Hur man skapar en prisbelönad webbplats i 5 enkla steg

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur man skapar en prisbelönad webbplats i 5 enkla steg
0 13 мин.

skapa prisbelönta webbplats


Varje företag i dessa moderna tider måste helt enkelt ha sin egen webbplats. Det är inte något svårt att uppnå och att skapa en webbplats är en färdighet som är relativt lätt att lära även om du inte har mycket teknisk kunskap eller erfarenhet.

Det finns plattformar som låter dig skapa en webbplats med släpp-och-dra-verktyg, andra kräver viss grundläggande kodningskunskaper, men allt du behöver, om du vet hur du använder en dator och vet hur du följer instruktionerna, kan du skapa en din egen webbplats för säker. Men om du vill att din webbplats ska stå fram bland andra och hjälpa dig att komma över dina konkurrenter, måste du investera mer tid och ansträngning. Att skapa en prisbelönt webbplats är inte så enkelt att göra, men vem som helst kan göra det, åtminstone med rätt vägledning.

I den här artikeln kommer vi att erbjuda dig fem enkla steg du behöver följa om du vill skapa en prisbelönt webbplats. Men innan vi åker dit kommer vi att titta på några av orsakerna till att ha en prisbelönad webbplats, från affärssynpunkt.

Varför behöver du en prisbelönad webbplats?

Som vi redan har sagt lever vi i tiden för den tekniska revolutionen. Allt görs nu online och att ha en bra webbplats är bra för ditt företag. Att ha en prisbelönad webbplats, ja, som helt kan ändra din verksamhet till det bättre:

 • De utseende och funktionalitet på din webbplats bestämmer det intryck du lämnar på dina potentiella kunder. Det återspeglar dig som företagare. Så om din webbplats ser professionell ut kommer du också att se professionell ut. Dina potentiella kunder kommer att känna sig trygga och lita på dig eftersom de kommer att tänka, eftersom du kunde skapa en prisbelönad webbplats, att du är framgångsrik och har tillräckligt med pengar, vilket innebär att du har många nöjda kunder. Det handlar om presentationen.
 • En prisbelönt webbplats väcker mer uppmärksamhet. Till exempel kan du få medias uppmärksamhet med säkerhet, och det innebär mer täckning och en stor möjlighet att sprida ditt företag och öka dina intäkter. Medietäckningen kommer i sin tur att öka den uppmärksamhet du får från lokala såväl som globala utsikter.
 • Alla är online Statistik visar att mer än en tredjedel av hela världens befolkning har tillgång till Internet nu och att online-shopping blir större med varje år som går (och det är redan tillräckligt stort). Det betyder att du måste ha närvaro på Internet. Och att ha en prisbelönt webbplats kan göra den närvaron större och starkare.
 • Du kan förbättra dina SEO-resultat med en prisbelönad webbplats. För att vinna en utmärkelsen för din webbplats måste det vara ett effektivt internetmarknadsföringsverktyg som kan öka trafiken du får. Du måste också ha en optimerad webbplats som är lyhörd och användarvänlig om du vill komma in i tävlingen om de bästa webbplatspriserna, så det är bara logiskt att dina SEO-resultat blir bättre om du lyckas skapa en prisbelönt webbplats.

Hur man skapar en prisbelönad webbplats?

Nu när du vet hur viktigt det är att ha en bra webbplats, särskilt ur affärssynpunkt, kan vi nu prata om de saker du kan göra för att förbättra din webbplats och göra den till en seriös konkurrent som kan stå fram och vinna priser. För att göra detta måste du följa våra fem enkla steg.

1. Struktur och navigering

Att ha en bra, solid struktur och navigering på din webbplats kan hjälpa dig att skapa en konsekvent, transparent och användarvänlig webbplats. Om du gör din webbplats för komplicerad att navigera, kommer dina potentiella kunder snabbt att förlora intresset och lämna din webbplats. Det betyder att du måste göra din navigering så enkel som möjligt så att dina besökare kan gå dit de vill snabbt och utan problem.

I detta fall “mindre är mer”, verkligen. Enkelhet lönar sig när det gäller din webbplats design och du måste se till att din layout är enkel och att navigering är enkel att använda. Du måste se till att dina produkter eller tjänster är tydligt synliga på hemsidan såväl som tillgängliga. Din navigationsfält måste vara enkel; du vill inte att dina besökare måste delta i klasser för att lära sig använda dem. Det måste också vara lyhörd, oavsett om du kommer åt den från en mobiltelefon eller en stationär dator.

Det bästa sättet att kontrollera hur väl och enkel användbarheten på din webbplats är att testa den med 3-sekunders regel; Internetversionen, naturligtvis. Denna regel utvecklades på 1990-talet av webbdesigners och den accepteras nu runtom i denna gemenskap. Denna regel säger att din webbplats måste få full uppmärksamhet från dina besökare i tidsramen som inte är längre än tre sekunder. Om du behöver mer tid än detta för att engagera dina framtidsutsikter, kommer du säkert att förlora dem. Du kanske inte tappar alla, men säkert majoriteten av dina besökare.

Om du vill se till att din webbplats är tillräckligt bra för att klara testet måste du göra allt innehåll klart och göra det lätt att förstå. Använd inte för många kvalitetsgrafik på varje sida; bara några av dem kommer att göra susen. Du bör också försöka utforma en strategi som kommer att uppmärksamma dina besökare på den mest populära informationen du har på din webbplats. Du kan till och med använda dina vänner eller familjemedlemmar i ett experiment för att se hur lång tid det tar att navigera genom din webbplats. Det kan ge dig nödvändig information om användbarheten på din webbplats.

2. Visuell upplevelse

En annan viktig faktor som har mycket effekt på din webbplats prestanda, prisvärt, är den visuella upplevelsen, eller helt enkelt uttryckt, visuell design. Visuell upplevelse är mycket mer än bara att ha en vacker hemsida. Det måste vara av högsta kvalitet, relevant och lämpligt för besökarna och meddelandet som det ska förmedla. Utformningen av din webbplats gör att dina läsare kan uppleva den på ett specifikt sätt och bli mer intresserade av ditt innehåll.

För att skapa en visuell upplevelse som hjälper dig att engagera dina besökare bör din webbplats vara smidig, enkel att använda och navigera och sofistikerad. Det betyder inte att skapa visuell upplevelse slutar när du designar din webbplats, men det innebär också att du använder vitt utrymme på rätt sätt.

Tomt utrymme som åtföljer olika element på din webbplats kallas vitrum. När du använder vitt utrymme som du borde, kommer du att kunna skapa en elegant atmosfär och förbättra din varumärkespositionering. Vitt utrymme kan också förbättra innehållsförståelsen för dina besökare och publik.

Denna metod är minimalistisk, estetisk och elegant, och om den används på rätt sätt kommer den också att vara extremt vacker. En hemsida som är för full av innehåll, även om innehållet är visuellt kan göra att dina besökare känner sig kaotiska och förvirrade. Det är därför prisbelönta webbplatser, i de flesta fall, använder enkelhet och utnyttjar vita utrymmen.

3. Innehåll

För att göra din webbplats engagerande för din publik måste du skapa lämpligt innehåll av hög kvalitet. Det innehållet måste vara relevant för dina besökare, men det måste också vara kortfattat och lätt att förstå. Innehållet som du skapar på din webbplats talar volymer om ditt företag, din synvinkel och ditt affärsmotto. Det ska vara informativt, användbart och attraktivt. Du kan också göra det roligt, vilket gör att dina besökare får gott humör och alltid vill ha mer.

En annan sak du måste tänka på när du tänker på ditt innehåll är SEO-regler. Om du vill att din webbplats ska fungera bra måste du bekanta dig med SEO och vad du kan göra för att förbättra ditt innehåll på ett SEO-vänligt sätt för att ranka högre på Google och andra sökmotorer. Detta kanske inte hjälper dig att vinna en utmärkelsen för din webbplats, men det kan säkert hjälpa dig att öka dina intäkter och förbättra och växa ditt företag.

När du funderar på ditt innehåll och hur det påverkar webbplatsens popularitet och totala prestanda måste du överväga ett annat viktigt sätt på vilket du kan förbättra dessa saker. Att lägga till kundrecensioner såväl som exklusiva erbjudanden kan hjälpa dig att göra din publik mer engagerad och intresserad av ditt företag.

Detta gäller särskilt om du har en webbplats som körs på e-handelsbasis. Om du visar några positiva kundrecensioner och några exklusiva erbjudanden eller kupongkoder eller någon annan form av marknadsföring kan dina besökare ta önskad åtgärd – att köpa dina produkter. Din konverteringskurs kommer att dra nytta av dessa saker, men kom ihåg den 3-sekunders regel som vi nämnde tidigare. Allt detta måste visas på ett organiserat och engagerande sätt.

4. Hastighet och enkelhet

Vi har redan pratat om enkelhet när vi pratade om navigeringen på din webbplats, men nu kommer vi att prata om det igen när det gäller att öka din konverteringsfrekvens. För att öka din konverteringsfrekvens måste du ha en enkel och kort kassaprocess. Att göra din kassaprocess enkel och okomplicerad kommer att ge det nödvändiga incitamentet för många av dina besökare att köpa dina produkter. Ett bra exempel på detta är Amazon eftersom de erbjuder köpmöjligheter med ett klick utöver deras redan förenklade kassaprocess.

Rätt bredvid enkelhet är snabbhet när funktionen på din webbplats ifrågasätts. Du kan inte ha en prisbelönad webbplats helt enkelt tack vare dess utseende eller design. Funktionalitetsfunktioner betyder lika mycket, och hastighet är en av de viktigaste sakerna du behöver oroa dig för.

Återigen gäller detta särskilt för e-handelswebbplatser. Långsam hastighet när det gäller att ladda sidor, liksom problem med webbplatsen på mobiltelefoner och enheter kommer säkert att påverka din konverteringsgrad negativt. Det kan naturligtvis även påverka dina totala företagsintäkter negativt. Olika statistik visar att nästan hälften av alla onlineshoppare inte väntar mer än tre sekunder på att en sida laddas och att den totala hastigheten på en webbplats spelar en viktig roll i deras lojalitet till webbplatsen i fråga.

Det enklaste sättet att förbättra din hastighet är att få dina tekniker att hantera det, men det finns vissa saker du kan göra för att öka din webbplats också. Du kan utnyttja cachelagring i webbläsaren, göra omdirigeringar till målsidor cachebara, använda ett CDN, minimera omdirigeringar, minimera dina koder, undvika dåliga förfrågningar osv..

5. Använd responsiv design

Att ha en lyhörd webbplats är ett nödvändigt villkor för att även kunna övervägas för alla typer av utmärkelsen. Med responsiv design kan du visa ditt innehåll och layout på alla enheter, som datorer, mobila enheter, e-läsare, bärbara datorer osv..

Att skapa en webbplats med en responsiv design är en investering som kommer att betala sig på flera sätt. Först optimerar det hur dina besökare interagerar med din webbplats på många enheter. För det andra kommer det att förbättra din sökmotortrafik, vilket innebär att den också har en positiv SEO-effekt. Men den största fördelen med responsiv design ligger i enkla siffror. Ju fler enheter du täcker, desto fler besökare har du och det är bra för affärer.

Bland andra fördelar skiljer sig också kostnadseffektiviteten på en lyhörd webbplats. Istället för att behöva skapa två separata webbplatser för att täcka samma publik, kan du göra det för priset på en webbplats. Dessutom är underhållskostnaderna mycket låga och det är ett annat sätt som responsiv design kan betala sig på lång sikt.

Ställ in din fantastiska webbplats idag!

Välj BlueHost & WordPress för att bygga din prisbelönta webbplats!

Börja nu “

Avslutar

Kom bara ihåg att ha en prisbelönad webbplats kan vara fördelaktigt på så många nivåer och kan hjälpa ditt företag att växa till att bli mer framgångsrikt än du någonsin har föreställt dig. När det gäller tekniska framsteg som vi lever på är det troligtvis ännu viktigare att ha en bra webbplats än att ha en bra produkt. Vi hoppas att våra tips och trick kommer att vara till hjälp när du börjar skapa din webbplats och att du kommer att sluta med en prisbelönad webbplats ganska snart.

Utvald bild Designad av Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector