Hur & var kan jag köpa kvalitetswebbplatser?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur & var kan jag köpa kvalitetswebbplatser?
0 12 мин.

buy-kvalitet-webbplatser


Eftersom majoriteten av människor surfar på Internet på sin PC och mobila enheter är det alltid en bra idé att starta din egen webbplats som säkerställer en ständig inkomstström. När folk vill ha något, så brukar de bara leta upp det via Google och gå igenom de många tillgängliga onlinebutikerna tills de hittar den perfekta produkten och köper den.

Att bygga upp en webbplats tar en betydande mängd tid och ansträngning, för att inte tala om det arbete du behöver lägga till SEO för att få en föredragen plats på Googles rankning. Men det finns faktiskt två alternativ om du vill börja sälja online. Den första är att inrätta en webbplats på egen hand, och den andra är att köpa en redan existerande.

Den här idén låter kanske riskabelt, men om du hittar en webbplats som redan visat sig vara en stor inkomstkälla, är det säkert en bra investering. Naturligtvis talar vi inte om en liten investering eftersom en redan framgångsrik webbplats är ganska stor.

Men om du inte har mycket erfarenhet av den här typen av företag kan du enkelt göra en dålig affär. I den här artikeln kommer vi att visa dig de viktigaste fördelarna med att köpa en webbplats och alla saker du bör ta hänsyn till innan du köper den. I slutet av denna artikel vet du exakt var du kan hitta kvalitetswebbplatser och hur man kan skilja dåliga webbplatser från bra. Fortsätt läsa.

Läs: Bygg & Sälj webbplatser för vinst

Varför du ska köpa en webbplats?

Processen att köpa en webbplats liknar ganska mycket som att köpa eller utbyta något annat på Internet. Denna transaktion bör också omfatta en tredjepartsplattform som ser till att varje part är nöjd i slutet och säkerställer säkerhet och rättvisa. När du hittat den perfekta webbplatsen lägger du antingen ett bud eller betalar ett bestämt pris.

I slutet är du den nya ägaren till webbplatsen genom att ta emot all information som krävs, till exempel när du köper ett hus från någon. Även om många inte ens hört talas om det, är köp och försäljning av webbplatser faktiskt en sund, snabbt växande marknad idag. Det finns många skäl till att köpa en webbplats kan vara mycket fördelaktigt för ditt företag, till exempel:

 • Att bygga en webbplats från grunden och öka dess popularitet tar mycket tid, vilket du kanske inte har om du vill börja sälja direkt
 • Kanske är du en expert på marknadsföring, generering av trafik, förbättring av omvandlingsfrekvensen och så, men du vet inte hur du utformar och programmerar en webbplats
 • Du har en viss budget och vill investera den i något som har stor potential

Om något av ovanstående uttalanden är sant, bör du faktiskt köpa en webbplats. Om du är intresserad av denna idé, låt oss fortsätta så ger vi dig några tips om hur du kan uppnå ditt mål.

De populäraste marknadsplatserna för webbplatser

Du kan hitta många marknadsplatser på webben idag med ett stort antal människor som erbjuder sina webbplatser och massor av framgångsrika inköp dagligen. Vi är här för att visa dig de 3 absolut bästa marknadsplatserna just nu med de mest högkvalitativa webbplatserna tillgängliga där du säkert kan köpa dina egna.

Empire Flippers

imperiebyggande simfötter-buy-kvalitet-webbplatser

Om du bara är intresserad av etablerade webbplatser som har en betydande historia bakom dig kan du inte gå fel med Empire Flippers. De flesta webbplatser som du hittar där är minst två år gamla och genererade också intäkter under den tiden. Företaget nådde nyligen märket 50 miljoner dollar när det gäller det totala värdet på webbplatser som de sålde.

Enligt deras statistik sålde de 90% av de webbplatser som listades under de senaste tre månaderna och webbplatserna de sålde under den senaste månaden är värda nästan 1,5 miljoner dollar. Det finns några stora namn som skrev positiva artiklar om Empire Flippers, inklusive BuzzFeed, Huffington Post, Shopify, Moz och mer. Företaget har en egen podcast där de pratar om online-företag, innehållsmarknadsföring och liknande ämnen.

De har också ett eget Empire Evaluation Tool som kan användas för att beräkna det aktuella värdet på din webbplats. Empire Flippers klassificerar varje webbplats i en nisch och tillhandahåller all information som krävs för köpare, inklusive information om intäktsmetoden, de exakta intäkterna som den genererat hittills och trafik under en tidsperiod.

FE International

fe-internationella-buy-premium-webbplatser

FE International lanserades 2010 och det är en annan marknad där du bara hittar högt etablerade webbplatser. Det finns inga startwebbplatser alls, men det är en utmärkt plats för dig som är redo att göra en stor investering. Eftersom det finns så många enorma webbplatser tillgängliga på FE International finns det också ett team av mäklare tillgängliga att du kan konsultera när du behöver råd.

Deras team är tillgängligt under hela processen tills du tar hand om det sista lagliga dokumentet och äntligen får fullt ägande över din nya webbplats. FE International har en iögonfallande 94,1% framgångsrate när det gäller att sälja webbplatser i genomsnitt. De har ett starkt team som är mycket erfaren inom strategikonsulting, entreprenörskap, investeringsbank och teknik.

Det finns många stora namn som intervjuade FE International eller gjort en podcast med dem, inklusive Huffington Post, Inc., Marketever, Skip Blast och eCommerce Fuel för att bara nämna några. Dessutom finns det många artiklar tillgängliga på företaget skriven av Time, Yahoo Finance, Fortune, Fox News och mer. FE International har också en egen blogg full av användbara affärsrelaterade artiklar som du definitivt bör kolla in.

Flippa

flippa-köp-högkvalitativ-platser

Flippa började sin resa tillbaka 2009 och värdet på alla webbplatser som såldes på plattformen tillsammans är mer än $ 200.000.000 just nu. Naturligtvis krävde det många tusentals transaktioner tills de nådde denna milstolpe och det gjorde dem också till en av de mest populära marknadsplatserna.

Som du ser på deras webbplats kan du också köpa startwebbplatser, etablerade webbplatser, domäner och applikationer. Vem som helst kan lista sin egen webbplats, domän och app till ett överkomligt pris och om du säljer det får de ytterligare 15% av slutpriset.

Flippa är ett framgångsrikt företag som är betrodd av många stora namn, inklusive Forbes, Mixergy, Business Insider och Mashable och de skrev också några positiva recensioner om marknaden. En av anledningarna till att människor gillar det så mycket är dess användarvänliga gränssnitt och det faktum att alla kan komma i kontakt med sitt team om de behöver hjälp.

En genomsnittlig dag dyker upp 5 000 nya webbplatser på Flippa och letar efter en ny ägare och de säljer framgångsrikt i genomsnitt 30 000 av dem på årsbasis. En annan bra sak är att Flippa gör all information tillgänglig om webbplatsernas historia och trafik, så du behöver inte ens leta upp den.

Hur man hittar den bästa webbplatsen?

Det är bra att veta de bästa ställena att köpa en webbplats, men hur man avgör om en webbplats är bra eller dålig? Vi kommer att visa dig några viktiga metoder som kan hjälpa dig att göra rätt val. Var och en av dem kräver lite ansträngning, eftersom du kommer att behöva analysera webbplatserna från olika synpunkter, men det är verkligen ingenting om du får en kraftfull webbplats i gengäld.

Varje webbplats har en historia

Först och främst bör du ta en titt på åldern på den specifika webbplatsen innan du väljer. Det är en av de viktigaste faktorerna eftersom om en webbplats är äldre så indikerar det att den också är mer stabil. Låt oss visa dig varför:

 • Det tar mycket tid att generera trafik organiskt, vilket en äldre webbplats säkert hade
 • Du kommer att ha gott om information om intäkterna från webbplatsen tidigare
 • Det är äldre och det fungerar fortfarande, vilket är ett bra tecken. Misslyckade webbplatser försvinner oftast bara

Att bestämma åldern för ett domännamn är inte så mycket. Det finns verktyg på nätet som Domänålderkontroll där du helt enkelt kopierar webbplatsens adress till fältet och den visar dig de exakta siffrorna.

Det är dock viktigt att notera att med den här metoden kommer du bara att ta reda på åldern på domänen, vilket inte är samma som åldern på webbplatsen. För att ta reda på vad den faktiska åldern är, måste du gräva djupare. Det finns en webbplats som heter Wayback Machine som i princip är ett internetarkiv och det kan hjälpa dig ta reda på det på några minuter.

Trafikmängden och källan

Den andra saken att göra är att kontrollera hur mycket trafik webbplatsen samlade under en viss tidsperiod. Det här är redan användbar information, men du kan dela upp den ytterligare genom att titta på var trafiken kommer från. Källorna till trafik inkluderar sökmotorer, sociala medier och andra webbplatser som skrev om webbplatsen.

Detta är ett bra sätt att mäta värdet på en webbplats. Det är enkelt: om det hade en stor publik är den mycket värdefull. Å andra sidan är webbplatser som hade låg trafik inte mycket annorlunda än förrätter. Lyckligtvis ger alla webbplatser vi pratade ovan massor av detaljer om publiken en viss webbplats hade och källorna där de kom från.

De visar också vilka länder besökarna kommer från. Om till exempel människor från Storbritannien är din målgrupp kanske en webbplats med besökare främst från Kina inte passar för ditt företag. Därför är en webbplats med hög trafik inte nödvändigtvis bra.

Så om du hittar en webbplats som hade en enorm mängd trafik från olika källor, är det viktigt att kontrollera regionerna där trafiken kom från, annars kan det till synes mycket mycket enkelt förvandlas till en rip off.

Se till att webbplatsen är SEO-vänlig

Och det finns en sista sak, men ändå en mycket viktig sak: SEO. Sökmotoroptimering hjälper mycket när det gäller att generera organisk trafik för din webbplats. Du måste hitta en SEO-vänlig webbplats och en bra indikator på den om den redan genererar en betydande mängd organisk trafik.

Även om bra SEO definitivt är en fördel är det inte obligatoriskt. Du kan köpa en webbplats med dålig SEO om trafiken, källorna och den övergripande historien verkar bekväm. Det är något som kan förbättras när som helst och det är inte ens så svårt med den enorma mängden SEO-verktyg som finns tillgängliga online. Tänk på att Google straffar webbplatser som implementerar dålig SEO-praxis så om det finns några problem med det måste de åtgärdas så snart som möjligt.

Det finns två riktigt dåliga SEO-metoder som är ganska vanliga bland webbplatser:

 • Innehåll av låg kvalitet som trotsar alla grundläggande regler för korrekt sökordsanvändning
 • Duplicera innehåll som antingen helt eller delvis kopierades från andra webbplatser

Det bästa är att du kan kontrollera någon av dessa detaljer innan du förseglar affären och köper webbplatsen. Om du inte gillar vad du ser, fortsätt söka eftersom det finns gott om webbplatser som kan säljas som kan få mycket till bordet.

Sammanfattningsvis

Det finns många skäl till varför du vill köpa en redan befintlig webbplats. Antingen är du inte bekväm med att bygga en webbplats, du har helt enkelt inte tid att börja bygga den, eller så anser du det som en bra investering. Skälen kan variera, men det är alltid viktigt att ta sig tid och välja klokt. Glöm inte dessa tre faktorer som spelar en enorm roll i att välja den perfekta webbplatsen:

 • Sedan när är webbplatsen igång?
 • Antalet besökare och källor de kom från
 • Hur mycket organisk trafik får webbplatsen? Är det SEO-vänligt?

Det är allt, nu vet du vilka saker du ska titta på innan du köper en webbplats. Du kan också ta dessa steg som ett råd om hur du kan göra din webbplats bättre om du vill sälja den i framtiden för ett högre värde.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector