Hur skapar man engagerande företagens blogginnehåll?

skapa engagerande företags blogginnehåll


Att ha en företagswebbplats, där du delar vem du är och vad du gör, tillsammans med din kontaktinformation och kanske till och med några arbetsprover och bilder, klipper inte bara den på internet idag. För att driva en framgångsrik och kraftfull webb-närvaro måste du ha en livlig webbsida och en företagsblogg som producerar innehåll regelbundet.

Ingenting är mer sorgligt att se än en företagsblogg, där du bjuder in dina besökare att dela dina tankar med dem, bara för att få dem att se att den inte har uppdaterats under de senaste månaderna. Det driver missnöje och det är inte bra för ditt företag. Du måste låta dina besökare veta att ditt företag består av en livlig grupp människor som är villiga att hjälpa och dela information med dem. Förtroende är den viktigaste faktorn i alla affärsavtal och att etablera det med dina potentiella kunder är avgörande för ditt företags framgång.

Därför har du redan kommit fram till att du måste engagera besökarna på din blogg bättre och ge dem något av värde innan du skulle komma igång. Inte bara det, utan att ha en uppdaterad blogg är också avgörande för din webbplats SEO. Så du måste driva ut en stadig ström av högkvalitativt innehåll för att få högsta möjliga ranking.

För att hjälpa dig att sätta ditt företags blogg i en mycket bättre position, att få den fler besökare och att engagera de besökarna så mycket som möjligt har vi sammansatt följande lista med tips som vi använder i vårt innehåll också!

Så låt oss se hur du kan skapa det bästa innehållet!

Skapa innehåll med ett specifikt mål

Det borde inte ta dig hela dagen att skriva ett bra innehåll, men ju mer uppmärksamhet du ger det, desto bättre blir det naturligtvis. Men att skapa bra, användbart innehåll bör inte vara ditt enda mål. Du har ett företag att driva, så producera innehåll som hjälper dig att uppnå dina affärsmål.

Vad är det du vill uppnå med din blogg? Få fler kunder? Skapa förtroende hos dina kunder? Eller bara skapa en positiv bild av ditt företag? Skriv ditt innehåll på ett sådant sätt att det hjälper dig att uppnå detta mål eller något annat mål du har satt upp för dig själv.

Din blogg är ett av de viktigaste sätten du kan kommunicera med din publik och dina potentiella kunder och affärspartners, så använd den till fullo!

Var den resurs dina läsare faktiskt behöver

Din företagsblogg är inte bara en plats där du pratar om vad som händer på kontoret och vad som är nästa steg för ditt företag. Det handlar inte alls om ditt företag, det handlar om dina kunder och dina läsare. Det är en plats där du går för att dela din åsikt och ge människor användbar information som hjälper dem att lösa sina problem.

Ju mer ditt innehåll fokuserar på att lösa specifika problem som dina användare har, desto mer kommer det att locka läsare och hjälpa dig att leda dem ner i din försäljningstratt och göra en försäljning i slutet.

Känner till exakta nyckelord som leder till de frågor som besökarna ställer och bygg ditt innehåll kring dem.

Få dina läsare att gå till din blogg, eftersom du ger dem svar. Kom ihåg att huvudfunktionen i en sökmotor är att ge användarna svar på sina frågor.

Använd de bästa SEO-metoderna på sidan

Om du arbetar med ett innehållshanteringssystem är det mesta redan inställt. Men om du eller ditt företag har en webbplats som har utvecklats från grunden är det en annan historia. Hur som helst är det bra att veta och implementera bästa SEO-metoder, så att det är lättare för sökare att hitta något av ditt användbara innehåll. Den här taktiken får dig inte direkt till toppen av sökmotorens rankningssida, men det hjälper säkert sökmotorns jobb.

Använd följande:

 • SEO-vänliga webbadresser
 • Inkludera dina sökord i de tre första orden i rubriken.
 • Inkludera dina nyckelord inom de 100 första orden.
 • Lägg dina sökord i det använda bildfilsnamnet och det är alt beskrivningen.
 • Skriv långt, välskrivet innehåll (cirka 2000 ord) eftersom Google och användare också gillar det mer.

Målet för originalitet

Att skriva bra innehåll är ett av de viktigaste sätten du märker på internet. Vi hörde alla frasen “Innehållet är kung” av en anledning. Sökmotorer är verktyg för att upptäcka innehåll och de prioriterar webbplatser som har massor av relevant innehåll över webbplatser som har lite eller inget innehåll att visa. Så att ha massor av innehåll på din blogg är en viktig rankningsfaktor, men se till att du inte utnyttjar den, för du kommer i slutändan att bli straffad.

Med exploatering menar jag vanan hos vissa webbansvariga som syftar till att bara få något där ute. De använder taktik som att vända artiklar (byta ord i en artikel med synonymer och sådant), kopiera innehåll, publicera andra människors inlägg eller betala pengar för slavarbete och har innehåll av låg kvalitet skriven för deras webbplats. Glöm bara alla smarta idéer som skulle hjälpa dig att massa producera fyllmedelinnehåll med låg kvalitet, eftersom det är meningslöst och skadligt. Du får inte heller mycket gästinlägg om du pratar om använda ämnen och kopierar för mycket av andras idéer.

Så med originalitet menar jag originalbegrepp och idéer. Skriv om allt användbart och unikt du har i åtanke. Om du inte har något användbart att säga till dina läsare, är det inte värt att säga.

Skriv bra berättelser

Människor har använt berättelser för att göra sin poäng sedan dess språk föddes. Berättelser är ett av de viktigaste sätten vi får en poäng genom och de är också en av de saker som håller våra sinnen mest upptagna.

En bra berättelse gör allt mer underhållande som kommer att förvirra läsaren. Led honom eller henne ner i kaninhålet och använd din berättelse för att få din poäng. Om du gör det rätt kommer dina läsare inte bara att vara mycket mer engagerade, utan de kommer också att lära sig mycket lätt.

Använd kraftfulla rubriker

Rubriken är det första folk läser och det första de använder för att bedöma om det är värt att titta på ditt innehåll eller inte. Rubriken är lika viktig som ditt innehåll själv. De få viktigaste meningarna du skriver till din publik och du måste skapa det på ett sätt som talar direkt till dem. Du måste väcka deras intresse med något som är provocerande och säger mycket i en mening.

Meddelandet en rubrik måste kommunicera är “Hur kommer detta inlägg att visa sig vara värdefullt för dig”. Ett bra exempel på en provocerande rubrik är “10 psykologiska trick som får någon att lita på dig”. Det är kort, säger mycket om innehållet och gnistor intresse inom läsaren, med tanke på att du visar det för rätt publik, naturligtvis.

När du väl har en bra rubrik är det också viktigt att skriva ett kraftfullt introduktionsavsnitt inom de första 100 orden i ditt inlägg.

När en läsare har kommit igenom rubriken börjar de läsa in innehållet och bestämmer inom de första meningarna, om en viss del av innehållet är värt att läsa eller inte. Så du har en begränsad ram, i vilken du måste packa massor av information, för att övertyga läsaren om att det de håller på att läsa kommer att visa sig vara av värde för dem.

Använd visuell kommunikation

använda visuell kommunikation

En bild säger tusen ord. Människor är visuellt drivna varelser och med övertygande visuella bilder på din webbplats fördubblar chansen att det lyckas. Endast en handfull människor tycker om att läsa igenom stora bitar med texter för att komma till kärnan i ett ämne. Så för att hålla våra besökares uppmärksamhet och hjälpa dem att förstå vissa koncept mycket enklare är det mycket viktigt att använda massor av bilder, bädda in videor och infografik.

Relevanta bilder är relativt enkla att hitta och göra. Om du bädda in videor kan du göra dina egna billigt utan produktionsbudget. Men det behöver inte heller vara din video. Så länge det är välgjord och relevant för ditt ämne, kommer det att göra ditt blogginlägg mycket mer attraktivt. Det är redan tydligt att videor lockar ungefär tre gånger fler besökare och länkar än ett vanligt, skriftligt inlägg.

Om du använder rätt bilder och videor i ditt innehåll får du chockerande bättre resultat från dem.

Engagera gemenskapen och svara på kommentarer

Nästan vem som helst kan dela en åsikt eller skriva ett blogginlägg, så varför inte be dina läsare att göra det? De kanske har gott om bra idéer och saker de vill dela. Att ha några av dem att skriva ett inlägg för dig kommer också att vara till nytta för bloggen och dina andra läsare.

Men även om du vill producera ditt eget innehåll hela vägen och vill bygga din blogg kring att lösa problem och hjälpa människor, så är det uppenbart att de kommer att ha fler frågor till dig. De kommer antingen att skriva dem i kommentarerna eller nå ut till din via din kontaktinformation.

Att driva en framgångsrik blogg eller någon framgångsrik marknadsföring är baserad på en tvåvägs konversation. Så det är viktigt att svara dina besökare i kommentarerna och uppmuntra andra att delta i diskussionen också. Om du hittar frågor som har ställts ofta är det en bra tid att skriva ett inlägg om dem.

Tala direkt till din publik i ett vänligt sätt

Det bästa sättet att få människor som vill läsa vad du har att säga är att prata direkt till dem, som om de är dina vänner. Det kommer att göra ditt skrivande mycket mer naturligt och hjälpa dig att skära loss när du känner att det är svårt att lägga dina idéer på papper. Det kommer också att få människor att lyssna, eftersom de flesta av oss gillar att höra vad en vän har att säga.

Gå rakt till punkten

Ingenting är mer frustrerande när du letar efter svar och den du frågar fortsätter att slå runt busken. Torka ut allt fyllnadsinnehåll och fokusera på att tillhandahålla värdefull information på ett rakt framåt sätt.

Det kommer att ge en mycket kortare post men kommer att skapa en mycket bättre komposition. Det är mycket svårare att skriva på det här sättet och tar mer forskning också, men det kommer att fylla ditt innehåll med värde i gengäld. Jag behöver inte förklara varför ett bättre skriftligt och rikare innehåll kommer att locka fler läsare till din webbplats.

Längre inlägg presterar inte nödvändigtvis bättre, så glöm inte kvantiteten och fördubbla kvaliteten istället!

Ge två gånger så mycket du får

Om du alltid försöker sälja dina produkter förlorar människor intresset för din blogg ganska snabbt. Ingenting är mer irriterande än ständiga popup-fönster som ber dig titta på en produkt, köpa eller ladda ner något. Människor är trötta på att säljas till och de vill ha det mer mänsklig interaktion. De kommer att betala för något som är användbart för dem, men de kommer att förlora intresset snabbt om du skjuter det under deras näsa.

Istället arbeta för att hjälpa dem och driva konversationen på ett tankeväckande sätt. Se till att ge dem så mycket som möjligt och bara be dem om något. Försök att arbeta dig mot tankeledning med varje innehåll som du publicerar och förvandla dig själv till en influencer.

Hjälp läsarna att agera genast

Om du vet vilka frågor din publik vanligtvis har och vad de vill utföra på egen hand, så snabbt och så enkelt som möjligt, är det upp till dig att hjälpa dem. Du kan skriva guider, självstudier och mycket utbildningsmaterial som dina läsare kan agera på.

Om du gör det bra kommer du omedelbart att ge läsaren en känsla av hur de kan tillämpa informationen och arbeta med att uppnå sina mål när de har läst slutet.

Var konsekvent med ditt arbete

Att driva en bra företagsblogg handlar inte om att skriva ett par inlägg för att ha något där uppe. Ja, bloggen kommer inte att vara tom och kanske ett inlägg i veckan kommer att göra det ännu bättre. Men kom ihåg att ju oftare du publicerar innehåll, desto fler användare kommer du att locka och desto fler potentiella kunder kommer du att ha för ditt företag.

Använd flera kanaler för att engagera din målgrupp

Att skriva inlägg till din blogg är inte det enda sättet att marknadsföra ditt innehåll. Det är faktiskt det första steget. De mest framgångsrika företagbloggarna använder olika publik förvärvskanaler, eftersom de vet att bara ett fåtal personer kommer att besöka sin blogg regelbundet.

De två huvudkanaler som de flesta företag använder är e-postmarknadsföring och sociala medier. E-postprenumeranter är mycket mer benägna att besöka din blogg regelbundet och dela dina inlägg med andra.

Om du lämnar användare med en uppmaning eller ett popup-fönster som hjälper dem att prenumerera på ditt nyhetsbrev, kommer de sannolikt att göra det om de tyckte att ditt innehåll är värdefullt.

Lägg till interaktivt innehåll

När du väl känner dina läsares grundläggande intressen är text, video och bilder inte de enda typer av innehåll du kan använda. Du kan skapa olika typer av interaktivt innehåll, till exempel frågesporter, spel, enkäter och allt annat som får användaren att vidta åtgärder på din webbplats. Ju roligare innehållsupplevelse du kan skapa, desto bättre kommer det att engagera dina läsare.

Har olika författare

Du kan antingen bjuda in andra bloggare att skriva gästbloggar eller ha flera författare från ditt företag.

Om bara en person skriver för en blogg kan det bli platt och tråkigt ganska snabbt om man inte ändrar sina stilar lite. För att växla lite din röstton och se till att din blogg har en ny stil, har olika författare att skriva för din blogg.

Slutsats

Där har du det! De bästa sätten för att göra ditt innehåll mer engagerande för publiken och ge din blogg den friska brisen av förändringar som det så riktigt förtjänar. Ge ditt företag ett stort höjande av popularitet genom att använda värdefull information och din personliga skrivstil.

Att driva användarengagemang är inte en enkel väg, men så länge du vet vem du skapar innehåll för kan du gå det i rak linje.

Jag hoppas att du har haft glädje av att läsa igenom dessa tips och att vi snart ses igen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map