Hur man skapar en enkel HTML-webbplats?


HTML eller HyperText Markup Language är, som namnet säger, ett Markup-språk. Det anses inte vara ett programmeringsspråk i traditionell mening. Det är ett språk där skaparen kan skapa dokument och markera olika delar med HTML-taggar. html inspirerades av SGML, och dess första version dök upp 1990 på CERN.

HTML designades ursprungligen för enkla statiska dokument, tillbaka när World Wide Web var tänkt på som ett dokumenthämtningssystem. För närvarande använder nästan varje webbsida HTML, och det blev språket på webben. Den sista iterationen är HTML5, som stöds av alla stora webbläsare och kommer som en förbättring till HTML 4 som “standardiserades” 1997.

Den här artikeln kommer att fastställa grunderna i att skapa en enkel HTML-webbplats, något som vem som helst kan lära sig, oavsett sitt valda yrke.

Varför ska du lära dig HTML?

Man kan hävda att med dagens teknik kan vem som helst skapa en snygg och snygg webbplats utan att behöva koda en enda rad HTML, och även om det verkligen är sant kan det alltid bli praktiskt att veta hur man justerar den lite.

Ofta lägger folk till plugins / moduler / tillägg till ett CMS som WordPress, Drupal, Joomla, etc. för att utöka det med en enkel funktion som kunde ha uppnåtts med ett par HTML-rader. Även om plugin-programmet kan vara enklare kan det lägga till sidläsningstider och det är bara en annan sak att oroa dig för när det gäller säkerhet och uppdateringar.

Det är ganska enkelt att lära sig HTML, och det kan vara mycket roligt, eftersom du direkt ser resultaten, till skillnad från ett programmeringsspråk där du måste sammanställa koden du har skrivit. Du har redan alla verktyg som behövs för att börja lära dig HTML, du har en webbläsare och du har verkligen en enkel textredigerare som anteckningsblock. Program som Microsoft Word kommer inte att göra det, du behöver en grundläggande vanlig texteditor: anteckningsblock, anteckningsblock ++. Det finns så kallade IDE: er (Integrerad utvecklingsmiljö), som hjälper dig att skriva HTML med funktioner som syntaxmarkering eller automatiskt slutförande.

Hej världen!

Du kan ta en gratis textredigerare som Notepad ++ eller Sublime Text Editor och starta den. Spara den tomma filen på skrivbordet som “hallo.html”. Detta kommer att ändra redigeraren i HTML-läge, så att du kan njuta av fördelarna med en IDE. Gå nu vidare och skriv in följande text i den:

Hej världen!

Hej världen!

Spara filen och öppna den sedan med din webbläsare. Det var inte så svårt alls, eller hur? Du kan gå vidare och ändra filen, spara den och uppdatera sidan i din webbläsare, så ser du alla ändringar du har gjort. Du behöver inte vara rädd, det finns inget sätt på vilket du kan påverka ditt operativsystem. Du kan inte ta bort filer eller saker av den typen. Och var inte rädd för misslyckanden, eftersom ordet säger “Mästaren har misslyckats flera gånger än nybörjaren till och med har försökt.”

HTML-grunder och 101

grunderna i html 101

HTML består av taggar och text. En HTML-tagg har en speciell betydelse för webbläsaren, i princip är detta metoden för att markera upp dokumentet. Vissa taggar kan innehålla andra taggar i den som till exempel den oordnade listtaggen

  kan innehålla listobjekt
 • i det. En styckegod

  kan innehålla en ny radtagg
  , ett ankarmärke , djärv , kursiv , etc. taggar.

  I vårt exempel innehåller den huvudsakliga HTML-taggen en huvudetikett och en body-tagg. I huvudtaggen kan vi ange titeln på dokumentet som kommer att visas i webbläsarens fliknamn. I kroppen har vi en H1-tagg eller en rubrik 1-tagg.

  HTML-taggar kan ha attribut som kan förändra taggens beteende, till exempel kan vi lägga till ett “stil” -attribut till vår H1 för att ange dess stil. Om vi ​​lägger till stil = ”färg: röd”, så blir det

  Hej världen!

  vi kan ändra dess färg från standardsvart till rött. Naturligtvis i en större webbsidestilering kan våra element en efter en bli problematiska, och det kommer att fylla i vår HTML. En bättre metod skulle vara att ge elementet ett klassattribut eller ett id och sedan specificera dess stil efter den klass eller id.

  Det finns gott om HTML-tutorials och resurser på internet kan du titta på tutorials på YouTube eller The Great Curses Plus eller läsa en av de tusentals artiklar på internet om HTML.

  En sak att tänka på är att, oavsett hur mycket du läser eller tittar, måste du göra dina händer smutsiga och börja skriva HTML. Det är det enda sättet du kommer att lära dig, för när du börjar skriva kommer du att ha fler frågor och dessa frågor kommer att leda till ännu fler frågor tills du blir säker och flytande i HTML.

  Styling och manus

  En ren HTML-sida är statisk. Det betyder att den inte kan innehålla dynamiskt föränderliga delar, till exempel “Våra senaste nyheter”. Om du skapar en webbplats som innehåller ett nyhetsavsnitt som ständigt uppdateras kan du helt enkelt skapa artiklarna och sedan uppdatera referenser till den bli en ganska enorm uppgift.

  Å andra sidan, om du skapar ett visitkort eller om mig typ av webbplats i HTML, som inte ändras så ofta, kanske en eller två gånger i månaden, är en statisk HTML-webbplats perfekt. Eftersom det inte har “rörliga” delar, som databas, serversidebehandling (PHP, Python, Ruby, etc.) finns det färre saker att gå fel, och det går också snabbt.

  Du kan göra en statisk sida dynamisk genom att lägga till JavaScript (ECMA-skript för att vara exakt), det är ett programmeringsspråk för skript. Med JavaScript kan du svara på användarens inmatning genom att dölja eller visa vissa delar av HTML, du kan också ändra utseendet och känslan på webbsidan. Med AJAX, du kan begära extra resurser från din webbplats, som undersidor, kontaktformulär eller dina senaste tweets, och du kan integrera dem på din webbplats.

  Standard HTML-stilarna är ganska tråkiga, det är svart text på vit bakgrund. Du kan ändra stilen för alla HTML-element med CSS (Cascading Style Sheets). I HTML har du inte kontroll över hur ditt dokument ska återges, det är en funktion i HTML, inte en brist. Med CSS kan du försöka vara lite mer exakt, men du har fortfarande inte 100% kontroll. Vissa webbläsare kommer att göra saker lite annorlunda än andra. Den nuvarande CSS-versionen, som stöds av alla större webbläsare är CSS3, och har många användbara funktioner som den tidigare standarden saknade.

  För att förstå CSS bör du börja med boxmodellen, det sparar dig mycket förvirring i början, och det är viktigt för dig att förstå skillnaden mellan kantlinje, stoppning, marginaler etc. CSS är ganska lätt att lära sig och som med HTML kommer du direkt att se de ändringar du har gjort. Som redan nämnts kan du lägga till ett id eller klasselement till valfri HTML-tagg och du kan skriva CSS-regler för dessa id och klasser. För att komma tillbaka till vårt exempel i huvudavsnittet om vi skriver följande text,

  kropp {

  Bakgrundsfärg: blå;

  }

  det kommer att ändra standardvitt dokumentfärg till blått.

  En sak att tänka på med CSS är att det finns många webbläsarspecifika taggar, så se till att du testar din webbplats med olika webbläsare eller åtminstone Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer 11 och Edge. Det skadar inte att ta en snabb titt på vissa mobila webbläsare, särskilt Safari IOS.

  Slutsats

  Att lära sig HTML och CSS är enklare än de flesta programmeringsspråk, och det kan vara en mycket givande upplevelse. Med HTML kommer du att kunna skapa webbsidor exakt hur du vill att de ska vara, utan kompromisser som i fallet med CMS. Genom att bygga HTML-webbplatser kan du vara värd för dem var som helst och de kommer att vara extremt snabba och smala.

  Även med uppkomsten av alla typer av dra och släpp DIY-webbplatsbyggare kan HTML inte anses vara föråldrat. Det ligger till grund för varje webbplats, och även med kraftfulla CMS- och webbplatsbyggnadsverktyg, som gör att du kan bygga en professionellt snygg webbplats utan någon kodningskunskap, kanske du vill göra några justeringar här och där på din webbplats för att få saker precis som du vill att de ska vara det. Att lära dig lite HTML gör att du kan göra det.

  Att känna till grunderna i HTML kan vara en praktisk skicklighet att förvärva för alla, inte bara de som planerar en karriär inom IT. De som arbetar med webbinnehåll, onlinemarknadsföring, översättning och alla som behöver online-närvaro kommer att dra nytta av en kraschkurs i HTML.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map