Hur man startar en blogg på 15 minuter (eller mindre)?

starta en blogg med wordpress på 15 minuter


Så du vill starta din egen blogg, men vet inte hur? I den här tutorialen visar jag dig steg för steg hur du gör din egen blogg och det tar inte mer än 15 minuter att få det gjort.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att bygga en webbplats eller en blogg, bara en dator som är ansluten till internet. Det är allt! Jag kommer att försöka hålla denna tutorial så enkel som möjligt och använda mindre geeky uttryck, så att alla kan förstå vad jag pratar om.

I det följande visar jag dig processen i tre enkla steg. I allmänhet är det dessa steg du måste följa för att komma igång med en WordPress-blogg.

 • Köp en domän och ett värdkonto
 • Installera och konfigurera WordPress
 • Ladda upp innehåll och publicera ditt första inlägg

Ser enkelt ut, eller hur? Låt oss börja.

Köp ett domännamn och webbhotellplan

Du trodde troligt att du kan starta din blogg gratis. Det kan göras, men jag rekommenderar inte att du använder gratis server för att skapa en webbplats. Dessa tjänster är opålitliga, kan ta bort din blogg när som helst utan föregående meddelande och allt hårt arbete och tid kommer att försvinna. Förmodligen vill du inte att det ska hända. Så låt oss se hur du kan starta en blogg för billigt.

Till att börja med kommer en delad värdplan vara bra för dina bloggbehov. För detta ändamål rekommenderar jag BlueHost, en välkänd webbhotell som erbjuder ett brett utbud av värdplaner för olika behov.

I den här tutorialen kommer jag att visa dig processen att bygga din blogg med BlueHost. Jag är personligen värd för två bloggar med BlueHost sedan 2011 och hade inga problem med dem hittills.

För att starta, klicka här för att registrera dig hos BlueHost och få 35% RABATT från deras vanliga pris. Förutom rabatten, som är tillgänglig via vår webbplats, får du också ett gratis domännamn.

komma igång med bluehost

Klicka på knappen “komma igång nu” och fortsätt till steget där du väljer en plan. Om du bara är värd för en webbplats kan du välja den billigare “start” -planen, men jag rekommenderar att du köper “plus” -planen, vilket är ett bättre alternativ eftersom du kan vara värd för så många webbplatser du vill ha.

välj bluehost plus plan

På nästa sida måste du välja ett domännamn. Om domännamnet du försöker köpa redan har tagits, söker du bara efter ett nytt namn eller provar ett annat domäntillägg. När du hittat en cool domän klickar du bredvid för att registrera den gratis.

bluehost väljer ett domännamn gratis

Du kommer att omdirigeras till en säker sida, där du måste infoga din personliga information och faktureringsinformation. Ange en e-postadress som du har tillgång till, eftersom BlueHost skickar information om värdkontot till den e-postmeddelandet.

Bluehost-kontoinformation

Granska paketinformationen, välj den kontoplan som passar dig bäst. Vanligtvis om du registrerar dig för en längre period får du ett bättre pris. Ta detta i beaktande. Avmarkera alla ytterligare tjänster, åtminstone för tillfället. Du kan dock hålla domänskyddet valt för att dölja din personliga information på domän-whois. Jag föreslår starkt att du har en skyddad domän.

Bluehost-paketinformation

Du kan betala för ditt värdkonto med ett kreditkort eller med PayPal. Välj det betalningsalternativ du gillar mest.

bluehost credti-kort eller PayPal

Efter att ha läst och accepterat BlueHosts villkor klickar du på skicka-knappen och väntar på bekräftelsemailen.

Installera och ställa in WordPress på din webbplats

Efter ett lyckat köp får du ett bekräftelsemail. Den borde komma på bara några minuter. Det här e-postmeddelandet kommer att innehålla alla detaljer (användarnamn, lösenord osv.) Som är nödvändiga för att logga in på din värdkontrollpanel. Följ stegen som beskrivs i e-postmeddelandet och logga in på ditt värdkonto.

När du är inloggad, hitta WordPress-ikonen och klicka på den. Detta tar dig till MojoMarketplace, som är ett verktyg för att automatiskt installera skript precis som WordPress.

hur man installerar wordpress bluehost

Bekräfta att du vill installera WordPress genom att klicka på knappen “Installera”.starta wordpress installationen

Välj den domän du vill installera WordPress på nästa sida. I ditt fall domänen som du nyligen registrerade. Detta väljs automatiskt. Lämna fältet “katalog” tomt och klicka på “Kontrollera domän” för att fortsätta.

wordpress Välj domänblogg

Och slutligen konfigurera din bloggs inloggningsinformation. Klicka på fliken Avancerade alternativ, ställ in namnet på din webbplats (detta kan också ändras senare), välj ett användarnamn och lösenord. Välj en användare som inte är “admin” och använd ett starkt lösenord för att skydda din blogg mot hackare. Klicka på knappen “Installera nu” och vänta ett ögonblick.

installera wordpress automatiskt

När WordPress installerar ser du framstegsfältet högst upp på sidan. När du är klar klickar du på “Credentials” -knappen som tar dig till en sida där du hittar inloggningsinformationen för din blogg.

Ladda upp och publicera ditt innehåll

I detta skede är du antagligen cirka minut 9 om du har hittat en domän snabbt och om du inte väntat för länge på bekräftelsemailen. Logga in på din blogg genom att följa webbadressen som anges på ovannämnda sida (yourwebsitename.com/wp-admin). Sätt in din adminanvändare och lösenord och öppna back-end gränssnittet.

Genom att klicka på “Inlägg” -menyn på vänster sida av skärmen kan du lägga till ditt första inlägg. Klicka på knappen “Lägg till ny” för att skapa ett inlägg.

wordpress börja blogga

Gränssnittet för artikelredigeraren är mycket enkelt. Det ser ut som bilden nedan. Du måste lägga till en titel i ditt inlägg, lägga till lite text, ladda upp en bild om du vill och tryck på knappen “Publicera” för att göra den offentlig på din webbplats.

wordpress publicera första inlägget med bilden

Det är allt! Du har publicerat ditt första blogginlägg med WordPress på under 15 minuter. Är det inte så fantastiskt?

Förmodligen kommer du att vilja konfigurera din blogg och kanske ändra designen på din webbplats. Jag föreslår att du läser min detaljerade guide för hur man skapar en WordPress-webbplats. Den här guiden beskriver processen för installation av tema och plugin samt installationen av url-strukturen och andra trick. I min andra guide: vad du ska göra efter att ha installerat WordPress hittar du ännu mer information om hur du korrekt konfigurerar och optimerar din blogg.

jag utmanar dig!

Nu ska du säga: “utmaning accepterad!” och börja med processen att skapa din egen personliga, hobby eller professionella blogg. Låt mig veta om du kan publicera ditt första inlägg inom 15 minuter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map