Hur överför du din Joomla-webbplats till en ny webbhotell?

hur du överför joomla webbplats till en ny webbhotellleverantör


Det kan finnas många skäl till varför du vill hitta ett nytt hem för din joomla-webbplats. Att byta webbhotell är inte en mycket svår uppgift; men det kan ge dig huvudvärk om du aldrig gjorde det förut. I den här artikeln kommer jag att visa dig det bästa och snabbaste sättet att göra överför din Joomla-webbplats till en ny webbhotellleverantör.

Men först, ta reda på vilka som är orsakerna till att människor byter värdföretag. Joomla är ett bra CMS och mycket flexibelt. Samtidigt är resurskrävande och det fungerar inte bra på varje webbserver. Om webbservern inte är optimerad för Joomla, kan du förvänta dig fallgropar när din webbplats utvecklas. Genom att använda en tung mall och för många tillägg på ditt Joomla-system kan det bromsa din webbplats. I de flesta fall byter Joomla webbplatsägare till en ny värd, eftersom de inte är nöjda med prestandan och hoppas att ett annat företag som erbjuder Joomla värd kommer att lösa problemet.

En annan anledning till att människor väljer att byta värd är bristen på uppgraderingsmöjlighet. Eftersom utvecklingsgruppen för Joomla core ständigt arbetar med systemet förbättrar de programvaran genom att använda senaste tekniker som kräver en högre version av PHP och MySQL. Värdföretag uppdaterar inte automatiskt PHP-versioner och om du vill uppgradera din Joomla-webbplats till den senaste versionen fungerar den inte med den nuvarande serverinställningen. Du kan be din webbhotell att uppdatera sin server, men i de flesta fall kommer detta att vägras eftersom andra användare som delar samma server med dig, inte använder Joomla.

I det följande kommer jag att visa dig hur du gör överför din Joomla-webbplats till en ny server och undvika all stillestånd.

1. Välj en Joomla-optimerad webbhotellplan

Det allra första du bör göra, om du vill lämna din nuvarande värdleverantör, är att hitta en ny. Detta kan vara utmanande, eftersom det finns många företag som erbjuder liknande tjänster och som också stöder Joomla. Bust som du redan känner från din nuvarande värd räcker det inte att ha stöd för Joomla. Om du letar efter en pålitlig Joomla-värd, gå med företaget som erbjuder optimerade servrar för Joomla CMS. En webbserver som är byggd speciellt för Joomla webbplatser skiljer sig lite när det gäller konfiguration än de andra servrarna för allmän användning. InMotion-värd är en av de bästa värdleverantörerna som erbjuder Joomla optimerade planer till en mycket överkomlig pris.

InMotion Joomla Hosting

från $ 4,19 / månad inkluderar 2 joomla webbplatser, obegränsad GB-utrymme och bandbredd, suPHP, mod_security Apache-modul, online-tutorials för Joomla 2.5 och 3.0+ och mycket mer

Fler detaljer… “

2. Säkerhetskopiera din Joomla-webbplats

Jag antar att din nuvarande värd använder cPanel, men om inte är processen mycket lik med andra värdkontrollpaneler också. För att säkerhetskopiera din webbplats och spara den på din dator måste du logga in på kontrollpanelen. Hitta ikonen Filhanterare och öppna mappen där filerna på din webbplats finns.

cpanel filhanteraren ikon

Komprimera filerna till en .zip-fil och spara dem när du är klar.

cpanel filhanterare komprimera filer joomla

Gå nu till kontrollpanelen, gå till phpMyAdmin-ikonen och hitta databasen som används av din webbplats. Om du inte är säker på databasen kan du enkelt ta reda på det från webbplatsens config.php-fil, bara söka efter den här raden: public $ db = ‘din databse’; Välj databasen, exportera alla tabeller och spara den på din dator, föredraget framför samma mapp där din webbplats är sparad, bara för enklare hantering.

phpmyadmin exportdatabasstabell joomla

3. Överför filerna och databasen

När din webbplats har säkerhetskopierats kan du börja arbeta med den nya värden. Du har antagligen skapat ditt nya värdkonto med din nuvarande domän; i så fall måste du ladda upp filerna till rotmappen eller ditt konto. Om du har använt en annan domän eller registrerat en ny under registreringen måste du lägga till den domän som används för din Joomla-webbplats. Genom att lägga till domännamnet till det nya värdkontot, skapar du en mapp (public_html / yourdomain.com), och detta kommer att vara mappen där du också måste ladda upp filerna. Ändra inte namnservrarna för din domän ännu.

cpanel addon domännamn

Om du nu tänkte vilken rätt mapp du vill ladda upp till med hjälp av en FTP-klient eller File Manager-verktyget från cPanel, ladda upp .zip-filen som innehåller filerna på webbplatsen. När överföringen är klar, extrahera filerna från arkivet med File Manager och se till att dessa extraheras till huvudmappen. Om filerna extraheras till en undermapp (publiy_html / yoursite.com / backupfiles /) flyttar du bara alla filerna till huvudmappen: public_html / yoursite.com.

uploade joomla webbplats till ny server

Om du är klar med filerna, gå tillbaka till huvudsidan på kontrollpanelen och skapa en ny databas med MySQL-databasguiden. När du skapar databasen och användaren, genererar ett starkt lösenord och sparar det i ett textdokument behöver du det senare. När du lägger till MySQL-användaren i databasen är det viktigt att aktivera alternativet Alla privilegier.

mysql databasguiden joomla

Så du har din databas och användare redo att användas. Gå nu till phpMyAdmin-ikonen, välj den nyligen skapade databasen och importera .sql-filen som du tidigare har sparat till din dator. Beroende på filstorlek kan importen av databasen ta några sekunder.

phpmyadmin import joomla databas

Den sista tanken är att ansluta filerna till databasen. Gå nu redigera filen config.php och ändra databasen, användaren och lösenordet.

ändra konfigurationsfilen för joomla

Om du nu gjorde allt rätt, borde du kunna se klonen på din webbplats på demo-url, som tillhandahölls av din webbhotell vid registreringen. Om du valde att få ett konto från InMotion, bör webbadressen till kontot se ut som liknar detta: http://server123.inmotionhosting.com/~youraccountname/

4. Ändra namnservrar på din domän

Nu är det dags att ändra namnservrarna för ditt domännamn. Om din domän är registrerad hos ett tredjepartsföretag som Name.com eller NameCheap och inte hos din nuvarande värdleverantör loggar du bara in på ditt konto och uppdaterar namnservrarna. Om du behöver mer information om hur du ändrar namnservrar för en domän, kolla in den länkade artikeln i det här stycket.

Om din domän är registrerad hos värdföretaget du vill flytta från föreslår jag att du börjar överföra din domän till en oberoende registrator. Förvara inte din domän och värd hos samma företag. Överföring av en domän kan ta några dagar, så tänk också på den här aspekten.

Informationsuppdateringen för namnservrarna bör vara omedelbar, men för att se förändringarna på din internetleverantör kan det ta upp till 24 timmar. Så var tålamod.

5. Testa din Joomla-webbplats

Jag antar att du redan har testat klonen på din webbplats med hjälp av demo-url som tillhandahålls av din nya värd. När namnservrarna har uppdaterats är din domän ansluten till det nya värdkontot. På grund av olika serverkonfiguration händer det sällan att din Joomla-webbplats kan ha några fel efter att ha överfört den till en ny värd.

För att vara säker på att din webbplats fortfarande fungerar perfekt, får du slumpmässigt åtkomst till olika sidor och använd olika funktioner på din webbplats. Om du driver ett forum eller har bloggsektion kan du skapa ett nytt inlägg och nämner att du flyttade till en ny värd och ber samhället rapportera alla problem de finner.

Anteckningar och förslag

Hoppas att denna handledning hjälpte dig att flytta din joomla-webbplats till en ny server utan driftstopp. Om du har några frågor angående Joomla webbplatsöverföring kan du lämna en kommentar nedan, eller om du bestämmer dig för att migrera till InMotion-hosting kommer deras supportteam att hjälpa dig under denna process. Om du är intresserad av hur du säkra din joomla-webbplats rekommenderar jag starkt att du läser vår andra handledning.

Bästa Joomla Hosting av InMotion

InMotion Hosting har levererat webbhotell sedan 2001 och de erbjuder nu Joomla optimerade webbservrar med massor av fantastiska funktioner från $ 4,19 / månad

Få rabatt! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map