Hur gör du din webbplats SEO-vänlig?

gör webbplatsen seo vänlig


Att bara ha en snygg webbplats räcker inte för att locka till sig mycket trafik. För att din webbplats ska visas i sökmotorresultaten måste du respektera SEO-reglerna. Om din webbplats uppfyller sina standarder kommer den att placeras högre i en söklista. Saker som nyckelord, taggar och även webbplatsdesign kan ha stor inverkan på din webbplats SEO-ranking.

I den här artikeln visar vi dig några trick som hjälper dig att få mer trafik på din webbplats. Inte för att dessa punkter inte sorteras efter betydelse, eftersom alla av dem är mer eller mindre lika viktiga.

Använd SEO-nyckelord och användning på bilder

Nyckelord är källan till din webbplats SEO. Det är dina sätt att hjälpa sökmotorn att avgöra vilken nyckelinformation på din webbplats är. Ett av dina nyckelord bör nämnas i första meningen på webbsidan för att hjälpa sökmotorn att avgöra vad sidan kommer att handla om.

Nyckelord bör användas mycket på din webbplats. Från h1-taggar, titelattribut, navigering, bilder, till metabeskrivning, även i mappnamn. All denna information bör vara relevant för den övergripande webbplatsen. Men fyll inte för många nyckelord eftersom det kan ha en motverkande effekt.

Vanligtvis är bara texten på en webbplats optimerad, men bildoptimering är också viktig (även om det inte görs så ofta). Bilder på din webbplats ska inte vara för stora och inte längre på sidan. Det bör vara cirka 30 till 100 kb i storlek och med en upplösning på 72 dpi. Om du går mycket större än så laddas webbsidan långsamt och den sänker din SEO-ranking.

Alt-texten på bilderna måste också vara relevant för bilden och de bör inte vara för långa. Som vi noterade är bildpositionering också mycket viktig, liksom anslutning av bilden till resten av webbplatsen.

Tillgänglig design

Din webbplats måste vara tillgänglig, och med det menar vi att den kan visas på alla webbläsare och enheter. Den bör ha speciella taggar för att hjälpa den att fungera på nyare och äldre versioner av webbläsare, eftersom människor använder de populära (Mozzila Firefox, Google Chrome eller Opera), och till och med de som inte är så vanliga men ändå används (Internet Explorer).

Webbplatsens hastighet ingår också i denna punkt, eftersom en långsammare webbplats kommer att ha lägre rangordning för sökmotorerna och kommer att påverkas kraftigt av den. Om det är svårt att navigera på din webbplats kommer det att ha en negativ inverkan på trafiken och den totala rankningen. Bilder som vi nämnde tidigare kan också lägga till denna punkt.

Strukturen på dina webbsidor är viktig, eftersom en välstrukturerad webbplats är mycket lättare att gå igenom. Så du måste undvika att ha föräldralösa sidor (om en sida inte är ordentligt kopplad till webbplatsstrukturen) till varje pris.

Din webbplats bör också vara lyhörd för att få högre betyg med sökmotorn. Om du gör det bra, med responsiva layouter för mobila enheter, behöver du inte duplicera sidor och har problem med den låga graden av sökmotorer.

Användarvänliga webbadresser

Dina webbadresser kan inte vara slumpmässiga och kaotiska, eftersom det inte hjälper besökaren eller sökmotorn att veta vad sidan handlar om. Om din URL till exempel slutar på yoursite.com/id=243?64943 kommer en sökmotor att förväxlas och din webbplats kommer att rankas lägre än den borde.

Det bör finnas ett tydligt namn för syftet med den aktuella webbsidan, till exempel. Com / filmer / action. På detta sätt kommer sökmotorer att ha ett hållbart sätt att kategorisera din webbsida och göra det lättare att hitta (vilket som helst är SEO för SEO). Att gå för vilt med flera kategorier kan också ha en negativ inverkan på sidklassificeringen, så undvik att göra dem för komplexa.

Använd ett eller två sökord i URL: en för att sidan ska vara sökmotorvänlig. Om du har två ord för mappen i sökvägsnamnet är det alltid bättre att använda bindestreck (-) än understreck (_), eftersom de är standard för den typen av bannamn.

Alla gamla och dåliga webbadresser bör också omdirigeras 301 så att de inte skapar förvirring och skapar de irriterande 404-felen. De kommer också att behålla de värden de tjänade innan de gick ner.

Integration av sociala medier

Eftersom sociala medier finns överallt idag och är oerhört populära bland nästan alla demografiska typer, är det viktigt att integreras med dessa webbplatser för bättre resultat. De kommer att göra din webbplats rankad mycket bättre, eftersom sociala medier är högt rankade av sökmotorer.

Detta hjälper inte bara med den höga rankningen med sökmotorn, utan kommer också att ge dig en större trafik på webbplatsen. Det hjälper också med webbplatsupplevelsen, eftersom om du håller dina besökare engagerade kommer sökmotorer att öka din trafik genom att förbättra din ranking i sökresultaten.

 Begränsa användningen av JavaScript

Eftersom vissa webbplatser använder nästan hela koden för JavaScript kommer det att göra arbetet för sökmotorer mycket svårare, eftersom det kommer att ha problem med att läsa din webbplats. Även om JavaScript kan vara visuellt tvingande för webbplatsens besökare, hjälper det inte sökmotorerna att bestämma din webbsida. Eftersom detta saktar ner rankas inte sökmotorer webbplatser som dessa höga.

Förutom den punkten är JavaScript inte integrerat bra på alla mobila enheter och på grund av detta kan du tappa en stor del av möjliga besökare genom att begränsa din webbplats till ett komplicerat och svårläst röra. Du bör hjälpa sökmotorn genom att begränsa din JavaScript-användning till vissa normala gränser.

Inte för många blixtelement

Flash-element kan vara roliga och användbara att ha på din webbsida, men var försiktig eftersom överdriven användning kan distrahera dina besökare och också sänka din webbplats rankning. Flash ignoreras vanligtvis av sökmotorer eller rynkar pannan om de görs i enorma mängder. Så om du vill att din sida ska vara SEO-vänlig kan du försöka använda Flash-element i sällsynta tillfällen när de verkligen kan lägga till något bra på din webbsida.

Användning av HTML5 och korrekt CSS

HTML5 är den senaste versionen av språket och är verkligen användarvänlig mot sökmotorer. Det erbjuder många beskrivande taggar som hjälper SEO mycket att räkna ut vad sidan handlar om. Dessutom är dess element lätta att läsa för en sökmotor, så det kommer att gå mycket snabbare än normalt. Så om du använder den gamla HTML-koden, skulle det rätta att göra vara att uppdatera den och göra livet lättare för dig själv.

Om du är en gammal skolutvecklare ska du vara medveten om att HTML-ramar inte är vägen att gå och kommer att ha en negativ inverkan på webbplatsens betyg. Samma sak gäller tabeller som nu är föråldrade på det sättet, eftersom CSS nu kan användas för att skapa layouter i tabellstil.

Ogiltig CSS-kod ändrar inte nödvändigtvis ditt betyg, men kan vara skadligt om webbsidan bryts för besökaren. Så det kommer inte att påverka ditt betyg direkt utan kommer att sänka trafiken, vilket kan sänka din rankning.

Också på anteckningen av kod: En stor sak att göra skulle vara att skapa XML-webbplatskarta som kommer att hjälpa motorerna att hjälpa dem att förstå webbplatsens struktur. Med det kan du bestämma vilka sidor på din webbplats som är viktiga och vilka som inte är det.

Unika titeltaggar och metabeskrivningar

Varje sida på din webbplats bör ha sin egen unika titel tagg. Det hjälper till att differentiera varje sida och representerar varje sida. Försök att hålla det kort med cirka 30 till 50 tecken.

Metabeskrivning liknar titeln och bör skrivas med dina egna ord för bästa effekt. Denna text kommer att visas i den lilla förhandsgranskningen på en Googles söksida. Det borde inte vara för länge, max 160 tecken är mer än tillräckligt för att få ditt meddelande om webbplatsen.

Använda HTTPS-kryptering

För inte så länge sedan användes HTTPS-kryptering bara för webbbutiker och webbplatser där du behövde för att skydda känslig information (ex. Kreditkortsnummer). Men för närvarande, när hoten på nätet växer, är också behovet av skydd av personliga detaljer. Det är därför Google pressar på att HTTPS ska användas överallt, som ett extra försvarslager. Det borde inte heller minska webbplatsens hastighet och dra nytta av den. Nästan alla större webbplatser har redan implementerat detta steg, eftersom information blir mer och mer värdefullt från dag till dag.

På samma sätt bör du förnya dina säkerhetscertifikat så att de inte visar varningar för besökarna på din webbplats.

Förklara DOCTYPE

Det kan tyckas vara en liten sak att varna för, men om det har gjort fel kan det sänka din rang lite. Doctype är användbart eftersom det hjälper webbläsaren att översätta webbsidor på din webbplats. Om det inte finns någon deklaration måste webbläsaren gissa och det tar tid och kan ibland missa eller få något fel. Det är en liten kodkod som sparar mycket tid och problem.

Inget mer utskriftsvänligt

Detta är en av de gamla skolan saker som inte längre är nödvändiga. Du behöver inte en “skrivarvänlig” knapp på din webbplats, eftersom den nu görs i CSS som en renare och snabbare lösning på det problemet. Så varje knapp som den orsakar röda flaggor under motorsökningen.

Korrekt sidlänk

Eftersom länkning på webbplatser används på nästan varje sida bör du göra dina länkar tydligt synliga. Förutom regelbunden understrykning måste länkar vara annorlunda på ett annat sätt, eftersom det inte är effektivt att klama över för att ta reda på om texten är länk..

Dessa länkar bör alltid vara absoluta, även om de släktingar är lättare att manipulera med. Men relativa länkar kan tolkas fel eller till och med skrapas. Absoluta länkar är större, särskilt när du navigerar på webbplatsen.

Du bör vara medveten om att en enda sida inte ska ha mer än 100 länkar på den. Kontrollera din länkanvändning och skapa dem endast när det behövs.

Markera de sidor som inte bör kontrolleras

Genom att skapa robots.txt kan du styra vilka delar av din sida som inte ska nås av sökmotorrobotar.

Detta är användbart när du äger en webbutik och inte vill att Google-robotar ska lägga till produkter i din kundvagn eftersom de följde en länk. De flesta sidor visas inte i sökresultatet, såvida det inte finns signaler någonstans som berättar för dem om sidans värde.

Öka sidbelastningshastigheten

En logisk sak är att förbättra laddningshastigheten för dina sidor. Försök att förkorta och arbeta med din kod så att det kan vara praktiskt att använda. Hur som helst, målet för alla utvecklare är redan att göra sin webbplats snabbare, men med att uppnå detta kommer du också att få mycket högre ranking med sökmotorerna. Så det är ett två för ett slags avtal.

Fokusera på strukturen

Strukturen på din webbplats måste vara tydlig och förståelig, eftersom det kommer att underlätta jobbet för sökmotorerna som kryper igenom dina sidor. Försök att implementera strukturerade data kring viktiga element. Detta kommer också att påverka hur din webbplats ser ut när den visas på en sökresultatsida och vilken information som är tillgänglig att se.

Textläsbarhet

Det låter kanske trivialt, men texter på din sida måste vara läsbara. Några saker som bör ses efter är: meningslängd, passiv röstfrekvens och antal stavelser per ord.

Innehållet du lägger ut ska vara förståeligt, utan syntaktiska eller grammatiska fel och med en korrekt meningsstruktur. Beroende på den riktade demografin bör dessa regler tillämpas i enlighet därmed.

Sammanfattning

Som du kanske redan har lagt märke till kommer SEO att vara snäll mot dig när din webbplats kvalitet ökar. Faktorer som design och enkel åtkomst är viktiga för sökmotorn och bara webbplatser som är väl gjorda kommer att skörda de fördelar den har att erbjuda. Så vi hoppas att den här artikeln var användbar och att den gav viss inblick i sökmotorernas värld.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map