Hur väljer du det bästa CMS för din företagswebbplats?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur väljer du det bästa CMS för din företagswebbplats?
0 22 мин.

best-cms-business-webbplats


Det finns få företag, nya eller gamla, som inte har en webbplats. I många fall är byggandet av ett företag och en webbplats två synkrona processer.

Att skapa en webbplats idag betyder att man använder ett CMS samtidigt. Varför frågar du? Det gör utvecklings- och administrationsprocessen mycket enklare.

Om du inte är en webbutvecklare med superkrafter, som kan böja tid och rum, får du mycket mer mycket snabbare om du gör rätt val i den inledande fasen av att bygga en företagswebbplats.

Men vilken typ av andra fördelar har en CMS för att driva din företagswebbplats? Ännu viktigare, hur väljer du den som är rätt för ditt företag? Vilken som passar dig bäst på lång sikt?

Alla dessa frågor kommer att besvaras i den här artikeln, tillsammans med andra som du antagligen inte har ställt dig själv ännu.

Så idag kommer vi att ge dig det här fina utbildningsmaterialet, för att hjälpa dig att välja det bästa CMS för din företagswebbplats! Ge också ditt företag den långvariga, kraftfulla online-närvaro den förtjänar.

Utan vidare, låt oss komma till det!

Varför är det fördelaktigt att använda ett CMS??

Ett innehållshanteringssystem är en plattform som gör det möjligt för användaren att bygga och hantera en webbplats på ett mer förenklat sätt. Med massor av färdiga verktyg och förbyggda element görs ett stort arbete åt dig.

En webbansvarig eller utvecklare kan spara mycket pengar och tid bara genom att använda rätt innehållshanteringssystem. Det är som att bygga ett hus med grunden för dig innan du ens skulle börja arbeta med det. Vissa CMS kan till och med ha några förbyggda väggar för ditt hus också.

De flesta av innehållshanteringssystemen är också gratis, men du kommer att behöva spendera lite kontanter så småningom. Men när det gäller pengar är användning av en CMS en mycket kostnadseffektiv lösning.

En CMS erbjuder de nödvändiga verktygen för att ge ditt företag den relevanta online-närvaro du letar efter. Det har de flesta av kodningsarbetena som förut gjorts och massor av inbyggda marknadsföringsverktyg som hjälper till att sprida ditt företags budskap. Innehållshanteringssystem är allt-i-ett-paket för att bygga killer-affärswebbplatser och webbsidor.

Så att använda en CMS är en fantastisk och mycket effektiv lösning för ditt företag!

De viktigaste fördelarna är att det är enkelt att bygga en webbplats affärslogik, design och funktionalitet för alla typer av användare. Naturligtvis kan någon med erfarenhet av webbutveckling få mycket mer gjort och göra det mycket mer exakt och effektivt, men de flesta innehållshanteringssystem kan lätt läras av någon.

När en webbplats har skapats av dig eller en utvecklare kan nästan vem som helst få tag på de administrativa uppgifterna som krävs för att köra en webbplats. Du kan effektivisera din innehållsproduktion och enkelt publicera artiklar eller inlägg när du vill.

Du kan alltid ändra din webbplats design, innehåll och bilder på några minuter, med enkla och raka framåtprocesser, utan att beröra ens en bit kod.

Vad du ska leta efter i ett CMS?

Som du kanske redan har hört finns det många innehållshanteringssystem där ute. Många av dem är välkänd programvara som används av hundratusentals eller till och med miljoner användare. Det är lätt att gå vilse bland alla de stora löftena och deluxe-funktionerna, men det verkar bara på enkla krav.

Återanvändbart innehåll

Att skapa nytt innehåll med hög kvalitet kan vara en tidskrävande process och det är mycket effektivt att använda det du redan har. Att skapa och hantera innehållet på dina webbplatser bör vara en effektiv process och måste undvika risken för att du skapar duplikatinnehåll, eftersom det ger Google till din dörr med en straff.

Design och anpassning

En av de svårare delarna av att bygga en webbplats med en CMS är att designa och anpassa den så att den ser exakt ut som du vill. Det bör inte sätta några begränsningar för hur ditt innehåll kan visas.

Det finns några allvarligt oflexibla CMS och det finns utvecklare som ofta inte använder de bästa designmetoderna för en specifik CMS och slutar producera hemsk kod i designprocessen.

Du måste arbeta med ett innehållshanteringssystem som är tillräckligt flexibelt för att du ska kunna ställa in det exakta sättet du vill ha ditt innehåll presenterat och hämtat. Du bör kunna hämta innehåll i kronologisk ordning eller någon annan ordning du kanske tänker på.

För att göra det enklare är flexibiliteten i hur en CMS hanterar en webbplatsdesign och visar innehåll, den viktigaste i någon av dem.

Redaktören

De flesta CMS har ett bra visuellt gränssnitt som låter dig redigera webbplatsens innehåll och kanske till och med dess design. Innehåll läggs till och inbäddas i webbsidor genom det och det tillåter grundläggande formatering i text, färg, typografi och nästan varje innehållselement du publicerar.

Redaktören är den mest använda funktionen i hela systemet, så se till att du är bekväm med att använda det. Men var försiktig med att ha för mycket kontroll genom en WYSIWYG-redigerare har sin egen uppsättning faror om de ger för mycket kontroll. Du kommer antagligen att ha några innehållsredigerare och innehållsleverantörer som fungerar på din webbplats och det är bra, men om de får ändra för mycket av en sidas design kan de hamna i hela webbplatsens design. Innehållsleverantörer kan använda länkar, rubriker, listor och andra element för att kontrollera hur ett innehåll ska visas på webbsidan.

Se till att du väljer en redigerare som inte ger innehållsredigerare någon kontroll över din webbplats utseende. Redaktören ska också kunna hantera alla externa källor som länkar, olika nedladdningsbara filer och mer.

Sök

En av de mest praktiska funktionerna som kan användas på en webbplats är sökfältet. Att ge användare möjlighet att söka igenom webbplatsens innehåll och tillhandahålla detsamma för din besättning är ett måste. Varje andra användare börjar sin interaktion med att skriva vad de letar efter i sökfältet. Sökfunktionen verkar enkel och enkel, men de kan ofta vara otillräckliga. Det kanske inte är så funktionellt som du kan förvänta dig och det finns andra faktorer att tänka på i en sökfunktion än om den fungerar eller inte.

 • Det måste ge resultat snabb nog, även om det finns mycket data på din webbplats.
 • Det måste ranka sökresultaten enligt specifika kriterier.
 • Det måste göra grundlig indexering, titta igenom varje avsnitt på varje webbsida och kanske till och med filer som Office och PDF-dokument.
 • Måste göra anpassad sökning. Du och användaren ska kunna ställa in några parametrar som möjliggör en mer exakt och mer specifik sökning.
 • Det måste uppdatera tillräckligt ofta, så att det tar hänsyn till alla viktiga förändringar som händer på din webbplats.

Spåra användare

Du vill se hur effektivt din webbplats når sina mål och hur dina användare gillar den. Detta kräver några analysverktyg och ett sätt att samla in feedback från användare. Användare ska kunna lämna kommentarer, ge betyg och kanske till och med använda chatt. Men du bör åtminstone kunna posta formulär och samla in information och åsikter från dina användare på det sättet.

Du bör använda en effektiv metod för att kommunicera med dina användare, oavsett vilken typ av webbplats du bygger.

En CMS behöver inte erbjuda denna rätt ut ur lådan, men det borde verkligen vara möjligt att använda dessa funktioner via plugins.

Kom ihåg att även när du har de nödvändiga verktygen för att samla in data är flexibiliteten i den funktionen det som gör det värt att använda det. Du bör kunna extrahera och använda på flera sätt, till exempel att enkelt kopiera klistra in det, skicka det i e-post eller extrahera det till olika filformat som orddokument, Excel-dokument eller.pdf-dokument.

Användarhantering

Om det är en upptagen webbplats kommer många att använda den, inklusive besökare och din personal. Du vill göra den här uppgiften så enkel och så rakt fram som möjligt.

Därför bör du överväga, hur du vill hantera dina användare. Vill du bara lägga till och ta bort användarkonton eller vill du göra ändringar i dem vid behov?

En annan viktig aspekt av användarhantering är att ställa in behörigheter. Du tilldelar specifika roller till varje medlem av din personal och du vill inte att en innehållsleverantör ska röra någon av webbplatsens funktioner. Du vill tilldela roller som redaktör, innehållsskapare, omarbetare eller korrekturläsare och så vidare.

Det viktigaste för dig att ha kontroll över är vilken användare som kan redigera vad på din webbplats. Ett bra CMS måste stödja flera roller och dynamiskt lägga till eller ta bort sina behörigheter.

Integrerade bästa metoder

Ett CMS blir bara bättre med tillagda funktioner. Med integrerad bästa SEO-praxis är det mesta av det arbete du annars skulle göra med on-page SEO redan gjort för dig. Du måste bara definiera dina sökord och du kommer att rangordna med din SEO-vänliga webbsida.

Det finns också många användbara funktioner som Geo Location Support, GZIP-komprimering, generering av XML-webbplatskartor, SEO-vänliga webbadresser och URL-struktur och mer.

De flesta uppdaterade innehållshanteringssystem kommer att ha alla dessa, men inte alla CMS kommer att säkerställa att din webbplats är helt optimerad för SEO och att den laddas tillräckligt snabbt också.

Mobilvänlighet och att ha massor av responsiv webbdesign är också mycket viktigt.

Versionsstöd

Att göra ändringar på din webbplats, bara för att ta reda på att du inte kan återvända dem när du vill kan vara enorm smärta. Detta gäller också när du publicerar något av misstag eller bryter en funktion på din webbplats.

Av den anledningen är det viktigt att ha möjlighet att återställa din webbplats till gårdagens version eller förra veckans version. Om inte det, bör ett CMS åtminstone ge dig möjlighet att återgå till den senaste sparade versionen.

Stöd för bra version är inte något som varje CMS har, men det kan vanligtvis läggas till med ett plugin. Du kan också hantera det via din webbhotellleverantör.

Hur man väljer ett CMS som fungerar för ditt företag?

Ett CMS som fungerar bra för någon, kanske inte fungerar lika bra för dig och ditt företag.

Den viktigaste förberedelsen du måste göra är att ställa in de exakta kraven för ditt företag. Du måste ta hänsyn till dina resurser, ditt team, dina förmågor och ditt företags krav.

Vilka är dina affärsmål?

Du kan komma att upprepa dig själv om du redan har räknat ut det, men lite upprepning kommer bara att säkerställa dina mål.

Vad är det viktigaste du vill uppnå genom att bygga en webbplats? Vill du skapa en stark online-närvaro för att få ditt märke märkt av fler människor? Vill du bygga en onlinebutik som säljer dina produkter? Du kanske vill göra allt ovanstående?

Dina mål är de viktigaste faktorerna för vad som fungerar för dig. Till exempel kommer du att använda en typ av CMS om du försöker bygga ett varumärke och göra massor av online-marknadsföring och innehållsmarknadsföring, eller en helt annan typ av CMS om du vill bygga en enorm onlinebutik.

Skapa en projektplanskarta och definiera vilken typ av funktioner och funktioner du behöver under vägen för att uppnå dina mål.

Vad är din budget?

Som med många andra saker i livet, ju mer pengar du kan spendera, desto enklare blir det.

Innan du väljer ett CMS bör du veta hur mycket pengar du är villig att spendera på din webbplats och fördela dessa pengar ordentligt.

När du har ställt in din budget kan du leta efter innehållshanteringssystem som ger dig verktygen för att bygga din webbplats inom din budget. De flesta av CMS: er är öppen källkod och är fria att använda, så det är inte så att du behöver köpa ett CMS för att bygga din webbplats. Det är processen att bygga din webbplats som kan kosta dig lite pengar.

Många professionella ser ut, premium webbplats design och plugins som erbjuder funktionalitet, betalas för. Du kanske också måste betala för en webbutvecklare för att hjälpa dig med att designa din webbplats och fixa eventuella buggar du kan stöta på.

Proprietär eller öppen källkod CMS

Skillnaderna mellan en proprietär och öppen källkod CMS är många och skulle förtjänar en separat artikel i sig, som vi publicerade också. Men när det gäller vår nuvarande oro beror valet bara på hur mycket kontroll du vill ha.

Du vill ha så mycket kontroll som möjligt, naturligtvis, men det kommer att ta mer uppmärksamhet och mer arbete också. Kärnskillnaden mellan en öppen källkod och en egen CMS är nivån på kontrollen de ger.

En CMS med öppen källkod är gratis att använda och du kan fritt ändra någon av koderna och funktionerna i den och därmed ha full kontroll över systemet.

En egen CMS byggs och förvaltas av ett företag. Du betalar i princip en avgift varje månad eller varje år för att de ska kunna bygga och hantera din webbplats, medan du bara behöver ladda upp innehåll och utföra de mest grundläggande uppgifterna. Resten av de tekniska detaljerna, som webbdesign och uppdateringar, tas alla hand om av deras supportteam. Du kan alltid ringa dem för att hjälpa dig och de kommer att göra det mesta av jobbet åt dig.

Det är dock viktigt att notera att din webbplats förmodligen inte kommer att vara din egendom och att den är tätt bunden till det specifika företag som är CMS du använder. Inte alla företag gör det, men det är viktigt för dig att veta om det är värt att ha en webbplats på detta sätt eller inte. Du kanske måste betala en månadsavgift och ha mindre kontroll, men du behöver absolut ingen kunskap om webbutvecklare och arbetet du måste göra är minimalt.

Titta på dess grundläggande funktionalitet

Visst, de flesta innehållshanteringssystem erbjuder användaren möjlighet att skapa, redigera webbsidor och lägga till innehåll till det. Vi tenderar att tro att vi kan organisera våra sidor och hur vårt innehåll är ordnat och lyssna på nästan alla CMS, men det är inte fallet.

Medan några av de mest populära CMS: erna låter dig ordna webbsidor direkt utanför rutan, erbjuder många av dem inte dessa funktioner. Dessutom vill du förmodligen att en del innehåll och element ska läggas ut på ett visst sätt.

Så det viktigaste att se till då är att ett CMS ger dig all funktionalitet och kontroll du vill ha över din webbplats.

Kan du eller ditt team använda systemet?

Det här är det första och viktigaste att tänka på, för utan detta kommer det inte finnas någon som driver din webbplats. Många CMS kräver utvecklarfärdigheter och en förståelse för HTML, CSS och till och med PHP när det gäller webbplatsens funktioner.

Hur väl du eller din besättning förstår dessa programmeringsspråk spelar en viktig roll när du måste bestämma vilken CMS du ska använda. Naturligtvis kommer du att gå för den som du och ditt team lättast och effektivt kan anta.

Men kom ihåg att ett CMS som är för enkelt inte kommer att utnyttja någon teknisk skicklig persons förmågor, eftersom det låser in en hel del tweaks som du annars skulle kunna använda.

Hur långt vill du att det ska gå?

Att bygga en enkel portföljwebbplats eller en webbplats för marknadsföringsändamål är något som kan göras ganska effektivt med de flesta innehållshanteringssystem. Men om du vill bygga en onlinebutik, en e-handelswebbplats eller någon annan webbplats med en komplex funktion, måste du ha en annan inställning. Om du vill att din online-verksamhet ska växa måste ditt CMS kunna hantera det också utan att krascha.

För många företag ledde deras plötsliga tillväxt till deras fall, helt enkelt för att de valde fel CMS. Du måste undersöka för att din webbplats inte kraschar på dig, när den plötsligt har ökat trafiken när fler användare börjar hälla in.

Ingen av oss har kristallkulan som kan förutsäga framtiden och nästan varje CMS lovar att hantera enorma mängder trafik. Den verkliga informationen finns på forum och i andra recensioner, där människor har testat ditt perspektiv CMS och kan bekräfta att det hanterade deras tillväxt och fortsätter att hantera det även nu.

Så igen, se till att du hittar ett CMS som matchar dina affärsmål.

Mest populära system för innehållshantering

Här har vi lagt upp innehållshanteringssystem som de flesta företag använder för att driva sina webbplatser.

WordPress

Besök den officiella webbplatsen »

Man kan inte ens prata eller tänka på innehållshanteringssystem utan att WordPress går över dem. Ungefär varje fjärde webbplats är byggd med den och har mer än 60 miljoner människor som använder den för affärsändamål. Många webbplatser har skapats med WordPress även under den timme du har hittat den här artikeln.

WordPress började som en bloggplattform för mer än 16 år sedan, men har sedan dess vuxit sig ut till ett fullständigt innehållshanteringssystem som kan hantera alla typer av webbplatser.

Det är ett av de mest användarvänliga CMS och har enkla verktyg för att dra och släppa för att bygga en webbplats. Du kan helt enkelt lägga till en ny design och ändra den med några klick. Det finns ett oöverträffat antal teman och plugins tillgängliga för detta CMS, vilket gör det otroligt flexibelt och anpassningsbart.

Det är det mest populära CMS av en anledning och du kan bygga nästan vilken webbplats som helst med den, oavsett vad du har tänkt dig. Du kan till och med lägga till olika funktioner genom att använda korta koder och många plugins.

Det är dock viktigt att nämna att det finns några bättre alternativ om du tänker bygga en stor företagsnivå online butik. Men det gäller bara en liten andel människor.

Annars är WordPress en lättanvänd, rak framlösning för att bygga och hantera din företagswebbplats.

Om du vill bygga en onlinebutik eller en e-handelswebbplats behöver du några extra plugins för att förvandla WordPress till en fullfjädrad eCommerce-plattform.

Det är fantastiskt att bygga:

 • En portföljwebbplats
 • En blogg
 • En nyhetswebbplats
 • En informativ webbplats
 • En webbplats för medlemskap
 • En webbplats för videosamling

Om du vill publicera en stadig ström av innehåll är WordPress ett utmärkt sätt att göra det.

Drupal

Besök den officiella webbplatsen »

Drupal är en open source-webbplats och en applikationsbyggnadsplattform. Det är en mer komplex touch än WordPress och därför är det bäst för personer med webbutvecklingsbakgrund. Det är fortfarande bland de mest användarvänliga innehållshanteringssystemen, men det tar lite att vänja sig vid. Att förstå Drupals skript och ramverk ger dig möjlighet att skapa de mest unika webbplatserna och applikationerna.

Det mest kända med Drupal är att det erbjuder nästan oändliga mängder möjligheter. Du kan ändra vad som helst och anpassa din webbplats så att den passar dina krav perfekt. Den har en brant inlärningskurva och det snabbaste sättet att bygga en webbplats med är med hjälp av en webbutvecklare, som har erfarenhet av att använda systemet.

Drupal är utmärkt att bygga:

 • Informativa webbplatser
 • tillämpningar
 • Nyhetswebbplatser
 • Bloggar
 • Sociala nätverkssajter
 • Onlinebutiker
 • Portföljwebbplatser
 • forum
 • e-handelswebbplatser

Du kan bygga allt du behöver för ditt företag, till minsta detalj, men det är inte så användarvänligt som WordPress, så du kommer att behöva lite professionell hjälp om du vill effektivisera utvecklingsprocessen.

Om du har avsett att använda Drupal kommer du definitivt att kunna bygga en enastående affärslogik och en kraftfull webbplats från grunden.

Magento CMS

Besök den officiella webbplatsen »

Magento är en fullfjädrad webbplatsutvecklingsplattform och CMS som byggdes för e-handel. Den kan hantera de minsta onlineföretagen och till och med de mest massiva webbplatserna på företagens nivå med tiotusentals produkter.

Magento tillhandahåller alla verktyg som krävs för att driva och administrera en online-verksamhet, som hjälper dig att samla in och analysera varje bit av informationen på vägen. Det har ett mycket intuitivt gränssnitt och massor av sökmotoroptimeringsverktyg. Du kan ladda ner teman för att skapa dess design som du vill ha det och plugins för att lägga till de extra funktioner du behöver.

Det är det bästa alternativet för en stor e-handelswebbplats, men bara om du är villig att investera lite pengar och arbetskraft eller om du har kunskaper om webbutveckling. Till och med Magentos installationsprocess är svår för en icke-teknisk kunnig person, så jag skulle inte rekommendera dig att använda den om du inte vet mycket om kodning.

Men om du har en utvecklare som kommer att bygga din webbplats kommer du att ha en verkligt formidabel eCommerce-webbplats när han eller hon är klar.

Joomla!

Besök den officiella webbplatsen »

Joomla! är ett användarvänligt innehållshanteringssystem som är utmärkt för att bygga medelstora och stora webbplatser. Dess kod är mer komplex än WordPress ‘vilket ger den mer funktionalitet och kraft, så att du kan skala din webbplats när ditt företag och krav blir större.

Joomla! erbjuder front-end redigering av innehåll och effektiv innehållshantering direkt utanför rutan. Webbplatser byggda med det är stabila, medan redigering och uppdatering av innehåll på dem kan göras mycket flexibelt.

Personer som inte har mycket kunskap om webbutveckling kan använda Joomla! mycket lätt, utan att någonsin beröra någon av koden. Medan de med webbutveckling färdigheter kommer att kunna finjustera systemet för att göra de justeringar deras webbplats kräver.

Webbplatser byggda med den är helt lyhörda och har bästa SEO-praxis bland andra godsaker.

Joomla! är bra att bygga:

 • Informativa webbplatser
 • e-handelswebbplatser
 • Småföretag webbplatser
 • Företagens webbplatser
 • Portföljwebbplatser
 • Bloggar
 • Nyhetsbrev webbplatser

Avslutar

När du har klargjort dina mål och krav är det mycket lättare att välja ett CMS som hjälper dig att uppfylla dem. Det finns några andra faktorer som vi inte har lagt fram och du skulle hävda att de spelar någon roll. Vi sa inte att det här är en perfekt guide, men du kan använda tipsen.

Det viktigaste är att du vet vad dina prioriteringar är och vilken typ av CMS skulle du använda mest effektivt!

Jag hoppas att du har haft glädje av att läsa igenom den här artikeln och att vi ses snart igen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector