Hur ta reda på om en webbplats körs på WordPress?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur ta reda på om en webbplats körs på WordPress?
0 10 мин.

find-webbplats-kör-wordpress


WordPress är ett av de mest använda innehållshanteringssystemen på Internet. Över 30% av alla webbplatser drivs av det; detta innebär att mer än 60 miljoner människor valt denna programvara under tiden.

Du kan ta reda på om en webbplats körs eller WordPress och du kan ha flera skäl till det. Om du vet att en av dina konkurrenter valde detta CMS, kan du vara säker på att WordPress för ett liknande företag också kommer att bli bra. Eller om du hittar en teknisk lösning på en främlingens webbplats är det mycket lättare att kopiera den när du vet att den är WordPress-driven.

Men hur kan du ta reda på om en webbplats körs på WordPress? Vi kommer att täcka några mycket enkla och mer avancerade verktyg i detta dokument, så bara fortsätt att läsa!

Den 1 andra metoden

Det enklaste sättet att ta reda på om en webbplats är WP-driven är att bläddra ner till botten och kontrollera sidfotområdet. I många fall ser du där en “Proudly powered by WordPress” eller en “Powered by WordPress” etikett som betyder en WordPress-webbplats.

webbplats drivna-by-wordpress

Detta kräver bara en sekund, så det är värt att börja med det. Om du inte ser etiketten där, gå till nästa steg.

Prova de välkända filerna

Alla WordPress-webbplatser byggs upp med samma filer, de flesta av dem är dolda för dig och du kan inte nå dem på grund av serversäkerhetsmätningar. Men den vanliga WordPress-inloggningssidan är en riktig fil, wp-login.php och den används för att logga in på användarna.

Det enklaste sättet att nå inloggningssidan är att öppna din webbläsare och skriva filnamnet efter webbplatsens URL. Till exempel: SampleSite.url / wp-login.php eller bara SampleSite.url / wp-admin. Båda betyder samma sak och om länkarna fungerar, hittade du en WordPress-webbplats.

Detta trick är känt på Internet också, så spamrobotägare använder ofta samma metod för att hacka WordPress-webbplatserna. För att undvika dem kan webbplatsägarna flytta inloggningssidan till en hemlig plats, så det ovan nämnda tricket fungerar inte.

Så du kan prova ytterligare två sidor i webbläsarens adressrad, de är licens.txt och readme.html. När du installerar en ny WP-instans installeras dessa filer också i rotmappen så att du kan nå dem. Försök igen SampleSite.url / licens.txt eller SampleSite.url / readme.html och se vad som händer. Den första filen visar licensen för programvaran medan den andra är en “Vad är nytt” -sida. Om du hittar någon av dem är det en WP-webbplats.

Visa sidkällkoden

wordpress-site-källkod

Du kan alltid kontrollera webbplatsens HTML-kod, som aldrig kan döljas; men i vissa fall avkodas den. Men 99,99% av webbplatsägarna använder inte kodning så du behöver bara klicka på webbplatsen och välja Visa källa eller Visa sidkälla.

Det öppnas på en ny flik och du ser många HTML-taggar, länkar och andra webbplatselement där. Ett standardmetaelement som används av WP ser ut så här:

Versionsnumret kan variera, så vi rekommenderar att du bara kopierar över den första delen av koden, så här:

och sök efter den i HTML-koden. Om du hittar det är det igen en WP-webbplats.

Ofta tar pro-ägare bort den här raden med kod, då bör du observera koden och hitta WordPress-relaterade tecken. Några exempel:

Den här koddelen visar att Yoast SEO-plugin är installerat, så vi hittade WordPress:

Här är en annan kodbit, den här gången en bild. Det visar tydligt att webbplatsen använder WordPress och även SitePress Flerspråkig CMS-plugin:

Vi kunde fortsätta med proverna till oändligheten men nu vet du att det inte är så svårt att hitta ett tecken på WP.

Använda webbläsartillägg

Webbläsare är ett bra verktyg för att visa webbplatser men de vet mycket mer! Bokstavligen finns det ingen gräns för att använda en webbläsare för någon speciell uppgift; du behöver bara ett tillägg till det.

Det finns många tillägg som kan hjälpa dig att identifiera om en webbplats körs på WordPress. BuiltWith Technology Profiler är ett bra verktyg för Chrome för att få information om en besökt webbplats. Lägg bara till den och öppna alla webbplatser för att hitta tecken på WordPress. Det är tillgängligt här.

Sådana tillägg har ofta avancerade tillgångar också, som att hitta de använda JavaScript-elementen, visa serverinformation och upptäcka de vanligaste CMS-typerna kan göras med dem.

Wappalyzer är ett annat användbart verktyg för Krom, men om du använder Mozilla Firefox då kan du också prova tillägget BuiltWith.

Inspektörswebbplatser

Naturligtvis finns det webbplatser som erbjuder samma lösning för dig; förmodligen är de två bästa isitwp och BuiltWith.

I isitwp ska du ange webbplatsens URL och trycka på knappen Analysera webbplats. Efter några sekunder kommer du att se om webbplatsen använder WP och många fler saker. Du kan få information om webbplatsens WHOIS-post- och lagringsleverantör, det aktiva temat och de viktigaste WordPress-teman. Om någon av dem är tillgänglig på marknaden får du en länk för att ladda ner dem.

BuiltWith-webbplatsen använder också en sökfält där du behöver ange webbplatsens URL, tekniknamn eller nyckelord och sedan trycka på Sök-knappen. Efter några sekunder får du också detaljerna, men i detta fall har du en mer detaljerad översikt över den valda webbplatsen. Detta är särskilt användbart om du är en leverantör eller letar efter bra tips från din konkurrent.

BuiltWith visar olika sektioner, inklusive analys och spårning, widgetar, språk, ramverk, innehållsleveransnätverk, mobil, ljud- / videomedia, innehållshanteringssystem, JavaScript-bibliotek och funktioner, e-postleverantörer och SSL. Du kan snabbt få en fullständig översikt över hela webbplatsens infrastruktur, webb och andra lösningar, vilket är en riktigt fantastisk sak.

Hur man döljer att din webbplats körs på WordPress

Om du är webbplatsägare och vill dölja att din webbplats körs på WordPress kan du göra olika mätningar. Många av dem kan göras manuellt men inte säkra på att de är värda ansträngningarna, eftersom det som vi täckte ovan finns många sätt att ta reda på webbplatsen CMS.

hide-my-wp-security-plugin

Det enklaste sättet är att använda en speciell plugin för den här uppgiften; Hide My WP är tillgängligt på Envato Market.

Det är en toppsäljare-plugin på marknaden med över 25 000 försäljningar hittills med 4,51 stjärnor, baserat på över 1600 recensioner. Sedan det skapades 2013 fick plugin många uppdateringar och är fullt kompatibelt med de senaste versionerna WordPress, BuddyPress och WooCommerce.

Varför vi rekommenderar detta plugin till dig:

 • det kostar endast $ 29 så det är billigare än några timmars arbete
 • utökat support kan köpas under ett år, för endast $ 9
 • det uppdateras kontinuerligt och det är den mest säljande artikeln av en elitförfattare av Envato Market
 • den har superdetaljerad dokumentation och videohandledning

Hide My WP är mer än ett verktyg för att dölja WP-kärnan bakom din webbplats; det är också en stark säkerhetslösning. Efter installationen kommer du att skyddas mot hack och attacker, inklusive SQL-injektioner och brutal kraft, plus att du får en logg med angriparnas användarnamn, IP-adress, datum och andra detaljer.

Det döljer dina WordPress-mallar och plugins-namn, WP-inloggningen, döljer eller byter namn på wp-admin-gränssnittet och ändrar de välkända permalänkarna för författare, feeds och andra. Hide My WP kan också ta bort eller ersätta strängar i källkoden på din webbplats, så ingen hittar WordPress-relaterade tecken i din webbplatskod.

Här är några exempel där du kan se hur fördelaktigt detta plugin är:

Gömmer wp-login.php:

 • original URL: yoursite.com/wp-login.php
 • ändrad URL: yoursite.com/wp-login.php?hide_my_wp=101010,

Ändra URL till WordPress-backend:

 • original URL: yoursite.com/wp-admin
 • ändrad URL: yoursite.com/special-admin

Ändra temakatalogen:

 • original URL: yoursite.com/wp-content/themes/twentyeightteen/style.css
 • ändrad URL: yoursite.com/skin/mycss.css

I det här fallet ändrades inte bara teman URL och stilnamn, men Hide My WP tog bort temainformationen från CS-filen, ersatte de ursprungliga WordPress-klasserna och förminskade koden. Alla förändringar gjordes bakom taket, så du bör inte hantera någon av dessa uppgifter.

Ändra plugin-katalogen och neka tillgången till filerna för inte godkända användare:

 • original URL: yoursite.com/wp-content/plugins/seo-plugin/main.css
 • ändrad URL: yoursite.com/wp-content/8328fd7231/main.css

Ändra URL: en för standard WordPress-mappar och filer till nya:

 • original-URL för uppladdningskatalog: yoursite.com/wp-content/uploads/
 • ändrat URL för uppladdningskatalogen: yoursite.com/myuploads/
 • originaladress till AJAX: yoursite.com/ajax.php
 • ändrat URL till AJAX: yoursite.com/myajax.php

Ändra eller inaktivera flöden:

 • original feed-URL: yoursite.com/feed
 • ändrad flödesadress: yoursite.com/feedsforpartners/main.xml

Dölja och inaktivera ovanstående WordPress-filer och arkiv:

 • html URL: yoursite.com/readme.html – inte hittad (dold)
 • txt URL: yoursite.com/license.txt – inte hittad (dold)
 • månadsarkiv URL: yoursite.com/2018/10 – inte hittat (dold)
 • årliga arkiv URL: yoursite.com/2018 – inte hittat (dold)

Som ni ser finns det bokstavligen ingen gräns för vad du kan ställa in som alternativ URL. Använd bara dina fantasi, eftersom du inte behöver påminna om de nya URL: erna, göm min WP sparar dem och använder dem automatiskt när du visar din webbplats.

Som vi redan nämnt finns det en extra tjänst i detta plugin. CSS- och kodstyckena kan förminskas med det här verktyget, så dessa filer blir mindre och din webbplats visas snabbare. Standardinställningen för e-post kan också ändras med Hide My WP.

Den fullständiga listan över plugin-funktioner kan läsas på marknadsprofilen och räkna med det faktum att Hide My WP kontinuerligt uppdateras varje 3-6 månad. Det kommer att finnas nya funktioner för säker. Kontrollera pluginprofilen här.

Slutsats

Du har olika slags verktyg för att undersöka om en webbplats drivs av WordPress eller inte. Om du föredrar de praktiska metoderna, är det värt att använda de täckta webbplatserna. Om du gillar att se koden och tycker om att göra lite fältarbete kan du använda kodinspektionen eller manuella utforska metoder. Hur som helst, det finns inga fler hemligheter för dig när det gäller att hitta en WordPress-webbplats!

Om du vill bygga din webbplats på WordPress och letar efter en pålitlig värdleverantör, föreslår jag att du tittar på vår artikel, där vi granskar de bästa WordPress-värdföretagen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector