Hur man bygger en professionell responsiv webbplats?

build-professionell lyhörd-webbplats


En webbplats är bara en enkel domän som består av webbsidor, men det är avgörande för alla företag att etablera sig. Att ha en online-närvaro öppnar nya möjligheter och fördelar som annars inte skulle vara tillgängliga. En webbplats kan spela en nyckelroll i dina marknadsföringsstrategier och kan ge ditt företag mycket mer dragkraft och exponering.

En webbplats eller ett socialt mediekonto kan nås dygnet runt (24/7/365) av vem som helst. Människor behöver inte gå in i en butik eller ens ringa ett telefonsamtal, så att ha en webbplats säkerställer att de kan ta den bekvämaste vägen mot dig.

Att ha en närvaro på nätet ger också din trovärdighet med den information du tillhandahåller. Potentiella kunder kommer att ha en mycket lättare tid att lita på dig. Det driver också din försäljning eftersom du också kan sälja dina produkter och tjänster online. Ibland ju bättre det ser ut, desto mer trovärdigt ser du ut för dina användare.

Webbdesign har förändrats mycket under åren då mobila enheter träffade marknaden. Faktum är att cirka 40% av onlineaktiviteten drivs av mobila enheter. Så det är viktigt att din webbplats är optimerad för dem för att säkerställa den bästa upplevelsen för dina användare.

Webbplatser som är optimerade för både PC: s och mobila enheter kallas responsiva webbplatser. De har förmågan att ändra sin layout och ordna om alla element på en webbplats om skärmstorleken eller fönsterstorleken på din dator ändras. Tack vare lyhörda webbdesign kan du ha en enda webbplats som ser fantastisk ut oavsett vilken typ av folk folk använder för att komma åt den.

Idag kommer vi att berätta vad du behöver för att svara på webbdesign. Varför det är viktigt för din webbplats att vara lyhörd och vilken teknik du kan implementera för att skapa den.

Vad är lyhörda webbplatser och varför är det viktigt att ha en?

Responsiv webbdesign gör det möjligt för en skrivbordswebbplats att reagera på användarens beteende, vad gäller enheten och webbläsaren de använder för att visa din webbplats. Det är en praxis som implementerar flexibla layouter, rutnät och bilder tillsammans med en resursfull användning av CSS.

Genom att använda responsiv webbdesign tvingas vi inte skapa en ny webbplats för varje grupp användare. Den implementerar flytande layouter, skript och mediefrågor som med lätthet ändrar utseendet och layouten på en webbplats.

När du väl har installerat en helt responsiv webbplats kan användare se den på sin PC, laptop, iPad och surfplatta och på ett brett utbud av andra enheter, till exempel telefoner. Så i princip svarar en responsiv webbplats automatiskt på användarens tekniska preferenser. En webbplats som denna kommer automatiskt att byta till lämplig upplösning, teckensnittstorlek och rymma för enhetens skriptfunktioner. Så oavsett vilken typ av enhet den här webbplatsen visas från kommer den att se fantastisk ut eller åtminstone hur skaparen vill ha den.

Nyckelbegreppet är att ha allt justerbart efter specifika behov.

Justerbar skärmupplösning är en av de viktigaste aspekterna av denna teknik, eftersom den säkerställer att webbplatsen ändras beroende på vilken enhet den visas på. Detta är särskilt viktigt eftersom en ny enhet med en ny skärmstorlek kommer ut nästan varje dag. Dessa avancerade enheter och smartphones har till och med landskapsvisningsalternativet, vilket i sig skulle kräva en helt annan sidlayout. Det är dessa situationer, där vi måste ha våra mönster så flexibla som möjligt, men att göra det skulle innebära att vi måste optimera för hundratals olika skärmstorlekar. Det är bara för mycket, men vi måste hantera situationen i enlighet därmed.

Lösningen gör att varje bit av webbplatsen är flexibel. Varje bild, text, knapp och varje element på webbplatsen kan justeras automatiskt. Detta gör det möjligt för enheter att omedelbart ändra från porträttvy till landskap och webbplatsen kommer fortfarande att se ut som den skulle.

Hur man bygger en lyhörd webbplats

Responsiv webbdesign har blivit en grundläggande nödvändighet för de flesta webbsidor på grund av det ständigt växande antalet smartphones som används. Under åren har de flesta webbutvecklingsteknologier implementerat responsiv webbdesign och nu har vi några ganska sofistikerade alternativ för att skapa en sådan webbplats för oss själva.

Vi kan antingen koda en lyhörd webbplats med HTML och CSS eller skapa en med en CMS-plattform eller en webbplatsbyggare-app. Oavsett din kompetensnivå; du har ett sätt att skapa en professionell och lyhörd webbplats.

Använda HTML och CSS för att skapa en lyhörd webbplats

Detta är en mycket grundläggande förklaring av hur lyhörd webbdesign fungerar med användning av HTML och CSS-kod. CSS3 erbjuder användning av mediefrågor som också är ett rakt framsteg för att skapa lyhörd webbdesign men det faller utanför ramen för denna artikel. Här ser du bara det grundläggande konceptet att använda HTML och CSS för att skapa en lyhörd webbplats.

Låt oss säga att det kommer att ha en klassisk webbplatslayout med en rubrik, kropp, sidofält och sidfot. Vi skapar dessa avsnitt med divs och ger dem ett namn så Lägg till bilder och lite text till din webbplats. Du kan hänvisa till dessa i dina CSS-filer. Din webbplats måste skapa olika CSS-filer som är optimerade för olika skärmstorlekar. Så att använda filer som desktop.css, tablet.css, mobile.css är eller skapa filer enligt skärmstorlekar är ett sätt att göra det.

Du måste använda en kodrad för att upptäcka vilken typ av enhet som för närvarande besöker din webbsida och för att veta storleken på skärmen.

Ställ in bredd, höjd, marginaler etc. i dina CSS-filer enligt skärmstorleken du arbetar med. Du kan också ställa in dessa attribut för bilder och det fungerar bäst om du definierar deras bredd och höjd i procent.

När du vet hur stor du vill att en bild eller ett element ska vara kan du beräkna hur många procenttal du måste tillskriva dess bredd eller höjd. Om till exempel storleken på din sida är 840px och du vill att din valda bild ska vara 250px och sedan dela 250 med 840 och multiplicera resultatet med 100. Du får 29,76, vilket innebär att du måste använda 29,76% till din bild.

Det verkliga resultatet här är 29.76190476190476, jag har rundat värdet för läsbarhetens skull, men du borde inte göra det när du kodar din webbplats. Datorer visar saker så exakt som du ber om dem.

Du kan också använda en responsiv rutnätsvy som är lätt att förstå och hantera. Se handledning W3Schools erbjuder att förstå hur det fungerar.

Använda ett CMS för att skapa en lyhörd webbplats

En CMS (content management platform) låter dig uppdatera och hantera webbplatsens innehåll. Oavsett vilken typ av webbplats du kör, är du bättre med att använda ett CMS för att hålla innehållet uppdaterat. Det kommer att köras på webbplatsens baksida och du kan hantera innehållet och den visuella layouten på din webbplats.

De flesta CMS-plattformar (åtminstone de mest populära) erbjuder användare möjlighet att skapa unika och professionella webbplatser med olika teman och plugins. När man tittar på dem ur ett designperspektiv erbjuder de stora möjligheter för responsiv webbdesign. De flesta av de teman som de använder är helt lyhörda direkt.

Nedan ger vi de tre bästa CMS-plattformarna som kan användas för att skapa responsiva webbplatser:

WordPress

wordpressWordPress började som en enkel bloggplattform men har utökats, vilket gör det möjligt för sina användare att skapa nästan alla typer av webbplatser som de sätter sitt sinne på. Det har cirka 20% av webbplatserna på Internet och har tusentals helt svar på teman. Oavsett vilken typ av webbplats du kanske tänker bygga, hittar du ett professionellt tema eller mall som du kan använda för att få den till liv.

Joomla

joomlaJoomla skapades för användare som har en viss webbutvecklingsupplevelse. Det är en öppen källkod CMS som fungerar bäst med e-handelswebbplatser. Det har många känsliga teman och mallar som du kan ladda ner och integrera. Det är väldigt enkelt att skapa en unik och professionell responsiv webbplats med den.

Durpal

drupalDurpal är ett innehållshanteringssystem som fungerar bäst under utvecklarens hand. Det är mycket anpassningsbart och kan användas för att hantera tusentals sidor. Stora företag använder det för sin tillförlitlighet och säkerhet. Till och med Vita huset har sin webbplats skapad med Durpal.

Du kan välja mellan mer än 25 000 tillägg och många teman för att skapa din webbplats precis som du vill ha den. Durpal är mycket flexibel och kan skapa en enkel blogg eller interaktiva webbplatser för företag.

Använda webbplatsbyggare för att bygga känsliga webbplatser

En enorm förändring ägde rum i hur webbplatser skapas, tack vare de många nyålders webbdesignverktygen som släpps. Tack vare dessa designverktyg behöver webbdesigners inte längre känna till kodning för att skapa vackra webbplatser. Varje webbplats skapas enligt de senaste standarderna och är kompatibel med flera plattformar.

Moderna webbplatsbyggare låter designers skapa rena W3C-kompatibla koder med drag-and-drop-funktioner. Det är enkelt att skapa en lyhörd webbplats för alla skärmstorlekar och plattformar. Jag visar dig tre av de mest funktionsrika och avancerade webbdesignverktygen som du kan använda för att skapa komplexa och fantastiska responsiva webbdesign.

Wix

Wix.com är en ledande molnbaserad webbplatsbyggnadsplattform som gör det enkelt för alla att skapa fantastiska, professionella och användbara webbplatser. Användare kan välja mellan en stor uppsättning mallar och anpassa dem efter deras behov.

Wix är en av de mest populära och väletablerade webbplatsbyggnadsplattformarna och har över 90 miljoner användare över hela världen.

Wix är nybörjarvänligt, vilket gör det möjligt för icke-tekniska användare att skapa sina egna webbplatser utan behov av att lära sig något programmeringsspråk eller webbdesign. Med sin drag & drop-webbplatsbyggare kan alla skapa olika typer av webbplatser: enkel affärssida, blogg, onlinebutik, fotografiportfölj, online-CV, evenemang eller annat.

Weebly

Weebly är en enkel att använda dra och släpp webbplatsbyggare, som ständigt förbättras och stöder CSS / HTML-redigering också. Det är perfekt för individer och småföretag att designa sin egen webbplats utan att behöva använda kod eller ha webbdesignfärdigheter. I nästa del av denna Weebly-granskning kommer jag att visa er fördelar och nackdelar med att använda denna webbplatsbyggare. Kommer att ge dig några tips om hur du startar din webbplats snabbt och vilken plan du ska välja.

DudaMobile

DudaMobile.com är en ledande byggmästare av DIY-webbplatser som fokuserar på att hjälpa individer och proffs att bygga nativt responsiva webbplatser och webbplatser med bara mobil. Det här webbplatsverktygsverktyget låter dig också skapa en ultra-personaliserad webbplats som ändras baserat på utlösare som tid på dagen, typ av enhet och plats.

Slutsats

Mycket tanke och arbete har gjorts för att skapa lyhörd webbdesign och den har nått en punkt där nästan varje ny webbplats integrerar den till viss del. Det är en nyckelkomponent i varje webbdesign eftersom fler och fler mobila enheter används.

Även de användare som inte har kodningskunskap kan använda den tack vare CMS-plattformar och olika webbdesignverktyg.

Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig att svepa huvudet kring responsiv webbdesign och hur du kan använda den!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map