Hur man startar en blogg för marknadsföring av filialer?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur man startar en blogg för marknadsföring av filialer?
0 24 мин.

starta affiliate marketing blogg


Boken som heter “The 4-Hour Workweek” har gett upphov till många spännande idéer i människors sinne sedan det släpptes. Fler människor vill bygga upp sig en passiv inkomstström än någonsin och vem kan skylla på dem? Ingen kan motstå tanken att ha tusentals dollar som passiv inkomst varje månad, men få gör det faktiskt där. Det är sant att du kan tjäna alla de pengarna med några timmars arbete varje vecka, men det finns otroligt mycket arbete att lägga på under den inledande fasen av ditt projekt.

Så du kan glömma de snabba snabba planerna och fokusera på att lägga in det arbete som krävs för att skapa den passiva inkomstströmmen för dig själv. Den goda nyheten är att om du är villig att använda det arbete och den ansträngning som krävs för att starta ditt nya online-företag kan du definitivt tjäna lite pengar på det. När du först fattar känslan av att göra din första försäljning är det inget som hindrar den här sprängningen av motivation. Det kommer att motivera dig att fortsätta tjäna mer och att stapla alla de söta pengarna i fickan.

Affiliate-marknadsföringsverksamheten förändras inte mycket under åren och formeln till framgång är ganska samma som den var tidigare, oavsett din nisch. När du har fastställt vilken produkt du ska marknadsföra och du byggt din webbplats kommer ditt enda jobb att marknadsföra din blogg och generera trafik. Att skriva bra annonser och bra inlägg för din blogg är också en viktig förmåga att behärska som kräver massor av övning, men du kommer att ta tillräckligt snart.

I den här artikeln kommer vi att dela upp vad som gör en bra marknadsföringsblogg för affiliate. Vi kommer att dela de viktigaste stegen i processen och dela upp dem till individuella uppgifter du måste hantera. En blogg för marknadsföring av affärer består av några mycket enkla ingredienser, så om du är uppmärksam här och vidtar åtgärder kommer du vara på god väg att bygga en solid. Så låt oss inte veta mer om hur du kan starta en blogg för marknadsföring av affärer just nu!

Att välja en nisch

Att välja en nisch är att välja ditt företag och handlar mest om personliga preferenser och eventuellt något du är kunnig eller intresserad av. Du måste bestämma vilken typ av webbplats du kommer att bygga innan du går ut och riktar dig till människor med den.

Om du redan vet vad du ska producera innehåll runt och vilken typ av produkter du kommer att marknadsföra är du ett steg närmare framgång. Men om du fortfarande inte vet det, ta dig tid och göra din forskning, eftersom detta är ett av de mest överväldigande stegen i processen. Du kan lätt fastna i förlamning av analysen, så se till att inte rusa det.

Vi har kommit med följande frågor för att hjälpa dig med den här delen. I slutet av detta avsnitt ger jag också en lista över de tio bästa nischer på webben, så det har gjort mycket lättare för dig.

Vad är du kunnig eller intresserad av?

Om du brinner för något som inredning, VVS, utomhusaktiviteter eller kläder, är valet ganska enkelt att göra. Det är mycket lättare att arbeta med något du redan har kunskap om och passion för. Om du kan hitta åtminstone ett par av dessa, än du kommer att fortsätta din forskning.

Vad tror du att du kan skriva 50 blogginlägg om?

För att bygga en myndighetswebbplats måste du vara på tårna i processen för att skapa innehåll. Ämnet du väljer bör ha tillräckligt djup för det så att du kan skriva mycket innehåll för det. Detta är viktigt ur ett SEO-perspektiv och även för användaren. Att skriva högkvalitativt och användbart innehåll är det som får människor på din webbplats och vad som kommer att ge tillräckligt intresse för dem att klicka på dina partnerlänkar. Ju mer högkvalitativt innehåll du har om ett ämne, desto mer troligt är det att läsarna tar dig nog allvarligt för att köpa produkterna via din webbplats.

Finns det tillräckligt med pengar och intresse i din utvalda nisch?

Att ha passion för något är en sak, men du kommer inte långt med det i affiliate-marknadsföring om det inte finns tillräckligt med pengar i det. Tyvärr trummar pengar alltid passion om du vill göra en lönsam strävan. Om du av denna anledning plötsligt har en nisch kvar, så titta igen. Om du inte vet tillräckligt om något annat kan du alltid lära dig om det gör pengar.

Jag borde inte behöva betona vikten av intresserade läsare som kommer att läsa och skaffa kunskap från din webbplats. Om de har vilja att köpa vissa produkter också är det som kommer att avsluta jobbet, så rikta in dig på en nisch som har människor med en stark köpsintensiv om du kan.

Vilken typ av partnerprogram kan du använda i din valda nisch?

Inte varje produkt kan säljas via Amasons filialprogram, så det finns massor av sökningar att göra när du har etablerat din nisch. Om det finns många affiliate-program som du kan delta i och marknadsföra deras produkter är det fantastiskt. Om det inte finns något annat än du måste leta efter en annan nisch, för du kommer inte att tjäna några pengar med det utan ett ordentligt filprogram.

De 10 bästa Niches

Som jag nämnde finns det några fantastiska nischer som har bra pengar involverade. Titta igenom dem och kanske hittar du dina egna längs vägen. Kom bara ihåg att dessa redan har en ganska solid tävling så att du måste ta med ditt A-spel för att tävla.

 • Hälsa
 • Kondition
 • Viktminskning och träningspass
 • Husdjur
 • Dating och relationer
 • Tjäna pengar online
 • Hobby (golf, utomhusaktiviteter, vandring)
 • Blogg, SEO, onlinekurser
 • Prylar och teknik

Titta på din nisch från ett SEO-perspektiv

Jag föreslår starkt att du undersöker hur du gör sökordsundersökningar innan du äntligen beslutar att bygga din blogg på en specifik nisch. Det är bra att veta om folk söker efter dina ämnen på Google eller inte. Om de är det kommer det bara att bevisa att din valda nisch är efterfrågad och det blir lättare att få trafik till din webbplats. Om inte så är det några saker du bör ompröva, men nischan kan fortfarande vara bra att arbeta med.

Sök efter och undersök affiliate-program

När du vet vilken typ av nisch du kommer att arbeta med är det dags att börja leta efter affiliate-program. Om du följde med de tidigare punkterna i artikeln, har du antagligen checkat ut några affiliate-program redan. Det är dags att kolla in mer och gräva mycket djupare. Varje anslutet nätverk har olika krav för att uppfylla och fungera inom ett annat system, så det finns mycket att läsa innan du väljer ett.

Det är verkligen värt att investera mycket tid på att hitta rätt filprogram, eftersom det är här du kommer att få din inkomst, så du vill göra det bästa möjliga valet. Här är de viktigaste sakerna du bör titta på när du väljer ett affiliate-nätverk att arbeta med.

Vilken typ av marknadsförare använder programmet?

Det är viktigt att du ser populariteten för ditt valda nätverk och läser om godkännandet av andra som har använt det. Det är viktigt att du ser till att andra marknadsförare har arbetat och lyckats med det associerade programmet du väljer, så att du vet hur troligt det är att du använder ditt program..

Hur mycket kommissionen erbjuder för produkterna?

Varje program har ett specifikt belopp som det kommer att tjäna dig efter att ha sålt en av sina produkter. Ju högre provision du får, desto mer pengar kommer du att tjäna. Ta dessa till exempel:

 • Amazon erbjuder olika provisioner för varje annan typ av produkt, så det beror verkligen. Dessa provisioner sträcker sig från 1% till 10%, vilket inte är för mycket, men det finns fortfarande lite pengar att göra.
 • ClickBank erbjuder bara digitala produkter, men deras provisioner är mycket högre. Du kan få 10% -75% provision för de flesta av deras produkter, vilket kommer att göra dig riktigt bra pengar när du har strömmen igång.
 • För andra digitala och fysiska produkter, gå till minst en $ 30- $ 50 provision. Ta till exempel webbhotell. Många kommersiella värdleverantörer ger dig mer än $ 50 för att få dem en ny klient.

Bryr du dig om produkterna?

För att lyckas med affiliate-marknadsföring måste du ha kunskap om de produkter du säljer. De måste också vara relevanta inom din nisch och av hög kvalitet.

Du måste tro på produkten för att sälja den, eftersom du har svårt att släppa den till dina bloggläsare. Att vara kunnig kommer också att skapa förtroende för dina läsare, vilket är monumentalt viktigt om du vill sälja dem saker.

Välj dina partnerprodukter klokt

I det ideala fallet har du valt en nisch som har många produkter att sälja och genom många affiliate-program. I så fall har du massor av produkter att erbjuda din community men arbetar inte med för många produkter på en gång. Gå med två eller tre till början. Du måste först etablera dig som en pålitlig individ innan du trycker på dina produkter och ber dem köpa det.

Det första steget i dina produktpromotionsinsatser är att köpa produkten själv. Du är definitivt inte skyldig att köpa varje produkt du marknadsför, men genom att äga och använda produkten kan du marknadsföra den pålitligare, och det är viktigt när det gäller att skapa förtroende för din publik.

Bygg din webbplats

När du har bestämt dig för din nisch, hittat dig själv ett filialprogram och produkter att marknadsföra, är den teoretiska och forskningsdelen av processen klar. Det är dags att smutsa händerna och börja bygga din nya blogg från början. Lyckligtvis är det ganska enkelt och kräver inte någon omfattande teknisk kunskap. Men kodningsfärdigheter kommer definitivt att vara praktiska om du har någon eller om du känner någon som har det.

Ju mer tid och uppmärksamhet du ägnar åt varje steg här, desto bättre blogg kommer du att bygga. Men du kan flyga igenom dem också och få din blogg igång inom de närmaste 24 timmarna. Hur du väljer att göra det är upp till dig, här är de steg du måste ta i deras enklaste former.

Köp ett domännamn

Det är dags att bli kreativ och brainstorma ett gäng domännamn för din nya webbplats. I ett idealt scenario bör det vara något som kan associeras med din nisch, men det behöver inte nödvändigtvis vara det. Det viktigaste är att göra det så fängslande som möjligt och att ha com-förlängningen.

Det finns många domännamntjänster på webben, genom vilka du kan se om ditt valda domännamn är tillgängligt och köpa det om det är det. De mest populära är GoDaddy och NameCheap. Men du kan också använda domännamnstjänsten från din webbhotell.

Det är verkligen enkelt att göra. Du söker bara efter ditt domännamn, hittar det, köper det, gjort. Vanligtvis kostar ett domännamn cirka $ 10, men det kan kosta mer, hela vägen upp till $ 500 till $ 1000 eller ännu mer i vissa fall.

Skaffa en webbhotelltjänst

Hosting är det utrymme där din webbplats kommer att lagras. Utrymmet du hyr där kommer att vara din helt egen lilla ö på internet. Värdtjänster är ganska billiga i dessa dagar, med fantastiska värdtjänster finns från cirka $ 3 till $ 5 per månad.

HostGator Cloud-tjänsten fungerar riktigt bra och skulle definitivt vara perfekt för din blogg. Det är ett höghastighetspaket för $ 5 per månad och företaget erbjuder också en gratis kundsupport som du kan lita på.

Installera WordPress

När du väl har ditt domännamn och ditt helt eget utrymme på webben är det dags att du också har en webbplats.

WordPress är världens mest kända innehållshanteringssystem, vilket är perfekt för att driva en blogg och annan webbplats för den delen. Det är gratis att använda och är mycket användarvänligt. Så även om du inte har mycket teknisk kunskap kommer du att kunna köra din blogg väldigt enkelt.

Att installera WordPress kräver inte mycket. De flesta webbhotell erbjuder en installation med ett klick för det, så allt du behöver göra är att hitta dess ikon och klicka. Du kan också installera WordPress manuellt, men detta är en längre process och kräver viss IT-kompetens. När du väntar på att den ska installeras på din server kommer din webbplats att vara igång.

Välj och installera ett tema

Det coola med WordPress är att det är löjligt lätt att använda. Du kan få din webbplats att se helt annorlunda ut varje minut om du vill, tack vare det förenklade teman. Allt du behöver göra är att ladda ner ett gratis eller ett betalt tema och aktivera det via temamenyn.

WordPress har hundratusentals teman att välja mellan, så slå dig ut. Det finns många gratis, men om du verkligen vill bygga en högkvalitativ webbplats bör du köpa ett tema. De kostar vanligtvis cirka $ 60 och de kommer definitivt att tjäna dig mycket bättre än ett gratis tema skulle.

När du har ditt tema har du ett antal anpassningsalternativ som du kan använda för att ordna din webbplats så som du vill att den ska vara. När allt klickar på plats har du dig själv en väl utformad webbplats som folk kan besöka för att läsa dina inlägg och se innehållet du skapar.

Producera fantastiskt innehåll för din nya blogg

Nu när du har en webbplats igång är det dags att göra något ur den. Här kommer den hårda arbetsdel som jag nämnde redan från början. Att skapa innehåll är den mest tidskrävande delen av affiliate-marknadsföringsverksamheten. Att skriva något som är högkvalitativt och användbart för läsaren. Det är här den överanvända frasen “content is king” kommer in i spelet.

I det här avsnittet kommer jag att prata om olika typer av blogginlägg som du kan skriva och använda för att marknadsföra dina affiliate-produkter.

Gör produktrecensioner

Att skriva produktrecensioner är ett av de mest raka sätten att visa upp affiliate-produkter och ge din publik något användbart. Det är en av de vanligaste modellerna för affiliate-marknadsförare och har gjort miljarder till människor över hela internet.

Konceptet är enkelt. Välj en produkt inom din nisch, prova den, analysera den och skriv din recension om den. Var uppriktig och ärlig om vad du gillade och ogillade om produkten och dela så många personliga åsikter som möjligt.

De flesta människor idag läser minst en recension innan de går ut och köper en ny telefon eller någon annan typ av produkt. Du kan definitivt utnyttja det genom att producera några bra recensioner.

Skriv topplistor

Känner du till de bästa produkterna för att lösa ett visst problem eller har en lista över de bästa böckerna från 2018? Skapa ett blogginlägg om dem. Topplistor är ett bra sätt att fånga publikens uppmärksamhet och visa upp många produkter samtidigt.

Här är ett bra exempel: 25 skäl till varför du ska använda WordPress

Svara på vanliga frågor och adress på vanliga problem

Du kan faktiskt undersöka vad folk frågar mest av tiden och vilken typ av problem de behöver lösningar på. Ett bra verktyg för detta är MOZ: s sökord explorer. Du måste bara skriva in en specifik fråga eller ett nyckelord som du vill rikta in sig på och det kommer att träffa dig med resultaten. Du ser den månatliga sökvolymen, vilken typ av inlägg har skrivits kring ämnet och mer.

Det finns massor av data du kan hämta från att göra nyckelordsundersökningar och det hjälper dig att skriva inlägg som lockar mycket uppmärksamhet från dina läsare.

Handledning och guider

Handlingsbar information som hjälper människor att lära sig nya färdigheter eller göra något bättre uppskattas alltid av någon publik. Många affiliate-marknadsförare erbjuder en gratis produkt, som en e-bok för att väcka ett visst intresse inom sin publik och få dem att prenumerera på sin e-postlista. Om produkten du tillhandahåller verkligen är av hög kvalitet än den kommer att ge mycket trafik till din webbplats också. Människor letar alltid efter att lära sig nya saker och läsa något som faktiskt är användbart, så dra nytta av det!

Vintergrönt innehåll

Säsongsinnehåll på kort sikt är bra för att uppnå mål på kort sikt. Du bör definitivt göra julspecialer och skapa innehåll baserat på vilken säsong det är, om din nisch kräver det. Men vintergrönt innehåll är mycket viktigt att ha på din blogg. Det är något som människor kommer tillbaka till och ett innehåll som du alltid kan marknadsföra och förvänta dig att få trafik på. Vintergröna inlägg har den längsta hållbarheten.

Dessa är vanligtvis listor med användbara tips som hjälper en användare att uppnå specifika mål. Som en guide för att justera bilens rampljus. Det skulle vara en fantastisk bit om du arbetar i bildelen nisch. Bilar kommer alltid att ha strålkastare och någon kommer alltid att vilja justera sina. Se vad jag får här?

Gå alltid efter kvalitet över mängden

Det här är inte en posttyp, men viktigt att nämna samtidigt. Ett välskrivet inlägg som värderas djupt av din publik och delas ofta har det högsta värdet. Det är mycket mer värdefullt än 10 andra dåligt skrivna inlägg som egentligen inte har något syfte och bara är där. Så för att få optimal kvalitet ut ur alla dina inlägg följer du dessa tips:

 • Var samtalande och skapa din egen unika skrivstil. Ta reda på vad du vill säga och hur du vill säga det. Vilken typ av intryck vill du göra?
 • Lägg till relevanta och högkvalitativa bilder och infografik till vart och ett av dina inlägg.
 • Lägg till en video till ditt inlägg om det finns några relevanta om det ämne du pratar om. Plus poäng om du gör dina egna. Kom ihåg att video är en av de mest kraftfulla innehållstyckena du kan producera och de flesta föredrar hellre att titta på en än att läsa omfattande inlägg.
 • Använd en läsbarhetscheckare i vart och ett av dina inlägg. Även om Yoast SEO har en egen läsbarhetschecker, finns det andra du också kan använda. Kolla in Flesch Reading Ease-testare eller Läsbar .
 • Skriv om saker du vet och försöker förvandla vanliga saker till extraordinära. Detta fungerar mycket bättre än att försöka säga att något som blåser hela tiden.
 • Ta dig tid att producera kvalitet, det finns ingen anledning att skynda på det. Du kan göra mycket mer med ett inlägg du har arbetat med i en vecka än att skriva ett varje dag. Tja, beror på hur bra ditt skrivande är och många andra saker. Men detta är vanligtvis en bra tumregel.

Marknadsför din blogg och bygga en publik

De säger att du måste spendera en lika stor eller dubbelt så lång tid på att marknadsföra ditt innehåll än vad du gjorde för att skapa det. Så om du har spenderat en vecka på att skapa ett inlägg, bör du spendera minst en vecka eller kanske till och med två veckor på att marknadsföra det. Det finns dock många sätt att marknadsföra din blogg och det är vad jag kommer att prata om i det här avsnittet.

Använd sociala medier för att marknadsföra dina inlägg

Ett av de vanligaste sätten att bygga en publik är via sociala medier. Nästan alla använder sin favoritplattform för sociala medier för att upptäcka innehåll, varför det är bra för att samla nya läsare och bygga relationer. Beroende på din nisch, bransch och publik kan du antingen använda Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Instagram eller Pinterest.

Skapa en social media-profil för din blogg, marknadsföra dina inlägg på den och börja samla en publik.

Använd några av dessa fantastiska verktyg

Tiberr – Detta är ett bra verktyg som hjälper dig att hitta kommentarsektionerna i bloggar som fungerar med samma nyckelord som du gör. Du kan sedan skriva in sina kommentarsektioner och lägga till en länk till ett av dina inlägg. Det är ett bra sätt att få ditt innehåll framför ögonen som redan är intresserade av att se det.

Buffert – Detta är ett av de mest fantastiska verktygen för marknadsföring av sociala medier, eftersom det låter dig schemalägga dina inlägg och hålla reda på dem. Den kan hantera en mängd plattformar för sociala medier, vilket gör det enkelt för dig att hålla publiken uppdaterad från ett ställe.

Blogginlägg Rubrikanalysator – Ditt blogginläggs rubrik är det första som alla dina läsare kommer att se på sociala medier och alla andra platser de går för att leta efter innehåll. Det är ditt första intryck, så att analysera det och se till att det är så kraftfullt som möjligt är viktigt hela vägen.

Emotionell marknadsföringsvärdesanalysator – Marknadsvärdesanalysatorn är också ett verktyg för att granska och utvärdera dina rubriker. Det ger dig ett öppet diagram över hur kraftfull din rubrik är och tips om var du kan förbättra den.

Grammarly – Grammatik är inte exakt ett marknadsföringsverktyg, men om din text är fylld med felstavade ord och andra stavfel kommer det definitivt inte att vara bra för din marknadsföring. Grammatik är fantastiskt när du hjälper dig att upptäcka och korrigera eventuella fel du kan ha gjort i din text. Det är också gratis att använda!

Gör alltid dina inlägg Syfte och målgrupp tydliga

Dessa två är det som driver innehållet och sammanhanget för ditt skrivande framåt. En tydlig förståelse av din publik och ämnet. Du måste veta vem din publik är, vilken typ av frågor de har, vilka utmaningar de står inför och vad de vill uppnå.

Det bästa sättet att ta reda på detta är genom att utföra sökordsundersökningar och se de månatliga sökvolymerna för enskilda frågor. Du kan använda MOZ explorer, Google AdWords eller Google Trends för att ta reda på mer om vad folk söker efter.

Öva bra SEO för vart och ett av dina inlägg

God SEO-praxis är ett av dina viktigaste marknadsföringsverktyg när det gäller en anslutande blogg. Du missar mycket synlighet om du inte håller SEO i perspektiv. Följ dessa grundläggande SEO-principer för att se till att ditt inläggs grundläggande SEO alltid är i kontroll.

Det första och viktigaste är dock att du laddar ner Yoast SEO-plugin, för det är helt enkelt fantastiskt. Det ger dig en SEO-utvärdering och påminner dig om alla saker jag nämner här.

 • Lägg till dina nyckelord i alt-texten och titeln på varje bild du laddar upp i ett inlägg.
 • Lägg till dina nyckelord i inläggets titel.
 • Lägg till dina nyckelord i inläggets metabeskrivning
 • Lägg till dina nyckelord i första stycket i ditt inlägg.
 • Cirka 80% av ditt inlägg måste skrivas med aktiv röst, eftersom passiv röst är mycket mindre kraftfull.
 • De flesta av dina meningar bör vara mindre än 20 ord, så de är alltid lätta att läsa.

Slutsats

Ett enda inlägg räcker inte till för att prata om varje knut och stöt att driva ett affiliate-marknadsföringsföretag, men det är en början. Om du inte har lanserat din blogg ännu, är det bra, gör all forskning du behöver och börja när du känner dig redo.
Jag hoppas att vi hjälpte dig att lära dig något nytt genom den här artikeln och att du tyckte om att läsa igenom den. Hoppas att se dig i nästa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector