Komplett guide till Softaculous – enkelt att installera dina favoritmanus

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Komplett guide till Softaculous – enkelt att installera dina favoritmanus
0 7 мин.

komplett guide till softaculous auto installer


Softaculous är ett kommersiellt skript som används via cPanel som installerar automatiska skript, innehållshantering och andra användbara verktyg för din webbplats med en databas och webbutrymme. Du kan se Softaculous antingen på fliken Softaculous Apps Installer eller på fliken Programvara och det är också tillgängligt via Plesk, H-Sphere, DirectAdmin och InterWorx, medan det kan installera olika välkända CMS som WordPress, Joomla, PrestaShop, phpBB, SMF, WHMCS, Magento och mycket mer.

Andra liknande programvara som Softaculous är Installatron och Fantastico, båda installerar nästan samma skript och CMS automatiskt, men Softaculous är den mest populära med mer än 380 verktyg och miljoner användare. Softaculous har också en gratisversion som innehåller 55 skript som Open Blog, Serendipity, Dotclear, Zikula, Geeklog, SMF, PrestaShop, Moodle 2.6 och andra verktyg.

Jämförelse mellan Softaculous, Fantastico och Installatron

Softaculous har 387 skript med tillgängliga betyg, användarrecensioner och demos för dem, det finns också PHP-skript, Javascripts, Perl-skript och flerspråkiga appar medan Fantastico har bara 50 skript utan betyg, recensioner, demos, Javascripts, Perl-skript och Inst har 83 skript endast tillgängliga med demonstrationer och de flesta är PHP-skript eller Perl-skript och endast Installatron har också flerspråkiga appar.

Med Softaculous kan du installera applikationer med https eller IP medan Fantastico inte har den här funktionen och Installatron använder inte IP-installationen utan har https en. Importera appar från andra autoinstallatörer eller manuellt installerade appar är enkla och snabba processer med Softaculous medan Fantastico inte tillåter dessa processer, samtidigt låter Installatron dig importera appar. Installera applikation till internationella domäner är tillgängligt för Softaculous och Installatron medan Fantastico inte låter dig göra detta tillsammans med en uppgiftslista, felloggning och kommandoradgränssnitt och för att skapa och installera anpassade appar, funktioner som både Softaculous och Installatron erbjuder för sina användare.

Krokar finns också på Softaculous medan både i Fantastico och i Installatron de inte är tillgängliga tillsammans med möjligheten att skapa planer för användare. Du kan emellertid avinstallera appar i alla tre programvaran medan du bara kan göra en app-uppgradering och säkerhetskopiera / återställa appar endast i Softaculous och Installatron.

Alternativet för ommärkning, enstegsinstallation och WHMCS-faktureringsintegration är tillgängliga för Softaculous och för Installatron tillsammans med tillägg av skript medan modifiering av e-postmallar är en funktion som endast är tillgänglig i Softaculous.

Återförsäljarens kontrollpanel, automatiserade API: er, flerspråkiga gränssnitt är alla tillgängliga på Softaculous, medan i Fantastico inte är tillgängliga och i Installatron är det bara återförsäljarens kontrollpanel och det flerspråkiga gränssnittet som är tillgängliga.

Priset för Softaculous årligen är $ 24 medan VPS-priset årligen är $ 12, Fantastico har följande priser $ 90 och $ 24 medan Installatron kostar $ 50 och $ 25.

Softaculous Review

Softaculous är tillgängligt för icke-engelskspråkiga, eftersom de är tillgängliga för hela världen, de kan utföra komplexa funktioner med ett klick som distribuerar hela webbapplikationer på några minuter, och till exempel installeras WordPress på 2 minuter med din anpassade databas, tabell, katalog, användarnamn, lösenord och administratör e-post.

Softaculous har en sökning inkluderad där du kan hitta dina önskade verktyg och uppdateras regelbundet minst varje månad med omfattande dokumentation för nya användare men också för gamla.

Softaculous uppdateras inte bara med nya verktyg, utan uppdaterar också de äldre, vilket gör dem snabbare, säkrare och mer användarvänliga, erbjuder också möjligheten att importera skript och installera dem snabbt, säkert, säkert och smart på alla språk och Innan du installerar dem kan du se betyg, demos eller läsa recensioner från andra Softaculous användare.

Du kan lita på Softaculous, inte bara för att det finns miljoner användare över hela världen, utan också för att det finns tusentals webbhotellföretag som köpte och använder Softaculous som erbjuder det för sina egna användare också.

Softaculous kan användas gratis för att testa det och sedan kan köpas om du är nöjd med att erbjuda anpassad integration med nästan alla paneler om du inte använder de vanliga, med ännu enkel automatisering för WHMCS.

Softaculous har ett vänligt användargränssnitt och bra bilder tillsammans med enkel och intuitiv design som hjälper användare, låter användare sätta sin egen logotyp och utan att behöva underhåll, men har full kontroll och har också möjlighet att ha flera användare med olika behörigheter.

Hur man använder Softaculous

När du väl har angett din cPanel-adress som vanligtvis är något som exempel.com/cpanel, behöver du bara gå till Softaculous och ange den.

högst rankade skript softaculous

Här ser du skript sorterade efter PHP, Javascripts och klasser men också efter typer som bloggar, mikrobloggar, portaler, CMS, forum, bildgallerier, wikis, sociala nätverk, annonshantering, kalendrar, spel, e-post, enkäter, undersökningar, projektledningar, e-handel, ERP, gästböcker, kundsupport, ramverk, utbildning, DB-verktyg, musik och video.

Du kan antingen välja en kategori, en typ av skript eller ett av de översta skript som ska installeras medan du i sidfoten ser de senaste uppdateringarna för Softaculous. Genom att trycka på “I” -knappen får du åtkomst till installationsskript på fly-funktionen där du kan uppleva det live, bygga webbplatser snabbare och bättre och även se betyg och recensioner.

När du valt ett skript att installera, som WordPress, kan du antingen direkt installera det, eller se en översikt eller en demo med det specifika skriptet, nästa steg är att se funktioner, skärmdumpar och recensioner eller till och med importera från en fjärrserver eller från samma installerar du WordPress med ett protokoll, en domän och en valfri katalog.

På översiktsfliken kan du se information om det valda skriptet, till exempel den senaste versionen, datumet för den senaste versionen, beskrivning av skriptet, utrymme som krävs och tillgängligt, en skärmdump, länk till mjukvarusupportplats, aktuella installationer och relaterade skript.

Vid den nuvarande installationen kan du antingen ta bort, redigera, duplicera eller flytta applikationen, medan du på installationsfliken kan välja protokoll, välja domän, du kan skriva installationskatalogen och platsnamnet tillsammans med platsbeskrivningen, du kan också aktivera multisitet ( WPMU), du kan välja admin-konto: användarnamn, lösenord och e-post, du kan välja språk och välja plugins.

Det finns också avancerade alternativ tillgängliga för installationer som databasnamn, tabellprefix, automatiserade säkerhetskopior, säkerhetskopiering, automatisk uppgradering, inaktivera uppdateringsmeddelande, automatisk uppgradering av WordPress-plugins och automatisk uppgradering av WordPress-teman. Du kan också välja ett standardtema och installationsinformationen för e-post. Så med Softaculous har du inte bara ett vanligt installationsprogram, du har till och med en avancerad version där du kan direkt anpassa din installerade version av WordPress med ett standardvalt tema av dig och en eller flera plugins.

Högst upp på Softaculous har du menyn representerad av olika ikoner, var och en av dem är antingen vägen att gå till din cPanel, hemsidan, skripts demosidan, skriptbetyg, alla installationer, uppgiftslista, redigera inställningar, säkerhetskopiera och återställa, e-postinställningar, synkronisera med andra Auto-installatörer, hjälp och support, antingen logga ut-knappen.

Packa upp allt!

I slutändan kan du använda Softaculous för flera ändamål, till exempel att testa ett skript eller ett CMS eller direkt skapa din webbplats med ett fantastiskt tema och innehållshantering från början med automatiserat underhåll som schemalagda säkerhetskopior. Webbhotellleverantörer som InMotion Hosting eller WebHostingHub använder Softaculous för att göra det möjligt för sina kunder att enkelt installera sina favoritskript på sin webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector