Hur identifierar jag en bra webbhotellleverantör?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur identifierar jag en bra webbhotellleverantör?
0 15 мин.

identifiera bra webbhotellleverantör


Idag kommer vi att hitta egenskaperna hos en bra webbhotellleverantör. Att gå igenom alla webbhotelltjänster som för närvarande är tillgängliga för alla är en tidskrävande process. Det är lätt att blanda sig med alla olika variabler och annonser och de gör det inte lättare för dig att välja. För de flesta ser reklam och erbjudanden de ser ut som de är nästan desamma för varje webbhotell.

Visst ser det yttre väldigt lika ut. Varje leverantör erbjuder tillförlitlighet, hög hastighet, hög upptid och en enastående, till och med prisbelönad kundservice. Detta är några av de viktigaste sakerna som utgör en bra webbhotell. Men när du tittar under huven inser du att saker och ting skiljer sig mycket från vad du har sett på ytan.

Värdtjänster erbjuds av olika företag som drivs av olika personer med olika policyer. De har olika servrar, olika redskap och deras helt eget sätt att behandla sina kunder.

Naturligtvis vill du att dina pengar, din uppmärksamhet och din webbplats ska vara i det mest kapabla och omtänksamma paret av händer, varför vi skrev den här artikeln. För att hjälpa dig förstå knutarna och stötarna hos värdtjänster på en grundläggande nivå. Detta hjälper dig att fatta ett utbildat och rimligt beslut när du tittar genom värdtjänster i perspektiv.

Så om du vill identifiera den webbhotell som är bäst för dig och din webbplats ska du hålla mig och jag ska berätta hur du gör det!

Identifiera dina behov av webbhotell

Du kommer inte att köpa några byxor om de inte passar dig, eller hur? Det är samma sak med webbhotell och nästan allt du köper. Så det är avgörande för dig att förstå dina värdbehov innan du klickar på köpknappen. Här är några av de viktigaste frågorna att ställa dig själv.

Vilken typ av webbplats du bygger?

Vilket syfte kommer din webbplats att uppfylla? Kommer det att vara en enkel portföljwebbplats för att visa upp dina färdigheter och prestationer? Kommer du att skapa en e-handelswebbplats där du kan visa upp dina produkter och sälja dem? Eller kommer det att bli en communitywebbplats eller forum?

Beroende på hur komplexa syften din webbplats kommer att uppfylla kan du veta hur överdrivna dina värdbehov kommer att bli. Om du bara bygger en portföljwebbplats klarar du dig bra med några av de enklaste värdpaketen. Om du bygger en stor e-handelswebbplats behöver du en bättre, eftersom det blir mer trafik och fler serverförfrågningar så småningom.

I kärnan av saker kommer det egentligen bara ner till hur mycket trafik din webbplats kommer att få. Ju mer trafik den får, desto mer bandbredd och serverresurser kommer den att kräva för att fungera så bra som den måste.

Tänk på att hastigheten i dagens online-miljö är avgörande. Du kommer att utföra alla uppgifter mycket bättre om den arbetar med hög hastighet och kommer att driva mer än 30% av användarna bort om det går långsamt. Så gå alltid för den snabbaste värdtjänsten.

Har din webbplats några överdrivna krav?

Om du vill bygga din helt egen webbapp eller försöker tillhandahålla en onlinetjänst för miljoner människor, måste du förmodligen ha en dedikerad server eller en VPS. Om du använder en dedikerad server behöver du inte dela utrymme med andra webbplatser och ha hela servern för dig själv. Även om detta kostar mer och att hantera serverresurser kräver teknisk kunskap. Men om du försöker bygga något mer komplicerat antar jag att du har det.

Men om du är en helt nybörjare och bara vill bygga en webbplats, räcker det med en enkel delad värdplan.

Om du försöker utöka din webbplats i framtiden bör du definitivt välja en webbhotell som erbjuder skalbara tjänster.

Dubbelkontroll “Obegränsad” Erbjudanden

Många värdtjänster säger att du får obegränsat lagringsutrymme och bandbredd för de pengar du ska betala. Du får faktiskt obegränsat lagringsutrymme men leverantören kommer att sätta några snäva begränsningar för hur mycket resurser du kan använda. De kan till och med stänga av din webbplats om den använder för mycket. Så se till att kontrollera användarvillkoren innan du går in i en sådan “fantastisk” affär.

Behöver du webbplatsbyggnadsverktyg?

Du behöver inte vara webbutvecklare för att skapa en webbplats. Det finns många drag-and-drop-verktyg tillgängliga som låter dig bygga en webbplats från grunden, ganska enkelt utan teknisk kunskap.

De flesta värdleverantörer har också de mest populära innehållshanteringssystemen som du kan använda med ett enda klick.

Hur mycket trafik vill du ha?

Som jag nämnde tidigare är att veta ungefär hur mycket trafik din webbplats kommer att ha eller hur mycket du vill ha den, en av de viktigaste variablerna.

Naturligtvis kan du inte veta för mycket om hur mycket trafik du kommer att få i förväg, det är bara ett gissningsspel. Men bara för att se till att du väljer en webbhotell som är enkel att skala och se till att du vet hur mycket extra du skulle behöva betala om du går över dina bandbreddbegränsningar.

Förstå servertyper

Den billigaste typen av värd är delad hosting, där du delar utrymme med hundratals eller tusentals andra webbplatser. Detta är också den mest använda typen av värdplan av uppenbara skäl. Det fungerar bra, det är stabilt och pålitligt under året och tar inte för mycket pengar ur dina händer. Men delad hosting begränsar din åtkomst till servrarnas resurser. Det begränsar antalet webbplatser och databaser du har bland annat.

För dig som vill ha mer makt och är villig att betala lite extra finns det alternativet VPS (Virtual Private Server). Flera virtuella servrar körs på en enda maskin. Du kan använda en virtuell server som om det var en verklig dedikerad server. På det här sättet har du fler serverresurser och mycket fler tjänster du kan använda. Dessa är bra för mer krävande applikationer och webbplatser. Men du måste också hantera den servern själv eller låta en expert hantera den åt dig.

Faktiska dedikerade servrar är en av de dyraste planerna, men de erbjuder den mest hästkraften eftersom du hyr en hel server för dig själv. Du behöver en uppsättning systemhanteringsfärdigheter för att kunna använda den här tjänsten.

Cloud Servers och Cloud Hosting är en av de nyaste typerna av hosting. Data lagras på stora offentliga moln, vilket gör dem snabbare och säkrare. Mängden serverresurser som används för en enskild användare varierar. De kan skalas sömlöst, vilket gör det mycket flexibelt.

Det är också bra för att hantera stora, oväntade mängder trafik, utan att du behöver göra något för att skala din tjänst. Det går riktigt smidigt och flexibelt om du väljer molnhotell.

Titta på webbvärdens kvaliteter

Nu är här de viktiga sakerna. Om du tittar på följande aspekter av en webbhotell och dess tjänster kan du enkelt bestämma om det är värt att köpa in eller inte. Utan vidare, låt oss kolla in dem!

Omdömning av webbhotellföretag

En av de första sakerna som vi tittar på när vi granskar en webbhotell är vilken typ av rykte de har samlat under åren om de har samlat något. Vanligtvis, som med alla andra företag, är den tidigare erfarenheten som människor hade med sig ett bra sätt att berätta om de är pålitliga eller inte.

Många bra webbhotellföretag har varit verksamma i cirka 20 år. Vissa företag har bara arbetat i några år, vilket inte nödvändigtvis betyder att de är opålitliga i någon aspekt. Men många års kundrecensioner står ganska starkt för ett företag.

Så det bästa sättet att göra det är genom att titta på hur många år ett företag har varit aktivt, läsa kundrecensioner och kommentarer från användare. Med dessa kan du få en gedigen uppfattning om vad perspektivföretaget har lämnat i sina fotspår.

Kostnad för värdplaner & tjänster

Priset för värdtjänster varierar för varje företag. Vanligtvis kostar en delad värdplan cirka $ 2- $ 3 dollar. Vissa går så högt som $ 4 eller så låga som $ 1. Det är alltid värt att ta en kalkylator i handen och gå igenom siffrorna för att veta hur mycket du kommer att betala under en ettårsperiod.

Tänk på att det pris du ser på annonser endast gäller om du tecknar ett tvåårigt kontrakt med företaget. Annars kan priset stiga från $ 2 till $ 4 eller från $ 3 till $ 6. Många företag använder dessa prissättningstrick, även de som ger en bra service. Det är en marknadsföringstaktik som du bör vara medveten om.

Förnyelseskostnader är också något att titta på. När du har kommit till slutet av den period du har anmält dig till kommer det att bli en förnyelseskostnad du måste betala, så du bör ta med det i ditt pris. Förnyelseavgiften bör anges, eftersom du kan lockas till att betala en massa kontanter innan du tar något meddelande om det.

På plussidan kan du enkelt ta hand om rabatter om du registrerar dig via andra webbplatser som erbjuder dem. På detta sätt kan du enkelt hugga av en dollar eller två från dina månatliga värdkostnader.

Oavsett om prissättningen är bra eller inte beror på den tjänst som det perspektivföretaget erbjuder. Om du letar efter en delad värdplan som kostar $ 4 men inte erbjuder för mycket kommer du inte att göra för mycket av en affär. Men om du tar hand om en hostingtjänst för $ 2- $ 3, som erbjuder en gratis domänregistrering tillsammans med obegränsat diskutrymme och bandbredd, kan du göra en ganska bra affär.

För att få saker och ting att känna sig säkrare har du en 30-dagars återbetalningsperiod nästan varje gång. Vissa värdleverantörer är tillräckligt säkra för att kunna erbjuda en återbetalningsperiod på 40-70 dagar.

Oavsett vilken service du stöter på, se till att priset är rimligt för den tjänst du får. En bra värdplan finns under $ 5 per månad, så du bör inte ha några problem.

Prestanda för bra webbhotell

Visst, du får lite utrymme att lagra din webbplats på, men det är inte allt som krävs för att den ska fungera smidigt. Din webbplats ska vara snabb och pålitlig under hela året.

Uptime: EN serverns drifttid betyder hur lång tid det är online hela året. Det mäts i procentsatser och ju närmare en server uppehållstid blir 100% desto mer pålitlig är den.

För att göra saker mer konkreta bör du definitivt inte välja värd som har sin drifttid uppmätt under 95%. I själva verket bör du gå till de med en uppetid på 98% eller 99,99%. Det är sällsynt att hitta en värdplan med 100% drifttid, men de flesta bra värdleverantörer kommer riktigt nära det, så du bör göra dina affärer med dem.

Fart: De serverns hastighet är avgörande, eftersom det kommer att avgöra hur snabbt din webbplats kommer att ladda. Laddningshastighet på webbplatsen mäts i millisekunder. Om du vill se till att din webbplats har hastighet enligt dagens onlinestandarder bör servern du lagrar den på ha en laddningshastighet på cirka 500 ms. Det finns bra värdplaner som är ännu snabbare och erbjuder 200 ms laddningshastighet, medan vissa arbetar på 600-800 ms. Din webbplats fungerar ganska bra med båda, men du borde inte gå över en 800 ms laddningshastighet.

Inte varje granskning erbjuder dessa mätningar, så du bör titta på de som gör. Vi erbjuder alltid den genomsnittliga laddningshastigheten för en värdplan i våra recensioner, så känn dig fri att kolla in dem.

Du kan också installera en mjukvara för att göra det själv, men det är mycket lättare att titta på granskarens resultat och jämföra dem.

Kundsupport: Det är lätt att köpa serverutrymme men hanteringen kan bli svår under vägen. Du kanske stöter på problem och massor av saker som du bara inte kan svepa in huvudet. I dessa fall är det livräddande att ha professionell hjälp. Det är här kundsupport spelar in.

En bra kundsupport är en av de viktigaste aspekterna av en bra webbhotell. Du vill ha några hjälpsamma människor i andra änden av chattfönstret och telefonlinjen, som är snabba att svara på dina frågor.

Vanligtvis svarar en bra kundsupportagent till dig inom 20-30 minuter efter att du skrev dem i chatt eller efter att du ringde dem. De måste vara till hjälp och komma direkt till uppgiften när du har definierat vad problemet är. Du vill göra affärer med människor du kan lita på och som har ryggen utan några extra avgifter.

Men du vet inte hur bra kundsupporten för ett företag är, förrän du provar det själv eller gör en del forskning. Folk gillar att prata om sina erfarenheter och de pratar mycket om vad de upplevde med en specifik värdleverantör.

Om kundsupportteamet är dåligt har många redan publicerat sina klagomål på forum, sociala medier och andra webbplatser, så det är väldigt lätt att undersöka. Jag föreslår att du tittar på många av dessa och ser vilken typ av feedback deras redan aktiva användarbas har gett.

Det är också bäst att ha ett support 24/7/365, så att du kan nå även på helgdagar. Om du redan har betalat för en värdplan och du fortfarande är i provperioden är det en bra tid att testa kundsupportteamet med några samtal.

Gratis saker som erbjuds av värdleverantören

Vissa värdleverantörer charmar sina kunder med några ganska bra erbjudanden. Vissa av dem ger en gratis webbplatsmigrering som kostar mer än $ 100 hos andra leverantörer. Om du har en redan befintlig webbplats som du vill flytta skulle det vara riktigt praktiskt.

De ger gratis domänregistreringar, gratisverktyg och webbplatsbyggare tillsammans med andra saker som skulle vara för långa att lista. Kort sagt kan du få några ganska bra bonusar om du väljer din webbhotell med klokhet. Jag tycker personligen att det gratis domännamnet och olika gratisverktyg är mest användbara. Tack och lov, det är vad de flesta webbhotell erbjuder.

Slutsats

Ovanstående definierade saker är de viktigaste aspekterna att titta på när du väljer en webbhotell. Naturligtvis kommer det alltid att finnas några extrafunktioner, men det är de viktigaste sakerna som gör en bra webbhotell.

Nu går du! Det är dags för dig att använda din nya kunskap som du hittat till god användning och hitta det bästa värdpaketet där ute! Här är våra bästa rekommendationer för bra webbhotell:

Företag
Kampanjpris

1billig bra webbhotell$ 1,99 / mo
2mångsidig bra webbhotell$ 3,95 / mo
3professionell bra webbhotell$ 3,95 / mo

Jag hoppas att du har haft glädje av att läsa igenom den här artikeln och att du ska kolla in våra recensioner om några av de mest använda värdplanerna!

Utvald bild Designad av Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector