Hur skapar jag en klassificerad webbplats med WordPress?

skapa klassificerad webbplats wordpress


Annonser eller listor som bara har funnits i tidningar har nu överskridits till webbplatser i sig. Craigslist är en av de populäraste klassificerade webbplatserna som tillåter gratis annonsering i flera avsnitt som ägnas åt jobb, kontaktannonser, tjänster osv..

Om du vill lansera en egen gratis eller betald webbplats för klassificerad annons och skapa en spännande ny marknad där köpare och säljare kan träffas kommer vår guide till att skapa din egen klassificerade webbplats ta dig igenom de nödvändiga stegen och belysa några tips för att tjäna pengar på och marknadsföra din webbplats för att säkerställa långsiktig framgång.

Av alla möjliga sätt att bygga en webbplats har vi valt WordPress för att fungera som plattform för din webbplats för annonsering.

Som en snabb översikt är här de viktigaste stegen som krävs för att skapa en webbplats avsedd för klassificerade annonser:

 1. Att välja ett domännamn
 2. Att välja en webbhotell
 3. Att välja rätt innehållshanteringssystem
 4. Att välja rätt design
 5. Strukturera din webbplats
 6. Lägga till annonserna
 7. Tjäna pengar på din webbplats för annonser för annonser
 8. Annonsera dina annonser på webbplatsen

Till att börja med kan stegen som är involverade i skapandet av din annonspositionswebb verkar överväldigande men bära med oss ​​och du kommer att vara klar med din nya webbplats för annonser på under en timme!

1. Börja med ett domännamn

Tänk på ett domännamn för din webbplats som ett första steg. Du kan välja ett domännamn som du tycker bäst beskriver ditt varumärke. Se till att du väljer något som är kort, enkelt att stava och lätt att komma ihåg.

Välj sedan ett populärt tillägg som “.com” eller ett landsspecifikt tillägg om dina klassificerade webbplatser kommer att begränsas till ett visst land (t.ex. “.it” för Italien).

När du har valt ditt domännamn är det dags att registrera det. Du kan använda populära domänregistratorer som Namecheap eller GoDaddy, men du kan också registrera din domän på din webbhotell.

Vissa webbhotell som BlueHost erbjuder ett gratis domännamn under ett år med alla deras värdplaner, så att du kan välja både din domän och din värdplan från samma leverantör.

2. Hitta en webbhotell & Värdplan

Att välja en pålitlig webbhotell är ett viktigt steg för att skapa en webbplats. Med tanke på att prestandan på din webbplats påverkas direkt av den webbhotell du väljer, rekommenderar vi att du väljer en som kommer med utmärkt drifttid, flera värdplaner och support dygnet runt.

När det gäller värdplanen rekommenderar vi att du väljer en WordPress-optimerad plan (du kommer se senare i den här artikeln varför WordPress är det bästa valet för din webbplats) från BlueHost, som är den bästa värden för WordPress-webbplatser.

Att välja en BlueHost-värdplan optimerad för WordPress betyder att kontot är förinstallerat med WordPress, det är optimerat för hastighet och säkerhet och kommer med automatiska säkerhetskopior. Dessa planer är byggda på VPS-teknik, vilket innebär bättre prestanda, garanterade resurser och fullständig säkerhet.

3. Använd WordPress som din plattform

Som ett innehållshanteringssystem är WordPress den överlägset mest populära plattformen. Mångsidigheten och anpassningsbarheten för denna plattform är några av många skäl till varför du bör välja WordPress för att skapa en klassificerad webbplats. Andra fördelar med WordPress inkluderar:

 • Det är gratis & öppen källkodsprogram – Du kan ladda ner den gratis eller installera den på ditt värdkonto;
 • Det är lätt att använda – WordPress kan vara mångsidigt, men du kan enkelt lära dig att använda det;
 • Det är mycket anpassningsbart – Tack vare överflödet av plugins och teman kan du lägga till olika funktioner och mönster på din webbplats;
 • Det är SEO-vänligt ur rutan – WordPress är skapat för att spela bra med sökmotorer, och en mängd SEO-plugins kan ytterligare förbättra dess sökmotorvänliga natur;
 • De flesta webbhotell erbjuder värdplaner som är optimerade för WordPress.

Även om WordPress är den bästa plattformen som vi rekommenderar för en webbplats för sekretessbelagd annons, kan du också välja självhostade klassificerade webbplatsalternativ, som ger hosting och gör att du kan starta en webbplats på några minuter. Men om du vill ha full kontroll över din webbplats och inte har några begränsningar för dig om monetisering av webbplatser, rekommenderar vi att du går med WordPress istället.

4. Välj ett tema & Anpassa design

Nu när ditt domännamn, värdplan och plattform alla tas om hand kan du gå in i detaljerna om hur du vill att din webbplats ska se ut när det gäller design.

För att anpassa din WordPress-klassificerade webbplats måste du välja ett WordPress-tema, som du ytterligare kan anpassa efter din smak genom att ändra färgschemat, ordna hur din hemsida ska se ut, lägga till / ta bort funktioner osv..

Du kan välja mellan hundratals premiumteman som finns tillgängliga på Themeforest som MyListing-temat, som låter dig skapa alla typer av kataloger du vill ha utan någon kodning. Du kan designa dina sidor i front-enden och få en realtidsförhandsvisning av de ändringar du gör på dina sidor.

MyListing-katalogtema är helt lyhört, kommer med en drag-and-drop-sida för att bygga sidorna (Elementor), innehåller 50+ redo att bygga element för din webbplats och stöder WooCommerce-integration.

Detta tema låter dig enkelt tjäna pengar på din webbplats genom att sälja reklamplatser och låta dig tjäna pengar på listans inlägg i olika paket.

Alternativt kan du använda AdForest-temat, som gör att du enkelt kan skapa en webbplats för annonsinlämning. Detta tema låter dig skapa obegränsade paket med annonsinlämning, visa AdSense- eller bannerannonser, ta betalt för visade annonser eller köra en flerspråkig annonsannonssida.

Premium-teman kommer med detaljerade guider för hur du använder dem, support, säkerhetsuppdateringar, uppdateringar, färdiga att använda färdiga mallar, andra produktintegrationer etc. Vi rekommenderar därför inte att du använder gratis teman för din webbplats.

Välj ett klassificerat premiumtema som är flexibelt och som ger dig många alternativ att tjäna pengar på din webbplats.

Det är också värt att ta dig tid att hitta ett tema med bra design, eftersom en webbplats med en elegant design är mer benägna att fånga dina besökare och du ökar chansen att dina besökare kommer ihåg din webbplats.

5. Ge en viss struktur på din webbplats

Nu när du är nöjd med hur din webbplats ser ut ska du nu lägga till sidor, menyer och slutligen annonser för att ge en viss struktur på din webbplats.

Ditt tema kommer med flera mallar för viktiga sidor som din webbplats ska innehålla, så att du bara kan redigera dessa sidor med data du vill visa. Eller skapa dina egna sidor.

Om du har alla dina sidor redo kan du länka till dem med menyer och undermenyer som återspeglar de olika listningskategorierna. Skapa dessa kategorier (t.ex. jobb, kontaktannonser, underhållning etc.) håller din webbplats välorganiserad och gör det möjligt för användare att snabbt söka efter listor i kategorin eller kategorierna de är intresserade av utan att slösa bort tid.

Din hemsida bör också ha en länk till sidan som låter användare skicka in sina annonser eller skapa ett konto. Detta visas vanligtvis som en uppmaningsknapp som placeras på en framträdande plats på din hemsida.

Se till att ge exponering på din hemsida för alla viktiga länkar och CTA: er för att hjälpa användare att snabbt och enkelt navigera på din webbplats.

6. Lägga till klassificerade produkter / tjänster

Om du har skapat de olika kategorierna och underkategorierna och gjort det enkelt för besökare att söka i relevanta kategorier kan du börja lägga till faktiska listor över annonser. Om du listar produkter lägger du till flera högupplösta bilder så att besökare kan få en bättre uppfattning om de produkter du säljer.

Förutom bilder och beskrivningen av produkten, bör andra viktiga detaljer vara priset, produktens eller tjänstens placering, sätt att kontakta säljaren av produkten eller lister till en annons (t.ex. telefonnummer, e-postadress eller en kontakt säljarknapp).

Beroende på listans typ kan du lägga till annan information som du anser vara relevant.

Som en sista anmärkning relaterad till att lägga till klassificerade annonser, se till att din “post-annons” uppmaningsknapp är väl utformad, att den är placerad på en synlig och lättillgänglig plats.

Steg 6 avslutar den del som är relaterad till skapandet av en webbplats för annonser. De följande två stegen kommer att fokusera på intäktsgenerering, marknadsföring och underhåll av din katalog WordPress-webbplats.

7. Tips om hur du kan tjäna pengar på din webbplats med annonser

Även om du tekniskt kan göras med skapandet av en webbplats för annonser med kataloger för annonser på kort tid, kan underhåll och hantering som dessa webbplatser involverar ta en betydande del av din tid. Därför är det viktigt att hitta de bästa och enklaste sätten att tjäna pengar på din webbplats så att den växer till en pålitlig källa till passiv inkomst.

De två enklaste sätten att tjäna pengar på din sekretessbelagda webbplats är genom reklambannrar och betalda annonser för annonser.

Annonsbannrar kan placeras var som helst på din webbplats, men naturligtvis är annonser som placeras på hemsidan de som får flest visningar. Du kan emellertid placera bannerannonser på kategorisidor eller produktdetaljer-sidor och erbjuda olika prissättningsalternativ för dem.

Premium-klassificerade teman som MyListing-temat eller AdForest-temat har ofta ett enkelt sätt för dig att visa bannerannonser på din webbplats.

Även om webbplatsen med annonsannonser fortfarande är i sin barndom kanske du måste kontakta annonsörerna själv, men så fort din webbplats får lite mer mark i sökmotorerna och får mer trafik, kommer det att bli mycket lättare att locka annonsörer som är villiga att annonsera deras produkter eller tjänster på din webbplats.

Ett annat alternativ för intäktsgenerering är att ha olika nivåer för dem som vill publicera sina annonser på din webbplats. Du kan ha en gratis nivå, som har vissa standardfunktioner (t.ex. gratis annonsannonsering i 15 dagar, möjlighet att lägga till flera högupplösta bilder osv.), Men du kan också ta betalt för inlämningar av annonser och erbjuda extra funktioner som främjade eller presenterade listor i 30 dagar, flera listor osv.

Att ha olika prispaket är ett snabbt sätt att öka dina annonsintäkter, men om du ska implementera betalda inlämningar och olika inlämningsplaner måste du kunna acceptera betalningar. Ditt klassificeringstema kommer förmodligen att ha PayPal-integration för detta ändamål, men det kan också stödja andra betalningsprocessorer.

8. Tips om hur du marknadsför din webbplats med annonser

Det räcker inte med att lansera en WordPress-annonserad webbplats, du måste också marknadsföra den och driva trafik till den.

Ett sätt att marknadsföra din webbplats skulle vara betalda annonser genom Google AdWords. Detta är ett enkelt sätt att få fler besökare på din webbplats, men det är kostsamt. Samma sak gäller betalda annonser i radio eller TV.

Om du inte vill investera för mycket pengar i att marknadsföra din annonswebbplats måste du investera lite tid och ansträngning. Du kan marknadsföra din webbplats på sociala medieplattformar, du kan lägga till en blogg på din webbplats och börja skriva intressanta artiklar i din nisch, eller skapa en YouTube-kanal och sträva efter att bli viral med en rolig eller vittig video för din rubrikannons.

Förutom att marknadsföra din webbplats måste du också ta ansvar för dess underhåll. För att saker ska fungera smidigt, hålla koll på innehållet som läggs till och hålla din webbplats uppdaterad.

För att få lite statistik om dina besökare, bör du registrera dig hos Google Analytics, som ger dig en tydlig översikt över antalet besökare på din webbplats, var kommer dina besökare från (organisk trafik, betald trafik, sociala medier etc.) ), så att du vet hur du justerar dina marknadsföringsinsatser.

Slutsats

De grundläggande stegen för att skapa en annons för webbplatser med WordPress följer ganska mycket samma steg som krävs för att skapa någon annan WordPress-webbplats.

Om du kan uppnå din webbplats igång på kort tid kan det kräva mer ansträngning att marknadsföra den och köra trafik till din webbplats, särskilt om du kör dina kampanjer på en skugga-budget. Trots det fungerar de flesta gratis marknadsföringsmetoder som fungerar för andra webbplatser också för klassificerade webbplatser.

Om en webbplats för annonsering är något du funderar på kan vår 8-stegs guide hjälpa dig att lansera webbplatsen för WordPress-annonser som du alltid har drömt om.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map