med ett jobb av andra skäl, i vilket fall några pengar du har sparat inte kommer att vara värda det. Men om du känner till en pålitlig frilansare, kan detta alternativ lönas och du kanske vill ta dina chanser då.
 • Professionella webbdesignföretag – Det här alternativet ger dig de flesta möjligheter och kreativ frihet och kräver ingen teknisk kunskap för dig, men det är det dyraste alternativet på den här listan. Att anställa ett webbdesignföretag för att skapa din webbplats kan kosta allt från några tusen dollar till mer än 100 000 dollar, så du måste tänka noga innan du bestämmer dig för att göra detta.

Vilken typ av webbplats behöver du?

vilken typ av webbplats du behöverNu när du vet vilka alternativ du har måste du noga tänka på vad du behöver. Storleken på jobbet, den tid som behövs, de färdigheter som krävs; allt detta beror på vilken typ av webbplats du vill bygga. Så innan du väljer det alternativ som passar dig bäst måste du bestämma vilken typ av webbplats du vill skapa.

Eftersom det finns många typer av webbplatser tillgängliga kommer vi i den här artikeln att klassificera alla dessa webbplatstyper i två kategorier – enkla och komplexa.

Enkla webbplatser

Om du har ett företag som inte kräver hantering av finansiella transaktioner eller lägga till en hel del plugins och widgets eller andra specialfunktioner, kan det att gå med en enkel webbplats vara det bästa alternativet, i vilket fall kommer du förmodligen att kunna skapa det på din egen. En broschyrwebbplats är en av de enklaste webbplatstyperna och den tjänar främst till att visa vad du gör, vad ditt företag handlar om och erbjuder kontaktinformation och andra grundläggande fakta. Denna webbplats ger dig en närvaro på Internet och den kräver inte mycket innehåll. Vissa text och bilder kommer att göra susen, med kanske en tillfällig video. Det är det bästa sättet att presentera ditt företag, dina produkter, dina priser och grundläggande kontaktinformation.

Komplexa webbplatser

Om du vill skapa en webbplats som kan hantera finansiella transaktioner måste du skapa en e-handelswebbplats. Det är en komplex webbplats och kräver kodningskunskap. Du måste också kunna lägga till och ta bort produkter eller tjänster, så du måste ha specialfunktioner inkluderade på din webbplats. Men även denna typ av webbplats kan hanteras med en CMS, eller en webbplatsbyggare, i vissa fall.

Ett annat exempel på komplexa webbplatser är webbapplikationer. De är interaktiva och har många extra funktioner inkluderade. Om du funderar på att skapa en webbapplikationswebbplats bör du överväga att anställa en professionell webbplatsdesigner eller utvecklare. Det kan kosta dig minst 10 000 dollar, men om du vill se till att din webbapplikation fungerar utan hick måste du bita kulan här.

Tänk på budgeten

budgetfördelning webbplatsbyggnadAtt skapa en ekonomisk plan för en webbplats hjälper dig att avgöra hur mycket du är villig att spendera för din webbplats. Du måste ta hänsyn till din budget när du tänker på DIY kontra professionellt utvecklade webbplatser.

För enkla webbplatser, som tidigare nämnda broschyrwebbplats, kan priset för ett år variera från $ 50 till $ 5000, beroende på om du skapade en webbplats själv eller om du anlitade en professionell. De flesta professionella utvecklare debiterar dig cirka 5 000 $ för att skapa en webbplats som kommer att ha ett bra utseende och design och som svarar på mobila enheter.

För mer komplexa webbplatser, som en e-handelswebbplats, måste du betala lite mer. För att skapa det själv måste du få ett paket för webbplatsbyggare som innehåller funktioner för e-handel och som vanligtvis tar cirka $ 300 per år ur fickan. Det lägsta som du måste betala för en e-handelswebbplats utvecklad av en professionell är $ 7 500, men det är bara priset för en mycket grundläggande webbplats. Om du vill lägga till ytterligare, mer komplexa funktioner, som i realtid produkthantering eller produktkategorier, förväntar du dig att kostnaden kommer att öka avsevärt.

Hur skicklig är du?

Svaret på denna fråga kommer att ha den viktigaste påverkan på ditt beslut på dilemma DIY-webbplatser jämfört med professionellt utvecklade webbplatser. Jag menar, om du är programmerare, har du inte ens ett dilemma. Men för resten av världen måste vi noga överväga vilket alternativ som kan passa den bästa vår kunskapsnivå och skicklighet inom teknikvärlden.

Så om du vill skapa en webbplats på egen hand måste du bestämma vilket alternativ du kan hantera. Som vi redan nämnt är webbplatsbyggare, särskilt dra och släpp webbplatsbyggare, det mest enkla och enklaste alternativet. Du behöver praktiskt taget inte veta något om kodning eller programmering för att skapa en webbplats med dessa verktyg. Men det finns naturligtvis vissa nackdelar här. De är det mest begränsade alternativet och du kommer inte kunna ha så mycket kreativ frihet som du skulle göra med andra alternativ.

Å andra sidan, om du har lite kodningskunskaper, men inte tillräckligt för att bygga en webbplats från grunden, kanske du vill gå med WordPress. Du måste ha en grundläggande kunskap om HTML och webbhotell i detta fall, men det är fortfarande inte ett svårt system att hantera. Baksidan är att den är mer flexibel och du kan använda den för att anpassa din webbplats i större utsträckning. Du kan också använda den omfattande WordPress-communityn för all information, för att hjälpa dig med problem och för att söka efter de bästa mallarna, teman, plugins och widgets för din webbplats.

Nu när vi har täckt några av de faktorer som du måste tänka på när du beslutar om du vill skapa din webbplats själv eller anställa en professionell webbutvecklare, låt oss titta närmare på alla fördelar och nackdelar med båda alternativen.

Fördelar och nackdelar med DIY-webbplatser

diy webbplats byggare fördelar nackdelar

fördelar

Priset är den största och mest uppenbara fördelen med DIY-webbplatser. Jag menar, om du hade tillräckligt med pengar eller om webbutvecklare arbetade gratis, varför skulle någon till och med överväga att skapa en webbplats på egen hand om de inte själva är programmerare. Det finns många verktyg, kallade webbplatsbyggare som låter dig använda drag-and-drop-metoden för att skapa en webbplats utan att behöva investera några pengar i den. De ger dig ett tema och det finns många vackra, funktionella och intressanta teman som du kan använda.

En annan fördel som kommer från DIY-webbplatser är flexibilitet. Även om din flexibilitet är begränsad med det tema du väljer när du använder en webbplatsbyggare, om du har tillräckligt med kunskap för att skapa en webbplats med WordPress så är dina alternativ praktiskt taget obegränsade.

Att lära sig nya saker är en annan fördel som följer med att skapa en webbplats på egen hand. Om du till exempel hade en grundläggande kunskap om HTML innan du började bygga din webbplats med WordPress kommer du säkert att utöka den kunskapen och bli mer skicklig.

nackdelar

Den största nackdelen med DIY-webbplatser kommer från det faktum att de är mycket tidskrävande, särskilt om du måste lära dig saker som kodning, webbhotell, domännamnstjänster etc. längs vägen. En annan brist kommer från detta, och det är det faktum att du måste ha viss teknisk kunskap om du vill skapa en webbplats som kommer att se exakt ut som du föreställde den.

Även om du bestämmer dig för att själv bygga en webbplats med en webbplatsbyggare, med bristen på flexibilitet kommer ett annat problem – det oprofessionella utseendet på din webbplats. Detta är kanske inte alltid fallet, men i många situationer kommer en webbplats skapad av en komplett amatör att se, ja, amatörsk.

Vissa gratis webbplatsbyggare och plattformar gör det också mycket svårt att överföra ditt innehåll till en annan leverantör om du bestämmer dig för att byta vid senare datum.

Fördelar och nackdelar med professionellt utvecklade webbplatser

professionell webbplatsutveckling fördelar nackdelar

fördelar

När du bestämmer dig för att använda en professionell webbutvecklare för att hjälpa dig bygga din webbplats kommer du att lära dig tillsammans med en professionell och få värdefull kunskap och erfarenhet för dina framtida ansträngningar. Du kommer att arbeta tillsammans med experter som kan ge dig råd om många saker, till exempel hur du kan öka trafiken eller konverteringsfrekvensen, vilket är en ovärderlig hjälp om du aldrig har förvaltat en webbplats tidigare.

Du kommer också att få ett kontinuerligt stöd och hjälp när du behöver det mest. Till exempel kommer du att ha en person att ringa om något bryter på webbplatsen, medan du kan fokusera på de viktigare sakerna i ditt företag. Din utvecklare kan hjälpa dig att välja en webbhotell och registrera ditt domännamn också.

nackdelar

Vi nämnde det så många gånger, men här går det igen – kostnaden. Du måste investera en avsevärd mängd medel om du vill att en professionell utvecklare ska hantera byggandet av din webbplats. Priset kommer att bero på webbplatsens komplexitet, storlek och anpassning och dessa saker kommer också att påverka den tid som krävs för att slutföra projektet.

En annan nackdel kan vara det faktum att vissa funktioner kan låsas av en utvecklare när de bygger din webbplats. Till exempel kan navigering eller stiländringar vara låsta och inte tillgängliga för åtkomst för dig. Naturligtvis kommer text, bilder och andra grundelement alltid att redigeras av dig, men om du vill ha full kontroll över din webbplats måste du prata om det med din utvecklare innan du startar projektet.

Slutsats

Vi hoppas att vår artikel har gett tillräckligt med insikt och information för dig så att du kan fortsätta och fatta det bästa beslutet för dig själv. Oavsett om du kommer att gå med en DIY-webbplats eller hyra en professionell webbutvecklare är helt upp till dig och du måste noggrant väga dina alternativ. Som vi har sagt måste du ta hänsyn till din budget, din färdighetsuppsättning när det gäller att utforma en webbplats, vilken typ av webbplats du behöver och alla andra saker som är viktiga och kan hjälpa dig att fatta rätt beslut för dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map