Komma igång med Magento e-handelsprogramvara

komma igång med magento e-handel


Magento är en e-handelsplattform som används mycket av säljare, särskilt stora företag som har många produkter och vill ha många användarvänliga funktioner.

Med Magento kan du skapa en kraftfull webbplats som har innehållshanteringssystem och som ger olika teman skapade i PHP, HTML och CSS som kan installeras via FTP. Magento tillhandahåller också moduler som utökar antalet funktioner och installationen är densamma som i temafallet.

För att installera Magento på din webbserver behöver du Apache 2.2 eller 2.4, PHP 5.6.x eller 5.5.x och MySQL 5.6.x.

Du kan enkelt installera och konfigurera ditt e-handelsföretag med Magento genom att följa några steg:

 • få en Magento webbhotell
 • installera Magento (före och efter installation)
 • ladda upp och hantera produkter
 • integrera betalning och frakt

Läs också: Få fler kunder till din webbutik

Hitta en bra Magento-värd

För att allt ska gå rätt behöver du först en korrekt webbhotell som kan ge dig rätt förutsättningar (Apache, PHP och MySQL) för Magento. Vi har redan gjort forskningen så här är de 3 bästa värd för Magento eCommerce-butik som vi rekommenderar:

Företag
Kampanjpris

1bästa magento värd$ 4,19 / mo
2billig webbhotell för magento$ 3,95 / mo
3realiserande magento webbhotell$ 4,86 ​​/ mo

Nästa måste du välja ett värdpaket från det valda företaget och ett domännamn samt en domänförlängning. Om du betalar i förskott i minst ett år kommer du att ha stora rabatter, även några av företagen har speciella Magento-värdpaket där du redan har CMS installerat och du kan hoppa till konfigurationssteget.

Pre-installation

Om du vill installera Magento måste du först välja vilken typ av installation du önskar. Börjar med den enkla installationsinstallationen där du har en server för delad värd där du köpte värdpaket från ett företag till en integrator / paketinstallation där du har full kontroll och tillgång till officiell Magento-server eller till och med bidrar med utvecklarinstallation där du har din egen Magento utvecklingsservrar.

Var och en av dessa typer av installation har olika sätt att installera Magento och behöver olika nivåer av teknisk kunskap och olika resurser.

Installation

För enkla och delade installationer behöver du bara ladda ner Magento-arkivet och packa upp innehållet, därefter ladda upp filerna via FTP till servern och ställa in behörigheterna på 770 till alla kataloger och filer på 660.

Du kan göra delade installationer med hjälp av din CPanel ges av värdföretaget och använder Fantastico eller Softaculous för att automatiskt installera Magento med några klick och fylla i ett formulär med information som e-post, användarnamn och lösenord och så vidare.

Saker blir lite komplicerade när du vill installera Magento med hjälp av Integrator / packager och bidragande utvecklare. För det första måste du skapa ett Composer-projekt, sedan uppdaterar du det och installerar Magento med en installationsguide eller en kommandorad. För den andra klonar du Magento-lagret och använder Composer för att uppdatera beroenden och installera Magento med hjälp av en installationsguide eller en kommandorad i Linux.

Post-installation

Varje gång du gör en uppgift är det en bra idé att kontrollera om du har gjort uppgiften korrekt. Så efter installationen går du till frontend för att se om din butik är online och om den har visuella eller funktionsfel. Efter det bör du också kontrollera backend, så gå till din Magento Dashboard för att se om du har varningar eller fel på dina administrationssidor..

Om du har problem med installationen antingen i frontend, backend eller båda måste du ta bort hela installationen och databasen och göra en ny ren installation med en ny databas, en bra lösning är att fråga hjälp från värdföretagets supportteam.

Dessutom kan du installera provdata för att få en bättre bild av din webbutik och för att ha en mallsida för dina produkter.

Det är en mycket bra idé att starta din egen e-handel affärer med Magento eftersom dess frontend har många användbara funktioner som en användarvänlig meny gjord av produktkategorier, en primär meny med statiska sidor, miniatyrbilder och galleribilder för varje produkt, bildspel, rekommenderade produktwidget med möjlighet att filtrera produkter efter kategori, nyhetsbrev, presenterade veckans produkter, sidmenyer kategoriserade på olika avsnitt, SEO-vänliga produktlänkar, kundvagn, jämförelsefunktion, önskelista, kommentarer, recensioner och tekniska detaljer-flikar och det erbjuder också möjlighet att göra ett konto, för att se dina garantier, fakturor och beställning av produkter.

Magendos backend är lätt att använda och den har en hel del fina funktioner som kan hjälpa dig att starta din webbutik som följande:

Lägga till produkter

lägga till produkter magento

Med Magento, Du kan lägga till produkter från din Dashboard-katalog och Product Manager där du har knappen Lägg till produkt. Här måste du välja produktattributuppsättning och produkttyp, men också andra alternativ där du behöver skriva eller välja namn, SKU, vikt, status, skatteklass, pris och synlighet. Andra ytterligare inställningar är valfria som tillverkare, färg, inställning av produkten som ny från ett datum och till ett annat datum, nivåpriser, specialpris från ett datum till ett annat och om produkten kan köpas med Google Checkout.

Glöm inte att spara varje gång du gör en uppdatering och att skriva beskrivningen och den korta beskrivningen, antingen med hjälp av HTML-redigerare eller WYSIWYG-redigeraren.

Här är en videohandledning skapad av Young Cow Ltd, som presenterar hur man lägger till produkter, skapar kategorier och attribut:

Lägga till bilder till dina produkter

Du kan lägga till olika bilder för dina produkter på ett mycket enkelt sätt med hjälp av katalogen och alternativet Hantera produkter från menyn. Du väljer en produkt från listan och klickar på knappen Bilder och klickar sedan på Bläddra i filer för att välja vilka bilder du vill ladda upp och klicka på spara.

Hantera produktattribut

Om du vill ha fler attribut till dina produkter behöver du bara klicka på knappen Skapa nytt attribut och för att redigera den, efter det ska du spara den och tilldela produkten till en vald kategori.

Hantera produkttaggar

Kunder kan tagga en produkt, men du måste godkänna dem innan de går offentligt, om du vill kan du inaktivera den här funktionen i din Dashboard.

Du kan lägga till en tagg, godkänna och se den om du vill med hjälp av knappen Lägg till dina taggar där du skriver taggen och klicka på Lägg till taggar. Ett meddelande visas och du måste gå till din Magento-instrumentbräda på katalog, taggar och väntande taggar för att se alla dina väntande taggar och godkänna dem om du vill.

För att godkänna en tagg behöver du bara klicka på den och ändra statusen för taggen till Godkänd från väntande och sedan till Spara tagg.

Hantera användarkommentarer

Du kan godkänna, ta bort och redigera användarkommentarer från produktsidor och du kan också svara och ge användarna feedback till deras recension eller åsikter.

Betalningsmetoder

magento betalningsportar

Med Magento kan du också konfigurera betalningsmetoder som PayPal, Authorize.net, check eller postanvisning, kreditkort som American Express, Master Card, Visa, Visa Electron och så vidare via din instrumentpanel på system, konfiguration, försäljning och betalningsmetoder där du kan aktivera betalningsmetoder, inaktivera dem eller redigera dem med alternativ som titel, orderstatus, typer, säkerhetskod, 3D-säkerhetskortvalidering, tillåtna länder och så vidare.

Fraktmetoder

Du kan godkänna leveransmetoder för dina produkter och klienter som går till System-, konfigurations-, försäljnings- och leveransmetoder och ställa in leveransinställningar från Fraktinställningar där du skriver Ursprung: land, region, postnummer, stad och gatuadress och sedan välja en frakt metod för att redigera: schablonbelopp, tabellpriser, gratis frakt, UPS, USPS, FedEx, DHL.

Statiska sidor

Om du behöver statiska sidor för kontakt eller till exempel kan du skapa en i CMS-avsnittet i Magento Dashboard och Hantera sidor där du kan redigera en sida genom att klicka på den och använda statiska block för att redigera sidhuvud- eller sidfotdelar. Här kan du också göra omröstningar och andra användbara saker som tabeller.

Magento är den bästa e-handelswebbplattformen, lätt att använda, intuitiv och med många användbara funktioner. En av fyra företag väljer Magento och mer än 1 miljon företag använder den 2015 och har mer än 5 miljoner nedladdningar under det senaste året.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map