Hur är värd för din webbplats? Nybörjarguide för att starta en webbplats

värd för din webbplats


Om du funderar på att vara värd för webbplats, vare sig det är en personlig butik eller till och med en ny e-butik, kanske du tycker att den här artikeln är användbar eftersom vi kommer att presentera dig för alla viktiga aspekter av hur du värdar din webbplats.

Om du ville vara värd för din webbplats redan på dagen då internet bara började bli mainstream, var du tvungen att köpa webbserver (den fysiska maskinen), och om du inte ville att din webbplats ska bli offline när du hade ett strömavbrott eller din internetanslutning i hemmet, var du tvungen att ställa in din server i ett serverrum. Då hade det kostat en liten förmögenhet att vara värd för din webbplats, till och med en mycket enkel. Idag är det dock mycket enklare och billigare att hålla en webbplats. Med iPage.com kan du till exempel vara värd för din webbplats för endast $ 1,99 / månad, medan installationen är snabb och enkel, kräver ingen tidigare erfarenhet eller tekniska färdigheter.

Vad är webbhotell?

Låt oss säga att du har en webbplats eller åtminstone en idé om en webbplats. Hur det ska se ut, vilka funktionaliteter det borde ha osv. Du kan säkert skapa en helt funktionell webbplats på din persondator, men för att göra den tillgänglig för hela världen skulle den behöva exponering precis som en målning, till exempel. Du kan måla något hemma och titta på det hela dagen, men om du vill dela det med allmänheten måste du vanligtvis ställa ut det i ett museum eller ett konstgalleri, där andra människor också kan njuta av det. Så, en webbhotell eller helt enkelt hosting är en tjänst som tillhandahålls av vissa företag, som i huvudsak gör din webbplats tillgänglig för allmänheten.

Dessa värdföretag har säkra serverrum där de behåller alla sina servrar, redundant strömförsörjning, redundanta internetanslutningar, övervakning dygnet runt, etc. för att säkerställa att din webbplats är tillgänglig utan avbrott eller driftstopp.

Webbhotelltyper

Ett värdföretag är vanligtvis mycket mer än bara enkel värd. De erbjuder alla typer av extra tjänster och de erbjuder vanligtvis flera typer av webbhotell inklusive dedikerad hosting, molntjänster, VPS-värd, delad hosting och ibland specialiserad hosting för vissa typer av webbplatser som WordPress, Drupal, e-handelsspecifik hosting och så vidare.

Dedikerad värd

Dedikerad hosting hänvisar vanligtvis till en värdtyp där du hyr en komplett fysisk maskin. Det är den dyraste typen av värd, men det är också en av de mest framträdande. Du får alla hästkrafter på en server: multi core cpu, flera gigabyte RAM och mer än tillräckligt HDD- eller SSD-baserad lagring. Det är inte en nybörjarvänlig värd, och det är troligtvis en överdöd för någon som vill vara värd för en enkel webbplats eller blogg.

VPS hosing

VPS står för Virtual Private Server, och det uppnås vanligtvis genom att dela upp en större dedikerad server i flera mindre. Det är inte ovanligt att en dedikerad server skivas upp i 8-16 mindre VPS. En av fördelarna med denna konfiguration är att den är mycket billigare än en dedikerad server, men du får dedikerade resurser. Du kan ha en VPS med en enda CPU-kärna, 2 GB RAM och låt oss säga 40 GB SSD-lagring. Dessa resurser är garanterade, i en mening att bara du kan använda dem.

Delad värd

Delad hosting är, som namnet antyder, en värd som delas av alla på servern. Det är den vanligaste typen av värd och en av de billigaste också. Alla serverns resurser delas av alla webbplatser. Denna modell fungerar vanligtvis, eftersom det är ganska sällsynt att någon behöver en hel server hela tiden, så tills alla spelar trevligt är det en fantastisk symbios, och i slutändan har alla fördelar: det är billigt, för korta belopp med tiden kan du använda all serverns bearbetningskraft och sedan använder någon annan den.

Det är den perfekta lösningen för nykomlingar, eftersom den är relativt billig, och den är inriktad på nybörjare med många exempel och färdiga lösningar som automatiska programvaruinstallationer, automatiska säkerhetskopior och supportpersonalen är vana vid frågor som nykomlingar har.

Med delad webbhotell kommer du ofta över termer som obegränsad lagring, obegränsad trafik etc. Detta är vilseledande eftersom alla servrar är begränsade i sina resurser. Vad obegränsat faktiskt betyder är att värdföretaget inte definierar ett lock för lagrings- och trafikresurser från start och tar inte ut dig baserat på hur mycket av dessa resurser du använder upp under en viss månad. Istället har de en viss tröskel som kan ändras från månad till månad, utöver vilken vissa begränsningar kommer att införas om du ständigt använder upp för mycket resurser.

Vad är ett domännamn?

Kommer vi tillbaka till vårt tidigare exempel med målningen, om du ställer ut din målning (webbplats) i ett konstgalleri eller museum (värd) är det en sak, men för att människor ska kunna se den måste de gå i galleriet.

I den fysiska världen kan du peka på en plats med dess adress eller dess latitud- och longitudkoordinater. Om du vill att människor ska se din målning kan du skicka dem koordinaterna för galleriet (ungefär som IP-adressen på en webbplats), men det är mycket enklare för oss människor att komma ihåg ord och strängar än siffror. Så mer än troligt kommer du att säga folk att gå till en specifik gatuadress (ungefär som hur ett domännamn fungerar i webbhotell).

Så du behöver ett domännamn under vilket din webbplats kommer att hittas. Nästan alla värdföretag erbjuder också domännamnsregistreringstjänster. Det är bekvämare att registrera sig hos dem, eftersom de kommer att hantera installationen av namnservrar och DNS-poster som “MX” för e-post, “A” för själva värden etc. De flesta värdföretag erbjuder till och med ett gratis domännamn om du registrera dig hos dem i minst ett år.

När det gäller vilken typ av domännamn du bör få är det mycket diskussion. I allmänhet bör ett bra domännamn vara kort, lätt att komma ihåg och bekanta (.com, .net, .org, .info). Det har inträffat en explosion i gTLD-namnen (generiska domännivåer) på senare tid, vilket har lett till olika domännamnstillägg (t.ex. .rocks, .life, .guru, etc.). Om du upptäcker att ditt önskade domännamn redan har tagits (t.ex. pinapple.com), kan du leta upp det under dessa nya domäntillägg (t.ex. ananas.guru)

När du väljer ett domännamn kanske du vill överväga andra aspekter, t.ex. domänens integritet. Om du köper ett domännamn kommer ditt namn och kontaktinformation att offentliggöras för alla som är intresserade av att slå upp det. Vissa gTLD: er, tillåter en funktion som heter domänskydd eller ibland kallad Whois-sekretess. .com, .net och .org stöder denna funktion, medan .uk, .us, .ca, .de, .eu inte gör det. Om du vill använda Domain Privacy eller WhoisGuard, kanske du vill välja ett domäntillägg som stöder det. Domänregistratorer och värdföretag som erbjuder domänregistreringstjänster tillhandahåller vanligtvis också domänskyddstjänster.

Starta en webbplats med WordPress

När du har registrerat dig för en värdplan och tillbringat lite tid på att välja rätt domännamn är du redo att ställa in din webbplats. Om du redan har en fullt fungerande webbplats på din maskin, laddar du bara upp den till ditt värdkonto. Ditt webbhotell ska ge dig tillgång till ett hanteringsgränssnitt, där du kan ställa in dina värdparametrar. Det är vanligtvis ett cPanel-, Plesk- eller DirectAdmin-gränssnitt.

Du kan ladda upp din arbetswebbplats genom att använda den webbaserade filhanteraren som tillhandahålls av din webbhotell, men om din webbplats består av mer än bara ett par filer, rekommenderas det att du använder SFTP eller FTP för att ladda upp dina filer till servern. Det är mer än troligt att din webbplats använder någon sorts databas som MySQL, PostgreSQL, MSSQL, etc. I så fall måste du importera det också.

Om du dock inte har utvecklat webbplatsen ännu, kan du använda en installationsfunktion med ett klick, som de flesta värdföretag stöder och installerar ett nytt CMS på ditt domännamn. WordPress är ett bra alternativ för ett CMS, det är ju det CMS som du kan välja mellan 27% av webbplatserna på internet.

Det finns många argument för att använda WordPress inklusive dess nybörjarvänliga karaktär, säkerhet, anpassningsbarhet, bra support community, enorm dokumentation och kompatibilitet med alla värdkonton.

När installationen av WordPress med ett klick är klar kommer du att hälsas av en nyinstallerad WordPress, och du kan starta och anpassa den efter dina egna behov. Du behöver inte känna till HTML eller CSS, du kan köpa ett förbyggt WordPress-tema och du kan anpassa det så du vill. Du kan installera plugins som kan lägga till ny funktionalitet till din WordPress, till exempel kan du lägga till ett kundvagnssystem eller ett bokningssystem för ett möte. Med plugins är möjligheterna praktiskt taget oändliga för vad du kan uppnå.

Värdföretag som siktar sina tjänster för nybörjare kommer vanligtvis att göra en hel del handhållning också. Detta innebär att du kan kontakta support med problem som nybörjare vanligtvis kämpar med och som inkluderar problem du stöter på när du ställer in din webbplats. Deras webbplatser kommer också att innehålla steg-för-steg handledning och guider för att hjälpa nykomlingar att bli uppdaterade med grunderna i värd för en webbplats.

Slutsats

Eftersom närvaron på internet har blivit så allestädes närvarande och central för varje respektabelt företag kan vem som helst lära sig att starta en webbplats. Det är viktigt att välja en ansedd webbhotell som är värd för din webbplats eftersom värd kan påverka många aspekter av din online-närvaro inklusive tillgängligheten och hastigheten på din webbplats.

Bästa företag som är värd för din webbplats

Företag
Kampanjpris

1bästa billiga webbhotell$ 1,99 / mo
2bästa wordpress webbhotell$ 3,95 / mo
3bästa webbhotell$ 3,95 / mo
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map