Hur skapar du din egen blogg och blir en professionell bloggare?

hur man bygger en professionell blogg


För tio år sedan kunde du sällan höra om någon som kör och underhåller en blogg. Oftast gjorde människor bara för hobby och de tänkte inte på intäktsgenerering eller konverteringsoptimering eller strategier som kan locka fler läsare. Idag har bloggning blivit ett yrke, där människor skapar innehåll på sin blogg inte bara för att dela sin åsikt utan också för att tjäna pengar på att blogga. I en tidigare artikel har vi visat dig varför ett företag behöver en blogg och hur man förvandlar läsare till kunder; idag ska jag visa dig hur man skapar en egen blogg, vad du än gör för vinst eller bara för skojs skull.

Att skapa en professionell blogg är enklare än du tror; här är några steg du bör följa innan du börjar din resa online.

Att välja ditt ämne

Att välja en nisch för din blogg kan vara den svåraste delen. Ämnet för din blogg kan vara allt du kan tänka på. Det behöver inte vara unikt, du behöver inte återuppfinna hjulet, bara välja en nisch som du kan skriva om och du brinner för. Om du följer en strikt diet om hur du går ner i vikt, eller om du är på en världsturné och vill skapa en dokumentation av platserna där du har varit, eller bara vill dela din dagliga rutin om föräldraskap, kan du starta en blogg . Du kan också få inspiration från dina favoritbloggarar; Jag är säker på att du läser och följer en populär webbplats som du inte ens är medveten om att det faktiskt är bloggar.

Du behöver inte ha superskrivfärdigheter, eftersom det kommer att förbättra övertid, men du måste anstränga dig och din passion för att skapa bra och informativt innehåll om du vill att folk faktiskt ska läsa det.

Att välja en bloggplattform

Du kom med en bra ämnesidé, nu måste du välja programvara som gör att du enkelt kan skapa och publicera ditt innehåll. Det finns många plattformar du kan välja mellan, de flesta använder gratis programvara som WordPress, Tumblr, Blogger och andra. Där erbjuder bloggplattformar också gratis värd, så när du skapar och aktiverar ditt konto är du redo att börja blogga. Dessa bloggar publiceras dock på underdomäner, till exempel yourblogname.wordpress.org som kan vara bra för början, men om du planerar att bli en professionell bloggare måste du köpa ett domännamn och bygga ett varumärke runt det.

börja blogga med wordpress

Den mest populära bloggplattformen är WordPress; denna programvara kan installeras på nästan alla webbhotellkonton och kan enkelt uppdateras och underhållas; administrationspanelen är också mycket enkel och enkel att använda, ingen teknisk kompetens eller tidigare erfarenhet krävs för att komma igång. Det är viktigt att välja plattformen noggrant, eftersom du måste arbeta med den så länge du vill hålla din blogg vid liv; Det kan vara svårt att byta från en plattform till en annan, så välj programvaran i enlighet därmed.

Välj ett namn och en webbhotell för din blogg

Att ha ett domännamn som yourownblog.com är mer professionellt och lättare att märka än att ha en underdomän på en gratis värdplattform. Om du planerar att bli en professionell bloggare och du redan har valt ett bra namn, behöver du också en professionell webbhotelltjänst. De gratis bloggplattformarna kan vara pålitliga och kan se lovande ut att komma igång, men du har inte kontroll över webbhotellkontot. Det finns inget sätt att utöka din bloggs funktionalitet, du kan lätt förbjudas av någon anledning och du kan tappa din blogg utan möjlighet att göra något åt ​​det. när allt du använder en gratis tjänst, vad du ska klaga på?

Att ha ett betalt webbhotellkonto och ett domännamn gör att du kan ha full kontroll över din webbplats. Du kan installera nya plugins, anpassa bloggen som du vill och göra den unik och enastående.

Om du kan ha problem välja ett bra namn för din blogg, här är vår guide för hur du väljer det perfekta domännamnet, och du kan också välja en webbhotellplan från våra högst rankade värdar.

Skapa, publicera och dela innehåll

Du är inställd på alla nördiga grejer, värdkontot går bra bloggen är online; du samlar in information, skriver anteckningar och skapar fantastiska artiklar. Du har antagligen redan publicerat tjugo artiklar och du förväntar dig att besökare ska interagera med din blogg i form av kommentarer. Det kan ta lite tid för din webbplats att börja ta emot trafik från sökmotorer med rent innehåll, så om du vill påskynda trafikflödet måste du få vänner online.

skapa publicera och dela innehåll

Börja söka efter bloggar, liknande ditt ämne, och lämna en kommentar på deras inlägg, med din webbplats. Marknadsför inte dig själv eller be folk att besöka din blogg, bara spela upp med ett snyggt och informativt meddelande så ser du magin hända.

Glöm inte sociala medier. Att be dina vänner att tweeta och dela dina blogginlägg kan vara en bra start. Att gå med i olika forum och onlinegrupper där du kommer att nämna din webbplats kan också vara ett bra sätt att samla följare. På lång sikt vill du bygga ett starkt nätverk på sociala medier runt din blogg så att du omedelbart kan meddela varje nytt inlägg till din publik och få omedelbar trafik.

Avslutar!

Jag minns hur upphetsad jag var när jag först började blogga. Det var en lång resa för mig sedan det datumet och lärde mig mycket under den här perioden, men det var mycket roligt. Om du också är upphetsad och vill starta din egen blogg med en professionell touch föreslår jag att du går med en wordpress-blogg tillsammans med en bra webbhotell. Var långlivad, vara passionerad och ge inte upp, på detta sätt kommer du att lyckas; och inte minst ha kul!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map