Hur skapar jag en portföljwebbplats med WordPress?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur skapar jag en portföljwebbplats med WordPress?
0 13 мин.


Designen, layouten och funktionaliteten på din portföljwebbplats har en enorm inverkan på dina besökare. Du måste göra ett positivt första intryck och få människor att stanna på din webbplats för att gå igenom ditt innehåll. Eftersom de flesta frilansare börjar med ingen erfarenhet av webbdesign väljer de ofta enklaste sättet att skapa en portföljwebbplats.

Som ett resultat slutar de med en webbplats som knappt kan imponera på sina besökare. Det kan tyckas som att det är för svårt att skapa en professionell webbplats som nybörjare. Vi kan emellertid visa dig att det inte är mycket att skapa en toppportföljwebbplats i WordPress! Detta CMS är utformat för att vara enkelt och tillgängligt för alla. Om du är frilansare och vill visa världen vad du kan, kommer den här guiden säkert att hjälpa dig att skapa den perfekta webbplatsen.

Det fantastiska med WordPress är att du kan hitta otaliga plugins och teman på webben. Du kan få alla verktyg, tjänster eller teman du behöver för din nya webbplats och du behöver inga speciella färdigheter för att använda dem. I slutet av denna guide vet du exakt hur du skapar en elegant, fullt funktionell WordPress-webbplats! Låt oss börja.

Hur man skapar en webbplats med WordPress?

Att skapa en WordPress-webbplats är inte raketvetenskap. Om du känner till något textredigeringsverktyg som OpenOffice eller Microsoft Word kommer du att kunna lära dig och använda WordPress på nolltid. I det följande kommer jag att guida dig genom 5 enkla steg om hur du ställer in en WordPress-webbplats och förvandlar den till en portfölj.

1. Ett kort och snabbt domännamn

Du måste komma med ett domännamn som passar din webbplats och representerar ditt varumärke. Ett bra domännamn är kort och lätt att komma ihåg. Det bör också se bra ut på din målsida och det är ännu bättre om det innehåller ett relevant sökord som gör det lättare för besökare att hitta det via Google-sökning.

Det rekommenderas också att välja en tillägg som människor är mest vana med. Du kan antingen lägga till “.com” eller en tillägg som representerar ditt land. Detta gäller särskilt om du vill locka människor från ditt land till din portföljwebbplats som målgrupp. Till exempel är “.ru” för Ryssland eller “.es” för Spanien perfekt för dessa länder.

Domännamn måste registreras, så när du hittat det perfekta är nästa steg att hitta en registrator. Det finns många populära där ute, till exempel GoDaddy och Namecheap. Ett annat alternativ är att köpa ett webbhotellpaket från en leverantör som erbjuder ett domännamn bland dess funktioner.

Du kan få ett gratis domännamn genom att välja en BlueHost-värdplan. BlueHost är bland de största namnen i webbhotellbranschen och de erbjuder kraftfulla paket för nybörjare och större företag också. Genom att registrera ditt domännamn och köpa en pålitlig webbhotelltjänst kan du lösa två problem samtidigt.

2. Välj en kraftfull webbhotellplan

En pålitlig webbhotellplan är avgörande om du vill garantera dina besökare en sömlös surfupplevelse på din webbplats. Genom att titta på värdpaketen hos BlueHost kan du enkelt ta reda på vilken som passar din portföljwebbplats mest. Eftersom de tillhandahåller servern beror prestandan på din webbplats mestadels på deras tjänst.

Om du vill säkerställa en drifttid dygnet runt varje dag på året med ett kundsupportteam som ständigt finns tillgängligt kan du helt enkelt inte gå fel med BlueHost. Eftersom vi rekommenderar en WordPress-webbplats här, bör du välja en av deras WP-planer. Dessa planer är optimerade för WordPress och bekräftas till och med av plattformen som pålitliga och högpresterande planer. Läs denna detaljerade recension av BlueHost för att ta reda på varför jag faktiskt rekommenderar detta företag.

Bluehost-best-värd-portfölj-wordpress-webbplatser

Med dessa BlueHost-planer har du ett förinstallerat WordPress på din profil. Du behöver bara logga in och du kan börja arbeta på din webbplats direkt. Ytterligare funktioner inkluderar förbättrad sidhastighetshastighet, regelbundna säkerhetskopior och högsta säkerhet på webbplatsen. Den förbättrade prestandan och säkerheten garanteras av VPS-servrar.

3. Få ut det mesta av WordPress

WordPress är för närvarande en av de 3 bästa CMS (Content Management System) på webben. Det finns många funktioner och plugins som kan komma till nytta när du skapar din portföljwebbplats. Det har ett enkelt gränssnitt som vem som helst kan vänja sig på på några minuter. Med mängden flexibilitet och anpassningsalternativ som WordPress erbjuder är det bara himlen som är gränsen.

Det beror bara på hur mycket tid och ansträngning du är villig att investera i att skapa din webbplats. Låt oss förklara vad som gör WordPress till det bästa CMS:

 • Det är en öppen källkodsplattform med en enorm gemenskap. Du kan alltid hitta en diskussion eller guide på webben om alla problem relaterade till WordPress, och det finns många människor som arbetar med dess utveckling som kan hjälpa dig.
 • WordPress är gratis för alla. Du kan snabbt installera och börja använda den. Eller helt enkelt välja en webbhotellplan där den redan är installerad, som tidigare nämnts.
 • Även om du installerar massor av plugins på det förblir WordPress fortfarande lätt att använda och du kan snabbt vänja dig som nybörjare.
 • Miljontals webbplatser använder WordPress som sin plattform, och alla av dem måste kunna få en bra ranking på Google Search. Plattformen är inte bara SEO-vänlig, utan det finns många populära plugins som kan förbättra SEO på din webbplats.
 • Det finns massor av webbhotellleverantörer som är medvetna om populariteten hos WordPress och ger planer specifikt för plattformen

4. Välj ett portföljtema och börja anpassa

När du planerat designen och layouten på din webbplats är det dags att börja arbeta med den. Allt börjar med att välja det perfekta portföljtemat bland de hundratals högkvalitativa WordPress-teman som finns tillgängliga på Internet. Dessa är vanligtvis mycket anpassningsbara, så att du kan använda ett brett utbud av färger, layouter, animationer, stora och små element och funktioner som kan slås på och av.

Themeforest är en av de webbplatser som vi mest rekommenderar när det gäller portföljteman. Du kan välja mellan många olika kategorier och teman kräver ingen programmeringsupplevelse överhuvudtaget. Ganska mycket alla kan ställa in dem och till och med få en anständig mängd hjälp från utvecklarna som pågår.

När du har installerat temat kan du börja anpassa varje webbsida i front-enden samtidigt som du håller reda på ändringarna i realtid. Den populära dra-och-släpp-metoden är det som gör det så enkelt för nybörjare att anpassa sin webbplats. Så här fungerar de flesta av teman, men se till att det tema du är intresserad av har positiva recensioner och ger alla nödvändiga funktioner innan du köper det.

Du bör definitivt undvika att använda gratis teman. Endast premiumkällorna kommer med regelbundna uppdateringar, integrerade plugins, pålitligt support, guider och andra extrafunktioner som alla är nödvändiga för att driva en professionell webbplats. Du bör också fokusera på att dra ut så mycket värde från ett tema som du kan.

Använd ett brett utbud av anpassningsalternativ och var uppmärksam på detaljerna för att skapa en riktigt unik webbplats som dina besökare kommer ihåg.

Bästa Portfolio WordPress-teman

Avada – lyhörande multifunktionstema

Avada-best-portfölj-wordpress-tema

Eftersom denna guide är nybörjarvänlig, ville vi rekommendera Avada, som är ett tema som ger dig alla funktioner du behöver för en sömlös upplevelse av webbplatsbyggnad. Du behöver faktiskt inte ens göra något förutom att köpa temat. Avada levereras med 41 färdiga webbplatser och 255+ pre-made webbsidesdesign, så allt du behöver göra är att välja klokt.

Dessutom får du 6 premium-plugins och temat ger dig över tusen anpassningsalternativ. Även de minsta detaljerna kan ändras och slutresultatet beror bara på din kreativitet. Mer än 400 000 människor är nöjda med Avada hittills och priset på detta mirakel är bara $ 60. Naturligtvis är uppdateringarna gratis när du köper temat och var och en av dem kommer med många nya funktioner och förbättringar.

När du anpassar din portföljsida arbetar du med ett dra-och-släpp-gränssnitt och över 50 paneler med anpassningsalternativ som inte kräver någon kodningskunskap alls. När din webbplats är klar ser den bra ut på vilken skärm som helst. Avada är kompatibel med alla populära WordPress-plugins.

X – temat

x-portfölj-wordpress-tema

X The Theme är ett annat mycket populärt och helt nybörjarvänligt WordPress-tema på Themeforest. Det låter dig skapa en portföljwebbplats som har fantastisk ren och modern design. Detta är det enda temat som skapats av ThemeCo, utvecklargruppen bakom X – The Theme. Detta är bara beviset på att teamet investerar hela sin tid i att förbättra temat och ge tillförlitligt stöd.

Nästan 200 000 personer köpte temat och recensionerna är överväldigande positiva. Nu kan du få temat för endast $ 29 eftersom det korsade en enorm milstolpe: 10.000.000 $ köp värda hittills. X Temat passar alla, inklusive företag, bloggare, onlinebutiker och kreativa individer. Det öppnar dörren till oändliga möjligheter med sitt brett utbud av anpassningsalternativ.

Det är definitivt värt att spendera lite tid med X – temat eftersom det är så mångsidigt att de flesta inte ens får använda hälften av funktionerna. När allt kommer omkring ville ThemeCo skapa ett komplext tema som är lämpligt för att skapa alla typer av webbplatser. Du har all den komplexiteten integrerad i ett enkelt gränssnitt som låter dig bygga upp din webbplats bit för bit medan du visar förhandsvisning i realtid.

När du har köpt X – The Theme kommer du att ha 6 månader pålitligt support dygnet runt. De ger dig en omfattande dokumentation som förklarar varje enskild funktion. Denna dokumentation är också en guide som visar hur du sätter ihop din webbplats.

The7 – WordPress-tema med flera ändamål

the7-portfölj-wordpress-tema

The7 annonserar till och med sig själv som det mest anpassningsbara temat på Themeforest. Det är ett multifunktionellt tema som kan användas för att skapa alla typer av webbplatser du vill, inklusive rena och eleganta portföljsidor. The7 är hittills det mest populära och mest mångsidiga temat av utvecklargruppen Dream-Team. De har sålt det mer än 100 000 gånger redan och antalet nöjda användare växer varje dag.

Med The7 kan du använda 3 olika designstilar. Var och en av dem är unik och ändrar i grunden utseendet på din webbplats. Det är som att arbeta med tre olika teman, vilket gör The7 till ett tre-i-ett-tema. Du kan experimentera med alla tre stilar och sedan fortsätta arbeta med den som mestadels passar din webbplatsidé.

Det finns massor av anpassningsalternativ tillgängliga för varje stil, så att du kan ändra allt till minsta detalj. Det låter dig lägga till alla färger, teckensnitt, knappar, gallerier och andra element du vill, precis som du föreställde dem. Du får Visual Composer-plugin som innehåller ett dra och släpp-verktyg som hjälper dig att skapa önskad layout för din portföljsida.

Genom att köpa The7 för $ 39, får du 5 premium-plugins som är värda $ 99 totalt, vilket är ett absolut fynd. Deras team av experter är redo att erbjuda support dygnet runt i 6 månader. Temat kommer med en dokumentation där allt-funktionen förklaras i detalj.

5. Skapa en välstrukturerad webbplats

Om du är nöjd med utformningen av din portföljsida är det dags att lägga till alla nödvändiga sidor och inkludera dem i menyerna samt i specifika kategorier. Du måste också hitta de bästa platserna för dina annonser där människor kan se dem utan att bry sig.

Det finns de viktigaste sidorna som de flesta webbplatser behöver, till exempel Hem, Kontakt, Om mig, Blogg, Galleri och så vidare. Du kan antingen använda anpassningsalternativen för att skapa dem från grunden eller använda mallar där du bara behöver redigera texten och göra några mindre ändringar. Om du köper ett premium-plugin får du definitivt ett brett utbud av mallar för dina webbsidor.

Slutsats

Nyckeln till att locka fler besökare till din webbplats är att skapa den bästa WordPress-portföljwebbplats som du kan. Om du tar ditt jobb på allvar bör du skapa en webbplats som återspeglar det och har ett professionellt utseende. Genom att använda resurserna för ett bra premiumtema kan du imponera på dina besökare och sticka ut i tävlingen.

Visst, det tar ganska lång tid från början till slut med all anpassning, prova olika plugins och experimentera med olika mallar. Poängen är att skapa en bra portföljwebbplats i WordPress är en fråga om tid och kreativitet idag och det kan göras utan någon erfarenhet av webbdesign..

Att skapa en portföljwebbplats är ungefär samma process som att skapa någon annan webbplats i WordPress. När du hittat alla nödvändiga verktyg tar det bara lite tid och din framgång är garanterad.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector