Hur använder du Big Data för att gynna ditt lilla företag?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur använder du Big Data för att gynna ditt lilla företag?
0 12 мин.

stora data gynnar småföretag


Med dagens teknik som molnberäkning och smart mjukvara som kan behandla enorma mängder data inom några sekunder är big data verkligen inte för mycket att be om som ett företag. Det är helt överkomligt och du kan använda det till din fördel även om du just har startat ditt företag.

Många av oss tycker fortfarande att big data är något som bara stora företag kan skaffa sig. Det kan verkligen leda dig till stor framgång om du tar hand om värdefull data, men allt du behöver göra är att bara läsa mer om det och börja fokusera på rätt uppgifter i ditt företag.

När vi säger big data inkluderar det din e-kampanjstatistik, dina kunders handlingar på sociala nätverk, deras inköpsdata och mycket mer. Det är viktigt att samla in dessa och börja hämta användbara rapporter som kan vara till hjälp för ditt företag.

Big Data en värdefull resurs

Som ett företag med närvaro online är det något som händer i varje ögonblick, vilket ger dig en anständig mängd data att hantera varje dag. Men när du lägger till dem alla, kommer du att sluta med en så enorm mängd att använda några verktyg för att bearbeta rådata blir oundvikligt.

Det finns massor av programvara som kan analysera och sortera data du samlade in. När du tolkar dem kommer det att bli mycket mer enkelt att förbättra produkter och tjänster inom ditt företag.

När skulle du till exempel ladda upp din helt nya produkt till din webbutik? Är det inte det mest optimala när många är online och det finns massor av inköp? Genom att använda Big Data vet du alltid den exakta dagen när de flesta umgås på din webbplats.

Och det kan finnas massor av detaljer som kan ge en positiv förändring i ditt företag om du ändrar dem. Låt oss nu visa dig några viktiga affärshemligheter som fungerar bra för både små och stora företag, med början med nästa punkt.

Känn dina konkurrenter

big-data know-your-tävlingFörutom att analysera ditt eget företag, ta en smyga in i dina konkurrenters butiker eller bara leta upp deras webbplats kan du ge värdefull information. Men problemet är att det inte är riktigt effektivt längre, du kan gå mycket längre än så.

Att se ut som sin kund i en av sina butiker för att kontrollera sina erbjudanden och priser är en ganska gammal skolmetod. Du bör bättre vända dig till Internet och börja extrahera data som innehåller deras priser, kunder, erbjudanden, mest populära produkter och mycket mer.

Till exempel kan du börja med Google Trender och kolla in de senaste trenderna på marknaden för alla typer av produkter eller märken. Eftersom de flesta företag är tillgängliga på sociala nätverk kan du också få uppdaterade rapporter om varumärkets popularitet och om det har bra eller dåliga poäng baserat på kundrecensioner och kommentarer..

Det kan lätt märkas när ett företag har fler likes, fler delade inlägg och bättre recensioner. Det betyder att det förmodligen är flera saker du behöver förbättra för att få liknande resultat. Lyckligtvis kan detta enkelt analyseras och du kan snabbt ta reda på vad som är fel med din strategi och fixa det direkt.

Att lära av kundbeteende

big data kundbeteendeDet finns inget viktigare för ett företag än att locka så många kunder som möjligt, hålla dem glada över ditt varumärke och att samla in information om deras behov hela tiden. Detta är en annan del där du kan använda big data för att hjälpa dig i dina kundrelaterade uppgifter.

Först måste du ställa frågan: Vad gör dina kunder intresserade av ditt varumärke? Hur hittade de dig? Det måste ha varit något som övertygade dem, särskilt om det finns många konkurrenter. Big Data kan svara på dessa frågor direkt från bat.

Du kan analysera varför dina kunder valde en viss produkt och komma med en lista med skäl som fick dem att antingen köpa den eller plötsligt välja en annan produkt istället. Dessutom finns det också kunder som rekommenderar din butik till sina vänner och om du vill lansera bättre kampanjer i framtiden bör du definitivt ta reda på varför.

Att lämna en plats på din webbplats där besökare kan lämna sin feedback är knappt en pålitlig källa. Det finns många andra åtgärder inom din verksamhet som kan betraktas som feedback som inköpsdata, sociala nätverk, kundservice och webbläsarloggar, folkräkningsdata och så vidare.

Men sociala nätverk är ofta de viktigaste källorna där värdefull information kommer från. Du kan få tydlig statistik om kundbeteende och feedback genom att bara samla in data från dessa plattformar.

Välj bara ett av de mest populära sociala nätverken, starta din forskning så kommer du säkert att kunna välja dina affärsmål helt exakt och enligt de senaste trenderna.

Arbeta med ett team av professionella

big data-arbete med professionellt teamAtt leda ett framgångsrikt företag bör också betyda att hela teamet är villiga att samarbeta och förbättra tillsammans. Detta inkluderar att arbeta tillsammans på komplexa uppgifter medan alla har sin fulla potential. Om du anställer kan du alltid använda Big Data för att hitta några kandidater med kompetensuppsättningar som mestadels passar ditt företag.

Det finns många olika företag som är specialiserade på att rekrytera personer och du kan hitta det bästa av dem på nolltid med Big Data. Ni anställer båda nya arbetare eller hjälper befintliga genom att visa dem hur man arbetar på sina projekt snabbare och med mindre ansträngning.

När du är på det kan du också samla in data som är relaterade till de uppgifter som pågår i ditt företag och utvärdera den totala produktiviteten och utvecklingsgraden för varje arbetare och hela teamet totalt sett. Vad du får i slutändan är en omfattande rapport om din personal rättigheter och misstag.

Genom att hålla reda på dessa processer i ditt företag kan du garantera dig själv en arbetsplats där alla sömlöst samarbetar med varandra och effektivt arbetar med de prioriterade uppgifterna.

Hitta de senaste trenderna

big data senaste trenderSom vi nämnde tidigare kan du samla in betydande mängd information om de senaste trenderna enbart genom att samla in data från sociala nätverk. Det är det första du bör tänka på, men låt oss fortsätta ytterligare.

Att förutsäga ditt företags framtid är också mycket viktigt och du kan göra det genom att analysera vissa beteendemönster. När allt kommer omkring behöver dina produkter locka nya kunder inte bara nu utan så länge som möjligt.

Det du behöver göra är därför att använda Big Data för att ta reda på framtida trender och hur du ska ändra ditt varumärke för att vara fullt förberedd för nästa vågor. Marknaden förändras ständigt och det finns många faktorer att ta hänsyn till om du inte vill gå vilse.

Dags att glömma Old School-teknikerna

Tidigare var det många företag som intuitivt tog upp trender och uppnådde stor framgång på lång sikt, men den metoden är definitivt föråldrad nu. Med dagens teknik kan du vara mycket mer exakt med mycket liten ansträngning bara genom att dra nytta av Big Data.

Vi nämnde inte direkt Facebook ännu, men det är uppenbarligen en av de allra bästa plattformarna som kan samla löjliga mängder data. Eftersom det är så bra att följa människors intressen kan du alltid få aktuell information om de senaste nyheterna och trenderna.

Andra starkt rekommenderade webbplatser är Twitter och Trendjägare, båda med en enorm och mycket hjälpsam gemenskap. Dessa samlar data som kan användas av nästan alla typer av företag, vilket är en annan anledning att glömma de gamla metoderna som att kommentera i forumtrådar bara för att ta reda på vad folk gillar.

Det finns verkligen ingen gräns eftersom även de minsta sakerna kan analyseras. Kunder följer en viss väg från det ögonblick de går in i en butik tills de lämnar och detta beteende kan också spåras på webbplatser. Verktyg som Google Analytics kan visa sidorna där dina besökare kommer in och de där de beslutar att lämna.

Du kan dyka in i de olika regionernas ekonomiska tillstånd och analysera dina affärsmöjligheter genom att ta hänsyn till aktuella politiska situationer, åldersgrupper, väder och andra yttre. I princip allt som kan garantera dina kunders tillfredsställelse.

Förutsäga din försäljning, optimera dina uppgifter

big data förutspår försäljningsoptimeringTidigare talade vi om Big Data när det gäller din personal och prestanda, men det finns en större bild som du borde vara medveten om. Förutom att förbättra ditt företag som ett team kan du också börja arbeta med det som helhet, inklusive alla dess funktioner genom att använda data i dina händer.

Analysera insatserna i ditt företag, utvecklingen av dina kampanjer och produkter, frekvensen av kundorder och så vidare. Ibland kanske du känner att det inte krävs mycket tanke efter att du startar om dina produkter eller riktar dig till en viss grupp av kunder, men dessa uppgifter bör inte avgöras direkt utanför fladdermallen.

Till exempel, som slutar med massor av osålda föremål bara för att du snabbt har gjort några fel förutsägelser kan bara leda dig till onödiga utgifter som lätt kunde undvikas. Genom att använda Big Data kan du fatta rätt beslut baserat på en rad olika faktorer som alla kan analyseras och kombineras tillsammans.

Dessa idéer kan tyckas mycket uppenbara för dig men att hantera ett företag blir svårare med tiden, eftersom det samlar mer och mer data och du så småningom kommer att behöva en hjälpande hand.

Det är när du kan börja implementera Big Data och ställa en av de viktigaste frågorna: Hur kan jag förbättra min verksamhet ytterligare? Och sedan börjar du upptäcka olika mönster och tips som leder dig till några bra idéer.

Big Data kan enkelt uppnås

Att intuitivt planera ut dina affärsmål och gå med din tarm när du använder dina resurser kan ge några oförutsägbara skillnader i företagets intäkter och popularitet på lång sikt. Att köpa viktiga data eller till och med få den gratis kan göra en stor skillnad.

Det kan göra drivkrafterna för ditt företag mycket tydligare och också lägga viss säkerhet till det och sätta det på rätt väg. Facebook är ett av de bästa exemplen, eftersom deras företag investerade stora mängder pengar för att i hemlighet köpa den information de behövde för att bättre förstå deras användare.

Att veta vad dina användare vill ha är avgörande för ett företag som vill ge dem det bästa innehållet och säkerställa en mångsidig och pålitlig plattform hela tiden.

Även om du inte har så många resurser som ett litet företag, finns det mer och mer gratis programvara och tjänster som kan hjälpa dig gratis med Big Data. För att inte tala om att det förmodligen finns andra företag omkring dig som kan behöva en hjälpande hand i utbyte mot värdefull data.

Ledare för både stora och små företag över hela världen håller reda på de senaste analysteknikerna som utvecklas även när vi talar. Det finns ett hav av information runt oss och det kan behandlas på många sätt för att generera relevanta rapporter.

Sammantaget kan Big Data hjälpa dig på många sätt. Du kan enkelt övervaka de åtgärder och processer som pågår i ditt företag, analysera din kundbas, ta reda på nya sätt att locka nya kunder och mycket mer.

Det viktigaste är att om det är något du gör fel kan du snabbt inse det med Big Data och räkna ut ett bättre sätt innan det orsakar verkliga skador. Så länge du har ett hälsosamt företag är du på rätt väg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector