Hur man använder WinSCP och Notepad ++ för att redigera webbplatser

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur man använder WinSCP och Notepad ++ för att redigera webbplatser
0 7 мин.

skapa redigeringswebbplatser med winscp anteckningar plus plus


Det finns många sätt du kan bygga och anpassa en webbplats. Om du precis börjar med programmering, kommer den här tutorialen att hjälpa dig med din första webbplats. I den här artikeln kommer jag att presentera hur du använder WinSCP och Notepad ++ tillsammans för att skapa och ladda upp din webbplats.

Vad är WinSCP?

WinSCP är en gratis, open source FTP-klient (filöverföringsprotokoll) för flera versioner av Microsoft Windows: XP, Visa, 7, 8, 8.1 och 10 som används för att hantera filer från webbhotell för att skapa webbplatser. Programvaran skapades av Martin Prikryl 2000, de sista stabila versionerna släpptes den 4 november 2015 och var 5,7,6 medan de sista betaversionerna: 5.8.1 beta släpptes 20 januari 2016, och den är skriven i C ++, med bara 5,5 MB.

WinSCP är tillgängligt på 38 språk och använder grundläggande funktioner som filhanterare, filsynkronisering, men också avancerad funktionalitet som kompatibilitet med SSH (Secure Shell) och SFTP.

Du kan ladda ner WinSCP från utvecklarens webbplats: https://winscp.net/eng/download.php där du också kan se ytterligare information som funktioner som fjärrredigerare, bärbar version, dra-och-släpp-funktioner, batchfilsskript, kommandorad, textredigerare inkluderad, PuTTY-stöd, flera användargränssnitt som liknar antingen Windows Explorer eller Norton Commander, lagringssession information och möjligheten att ladda upp och behålla filer.

Vad är Notepad++?

Notepad ++ är en avancerad textredigerare, men också en källkodredigerare som används för att skapa eller redigera flera typer av filer som amx eller amxx för spelserverplugins, HTML, CSS, JS och PHP för webbplatsfiler, C, Java, C ++ för programmering osv. skapad av Don Ho, den senaste stabila versionen är 6.9 från 22 februari 2016 och du kan ladda ner den från https://notepad-plus-plus.org/download/v6.9.html

Notepad ++ är skriven på C ++, den har 6,6 MB och finns på mer än 50 språk tillsammans med hundratals plugins som är gratis och stöder redigering av flikar tillsammans med drag-and-drop-funktion, flera klippbord, automatiskt spara, avancerad sökning och ersätt som används med vanliga uttryck , fyrkantigt val, textkodning, delad skärm, stavningskontroll, jämförelse av data, zoomning, talsyntes, FTP-webbläsare, syntaxbelysning, makro och mycket mer.

Notepad ++ stöder många programmeringsspråk som: Ada, Assembly, ASP, Autoit, Batch, C ++, C, C #, Cmake, COBOL, Caml, CoffeeScript, CSS, Diff, D, Flash ActionScript, Fortran, Gui4CLI, HML, Haskell , INNO, Javascript, JSP, Java, KiXtart, Lua, LISP, Matlab, MS-DOS, INI-fil, Makefile, Normal textfil, NSIS, Objekt-C, Perl, PHP, Pascal, PostScript, Egenskaper, Python, PowerShell, Resursfil, R, Rubin, Schema, SQL, Shell, Smalltalk, TeX, TCL, VHDL, Visual Basic, Verilog, XML och YAML.

En av de bästa delarna med att använda Notepad ++, förutom det stora antalet funktionaliteter, är det flerspråkiga och programmeringsspråkstöd är det stora antalet plugins, som för närvarande är över 140 kompatibla som används antingen för W3C-validering för HTML och CSS, textsortering, automatiskt spara, automatiskt slutförande, flervy, bokmärke, automatisk korrigering och så vidare.

Hur man använder WinSCP och Notepad++?

När du har laddat ner och installerat båda dem från deras utvecklare webbplats behöver du bara starta WinSCP från genvägen på skrivbordet och spara informationen om din webbplats FTP-anslutning från webbhotellen där du köpte ett värdpaket eller skapade ett värdkonto.

När du har den nödvändiga informationen kan du använda dem för att logga in på FTP på din webbplats genom att trycka till vänster på knappen Ny webbplats och sedan till höger visas filprotokollet som vanligtvis är FTP, värdnamn, portnummer, användarnamn, lösenord, möjligheten att spara eller ställa in standardvärden och avancerade alternativ för globala preferenser eller loggning.

Du anger dina referenser och trycker på knappen Logga in för att starta FTP-anslutningen där du kan se alla filerna på din webbplats, men också e-postfiler i e-postmappen, loggar på loggarna. I princip använder du en FTP-klient du tillgång till en fjärrdator med namnet server där din webbplats, e-post och loggfiler lagras och där du kan redigera dem med full kontroll.

För att skapa en webbplats behöver du vanligtvis MySQL-databaser skapade genom cPanel / phpMyAdmin och sedan använder du referenserna för den databasen för att ange dem i en fil i FTP. Du måste ladda upp webbplatsens filer på public_html mappen, annars kommer webbplatsen inte att vara tillgänglig och du behöver antingen en index.html-fil eller en index.php-fil.

Med FTP kan du ladda upp alla innehållshanteringssystem som WordPress där det finns ett wp-config-sample.PHP där du anger önskad information angående databasen som jag nämnde tidigare och i detta fall för WordPress måste du byta namn på filen i wp-config .php efter att du kopierat den i samma mapp.

WinSCP har många användbara funktioner och du har många ikoner och menyer så att du kan uppdatera, synkronisera, se dina egna dokument eller de från FTP, och hitta filer och mycket mer.

Om du vill redigera en fil kan du antingen använda den medföljande textredigeraren eller så kan du ställa in Notepad ++ som standardredigerare genom att gå till preferenser och på fliken Editors lägger du till Notepad ++ och flyttar den vid primär text- och källredigerare.

Här vid Inställningar har du också flera alternativ angående miljön: gränssnitt, fönster, befälhavare, utforskare, språk; paneler: fjärrkontroll, lokal; överföring: dra och släpp, bakgrund, uthållighet, nätverk, säkerhet, loggning; integration: applikationer; kommandon, lagring och uppdateringar.

För att redigera en fil trycker du på högerklicka på den fil du vill och väljer redigera eller så kan du trycka på dubbel vänsterklick så öppnas filen i Notepad ++ så att du kan ändra den som du vill.

I Notepad ++ kan du antingen öppna en ny fil, spara eller duplicera en eller så kan du till och med använda avancerade funktioner som makro-, säkerhets- och zoomalternativ och så vidare. Du kommer att se CSS- och HTML-kommentarer i grönt medan PHP-taggar är röda, definiera är blå och variablerna är grå medan databasfrågor är ljusblå. Även på andra programmeringsspråk förändras färger, men de är intuitiva och du kan berätta vad varje färg representerar.

Med hjälp av denna källkodredigerare kan du till och med se antalet rader och använda filsökaren och ersätta funktionen för att hitta och korrigera möjliga fel.

Med hjälp av ytterligare plugins som HTML-tagg, ImgTag, Location Navigate, MIME Tools, Converter, NppExport, NppFTP kan du till och med öka din källkodskrivning och använda Plugin Manager kan du till och med installera andra användbara plugins som ActiveX Plugin, AndroidLogger, Automatiseringsskript, AutoSave och mycket mer.

Sammanfatta det!

I slutändan är kombinationen mellan WinSCP och Notepad ++ en perfekt kombination speciellt för de som har minst lite kunskap om programmeringsspråk som används för att skapa webbplatser som: PHP, HTML, CSS och Javascript, men också för de som inte har denna typ av kunskap, men vill testa och experimentera eller till och med arbeta med att ladda upp eller ladda ner filer från en privat server där de förvarar personuppgifter.

För att publicera din webbplats online behöver du en bra webbhotelltjänst. Jag rekommenderar starkt att du testar eHost, som erbjuder ett gratis domännamn och låter dig ladda upp din webbplats via FTP. För att lära dig mer om andra värdleverantörer rekommenderar jag att du tittar på våra värdrecensioner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector