Hitta webbhotell och bygg en professionell fotografwebbplats

bygga professionell fotograf webbplats


I våra dagar spelar modernt internettextinnehåll en mycket viktig roll som lockar läsarna till en webbplats. Videor är också väldigt viktiga eftersom de kan ha mer information jämfört med vanlig text och det är snabbare sätt att kommunicera ämnet. Bilder är också en mycket viktig del av varje webbplats, så vi kan inte undvika att bädda in dem i innehållet.

De flesta webbplatser använder stockfoton, andra hyr fotografer för att ta bilderna för dem. Efterfrågan på professionella bilder ökar, men det finns också många professionella fotografer med utrustning av hög kvalitet som kan producera professionella bilder. Om du själv är en fotograf vet du förmodligen redan hur svårt det är att bygga ett gott rykte och få ett långsiktigt kontrakt. Kanske har du redan börjat bygga din portfölj med sociala nätverkssajter som Flickr, Pinterest, Instagram Tumblr eller Facebook. Denna webbplats ger en bra plattform för att ladda upp, lagra och dela ditt arbete och få några jobb. Allt detta kan fungera till en viss punkt, men om du verkligen vill stå fram från mängden bör du bygga din egen fotografwebbplats, skapa en portfölj som kommer att representera dig och ditt arbete, samtidigt som du har full kontroll över dina foton, till skillnad från på sociala nätverkssajter.

I det följande kommer jag att lära dig hur man hittar en bra webbhotell och hur man bygger en professionell fotografwebbplats.

Bygg din fotografihemsida

fotografering webbplats byggnad guide

Det första steget är att välja en plattform som gör att du enkelt kan hantera, ladda upp och uppdatera innehåll på din webbplats. Det kan vara ett fotogalleri eller en cms som låter dig bygga en portfölj eller en specialbyggd programvara som är speciellt utvecklad för dina behov. Oavsett vad du väljer, se till att du förstår hur din webbplats fungerar, eftersom målet är att vara självförsörjande och lägga till nytt innehåll själv. Om du inte känner till webbplatsbyggnad bör du leta efter en webbdesigner / utvecklare som kan hjälpa dig i början.

Om du inte har budgeten att anställa en designer eller om du vill bygga din webbplats själv, kan du överväga att välja en plattform som har ett stort stöd och ett aktivt community som kan hjälpa dig på olika offentliga forum. Till exempel ett mycket bra alternativ för att bygga din fotograferingswebbplats skulle vara WordPress. Detta är mycket populärt, öppen källkodsprogramvara, som är tillgängligt gratis och har skapats mest för bloggar, men det har tillägg och teman som kommer att förvandla kärnbloggargränssnittet till en professionell fotografportföljwebbplats.

Köp en bra fotografhotellplan

bästa webbhotell för fotografering

Jag kan inte betona nog att värd är en av de viktigaste faktorerna för en framgångsrik webbplats. Så att välja en bra värd för din webbplats är viktigt. Men vilka funktioner kommer du att behöva när du bygger din fotografiportfölj? Uppenbarligen kommer du att ladda upp bilder och antagligen många av dem. Du vill att din webbplats ska ladda snabbt och visa bilder snabbt. Till att börja med räcker det med att få en delad värdplan. Om du bestämmer dig för att bygga din portfölj med WordPress, rekommenderar jag starkt att du använder BlueHost eller InMotion-värd. Dessa två företag erbjuder bra stöd för Wrodpress och deras delade servrar är tillräckligt snabba för att ge en bra prestanda för din fotografihemsida.

Organisera din fotograferingsportfölj

professionell fotografportföljwebbplats

När du deltar på några fotograferingssessioner kan du få tusentals bilder. Det är troligt att du inte vill ladda upp alla dessa bilder till din webbplats, inte bara för att det är för mycket innehåll, utan du vill visa dina bästa bilder till dina potentiella kunder. Välj dina bästa 15-20 foton, omarbeta dem med hjälp av ett fotoredigeringsprogram som Photoshop eller Gimp och markera dem. Håll “mindre är mer” -faktorn och överväldig inte dina besökare på webbplatsen. Om du inte kan övertyga dina besökare med 20 foton, skulle förmodligen få hundratals inte hjälpa till att få ett jobb, så ladda bara upp material av hög kvalitet till din webbplats.

Som en rekommendation ska du inte ladda upp dina bilder i ett råformat, ändra storlek på dem för webben och minska filstorleken på bilderna men behålla den goda kvaliteten. På så sätt kan dina potentiella kunder navigera igenom dina bilder snabbt.

Om du har tid att blogga, tveka inte att skapa ett avsnitt på din webbplats där du delar dina erfarenheter, tankar och skriver om dig själv. Detta skapar en kommunikationsbro mellan dig och dina kunder och kommer också att bidra till att få mer trafik från sökmotorerna.

Konvertera besökare till kunder

Din webbplats är ordentligt strukturerad och dina bilder är på plats, du vill uppenbarligen få nya kunder. Förmodligen vill du inte ta emot ett e-postmeddelande eller ett telefonsamtal från alla dina besökare, men bara från de som sannolikt kommer att underteckna kontraktet. För att undvika att slösa bort din dyrbara tid genom att handla med kunder som inte har rätt budget eller en tydlig förståelse för vad du gör, gör din webbplats effektiv: gör det klart vilka tjänster du erbjuder, vad är dina avgifter och vad är processen för din arbete. Genom att presentera all denna information på din webbplats, kommer troligen att nästa telefonsamtal hamnar i slutet av en affär.

Slutsats och rekommendation

Att bygga en fotografihemsida eller portfölj är inte svårt; Visst kräver det lite tid och en viss teknisk nivå om du bestämmer dig för att bygga den själv. Om du använder WordPress för din webbplats kan det minska tidens och svårighetsgraden för utvecklingen betydligt. Dessutom är WordPress extremt flexibel så att du kan installera ett tema, anpassa det för dina behov och anpassa din webbplats utan att behöva skriva en enda kodrader. I slutet av dagen är du en fotograf och inte en utvecklare, och WordPress byggdes för personer som du. Nu när du hittade ett bra och enkelt sätt att bygga din webbplats, gå och registrera dig hos Bluehost, köpa deras Starter-plan, registrera ditt domännamn gratis och starta din WordPress-fotograferingsportfölj direkt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map