Hur man startar en framgångsrik bloggöversiktsblogg?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur man startar en framgångsrik bloggöversiktsblogg?
0 16 мин.

start-book-review-blogg


Gillar du att krama dig upp med en bra bok mer än att gå på fest under en lördagskväll? Älskar du idén att tjäna pengar på att läsa böcker och skriva om dina upplevelser? Tja, att köra en bokblogg eller en bokgranskningswebbplats kan bara vara din sak.

Du kan välja att driva en webbplats med bokrecensioner som heltid eller så kan du göra det för att uppnå olika andra resultat. Du kan marknadsföra ditt bokföretag om du har en och öka din publik. Du kan bygga en gemenskap kring din favorithobby och marknadsföra din favoritförfattare.

Men även om allt du vill göra är att granska böcker och dela din åsikt med människor, kan du göra det bästa av det genom att använda affiliate-marknadsföring. Att marknadsföra böcker som du har haft läsning är det perfekta sättet att tjäna pengar på det du älskar. Om detta låter som något du vill göra, här är en guide som hjälper dig att göra det. Vi kommer också att dela några saker du bör veta om innan du börjar.

Steg 1: Skapa en plan

“Om du inte planerar planerar du att misslyckas”

En av de viktigaste sakerna som skiljer framgångsrika bloggar från misslyckade är deras plan. Många nybörjarbloggarar tänker inte ens på att skapa en plan eftersom de konsumeras av de tekniska aspekterna av att skapa en blogg. De glömmer emellertid målet med sin blogg och hur den ska fungera.

läser bok

Du bör först ta reda på följande saker innan du hoppar in din blogg:

 • Genren med böcker som du kommer att fokusera på.
 • Din målgrupp (vilken demografi kommer du att fokusera på). Vem tycker om att läsa samma typ av böcker?
 • Finns det några slags webbplatser för bokrecension som du gillar? Om inte, gör en snabb sökning och se hur de framgångsrika gör det.
 • Hur är framgångsrika bokgranskningswebbplatser strukturerade och hur regelbundet publicerar de recensioner.
 • Hur ofta har du planerat att publicera nytt innehåll och hur många böcker kan du läsa?
 • Hur kommer du att tjäna pengar på din webbplats och tjäna pengar på den??

Ju mer tid du lägger på att besvara dessa frågor och skapa en plan för din blogg, desto fler andra frågor kommer att uppstå. Det är farligt att hoppa in i att bygga en blogg utan nödvändig planering och etablera alla de viktigaste aspekterna.

Steg 2: Välj ett domännamn

Du behöver ett namn som exakt beskriver vad du gör och vad dina läsare kan förvänta sig att hitta på din blogg. Om du skriver om en specifik genre eller en rörelse är det bästa sättet att förmedla det genom domännamnet / varumärket.

När du har en lysande idé, gör lite forskning och kom med några bra namn. Namnet du just kommer upp kanske redan har tagits, men ge inte upp. Gå bara vidare till GoDaddy eller NameCheap och sök efter befintliga domännamn och se vad som är tillgängligt. Du kan också köpa domänen via ditt webbhotell. Vanligtvis får du en gratis om du köper en värdplan (läs steg 3 för att ta reda på mer om detta).

När det gäller domännamns tillägg kan du antingen gå med en av de tre främsta tilläggena: .com, net. och .org. Men om du tror att unika domänutvidgningar som .reviews eller .club skulle fungera bra med din domän, kan dessa hjälpa dig att få ett mycket mer övertygande namn. Personligen rekommenderar jag att du går till toppdomänstillägg (com, net, org), men det är bara min åsikt.

Steg 3: Få en bra webbhotellplan

Bluehost-book-review-blogg

BlueHost är ett av dina bästa spel när du vill börja med en blogg. Det erbjuder värdplaner för så låga som $ 3,95, vilket minimerar din investering i förväg. BlueHost erbjuder ett gratis domännamn med varje ny värdplan. Så om du inte har en domän ännu, kanske du vill registrera den hos BlueHost gratis.

Deras tjänster är också optimerade för WordPress, den plattform du bör använda för att bygga din blogg. BlueHost är en av de bästa rekommenderade webbplatserna på den officiella WordPress.org. BlueHost är en kraftfull värdlösning när du använder WordPress. Jag rekommenderar starkt BlueHost, eftersom de är pålitliga, har fantastiskt kundsupport och stor drifttid. Läs vår djupgående granskning på BlueHost för att lära dig mer om detta företag.

Steg 4: Installera WordPress

WordPress är den bästa plattformen för att bygga bloggar. Det gör det enkelt för alla icke-tekniska kunniga användare att lansera sin webbplats eftersom den är otroligt användarvänlig. När du har registrerat dig och konto på BlueHost, behöver du bara hitta WordPress på din kontrollpanel och installera det. Du kommer bara att göra några få klick och ange relevant information. Det tar ungefär tio minuter att installera (kanske mindre) och du hälsas av bastemat på en WordPress-webbplats. Därifrån kan du börja bygga din blogg och göra den till vad du föreställde den att vara.

Om du kanske behöver hjälp med att installera WordPress på ditt BlueHost-konto kan du alltid söka hjälp från BlueHosts fantastiska support, eller så kan du följa vår steg-för-steg-tutorial om hur du startar en blogg på under 15 minuter.

Steg 5: Installera de nödvändiga plugins

WordPress har ett mycket bekvämt förlängningssystem som gör det oerhört enkelt för användare att lägga till nya funktioner. Trots att plattformen är kraftfull ut ur lådan finns det mer än 42 000 tillägg tillgängliga för den. Oavsett vilken funktion du behöver kan du lägga till den med några enkla klick genom instrumentpanelen eller genom att besöka CodeCanyon. För att göra saker enklare för dig är här några av de viktigaste plugins som varje blogg bör ha.

Yoast SEO – Sökmotoroptimering är en integrerad del av din bloggs framgång. Du måste optimera varje innehåll som du släpper på webben. Yoast SEO gör det otroligt enkelt genom att skanna innehållet och hjälpa dig att hantera viktiga saker som SEO-titel, ditt fokusord, metabeskrivning och mycket mer.

Det kommer även att kontrollera din texts läsbarhet med Flesch-läsbarhetskontrollen och ge den en poäng. Dessutom skannar innehållet för att hitta alla optimeringsproblem som du bör korrigera, vilket gör att du kan släppa helt optimerade inlägg på din blogg. Av denna anledning är Yoast SEO en av de bästa SEO-plugins som finns där. För att fylla på det är det till och med gratis att använda, med möjlighet att uppgradera det för premiumfunktioner.

Ryggraket – Jetpack kommer att ladda din blogg genom att lägga till alla nödvändiga funktioner som WordPress-kärnan inte kan. Den har enorma variationer av funktioner som stavningskontroll, kontaktformulär, widgetar och mycket mer. Denna plugin är packad; ingen tvekan om det och det kommer att tjäna de flesta av dina behov perfekt. För att fylla på det är det också gratis att använda, så vad är det att inte älska?

Google Analytics för WordPress – Du kommer att behöva spendera mycket tid på att analysera din publik och din webbplats trafik. Det är en av dina viktigaste uppgifter som webbansvarig. Google Analytics är rätt plats att analysera var de flesta av dina publik kommer ifrån och ta reda på deras demografi. Att ständigt behöva byta flikar eller logga in på ditt Google Analytics-konto kan vara ganska besvärande. Det är väldigt lättare att göra genom att installera Google Analytics-insticksprogrammet.

Akismet – Oavsett vilken typ av blogg du driver, kommer det alltid att finnas spam-kommentarer på det. Det kan ta timmar på din dag att ta bort alla dessa kommentarer och ingen vill säga upp det. Det är därför Akismet kommer att eliminera de flesta av dina spam-kommentarer automatiskt genom att filtrera dem.

BackWPup – När du börjar tjäna pengar med din blogg kommer det att bli mycket farligare att förlora något på den. Om du inte vill riskera det använder du BackWPup för att göra schemalagda säkerhetskopior av hela webbplatsen. Du kan spara allt regelbundet så att du inte är sårbar för hacking.

Relevanssi – WordPress är bra, men det är inte perfekt. Det saknar till och med en grundläggande funktion som sökning, utan vilken din bokrecensioner webbplats inte skulle vara lika användbar. Relevanssi kan hjälpa dig med det och ge dina läsare relevanta sökresultat.

Steg 6: Installera ditt tema

När du har tagit upp din WordPress-webbplats med alla dina plugins är det dags att faktiskt bygga en webbplats som dina läsare vill se. Observera att dina nya besökare tar bara några sekunder att avgöra om din blogg är värd att läsa eller inte, och det första de ser är din webbplats design. Det måste visa din unika karaktär och beskriva något vad din blogg handlar om. Ta reda på vilka känslor och idéer du vill förmedla och bygg det.

Lättare sagt än gjort, eller hur? Tja, inte exakt, eftersom WordPress har massor av professionella teman som är otroligt enkla att installera och anpassa. Processen med en bra design gjordes också mycket enklare med Divi Theme. Detta tema kommer med en visuell dra och släpp sida byggare som kan hjälpa dig att anpassa din bokblogg som du vill. Det har ett vansinnigt omfattande gränssnitt som låter dig dela ihop de enskilda elementen på din webbplats utan att behöva röra till och med en kodrad. Det är det enklaste sättet jag har funnit att användare som inte är tekniskt kunniga kan bygga och anpassa sin egen webbplats så att de ser exakt ut som de vill ha den.

Här är en kort video om Divi Theme:

Om du har en budget kan du installera och använda ett gratis WordPress-tema, som är tillgängligt på WordPress.org-arkivet. Det finns många fantastiska gratis teman som du kan använda för din bokblogg, men de erbjuder mindre funktioner och anpassningsalternativ än ett premiumtema.

Steg 7: Tjäna pengar på din webbplats

Att tjäna pengar med din blogg är inte en sekundär uppgift. Du bör faktiskt ta reda på hur du vill göra det innan du börjar bygga det. Det finns många alternativ du kan ta när det gäller intäktsgenerering, här är 5 av dem.

Tjäna pengar-book-blogg

Reklam

Ett av de äldsta sätten att tjäna pengar med en blogg är genom traditionella bannerannonser. Med en jämn mängd trafik kan du tjäna en anständig summa pengar med den. Du har två huvudalternativ när det gäller att få betalt för reklamprodukter, tjänster och varumärken.

 • Annonsnätverk – Det finns gott om annonsnätverk som Google AdSense som du kan registrera dig och få sina annonser att visa på din webbplats. Du får pengar från dem för varje klick och de visar vilka typer av annonser som passar bäst för din publik. Om du går den här vägen har du inte för mycket kontroll över vilka annonser som dyker upp på din webbplats, och Annonsnätverket kommer också att ta sitt snitt.
 • Direkt annonsförsäljning – Ju större publik din blogg har desto mer värdefull den blir och desto mer pengar kan du tjäna med den. Om du är villig att hyra utrymme på din bokrecensionblogg för annonser kan du göra det på dina egna villkor också. Du kan hyra utrymme för specifika företag för det pris du bestämmer och du får också hålla alla pengarna. Det är definitivt ett rättvist sätt att spela spelet.

Affiliate marknadsföring

Genom affiliate-marknadsföring kan du marknadsföra ett annat företags produkt eller tjänst och få en provision när någon köper den. Denna intäktsmetod är ett av de mest lönsamma sätten att tjäna pengar online. Många stora bokhandlare som Amazon, IndieBound och The Book Depository har alla filialprogram. Du kan registrera dig, välja de böcker du väljer, granska dem och börja marknadsföra deras affiliate-länkar i din text.

Dessutom kan du också marknadsföra kurser om du hittar några relevanta. Du kanske kan sälja några skriftligen

Sälja dina egna produkter

Du kan också starta din egen produkt eller tjänst, vilket är det mest lukrativa sättet att tjäna pengar med din bokblogg. Om du är tillräckligt listig kan du skapa dina egna e-böcker eller varor som T-shirts, kaffemuggar eller någon av de tusentals märkesvaror du kan sälja. Du behöver bara veta vad din publik troligtvis skulle njuta av och vilka av de saker du kan tillhandahålla. Du kanske vill starta en tjänst som TLC Book Tours, som startades av ett bloggpar.

Sponsrade inlägg

När din blogg har någon auktoritet inom din nisch, vad du säger kommer att ha mycket mer värde, kommer du att bli en påverkan. Många företag letar ständigt efter påverkare som kan marknadsföra dem genom inlägg. Dessa företag är villiga att betala bra pengar för sponsrade inlägg. I det specifika fallet med en bokblogg kan du göra sponsrade affärer med publiceringsföretag.

Kanske publicerar en mindre känd författare en ny bok och behöver lite marknadsföring; han eller hon betalar dig gärna för den tid det tar att granska boken. När du väl har gjort det som en auktoritet har du många möjligheter att skriva in sponsrade inlägg.

Frilansskrivning

Eftersom du kommer att basera din blogg helt och hållet på att skriva, kommer du förmodligen att vara bra på att skriva själv. När du har fått viss auktoritet ger det den perfekta möjligheten för dig att marknadsföra dina skrivtjänster. Din blogg är perfekt för att visa upp din intelligens och dina skrivfärdigheter. Med det kan du enkelt nå ut till företag och erbjuda dem skrivtjänster eller låta dem nå ut till dig. Hursomhelst kommer du att kunna begära ett rejält pris för dig att skriva.

Steg 8: Att få trafik till din blogg

Att bygga en väl designad blogg och fylla den med högkvalitativa recensioner är bara det första steget. Du måste spendera och lika mycket tid, om inte mer på att marknadsföra vart och ett av dina inlägg. Beroende på vad din budget är kommer du att ha olika alternativ, men du måste definitivt välja några om du vill att din bokrecensioner ska lyckas. Dessa är följande:

 • SEO – Det faktum att du alltid kommer att behöva arbeta med din SEO är ett givet faktum. Du har alla verktyg, information och resurser för att få det att hända, men det är något som du måste lägga mycket arbete på som bloggare. Sökmotoroptimering är det som får organisk trafik till din webbplats gratis om du gör det bra. Trots att det är en utmärkt långsiktig lösning för att få en jämn mängd trafik kommer du uppenbarligen att uppleva en viss fluktuation. Dessutom är det inte det enda bra sättet att få trafik för din webbplats.
 • Sociala medier marknadsföring – Du måste också investera tid och energi i att visa upp dina inlägg på sociala mediesajter som Facebook, Twitter och Pinterest. Det här är bra källor för organisk trafik och du kan också använda dem för att marknadsföra dina inlägg om du också har en marknadsföringsbudget, vilket tar mig till min andra punkt.
 • PPC och betalda kampanjer – Ett av de snabbaste sätten att få en stor mängd trafik till din webbplats är genom betalda annonser. Du kan hitta massor av nischspecifika annonsnätverk som kommer att rikta en viss mängd kvalitet, högkonverterande trafik till din blogg. Men du måste vara försiktig med att använda PPC, eftersom det har en inlärningskurva. Det tar lite erfarenhet för att få ut det mesta av det, men det kan vara en mycket värdefull trafikkälla för din blogg. Till exempel är Facebooks betalda annonser mycket riktade och gör att du kan nå ut till den specifika demografiska du vill nå. Medan PPC är det snabbaste sättet att få trafik är det kanske inte ditt bästa val, eftersom det kräver en enorm budget och kanske inte är värt att använda den.

Slutsats

Där har du det, det magiska receptet med att lansera din egen bokrecensionssida. Det är ett bra alternativ för alla som älskar att läsa och skriva och vill förvandla denna hobby till ett lönsamt jobb. Du kan till och med tjäna ett gott levande av det, så om det här är vad du vill göra, rekommenderar jag starkt att du gör lite mer forskning eller kommer igång med din blogg direkt. Livet väntar inte på någon, så du borde bli upptagen!

Om du är redo, klicka här och konfigurera din blogg idag!

Om du har frågor eller förslag, använd kommentaravsnittet nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector