Hur man startar en receptwebbplats med WordPress?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur man startar en receptwebbplats med WordPress?
0 8 мин.

hur man bygger receptwebbplats med wordpress


För att göra en bra och enastående receptwebbplats med WordPress behöver du mycket arbete och kreativitet. Även i detta fall måste du ha en god smakskänsla. Att skapa en perfekt nischwebbplats som en receptwebbplats med WordPress kräver kunskap inom olika expertområden som:

 • En del IT-kunskap
 • Journalistik, skrivfärdigheter
 • Fotografi
 • Gastronomi

1. Behov av minimal IT-kunskap

För att skapa en webbplats behöver du lite IT-kunskap. I den här tutorialen kommer jag att visa dig hur man bygger en WordPress-receptwebbplats med ingen eller minimal IT-kunskap.

Först och främst måste du hitta ett pålitligt webbhotell och registrera ett bra domännamn. För detta projekt kommer vi att använda det mest populära innehållshanteringssystemet: WordPress. Det är väldigt enkelt att installera och komma igång med. Men om du inte är bekväm med att ställa in din webbplats kan du anställa en webbutvecklare som gör det åt dig.

Få webbhotell och domännamn

Till att börja med behöver du inte en dyr värdplan. Du kan gå med en budgetvärd som erbjuder dig 99,9% drifttid, bra webbplatshastighet och kundsupport. Du kommer också att kunna registrera din domän hos din webbhotell. Vissa webbhotell erbjuder en gratis domän om du köper hosting från dem. Lite kreativitet behövs när du väljer ett domännamn. Du kan välja en nyckelorddomän, men du kan också gå med self branding. Om ditt namn är Danny kan du gå med Danny’s Kitchen. Så du registrerar domänen dannys-kitchen.com.

Här är tre pålitliga och billiga värdleverantörer som erbjuder dig en gratis domän:

Företag
Kampanjpris

1bästa flera domäner värd$ 1,99 / mo
2bästa värd för flera domäner$ 3,95 / mo
3bästa billig värd för flera webbplatser$ 3,49 / mo

Installera och ställa in WordPress

När du har valt rätt webbhotell och domännamn måste du installera WordPress. Ovan nämnda webbhotell erbjuder ett klick på WordPress-installationsverktyg, vilket innebär att du inte behöver ladda upp filer manuellt och skapa databas till din server. Varje steg automatiseras, du anger bara inloggningsinformation och e-postadress för din webbplats och systemet kommer att installera WordPress för dig.

Läs också: vår detaljerade guide om hur du skapar en webbplats med WordPress och publicerar din första artikel.

När WordPress har installerats på din webbplats måste du göra några justeringar. I ovanstående artikel kan du hitta mer information om varje justering du måste göra. I grund och botten måste du komma åt instrumentpanelen på din WordPress-webbplats och konfigurera URL-strukturen, installera par-plugins, ändra tema, konfigurera diskussions- och läsinställningar, etc..

Installera ett tema och nödvändiga plugins

För att helt anpassa dina receptwebbplatser behöver du ett trevligt tema och några användbara plugins.

För att se några gourmet-teman kan du gå till den officiella WordPress-webbplatsen på https://wordpress.org/themes/search/food/ där du hittar temat Matrecept som jag rekommenderar. Detta tema har rätt design för en gourmetwebbplats och också användbara funktioner: anpassad bakgrund, anpassad rubrik, anpassad meny, redigeringsstil, presenterade bilder, flytande layout, mall i full bredd, vänster sidofält, en kolumn, inläggformat, responsiv layout, höger sidofält, klibbigt inlägg, temalternativ, översättningsklar, två kolumner.

Några av de plugins som behövs för att öka både prestandan och antalet användare och därför är deras nöje att komma in på webbplatsen: Akismet – för att blockera skräppost, Allt i ett Seo-paket – för SEO, Google Xml-webbplatskartor – för Google, Jetpack av WordPress.com – för statistik, liknande artiklar och annat, Senaste inlägg Slider – för bildspel med bilder från de senaste inläggen, Kontaktformulär 7 + Flamingo – för kontaktformulär och kontaktbok och Dela knappar av AddToAny för knappar på sociala medier.

Om du har en större budget för att bygga din webbplats rekommenderar jag att du använder ett premium WordPress-tema. På så sätt kan du vara säker på att du kommer att få ett korrekt kodat och högkvalitativt tema som innehåller många funktioner. Genom att använda ett kommersiellt tema behöver du inte använda ett stort antal plug-in från tredje part, eftersom alla funktioner som är nödvändiga för en receptwebbplats redan är en del av temat. Här är 3 recept- och matteman för WordPress som jag gillar och rekommenderar:

mat kock recept wordpress tema

Demo / Ladda ner

social kock recept mat wordpress tema

Demo / Ladda ner

matlagning pressmat recept wordpress tema

Demo / Ladda ner

Hur du underhåller din webbplats?

Det sista steget i denna kategori är underhållet av receptwebbplatsen. Du måste uppdatera med jämna mellanrum med nya funktioner, men också med nya utgåvor av plugins, teman och WordPress som du redan har. Plugin Wp Updates Notifier meddelar dig om nya versioner av teman, plugins och kärnan i WordPress via din e-post. Underhållet kan utföras av vem som helst, men om du behöver detaljerad anpassning kan du hyra en webbprogrammerare.

2. Journalistik kunskaper och skrivfärdigheter

• journalistikens innehåll och receptfärdigheterFör innehållsskrivning behöver du mycket fantasi, fingerfärdighet och lite journalistik. Du kommer att förbättra dina skrivfärdigheter över tid genom att skapa mer och mer innehåll.

När du skriver en artikel använder du enkla ord och försöker göra artikeln original som möjligt. Försök också använda nyckelord som definierar din webbplats och din artikel. Om du skriver om en mat med vissa ingredienser, skriv ofta om de ingredienserna som använder dem i olika sammanhang. En bra idé är att skriva ingredienserna tillsammans med specifika mängder och sedan skriva recept där du förklarar hur maten är tillagad.

Du måste vara dig själv och vara kreativ. Försök att tänka ur rutan. Använd till exempel flera typer av artiklar: guider, recensioner av mat du ätit på olika restauranger, dieter, hur, tips och tricks och naturligtvis recept. Tanken är att vara så kreativ som möjligt så att du kan skriva mer och då får du mycket fler besökare.

Glöm inte att skriva rätt, att vara vänlig och respektfull. Du kan göra några skämt och använda olika uttryck och tal. WordPress-redaktören har korrekturläsning och du kan använda den för att korrigera dig exakt som i Word.

3. Fotografikunskap

Ordet fotografering har i sitt ursprung två ord från grekiska. Den första: “φῶς (phōs)”, som översätter “ljus” och “γραφις (grafis)” som översätter till verbet “att skriva”. Så den fullständiga översättningen kan vara “skriva i ljuset”.

Med WordPress kan du installera olika plugins för fotoeffekter som Responsive Lightbox Lite. Du kan också använda galleri-alternativen för att lägga till flera foton i en bild eller grupperas i ett rutnät. Vid varje inlägg kan du lägga ett foto som en bild.

• digitalkamera för fotografering av mat och recept

Du behöver inte en dyr fotokamera, men du behöver en bra ljuskälla för att kunna fånga fantastiska bilder. Du behöver också ett program för fotoredigering för att ändra storleken och justera bilderna. Bilderna som tas med din professionella eller semi-professional kamera kan ha var som helst mellan 2MB-15MB. Du vill inte ladda upp bilder av den här storleken till din webbplats. Inte bara för att dessa bilder kommer att laddas för alltid, utan du kommer också att konsumera mycket bandbredd och serverresurser. Du kommer också att irritera dina läsare genom att få dem att vänta på att fotona laddas.

Ett foto är som tusen ord, särskilt om du lagar extremt välsmakande mat som också ser fantastisk ut och då kan du se ångan höja.

4. Gastronomikunskap

Gastronomi är studien av förhållandet mellan kultur och mat. Det är ofta felaktigt med tanke på att termen gastronomi uteslutande hänför sig till konsten att laga mat.

Ordet “gastronomi” kommer från de grekiska orden, “γαστήρ (gastér)” som betyder “mage” och “νόμος (nómos)” – “kunskap”.

Om du inte skriver recensioner om vilken mat du lagar behöver du egentligen inte detta steg. Annars behöver du veta när du ska lägga salt, hur mycket ingredienser du ska använda och så vidare. Om du har kunskap om gastronomi kan du skriva en detaljerad artikel och göra foton på allt du gör i ditt kök, på ditt eget och originella sätt. Glöm inte att människor tenderar att göra sin mat på ditt sätt så var snäll och se till när du lagar mat.

Packa upp mina WordPress-recept Webbplatsupplärning

Om kreativiteten verkligen träffar dig, bör du använda den ordentligt. Så du kan kombinera matlagning med sång eller med andra hobbyer du har. En trevlig idé är att ha en video vid varje skriven artikel tillsammans med foton på maten du skrev om.

Till slut kan jag bara säga Bon Appetite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector