Hur skapar du din egen webbplats i tre steg med Weebly?

skapa webbplats med weebly 3 steg


Jag har redan skapat några tutorials för hur man skapar en webbplats med olika verktyg och programvara. Här kan du lära dig mer om hur du bygger din webbplats med WordPress och här kan du lära dig om hur du skapar en webbplats med Joomla.

Idag kommer jag att lära dig hur du skapar din egen webbplats med Weebly i tre enkla steg. Innan vi hoppar på den “tekniska” delen, låt mig snabbt prata om Weebly.

Weebly är en av de snabbast växande plattformarna för webbplatsbyggare idag. Det grundades 2007 och har ständigt förbättrats för att möta kundernas förväntningar och senaste standarder för webbdesign. Weebly gör webbplatsbyggandet enkelt och tillgängligt för alla. Med det här verktyget kan du skapa och anpassa din webbplats, vare sig det är en enkel företagspresentation, en blogg, medlemskapssida eller onlinebutik.

Snabböversikt över Weebly

Hos Weebly kan du välja mellan fyra olika planer. Om du vill prova det kan du registrera dig för ett gratis konto. Denna plan innehåller en gratis underdomän, gratis värd, du kan skapa obegränsade sidor och lagra upp till 500 MB. Onlinesupport är tillgängligt via chatt och e-post.

De betalade planerna börjar från $ 8,00 per månad och har många funktioner: gratis ett års domänregistrering, ingen lagringsgräns, support via chat, e-post och telefon, trafikövervakning på webbplatsen, ta bort Weebly-varumärke, webbplatssökning, ljud- och videospelare, medlems- och e-handelsplattform, gratis SSL-certifikat, möjlighet att lägga till obegränsade produkter eller ha obegränsade medlemmar, integrerad kundvagn, frakt- och skattekalkylator och hantering av kupongkoder.

Nu ska vi återgå till att bygga din webbplats. Som nämnts tidigare kan du starta din webbplats i tre steg. Du behöver inte veta programmering och inte heller ha färdigheter i webbdesign. Weebly är ett verktyg som alla kan använda:

 • Steg 1: Välj ett professionellt tema
 • Steg 2: Dra & Släpp element, anpassa design
 • Steg 3: Publicera din webbplats med ett klick

1. Välj ett professionellt tema för din webbplats

Uppenbarligen måste du registrera dig för ett gratis konto på Weebly innan du får tillgång till designdatabasen. Registreringsprocessen är mycket enkel, bara fyll i ditt namn, e-postadress och lösenord så får du omedelbar åtkomst. Du kan också logga in med din Facebook eller Google+ konto.

Nästa steg är att välja en fin design. Weebly erbjuder hundratals mallar av hög kvalitet utan kostnad, som du kan använda för din webbplats och anpassa den som du vill. Du kan filtrera teman efter kategorier: blogg, företag, onlinebutik, personligt, evenemang eller portfölj. Nischen har inte så mycket betydelse, eftersom du kan anpassa och ändra mallen helt; välj bara ett tema som passar dina behov bäst.

weebly väljer professionell design gratis

Du kan också förhandsgranska varje design så att du får en uppfattning om hur din webbplats kommer att se ut. Alla mallar är mobilklara, så din webbplats kommer att se bra ut på smarta telefoner och bord.

2. Anpassa din webbplats – Dra och släpp element

När du väljer en design kan du ändra den i Weebly-byggaren. Du kommer att kunna redigera text, knappar, menyer, bakgrund och presenterade bilder, i princip allt.

Du kan också ta bort element från din nuvarande design och lägga till nya. Du kan dra och släppa textrutor, bilder, gallerier, bildspel, Google maps, kontakt- och nyhetsbrevformulär, knappar, delare och du kan också bädda in anpassad kod. Du kan också bädda in Youtube-videor eller ladda upp dina egna mediefiler (ljud och video). Listan fortsätter, men jag kommer inte att räkna upp dem alla.

weebly redigera tema dra och släpp element

Du kan skapa flera sidor också och redigera varje sida som du vill. Varje tema har få standardsidor. Du kan ta bort, redigera eller lägga till nya sidor. Du kan också välja layout på varje sida. Det finns hundratals layouter du kan välja mellan som automatiskt fyller din sida med rutor, vilket gör ditt jobb enklare.

weebly väljer sidlayout

weebly layout förhandsvisning med element

3. Publicera din webbplats med ett klick

När du är klar med alla dina sidor är nästa steg att göra din webbplats offentlig. För detta måste du klicka på knappen “Publicera” längst upp till höger på skärmen.

weebly publicera webbplats

Du blir ombedd att välja ett underdomän, registrera ett nytt eller använda din egen domän. Medan vi bara testar Weebly registrerar vi inte en domän ännu, så vi kommer att välja ett underdomän för att publicera vår webbplats. Klicka på “Fortsätt” för att fortsätta.

weebly väljer din webbplats domän

Det tar bara några sekunder innan systemet sparar och publicerar din webbplats. När det är gjort kan du komma åt det på den angivna URL: n.

weebly visa din webbplats online

Grattis, du har precis skapat din egen webbplats gratis utan att ens skriva en enda kodrader!

Slutsats

Jag hoppas att den här snabbguiden var till nytta för de flesta av er. Nu ser du hur enkelt det är att skapa en webbplats eller till och med en onlinebutik utan att veta programmering. Visst är Weebly inte för alla och har sina egna begränsningar. Om du bygger din webbutik med Weebly är det inte möjligt att lägga till extrafunktioner, såvida inte Weebly-utvecklargruppen beslutar att lägga till den extra funktionen i hela systemet. Att flytta din webbplats till ett nytt värdföretag är också omöjligt.

Är Weebly rätt för dina webbplatsbehov och budget? Valet är ditt! Testa Weebly gratis och se om det uppfyller dina förväntningar.

Skapa din egen webbplats med Weebly Website Builder!

Ingen kodning eller teknisk kompetens krävs! Bygg och anpassa din webbplats med hjälp av Weeblys professionella teman.

Prova det GRATIS! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map