Hur installerar jag SSL-certifikat på WordPress-webbplats?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur installerar jag SSL-certifikat på WordPress-webbplats?
0 6 мин.

hur installerar ssl certifikat wordpress webbplats


Enligt de nya faktorerna för Google och andra sökmotorer har webbplatsens säkerhet blivit en allt prioriterad rankingssignal. Detta innebär att om din webbplats inte börjar med prefixet “HTTPS:”, kommer det att bli mindre gynnsamt av sökmotorer än webbplatser som har en SSL-kryptering (Socket Socket Layer).

Målet med att installera ett SSL-certifikat är att skydda integriteten och integriteten för dataöverföring genom att upprätta en krypterad länk mellan en webbserver och en webbläsare, och därmed förhindra eventuell avlyssning av kriminella element. Utöver att säkerställa dataintegritet och integritet genom kryptering tillhandahåller HTTPS också webbplatsverifiering, det vill säga det signalerar besökaren att webbplatsen de besöker verkligen är den webbplats de ville ha besökt.

Om du äger en WordPress-webbplats med ett eCommerce-element, eller en WordPress-webbplats som lagrar konfidentiell data, känslig personlig information eller har uppladdningar eller nedladdningar av data, kommer att veta hur du installerar ett SSL-certifikat på din WordPress-webbplats att göra skillnaden i att stärka säkerheten och till och med att konsolidera sökmotorens ranking.

Installera ett SSL-certifikat på WordPress-webbplatsen

För vissa typer av webbplatser kan ett SSL-certifikat vara ett valfritt tillägg (t.ex. personliga bloggar), i andra fall (t.ex. e-handelssajter, banksajter, online betalningsprocessorer osv.) Är ett SSL-certifikat ett branschkrav.

Innan vi går igenom informationen om hur du lägger till ett SSL-certifikat till din WordPress-webbplats, låt oss först ta hänsyn till de årliga kostnaderna för ett SSL-certifikat.

Köpa ett SSL-certifikat

Precis som med allt kommer även kostnaden för SSL-certifikatet att påverkas av vissa faktorer som värdleverantören som erbjuder det, antalet webbplatser som måste säkerställas och arten av webbplatser som måste säkras (personlig webbplats eller e-handelswebbplats ). Till exempel kostar en grundläggande SSL för en enda domän $ 36,75 per år på SSL.com, medan kostnaderna för SSL-paket med flera domäner varierar var som helst mellan $ 140 / år och $ 320 / år.

Vissa värdleverantörer kan erbjuda gratis SSL-certifikat med några av sina värdplaner (t.ex. InMotion Hosting erbjuder ett gratis SSL-certifikat med sina affärshotellplaner), så innan du skyndar att köpa ett SSL-certifikat för din WordPress-webbplats kanske du vill kontrollera om din värd har inte redan ställt in dig med en.

Om ett SSL-certifikat inte tillhandahålls gratis av din webbhotell eller om du behöver en annan typ av SSL-certifikat än vad som erbjuds av din värd (till exempel kan din värd erbjuda en domän validerad SSL gratis, men du kan behöva en utvidgad validering SSL), du kan köpa en från en tredjepartsleverantör och importera den.

Du kan be om hjälp med installationen av SSL-certifikatet från din webbhotell, eftersom många värdar installerar SSL-certifikatet på din server för dig. Alternativt kan du använda ett WordPress-plugin för att hjälpa till med installationen av ett SSL-certifikat.

Lägga till SSL-certifikatet

Om du har ett värdpaket med flera domäner måste du välja den domän som ska få SSL-certifikatet. Ett av de enklaste sätten att få ett SSL-certifikat installerat på din WordPress-webbplats är att använda plugins.

Det finns olika SSL-plugins som kommer att göra nödvändiga ändringar för dig utan någon inmatning från din sida. Köp bara SSL och aktivera plugin.

Här är några WordPress SSL-plugins som kan förenkla installationen av ett SSL-certifikat:

WP Force SSL

Om du inte vill röra någon kod när du installerar ett SSL-certifikat på din WordPress-webbplats kommer WP Force SSL att hjälpa till att omdirigera HTTP-trafik till HTTPS. All trafik på din webbplats kommer alltså att omdirigeras automatiskt genom säker HTTPS.

Riktigt enkelt SSL

När Really Simple SSL-plugin installeras och aktiveras, kommer den att upptäcka din SSL automatiskt på din webbplats och göra nödvändiga ändringar i .htaccess-filen automatiskt och konfigurera din webbplats för att köra över HTTPS.

CTW SSL för Cloudflare

Denna plugin är utformad för att göra CloudFlare Flexible SSL redo att användas med din WordPress-webbplats och undvika omdirigering av slingor. När CTW SSL är installerat och aktiverat kommer automatiskt att göra nödvändiga ändringar för dig.

Ändra WordPress-inställningar

Efter att ha köpt SSL-certifikatet och installerat och aktiverat det SSL-plugin du väljer är det dags att förbereda din nya WordPress-webbplats för SSL. Gå till Inställningar för att göra detta -> Allmän -> WordPress- och webbplatsadressadressfält och uppdatera dina URL: er för att se till att det visar prefixet “HTTPS”.

Om du lägger till en SSL till en befintlig webbplats kan du ändra .htaccess-filen manuellt för att omdirigera WordPress SSL från HTTP till HTTPS. För att göra det kan du lägga till följande rader till .htaccess-filen:

RewriteEngine On
RewriteCond% {SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yoursite.com/$1 [R, L]

Att lägga till ett SSL-certifikat till din WordPress-webbplats är en värdefull investering som kommer att stärka din webbplats säkerhet och trovärdighet både för dina klienter och i sökmotorns ögon.

Om du har problem med att installera ett SSL-certifikat på din WordPress-webbplats kan du be om hjälp från din webbhotell. De flesta värdar kommer rutinmässigt att erbjuda SSL-installationshjälp eller hjälp med att importera tredjeparts SSL-certifikat som en del av deras kundserviceaktivitet.

Slutsats

Eftersom HTTP: s säkerhetsförgreningar är betydande, är det inte bara en betydande förbättring av säkerheten att förbättra säkerheten vid dataöverföring, men att byta din WordPress-webbplats till HTTPS är inte bara en betydande förbättring av säkerheten, utan kan också innebära en ökning i SEO-rankningen.

Ett SSL-certifikat säkerställer ett säkert protokoll för att utbyta information på internet, och även om du kanske inte vill installera en för din WordPress-webbplats ännu, är Googles direktiv “HTTPS överallt” i arbetet med att göra HTTPS viktigt för en webbplats, inte bara banker och onlinebutiker.

Att installera ett SSL-certifikat på din webbplats kan göras på bara några få steg, och det kan göra mycket för att stärka säkerheten på din webbplats och besökare, hjälpa dig att skapa en auktoritativ online-närvaro och undvika att bli straffade av sökmotorer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector