Hur man hittar webbhotell för din personliga webbplats eller blogg

bästa webbhotell för personliga hobbywebbplatser eller blogg


Jag kommer ihåg att webbhotellstjänster var mycket dyra, bara stora företag och några större företag kunde bygga och upprätthålla en webbplats. Varje webbplats byggdes manuellt från grunden och krävde hundratals timmars kodning, testning och felsökning.

Tack och lov har värdindustrin under de senaste tio åren förändrats och utvecklats till en nivå, där alla har råd med att hyra ett värdkonto och bygga en liten webbplats för bara några dollar per månad. Vissa företag är specialiserade på en typ av värdplan medan andra erbjuder ett brett utbud av tjänster. De flesta värdleverantörer erbjuder all inclusive-planer som innehåller alla grundläggande funktioner som behövs för att skapa en enkel webbplats, utan att behöva använda något programmeringsspråk.

Om du är en person som vill köpa ett värdkonto för din hobbywebbplats eller din personliga blogg, men inte ska programmera eller lära dig att skriva kod, bör du fortsätta läsa för att ta reda på hur du väljer en bra personlig webbhotell. I det följande kommer jag att visa dig vad minimikraven för en personlig webbplats är, och vilka är de viktigaste aspekterna att tänka på när du väljer en personlig webbhotell.

Krav för att bygga en personlig webbplats

Först måste du ha ett domännamn som kommer att användas av dina vänner för att komma åt webbplatsen. Ett domännamn ska vara enkelt och lätt att komma ihåg, här kan du hitta en komplett guide för hur du väljer ett bra domännamn. Till exempel är google.com ett domännamn, som är byggt från tre delar: namnet “google”, dot “.” och tillägget “com”, alla domäner har samma struktur, men varje domän är unik och kan registreras en gång under en viss tid. Om du vill veta mer om domäner, kolla in artikeln jag nämnde tidigare.

Att ha ett domännamn räcker inte ännu för att ställa in en e-postadress, för detta behöver du ett värdkonto som faktiskt kommer att behandla e-postmeddelandena du får eller skicka ut. Hosting-servern är också platsen där du kommer att behålla filer på din webbplats, och om andra kommer att kunna komma åt dessa filer när som helst i framtiden.

När du har registrerat en domän måste du lägga till den i ditt värdkonto och göra nödvändiga namnserverändringar på domänen för att synkronisera med din värd. Det kan låta komplicerat, men det är faktiskt väldigt lätt att ställa in det, men om du vill hoppa över detta steg kan du välja en värdplan som erbjuder dig en gratis domän. Förutom att du sparar lite pengar kommer domänen att tilldelas ditt värdkonto automatiskt och redo att användas.

Följande webbhotellföretag erbjuder fantastiska personliga värdplaner till mycket överkomliga priser inklusive ett gratis domännamn:

# 1 BlueHost

börjar på $ 3,95 per månad, inkluderar ett gratis domännamn och tillåter värd för flera webbplatser.

se mer… “

# 2 iPage

börjar på $ 2,25 per månad, inkluderar gratis domännamn, tillåter flera webb- och e-posthotell.

se mer… “

använd wordpress för personlig webbplats eller blogg

När du har tillgång till ditt värdkonto är det dags att ställa in din e-post, till exempel [email protected] och börja bygga din webbplats. Du har många alternativ för att skapa en personlig webbplats; Jag antar att du inte planerar att göra det från grunden, så det är troligt att du vill ha ett webbplatsbyggnadsverktyg. Du kan använda en webbplatsbyggare eller använda WordPress. Om du inte känner till WordPress föreslår jag att du tittar på den här artikeln; kort sagt WordPress är extremt populär gratisprogramvara som är byggd med PHP och MySQL och används av miljontals webbplatser över hela världen. WordPress måste installeras på ditt värdkonto, vilket kan vara ett problem för en nybörjare, men ovan nämnda webbhotell erbjuder ett installationsklick med ett klick, vilket gör installationen extremt enkel:

 1. Klicka på installera WordPress i ditt webbhotellkonto
 2. Välj domännamnet där du vill installera
 3. Ställ in administratörens namn och lösenord (detta kommer att användas senare för att komma åt hanteringsområdet på din webbplats)
 4. Slutför installationen – vänta tills filer laddas upp och ansluts till databasen
 5. Din webbplats är klar att använda, börja lägga till innehåll, ladda upp bilder.

Även om den huvudsakliga användningen av WordPress är att publicera artiklar, är systemet mycket flexibelt, och det finns många tillägg tillgängliga som du kan installera på systemet för att utöka dess funktionalitet; till exempel kan du ändra standardutformningen på din webbplats genom att lägga till ett nytt tema, om du vill visa ett galleri eller skapa en anpassad kontaktsida eller vill bygga en snygg portfölj eller bildgalleri måste du installera ett plugin. Som nämnts finns det inget behov av kodning, bara klicka.

Sammanfattning om hur du gör din personliga webbplats

Om du hittade det hittills kan du säga att du har din personliga hemsida eller din personliga blogg online. Grattis! Från och med nu kan du fokusera på att lägga till innehåll. Informativa och högkvalitativa artiklar kan ge dig stor publik, så senare, när du har tillräckligt med trafik, kan du förvandla din personliga webbplats eller hemsida till en passiv webbplats för pengar.

Oavsett vad du bygger en personlig blogg eller en hemsida där du vill locka läsare med samma intresse som du, är det viktigaste att ha ett bra men billigt personligt värdkonto. Som du kanske redan fått reda på finns det många företag, och att välja en värdplan är tufft, särskilt om du inte har någon erfarenhet. Våra guider hjälper dig att välja en domän och välja den värdplan du behöver för att komma igång med din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map