Hur & var kan man köpa billiga domännamn?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Hur & var kan man köpa billiga domännamn?
0 13 мин.

buy-billiga-domän-namn


När du startar en webbplats är det bara naturligt att du försöker hitta de bästa erbjudandena på webbhotell, design och till och med domännamn. Att klippa hörn för att passa in i en budget är något som många företag och individer är alltför bekanta med, särskilt när de startar ett nytt projekt.

Eftersom att det inte är lätt att hitta de bästa erbjudandena och att på ett kritiskt sätt skära hörn kan slå tillbaka, är vi här för att vägleda dig genom att välja en pålitlig domänregistrator och hjälpa dig att identifiera dina bästa alternativ när du letar efter en billig domän.

Domäner 101

Ett domännamn är ett ord eller en sekvens av tecken (bokstäver, siffror och symboler) som du skriver i din webbläsare för att komma åt en webbplats. Teckenföljden motsvarar IP-adressen (Internet Protocol Address) för ett domännamn som webbläsare använder för att kommunicera med servrar.

Du kan komma åt en webbplats genom att introducera dess IP-adress i din webbläsare, men att komma ihåg sträng med nummer är mycket svårare än att komma ihåg domännamn.

Ett domännamn är också unikt för en webbplats, vilket innebär att det inte kan finnas två webbplatser med samma domännamn. Om du gör det är ett domännamn en unik identifierare av en webbplats på webben.

Varje domännamn slutar i en anknytning som följer omedelbart efter den slutliga punkten i slutet av domännamnet, t.ex. “.Com”, “.org”, “.gov”, etc. Dessa kallas toppdomäner, medan tillägg som är en landskod (t.ex. .it för Italien, .fr för Frankrike) är toppkod på landskod domäner. Läs vår omfattande guide för att ta reda på vilken domäntillägg du bör välja: com, net, org.

Internet Corporation för tilldelade namn och nummer (ICANN) är den organisation som samordnar hanteringen av dessa unika identifierare. ICANN utvecklar policyer och driver ett ackrediteringssystem för domänregistratorer.

Domän vs webbplats vs värd

hosting-vs-webbplats-vs-domänen

En del människor använder termerna webbplats och domännamn omväxlande, men som vi nämnde tidigare är domännamnet adressen där din webbplats, dvs det innehåll som du vill komma åt, finns. Hosting är å andra sidan tjänsten att lagra webbplatsens innehåll på en webbserver.

Vissa webbhotell paketerar domänregistrering med sina webbhotelltjänster, och erbjuder en gratis domän under de första 12 månaderna av ditt kontrakt. Naturligtvis kan du välja att avstå från detta erbjudande och registrera din domän hos en vanlig domänregistrator.

Hur billiga är billiga domäner?

Nästan varje domänregistrator kommer att marknadsföra sina domäner som billiga eller prisvärda, men hur vet du om du får en bra affär om de alla lovar att inte gräva för djupt i fickan?

Priset för ett domännamn består av det ursprungliga registreringspriset som i genomsnitt kan variera från $ 1,99 till $ 12 för domäner i spektrumets låga ände. Registreringspriset är vanligtvis lägre än förnyelsepriset för din domän, eftersom domänregistratorer ofta kör kampanjer och ger dig kupongkoder och vad du inte ska registrera dig hos dem.

Priset för vilket du registrerar din domän täcker din användning av domänen i ett år, varefter du vill förnya den om du fortfarande vill behålla din domän. Förnyelsepriset är vanligtvis högre än det ursprungliga registreringspriset, från $ 10 till $ 20.

Så även om en domän initialt kan kosta $ 0,99, kan förnyelsepriset vara $ 15, så du bör alltid tänka på förnyelsefrekvensen när du jämför priser mellan registratorer.

Men prissättning och prissättning ensam bör inte vara det enda man kan fastställa när man köper ett domännamn. Andra aspekter som ackreditering, tillförlitlighet, support, integritet är lika viktigt.

Hur man väljer en domänregistrator?

Att välja en domänregistrator bör inte vara ett beslut baserat på prissättning ensam. När du köper domäner ska du se till att registratorn är:

Ackrediterad av ICANN

Vi har redan nämnt att ICANN är den myndighet som ackrediterar domänregistratorer för att se till att de respekterar alla tekniska, operativa och ekonomiska kriterier som fastställts för registrarföretag.

Nu kan många domänregistratorer hävda att de är ackrediterade, men det enda sättet att kontrollera säkert är att konsultera listan över ackrediterade domänregistratorer som ICANN har på sin webbplats. Om företaget finns på listan kan du kolla in detta krav.

Pålitlig

Medan domänregistratorer är bundna av de rättigheter och skyldigheter som fastställts av ICANN i registrarackrediteringsavtalen, bör du fortfarande göra en bakgrundskontroll av företaget. På så sätt ta reda på hur länge de har varit i branschen, om det finns några dåliga recensioner från nuvarande eller tidigare kunder.

Skyddar integriteten

När du registrerar ett domännamn, är domänregistratorn ansvarig för att skicka dina data (namn, adress, telefonnummer etc.) till en WHOIS-databas, som är en offentlig katalog som underhåller information om registranten för varje domän. Detta kan potentiellt ge dig exponering för spammare, direkta marknadsförare och andra exploaterande metoder.

Domänregistratorer erbjuder domänskyddstjänster vanligtvis via tredjepartsföretag som maskerar din identitet i WhoIs-databasen genom att skicka in sina egna data istället för dina uppgifter, men för ICANNs ögon är den som är listad i WhoIs som registranten av domänen också den rättmätiga ägaren av domänen. För att undvika juridiska tvister om ägandet av ett domännamn, se till att du väljer ett företag med en ansedd track record.

På grund av förordningar i olika länder kan vissa toppdomäner inte maskeras. T.ex. .eu TLds kan inte maskeras i WhoIs.

Erbjuder support

Du kanske tror att support inte är så viktigt för domänregistrering, men du kan stöta på scenarier när du kanske behöver hjälp av en specialist, till exempel när du ställer in namnservrar eller vid överföring av domännamn. Se till att läsa recensioner om en domänregistrers supportteam och kontrollera om de erbjuder support dygnet runt via e-post, chat eller telefon.

Det är viktigt att hålla sig borta från domänregistratorer med en skuggig historia även om deras priser är extremt låga. Håll dig borta från företag som är ökända för dålig kundsupport, företag med dålig dataskydd, företag som smälter dig med dolda avgifter, etc..

Nu när du är uppdaterad med kraven från en bra domänregistrator, vad sägs om kraven för att välja ett domännamn?

Hur man väljer ett domännamn?

Så, du tror att du har myntat det perfekta domännamnet för din webbplats, men är du säker på att det är så bra som du tror? Här är några frågor att ställa dig själv när du beslutar om ett domännamn:

Är det minnesvärd?

Även om du inte väljer ett fängslande och vittigt domännamn, se till att din domän är lätt att komma ihåg. Undvik i detta syfte bindestreck, ord som är svåra att stava eller domäner som innehåller siffror. Ju kortare en domän och desto lättare att stava och uttala, desto bättre.

Är det relevant?

Ett domännamn ska vara så personligt anpassat till ditt företag som möjligt. Om det är nyckelord som länkar ditt företag till ditt varumärke, var kreativ och integrera det i ditt domännamn. Ju lättare för människor att länka din domän till ditt varumärke, desto bättre.

Är det unikt?

Kontrollera om din domän är tillgänglig och se till att du undviker intrång i upphovsrätten. Undvik namn som skapar förvirring mellan varumärken eller som använder ett populärt varumärke med ett annat tillägg. Alla dessa trick kan landa dig mitt i en rättegångsintrång.

Improvisera!

Det är ingen skam att använda en domännamngenerator om du har kort idéer till din webbplats. Du kan mata dessa namngeneratorer med några få nyckelord och vänta på ett utslag av förslag.

Se upp för kapning av domäner

Om du har fler domännamn registrerade på olika eller till och med samma domänregistrator är det en bra idé att aktivera automatisk förnyelse för dina domäner. Vissa företag har det aktiverat som standard. På det här sättet riskerar du inte att förlora ett domännamn eftersom du glömde att förnya det, men du kan också skydda dig från domänkapning.

Vissa företag kan försöka lura dig att överföra din domän till en annan registrator utan att veta till dig. Dessa företag skickar vanligtvis ett e-postmeddelande som är förklädt som ett förnyelsemeddelande eller en faktura och genom att klicka på länkar i det här e-postmeddelandet kan du hamna över till en annan registrator och i slutändan betala högre avgifter för din domän.

Om du har aktiverat automatisk förnyelse i ditt konto kommer det att vara lätt att upptäcka dessa bedrägliga e-postmeddelanden och undvika obehöriga domänöverföringar. Även om du inte aktiverar automatisk förnyelse bör du behandla e-postmeddelanden om förnyelse med misstänksamhet och undvika att klicka på några länkar i dessa e-postmeddelanden. Vad du bör göra istället är att logga in på ditt konto på din domänregistrares webbplats och kontrollera om någon av dina domäner behöver förnyas.

Ett annat sätt att skydda dig mot obehöriga ändringar är att aktivera domänlåsning för din domän. Du kan vanligtvis aktivera / inaktivera den här funktionen i ditt konto.

Var man kan köpa billiga domäner?

Nu när du vet om kraven och fallgroparna för att köpa domännamn låter vi dig fortfarande inte hänga för att torka! Här är våra bästa rekommendationer för domänregistratorer som är både prisvärda och pålitliga:

Kör pappa

godaddy-buy-billiga-domän-namn

När det gäller billiga domäner är GoDaddy definitivt ett bra ställe att börja. GoDaddy är världens största domänregistratorer med flera pågående kampanjer. Du kan ta din första .com-domän för så lågt som $ 0,99.

GoDaddy är en ICANN-ackrediterad domänregistrator som erbjuder 24/7 support, domänöverföringstjänster, privat domänregistrering, bulkdomänregistrering, certifierad domän och många andra tjänster inklusive prisvärd webbhotell.

Även om de är ett USA-baserat företag, har de kontor i Europa, Asien, Indien och mer. De betjänar över 17,5 miljoner kunder och har 76+ domännamn under sin ledning.

Förutom domänregistrering och webbhotell inkluderar GoDaddys webbtjänster även e-posthosting, onlinemarknadsföring, webbsäkerhet och webbbyggnad.

Som med alla budgetvärdar kan du förvänta dig några uppsäljningar vid kassan, något längre väntetider för kundsupport och en benägenhet för leverantörens inlåsning.

Hostgator

Hostgator-buy-billig-domän-namn

HostGator är en annan ansedd webbhotelltjänst som har funnits under den bästa delen av två decennier. Tillsammans med fickvänliga och användarorienterade webbhotelltjänster erbjuder de också domänregistrering som en separat tjänst.

Bland deras domänrelaterade tjänster hittar du domänlåsning för att förhindra domänkapning, automatisk förnyelse aktiverad som standard, Domänskydd för att hålla din identitet privat i WhoIs-databas och domänöverföringstjänst. Om du överför en domän till HostGator lägger företaget automatiskt till ett år till den återstående tiden på din befintliga registrering.

HostGators kundsupport är tillgänglig dygnet runt på livechatt. Andra supportkanaler inkluderar telefon, e-post och biljettsystem.

Företaget har gjort sitt namn som en budgetvärd som främst tillgodoser nybörjarnas behov. Deras värdpaket täcker alla värdkategorier och erbjuder flera freebies med varje paket.

Namecheap

Namecheap registrera-billiga-domän-namn

NameCheap är en annan populär domänregistrator som du kan lita på. Deras priser är några av de lägsta i branschen. Precis som HostGator och GoDaddy är NameCheap också en ICANN-ackrediterad domänregistrator.

På NameCheap kan du registrera en domän, överföra en domän, dra nytta av PositiveSSL för att säkra din domän, njuta av WhoIs Guard Privacy Protection och 24/7 kundsupport.

Du kan registrera en domän i flera år för att dra fördel av rabatter.

Förutom domäner tillhandahåller NameCheap också värdtjänster, såväl som onlinemarknadsföring och säkerhetstjänster online.

Sammanfatta

Att balansera kvalitet och överkomliga priser är inte alltid lätt, särskilt i en bransch, där alla lovar att erbjuda dig det bästa erbjudandet för pengarna. Erbjudanden som kan verka bra på ytan kan visa sig vara mycket mer beskattande än du, så det är viktigt att veta hur och var du kan köpa dina domäner från.

GoDaddy, HostGator och NameCheap är pålitliga ICANN-ackrediterade registratorer som vi rekommenderar om du vill registrera en domän med ett öga på framtiden. De företag som anges i denna guide erbjuder alla dygnet runt kundsupport och en mängd andra webbtjänster inklusive webbhotell och online-säkerhet. Deras grundläggande domänregistreringstjänster kompletteras av kompletterande tjänster som gör det enklare att hantera och säkra dina domännamn.

Utvald bild: Designad av Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector